Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב, רכשתי לפני חודש שברולט אורלנדו 1.4 טורבו 2014 150000 ק"מ

הרכב נסע מצויין כמו חדש, פתאום אין לו כוח בכלל, כביש מישורי נוסע מצויין, מרגישים שיש כוח אבל כשמגיעים לעלייה אפילו לא רצינית נגמר לו הכח הוא לא מסוגל לעבור 40קמ"ש ונדלקת הודעה בלוח שעונים sevice soon שום נורת מנוע לא נדלקת ושסורקים תקלה ישנה תקלה p0299  , ראיתי מלא סרטונים ביוטיוב  שמראים שזה אקטואטור טורבו וכבר הזמנתי כמה חלפים וצינורות להחלפה כי נראה שהם עדיין המקוריים של הרכב, עברתי בכמה מוסכים שבלי לבדוק את הרכב בכלל רוצים להחליף לי טורבו חדש או משופץ. ההצעה שלי לכולם הייתה שאני נותן להם צ'ק דחוי לחודש, במקרה שהתקלה היא לא בגלל הטורבו הם מחזירים לי את הטורבו הישן והצ'ק מבוטל אף אחד לא מסכים לזה, איפה בחיפה יש מוסך אמין שיבדוק לי לחצים ודליפות מכל המערכת? ושלא ינסה לדחוף לי סתם דברים?

פורסם

service vihacle soon זאת הודעה גנרית של רכבי גנרל מוטורס שיכולה להעיד על כמה דברים.

קודם כל היא לא קשורה לטיפול השוטף של הרכב אז לצערת אתה יכול להוריד את זה מהרשימת בעיות אפשריות.

תקלה P0299 היא תקלת underboost, כלומר המנוע לא מקבל את הלחץ שהוא מצפה לו מהטורבו ביחס למצב המצערת באותו רגע, זה לא הבכרח אומר שהטורבו הלך אלא יכול להיות ממספר סיבות שקשורות לטורבו:

יכול להיות שבאמת הסליל של האקטואטור שלך נדפק, אצלך קשה להגיע אליו אבל אם תצליח לקחת סוללה 9 וולט, לחבר לה 2 חוטים, לנתק את הפלאג של האקטואטור ולתת לו מגע ישיר, אולי תוכל לשמוע קליק קטן, הקליק הזה אם יופיע או לא יופיע יתן לך מענה אם האקטואטור תקין.

אופציה נוספת- וויסטגייט- לך לסופר פארם, קנה מזרק 50 סמק, תנתק את צינור הואקום שמוליך לוויסטגייט ותנסה לראות אם הוא זז במשיכה של בוכנת המזרק, יכול להיות שהוא פשוט תקוע- לא זז- יכול להיות שחסכת לך כמה אלפי שקלים, זז- בדיקה הבאה.

צינורטות ואקום, תראה שכל הצינורות ואקום תקינים, אולי משוחרר איפשהו, אולי אחד סדוק, זאת בעיקר בדיקה ויזואלית אבל אולי המזרק שכבר רכשת בשימוש עדין יוכל לתת לך אינדיקציה לגבי התקינות של צינורות כאלה ואחרים.

אופציה אחרונה- וכנראה זאת שתהיה הבעיה שלך, וזה מניסיון של לא מעט שנים עם רכבי גנרל מוטורס (אופל בעיקר אבל זה אותו מנוע)- הלך לך הטורבו.

במוסכי החברה ימליצו לך להחליף לחדש, הם לטענתם גם לא משפצים כיוון שמדובר בטורבו "סגור", חדש יעלה לך בסביבות 10000 שקל כואבים.

יש מקום בחולון שנקרא טופ טורבו, הם כן משפצים טורבו של גנרל מוטורס, ועל הדרך גם אולי ימליצו לך על טורבו וטב יותר, איכותי יותר ולא בהכרח יקר יותר שיתאים לרכב שלך וגם מתוצרת רצינית שניתן לשפץ כשצריך ולא טורבו זול שמספקים באופן אוטומטי עם האוטו.

