Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי הונדה סיוויק 2013 ורציתי לדעת איזה שמן מנוע מומלץ כי יש מחלקות בעניין הזה. בספר רכב רשום 5w30. הבעלים הקודמים של הרכב נהג לשים 5w40 סינתטי מלא. לא יודע אם להמשיך לפי הבעלים הקודמים או להיצמד להוראות של הספר רכב.  

פורסם (נערך)

לעניות דעתי אין שום בעיה להשתמש בשני השמנים הללו לרכבך,אבל היות ובעל הרכב הקודם תמיד שם 5/40 הייתי נשאר עם הצמיגות הזו.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, חדש2010 כתב:

יש לי הונדה סיוויק 2013 ורציתי לדעת איזה שמן מנוע מומלץ כי יש מחלקות בעניין הזה. בספר רכב רשום 5w30. הבעלים הקודמים של הרכב נהג לשים 5w40 סינתטי מלא. לא יודע אם להמשיך לפי הבעלים הקודמים או להיצמד להוראות של הספר רכב.  

אתה בטוח שרשום לך 5W-30? תבדוק באם יש המלצה על צמיגות עדיפה מטעם היצרן. דבר נוסף, תבדוק אם יש טבלת צמיגויות מומלצת מטעם היצרן. אם הוא מאפשר 5W-30 לך על זה. לא צריך 5W-40. לי יש הצבאק והיצרן מבקש בעדיפות ראשונה -0W-30. וזה מה שהתמשנו ב11 שנים האחרונות. השנה התחלנו להשתמש ב 5W-30 כי המנוע גמע כבר קרוב ל 190 אלף. שנה הבאה נחזור ל 0W-30. המנוע אגב לא אוכל שמן בכלל. 

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 5.7.2024 בשעה 19:10, Cerebral Cortex כתב:

אתה בטוח שרשום לך 5W-30? תבדוק באם יש המלצה על צמיגות עדיפה מטעם היצרן. דבר נוסף, תבדוק אם יש טבלת צמיגויות מומלצת מטעם היצרן. אם הוא מאפשר 5W-30 לך על זה. לא צריך 5W-40. לי יש הצבאק והיצרן מבקש בעדיפות ראשונה -0W-30. וזה מה שהתמשנו ב11 שנים האחרונות. השנה התחלנו להשתמש ב 5W-30 כי המנוע גמע כבר קרוב ל 190 אלף. שנה הבאה נחזור ל 0W-30. המנוע אגב לא אוכל שמן בכלל. 

1566058720_WP_20170625_08_04_32_Rich(2).thumb.jpg.de377bb91d9eca5b17be14e9f480e064.jpg

יש לי 145,000 ק"מ דרך אגב 

פורסם

אם אתה לא מאמץ את המנוע לסיבובי מנוע גבוהים (סל"ד 4.500 ומעלה)
ואין צריכת שמן, (מחסור בשמן של מעל 0.3-0.5 ליטר בין הטיפולים)
ולא נוסע עם הרכב באזורי אקלים די חמים.. כגון בקעת הירדן ים המלח הערבה ואילת.

1 - אפשר להשתמש ב 5W-30 סינטטי מלא API SM ומעלה.. וליתר ביטחון גם תקן C3 המיועד להגנה גם
על הממיר הקטליטי -  תקן C3 מקביל ומכסה גם את תקן A3-B3   שמן המנוע סינטטי מלא.
עמיד לאורך זמן בפני התפרקות ולכן מיועד באירופה גם לטיפול אחת לשנתיים.
( בישראל גם בתקן   C3 ההחלפה היא כל שנה ועד 20.000 ק"מ בשנה )

2 - או שמן מנוע סינטטי 5W-40  API SM ומעלה, המתאים לשימוש במאמצים ועומסים ובכל חלקי הארץ.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

היתה לי בעבר סיויק האצבק 2013, תחילת הייתי שם קסטרול אדג 5W40 ולאחר מכן עברתי לקסטרול 5W30 הירוק 

שניהם מתאימים

אין הבדל מהותי בין השמנים, גם אם יזה נשמע סינית כי יש הרבה תקנים ומשמעויות

פורסם
לפני 6 שעות, ליין מן כתב:

אם אתה לא מאמץ את המנוע לסיבובי מנוע גבוהים (סל"ד 4.500 ומעלה)
ואין צריכת שמן, (מחסור בשמן של מעל 0.3-0.5 ליטר בין הטיפולים)
ולא נוסע עם הרכב באזורי אקלים די חמים.. כגון בקעת הירדן ים המלח הערבה ואילת.

1 - אפשר להשתמש ב 5W-30 סינטטי מלא API SM ומעלה.. וליתר ביטחון גם תקן C3 המיועד להגנה גם
על הממיר הקטליטי -  תקן C3 מקביל ומכסה גם את תקן A3-B3   שמן המנוע סינטטי מלא.
עמיד לאורך זמן בפני התפרקות ולכן מיועד באירופה גם לטיפול אחת לשנתיים.
( בישראל גם בתקן   C3 ההחלפה היא כל שנה ועד 20.000 ק"מ בשנה )

2 - או שמן מנוע סינטטי 5W-40  API SM ומעלה, המתאים לשימוש במאמצים ועומסים ובכל חלקי הארץ.

אייל.

אם נניח אני עכשיו רוצה למלא שמן 5w30 כשיש לי כבר שמן 5w40  יקרה משהו אם אני יערבב בניהם? או שפשוט לחכות לטיפול השנתי ואז לעבור? 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, חדש2010 כתב:

אם נניח אני עכשיו רוצה למלא שמן 5w30 כשיש לי כבר שמן 5w40  יקרה משהו אם אני יערבב בניהם?
או שפשוט לחכות לטיפול השנתי ואז לעבור? 

רצוי לא לערבב סוגים שונים של שמנים.
המתן לטיפול השנתי, ואז תחליף את כלל השמן במנוע.

לידיעה:
שמן 5W-40 מאוד מתאים למנוע שלך, כך שאפשר בשקט להישאר איתו עד לטיפול הבא.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן
  • אהבתי 1

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...