Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הרכב נכשל בטסט על זיהום אוויר, נזילות שמן/דלק/מים, גומיות להגה וכיוון גלגלים.

במוסך היבואן בוצעה החלפה של התרמוסטט (היה מלא בקורוזיה), שטיפה של נזילות ופלאשינג למערכת המים.

העבודות שאמרו לנו שעוד צריך לעשות -

לגבי כיוון הגלגלים - נאמר לנו שנדרש להחליף משולשים, כריות בלם, מייצבים וגומיות הגה.

לגבי זיהום האוויר - אמרו במוסך שהממיר לקראת סוף החיים שלו, ועד הטסט הבא בעוד שנה אין ברירה אלא להחליף אותו. 

סה״כ עבור העבודות האלה ביקשו 8400₪, עם חלקים חליפיים (עלות הממיר - 2770₪).

הציעו גם לא להחליף כרגע את הממיר, אלא לעשות לו אינפוזיה מרוכזת, מה שאולי יעביר את הטסט הנוכחי, ויוריד את המחיר הכולל ל-5000₪ (ובמהלך השנה אחרי זה בכל מקרה צריך יהיה להחליף את הממיר). 

אחרי מעבר הטסט, לפי הבדיקה במוסך, עוד צריך יהיה להחליף קולר שמן ואטם טיימינג, כי אותרה נזילה ממכסה הטיימינג (כמה יכולות לעלות עבודות כאלה?)

העניין הוא שהרכב שווה כ-17,000 ₪ לפי מחירון לוי יצחק, ויישור הקו הזה עולה כבר אחוז נכבד מהשווי שלו. מה כדאי לנו לעשות במקרה הזה? לקבל הצעות מעוד מוסכים לפני שמנסים לעבור שוב את הטסט? לחפש מישהו שיקנה את הרכב כמו שהוא תמורת כמה אלפי שקלים?

אשמח לעזרתכם

פורסם

למכור את הרכב as is, לדעתי כנראה שיהיה קשה והתמורה תהיה נמוכה ממה שישאר לך לאחר התיקון. 

הייתי מבקש הצעת מחיר ממוסך מורשה אחר שאינו מורשה יבואן ושוקל לפי המצב הכלכלי שלך האם יש לך אפשרות להוסיף את הדרוש לרכישת רכב אחר שכנראה גם ידרוש הוצאה מסויימת עבור יישור קו. 

פורסם

למכור

זה נכון שהמחירון 17,000 אבל ממליץ לך לפתוח פייסבוק/יד 2 תראה שגם ב5 אלף יעשו לך טובה אם יקנו ממך שהוא במצב תקין..

אני מחזיק באופל אסטרה 2013 שזה אותו רכב בדיוק כמו השברולט קרוז מבחינת והמנוע (בהנחה שמדובר במנוע 1.4 טורבו)

הסיבה היחידה שאני עוד מחזיק ברכב כי אני מטפל בו בעצמי, אם הייתי צריך לטפל בו במוסך מזמן הייתי שולח אותו לעזאזל. אוטו לא אמין בכלל, דורש תשומת לב גבוהה מאוד.

לגבי זיהום האוויר, האם יש לך נורת מנוע דולקת? לי הייתה והייתי מאפס באופן קבוע לפני טסט כי הייתי עובר מבחן פליטה והממיר היה נראה תקין עד שיום אחד לא עברתי, החלפתי את החיישן חמצן האחורי (אחרי הממיר) שחשדתי שהיה תקול וזה פתר את הבעיה. הסיבה: חיישן תקול גורם לתערובת דלק עשירה וזיהום גבוה.

לגבי נזילות שמן גם אני סובל מנזילה מאטם טיימינג וקולר שמן, הזעה מזערית אם לא מנקים הרבה זמן כל המתחת של הרכב שמן.. שטיפה לפני טסט והכל פיקס, אם זה יותר רציני מהזעה זה דורש טיפול. קולר שמן עולה 2,000 שקל בערך כולל עבודה (חליפי+וגם לא במוסך יבואן) לפי בדיקה שערכתי בזמנו. מוסך יבואן עם חלפים מקוריים יעלה לך 3,788.34 רק לקולר עצמו (לפי מחירון יבואן) לא כולל צינורות נוספים ואטמים שלרוב צריך להחליף בעבודה הזאת אז בטח זה יסתכם ב5,000-6,000 כולל עבודה

