Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום

אשמח ליעוץ כיצד ניתן להתנהל מול היבואן של במוו ו\או במוו ישירות על מנת לקבל מחוות GOODWILL בתיקון הרכב

רכב במוו משנת 2019 עם 40000 קילומטר בלבד שטופל רק במורשה מצריך החלפת טורבו קומפלט (לאחר שנורת אזהרה נדלקה כמה פעמים במהמלך ה 3 חודשים האחרונים) אין הבדל בביצועי הרכב, עשן, ייללות, איבוד כוח וכדומה והנורה נכבית לפעמים לאחר כמה דקות או למחרת.

ההחלטה שצריך להחליף טוברבו = לאחר דיאגנוסטיקה מקיפה במוסך מורשה במוו - מצורף הקוד בתמונה.

העלות כולל עבודה כ 15K שקלים.

מכיוון שמדובר ברכב יחסית צעיר עם קילומטרז נמוך והסטוריית טיפולים מלאה ומתועדת אני חושב שיש קייס.

אשמח לעזרתכם.

תודה

image.thumb.png.997f9ecce65f6983ee56aa990564c7d8.png

Honda Civic ex 95

Honda Prelude vti 99

פורסם

כמו כן הרכב נרכש אחרי בדיקה מקיפה בקומפיוטסט שציינו שמערכת גדוש מנוע כלומר הטורבו , תקינים, עברו 3 חודשים ו 200 קמ בלבד מאז שהם בדקו את הרכב, לפי תקנון האחריות נראה שהם אמורים לקחת את התיקון על עצמם, למישהו יש ניסייון עם האחריות שלהם ?

Honda Civic ex 95

Honda Prelude vti 99

פורסם
לפני 3 שעות, RKphoto כתב:

מכיוון שמדובר ברכב יחסית צעיר עם קילומטרז נמוך והסטוריית טיפולים מלאה ומתועדת אני חושב שיש קייס.

אני אשמח לדעת באיזה דגם בדיוק של במוו מדובר. 

לדעתי מה שעוזר זה לא רק הנתונים שנחשבים טובים,

אלא האם אתה/אתם קנית/ם אותו חדש חדש מהחברה? כלומר, ברישיון הרכב הוא 00 ? 

מחוות רצון טוב היא לדעתי בשנה שלישית... מקסימום רביעית. שנה שישית נראית לי קצת ניסיון מוגזם, לדעתי.

הייתי בודק את תנאי האחריות של האוטו. אם זה נחשב בלאי סביר או משהו יוצא דופן.

כמו כן, בעיניי, שוב, אני אומר את דעתי האישית, ללא ניסיון ברכבי יוקרה ודומיהם, 

הייתי מבקש הנחת מחיר בתור לקוח נאמן וכו'.  להבנתי, המחיר היקר של 15K זה מה שמפריע.  מאמין שיבואו לקראתך. 

(למיטב זכרוני במוסכי היבואן של VW היתה פעם הנחת 6% לנהגי מוניות... או הנחות 10% על עבודה וכו'...).

בהצלחה!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לדעתי יהיה לך קשה לקבל מחווה כזו מהיבואן, שכן אין לך שום קשר אליו - לא רכשת את הרכב ממנו. מה גם שאמנם הקילומטרז' נמוך, אך מבחינת הגיל האחריות כבר נגמרה מזמן (אלא אם הייתה הרחבה).

יש לך קייס אמיתי מול מכון הבדיקה - מקווה שלא יערימו עליך קשיים, ושיאפשרו לך לתקן את הבעיה כמו שצריך.

לחילופין, אתה יכול לנסות ללמוד על התקלה בפורומים בחו"ל, להבין מה בדיוק גורם לה, ומדוע בדוקומנטציה של ב.מ.וו. רושמים שחייבים להחליף את כל יחידת הטורבו, ולא רק את בקר ה-wastegate (שנשמע הרבה יותר זול). לך תדע מה תגלה - אולי החלפת הבקר עולה 1000 שקל ומחזיקה שנה, ואז זה פתרון עדיף כלכלית.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

תודה על התשובות, ברשותכם אענה לכולם באופן מרוכז לפי סדר השאלות.

saar5555

הדגם 118I - הרכב נרכש יד ראשונה מהסוכנות ע"י אדם פרטי 00 ולאחר מכן אני רכשתי כיד שניה ברשיון 01

אכן מה שמפריע לי זה המחיר היקר  אבל מעבר למחיר גם מעניין אותי איך ברכב עם קילומטרז נמוך שטופל במוסך מורשה ווננהג ע"י בחור אחראי פתאום "הולך" הטורבו - אגב ללא שום סימנים מקדימים לפני (חוסר סחיבה עשן יללות וכדומה) או שינוי במצב הרכב כשהנורה כן נדלקת.

אגב ההודעה נעלמת מעצמה לעיתיפ תוך כדי הנסיעה עצמה או מקסימום למחרת בנסיעה הבאה , אין דפוס קבוע שאני יכול להצביע עליו, וההודעה הייתה רק משהו כמו 4-5 פעמים בתקופה של חודשיים

והתשובה של המוסך המורשה.. פשוט להחליף קומפלט...

chrono

צירפתי בשבילך את הטופס ממכון הבדיקה, זה בוצע בקומפיוטסט - המקור אצלי כמובן הכל מתועד.

גם צירפתי את תקנון האחריות מהאתר של קומפיוטסט.

לגבי חוות דעת שניה , הייתי רק במוסך המרשה, אני לא מטפל ברכבים שלי במוסכים שאינם מורשים ולכן לא מכיר מוסכים אחרים באיזור.

image.png.9b106009469d8916b29b79e80ab9da06.pngimage.thumb.png.23e2447105f77a82a0e3832c16e842d8.png

Aviady001

אכן, נדקת הודעת הDRIVETRAIN YOU CAN CONTINUE JOURNY ללא שום שינוי בהתנהגות הרכב או כניסה למצב חירום של הגיר מנוע וכדומה.

outnex

כן , הרכב טופל תמיד בזמן עבר את כל הטיפולים במוסכי BMW מורשים הכל מתועד גם בניירת וגם במחשבים של המוסך המורשה.

תודה על העזרה, באמת במידה והיה מדובר ברכב שעבר יותר קילומטרים או רכב ללא היסוטיירת טיפולים אז ניחא הייתי אומר קורה, אבל יש פה מצב חריג ומענייןץ

עריכה אחרונה על ידי RKphoto

Honda Civic ex 95

Honda Prelude vti 99

פורסם (נערך)

אם אין איבוד כח ושאר תסמינים שמנית

זה ב 99 אחוז לא הטורבו להערכתי

אם אתה מאיזור גוש דן סע לדכה ביפו.

הם מכירים את כל חוליי הרכב הזה.

במוו מעבר ל 3 שנים לא נכנסים למורשה.

יש מבחר של מוסכים מומחים בארץ.

עריכה אחרונה על ידי Aviady001
הוספה
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

ההמלצה של מוסכים באופן כללי להחליף חלקים פשוט מטעמי חסכון בזמן לדעתי וחוסר ידע בלשפץ חלקים או לתקן. ,יוצר קל להחליף חלק בחלק חדש אחר, שהוא בטוח תקין. גם ככה שעתון מוסך יבואן זה ממש לא סכום פעוט.

אנחנו לא באמת יודעים איך הנהג הראשון נהג עם האוטו. גם אם לא עברו הרבה מרחקים.

הייתי בודק גם בפורומים וגם ביוטיוב, אולי מישהו כבר נתקל בתקלה הזאת. ואתה אומר שאין שינוי בהתנהגות של האוטו. זה כבר סימן טוב לדעתי.

ושוב,

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי saar5555
הוספתי קישור

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

נשמע כמו התעצלות של המוסך לטפל בבעיה נקודתית במכלול הטורבו ולכן הסיפור יקר והטורבו עצמו יכול להיות עדיין מעולה. הייתי ניגש למוסך מתמחה במוו אחר. בנוגע להנחה או החלפת חינם במורשה- הייתי פונה לגורמים הגבוהים יותר בדלק מוטורס או לבמוו גרמניה עם פנייה מפורטת על העניין. אבל "לא חייבים" כלום

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם

כל מי שאומר שהמוסך עצלן - תקראו את מה שכתוב בצילום המסך.. ההמלצה היא לא של המוסך, אלא המלצה רשמית של היצרן - הטענה היא שהחלפת החלק שלכאורה גורם לבעיה לא פותרת את הבעיה מהיסוד, והיא תחזור.

אני לא אומר שצריך לקחת את זה כתורה מסיני, שיקולים של מהנדס שאחראי על ההנחיה הזו לאו דווקא מתייחסים לכדאיות כלכלית וכו'. אבל זה לא עניין של "מוסך עצלן", כשהיצרן לא סתם אומר שצריך להחליף את הכל קומפלט, אלא גם מבהיר שתיקון חלקי לא ייתן מענה ארוך טווח - מחייב לבדוק את הנושא יותר לעומק (מדוע התיקון יהיה זמני? מה זה "זמני"? האם ייווצר נזק ארוך טווח?). סתם להאשים את המוסך בעצלנות ולשלוח את פות"ש למוסך שכן יבצע את התיקון החלקי בלי להסביר את ההשלכות זה חוסר אחריות.

• אהבתי 1
פורסם

הייתה לנו סדרה 5 שנת 2013 עם כמות לא מבוטלת של קילומטרים ופתאום הטורבו לא נכנס לעבודה. 

הרכב נוסע, אבל ללא הטורבו כך שהרגיש כבד ועצל מאוד. 

בדיקה במוסך מורשה של ב.מ.וו וקיבלנו הצעה של 35,000 ש"ח (לא טעיתי) לתיקון. 

שילמנו עבור הבדיקה 750ש"ח , לקחנו את הטופס וישר למוסך מתמחה. 

אני בחרתי במוסך נטלי בעוספיא, יש גם עוד מוסך בשם "ב.מ.וו עוספיא" שגם הוא מצויין. 

עוספיא זה ליד חיפה. 

בכל אופן כלל התיקון הסתכם ב 8,500 ש"ח +-. 

יום למחרת נסענו עם האוטו לאילת ולאחריה עוד 50 אלף ק"מ ללא תקלות. 

הרכב נמכר עם 360,000 ק"מ. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...