אטם טיימינג לא בדקתי אפילו מחיר תיקון, כמות הסרטונים שראיתי בכדי להתכנון ליום שההזעה הזאת תהפוך לנזילה של ממש ואצטרך לעשות את העבודה הזאת. זה כולל פירוק של כל הצד של המנוע כולל כל האביזרים (תושבות מנוע, אלטרנטור, קומפרסור מזגן, משאבת מים, פולי קראנק ומה לא) בחו״ל ראיתי שאנשים מקבלים מחירים אסטרונומיים לטיפול כזה באזור ה3,000 דולר, בארץ מאמין שאף אחד לא יעשה דבר כזה בפחות מ6-7 אלף שקל. זו עבודה של לפחות 8 שעות במקרה הטוב. לבן אדם מיומן שעובד על הרכב כנראה הרבה פחות אבל זה מה שהמוסך יחייב אותך לכל הפחות. האטם המסכן עולה 20$ בחול, בארץ 250 שקל אבל בדר״כ שעושים כזאת עבודה מחליפים כבר משאבת מים, אטמים (אטם שסתומים, אטם סולונואידים, צריך לאטום מחדש את האגן שמן וכו'..) וזה מוסיף למחיר, בייחוד חלפים מקוריים שבארץ שוחטים במחירים פי 5-6 ממה שהם עולים בחו״ל. אפרופו קולר שמן, עכשיו בדקתי באמאזון כדי למצוא את המק״ט, הוא בהנחה ב-235 דולר בערך כולל משלוח ומיסים שזה 850~ שקל

בקיצר נראה לי הבנתי לאן אני חותר, אם מתאים לך רכב פרוייקט לעבודה עצמית (מה שנשמע שלא) תשאיר, אחרת תמכור, גם אם תרגיש שהפסדת כסף מבטיח לך שאתה תחסוך ואפילו לא צריך לחכות הרבה זמן כדי להרגיש את זה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היי גבר לי יש שברולט קרוז אמריקאית 2012 1.4 טורבו rs ואני רוכב כל דבר באמזון הכל רבע מחיר מישראל לוקח את התמונות משברולט מהווצאפ שברולט מחסן תל אביב ומזמין מחול גם מקורי של ac Delco וגם תחליפי תלוי מה מי שמרכיב לי את החלקים זה מסך מגן בתל אביב אנשים ישרים שלוקחים את העבודה לפי עת עבודת מוסך ולא כמו ברוב המקומות מבקשים אלפים מראש בלי פירוט  שעות עבודה ומחירים מופרזים לחלקים אם הבנת נכון כלום לא לקנות בארץ חנות חלפים מעולה לשמנים והשלמות משה חלפים בפתח תקווה יש הכל לאמריקאיות מקווה שעזרתי מצורף חלקים שהזמנתי  חייבים לעקוף את החברה umiעד שיהיה בישראל מענה שבנאדם לא משלם כאלה מחירים מופרזים

IMG_20250210_204951.jpg

IMG_20250210_205102.jpg

Screenshot_20250210_125901.jpg

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

למה הלכת לימוסך יבואן לרכב שנת 2012?

לך למוסך מורשה משרד תחבורה אחר, מאמין שהמחירים יירדו כבר בחצי (רק תשמור שלא ישימו זבל סיני, קרוז אלרגי לחלפים באיכות נמוכה).

איך שאני רואה את זה:

זיהום אוויר: אין יותר מידי מה לעשות, לא חושב שתוסף דלק פותר, זה חרטה לפי דעתי, אבל אפשר לנסות, כנראה שאין מנוס מלהחליף ממיר.

נזילות שמן/דלק/מים: נזילות מים פתרת, נזילת שמן, כנראה ששטיפה טובה עם לחץ מים במוסך לפני הטסט יפתור לך ויעביר לך טסט (אולי לא ניקו את אזור הבורג והפילטר אחרי הטיפול?) נזילת דלק? נשמע מוזר, לרכב אין פילטר דלק, יש רשת מסננת שכזו בפנים שלא ניתן להחליף.

גומיות להגה וכיוון גלגלים - תחלף גומיות ותעשה פשוט כיוון גלגלים/פרונט, נשמע מוזר שבכיוון גלגלים אמרו לך להחליף כמעט כל המתלה, נשמע שרוצים להרוויח כסף.

בקיצור אל תלך למוסך יבואן, חבל.

having said that, אם עדיין צריך להחליף את כל הדברים האלו (לא חושב שזה המקרה) תעיף את הנבלה, הצרות ימשיכו להגיע, קרוז זה דרעק (מניסיון).

אני כמו הבחור למעלה מזמין חלפים מחו"ל cars245, הבעיה שאתה בטסט ואין זמן עד שהכל יגיע.

עריכה אחרונה על ידי Shaike.Zam
  • רעיון טוב! 1

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...