בכל מקרה אחרי החלפה של טורבו חובה לעשות 2 פעולות:

1) פלאשינג של צנרת השמן לטורבו וממנו, משקעים שנשארים בצנרת גורמים עם הזמן לסתימה שלה ולהרעבת שמן, טורבו רעב הוא טורבו שהולך כך שאם לא תעשה פלאשינג הטורבו הבא ילך מהר מאוד כמעת בודאות מתמטית.

2)ניקוי בית מצערת, החלפת שמן מנוע ופילטר שמן וזה בלי קשר לטיפול כזהב או אחר שאולי עשית לאוטו בזמן האחרון.

מצב לינק לאתר של טופ טורבו בחולון:

https://www.topturbo.co.il/

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

תודה על התשובה המהירה, אקטואטור westegate כבר הזמנתי חדש כולל צינורות חדשים לטורבו ולשמן, שמן חדש dex1 gen 3 כבר יש ברכב לאחר פלאשינג , פלאגים חדשים ופילטרים. הרכב נוסע רוב הזמן בקריות שאין שם עליות פעם בחודש אולי מגיע לכרמל שם יש עליות, השאלה היא האם במקום לנסוע לחולון שממש לא בא לי לעשות את זה אני יכול להזמין טורבו מאמזון שם זה עולה 1000₪ ומעניין כמה מיסים עוד אצטרך לשלם אבל זה בטח יהיה יותר זול כי אני גם מרכיב לבד או שיש מקום בחיפה/קריות שמשפץ במחירים שפויים

פורסם

קראתי את הפוסט הזה כבר מלא פעמים , אם אני מזמין את כל החלקים מחו"ל יעלה לי פחות ממה שאשלם בארץ, השאלה שלי היא אם אפשר גם להזמין טורבו מאמזון? עוד פעם רק במקרה שהלך הטורבו, אם כתוב שם 1000₪ זה ישוחרר במכס?

פורסם
לפני 3 שעות, אורלנדו השמן כתב:

קראתי את הפוסט הזה כבר מלא פעמים , אם אני מזמין את כל החלקים מחו"ל יעלה לי פחות ממה שאשלם בארץ, השאלה שלי היא אם אפשר גם להזמין טורבו מאמזון? עוד פעם רק במקרה שהלך הטורבו, אם כתוב שם 1000₪ זה ישוחרר במכס?

תהיה יותר ספציפי איזה חלקים? בדקת שהניפל הכתום נמצא בסעפת יניקה? הקיט שבפוסט זה קיט של בחור אמריקאי אף מוסך שתלך אליו לא יעשה לך את זה, אם הבעיה במכסה שסתומים אז במוסך כן יעשו את זה אבל המחיר בהתאם, אני בזמנו הזמנתי את החלק המקורי באמאזון ב300 שקל והחלפתי לבד. בארץ רצו איזה 1500+ ועבור חלק חליפי + עבודה במוסך ולא במוסך יבואן. לדעתי החלק המקורי בארץ עולה לבדו איזה 1500 שקל.

אבל אין טעם להזמין משהו שלא תקול. תאבחן קודם את הבעיה ואז תגש לפתרון. לגבי הזמנת טורבו מחול אין לי שמץ אם זה משהו שדורש תקינה אבל לדעתי ראיתי איפשהו באינטרנט שאין על זה מגבלה לכן אם כך תשלם רק מס בשווי 40% לפי המחשבון של רשות המיסים בנוגע לייבוא חלקי חילוף לרכב.

• רעיון טוב! 1
פורסם

בדקתי הכל לפי הפוסט, הפיטמה האדומה

נמצאת בסעפת, אני לא צריך מוסכים , אני לא בן אדם שמוסך יעשה עליו כסף הכל אני עושה לבד, מה שלא יודע שואל או דרך סרטונים, פירקתי מטוסים וגם מכוניות למוסכים אלך רק עם משהו שאני לא יכול לעשות בבית או אם צריך משהו מיוחד שאין לי , חשבתי לקצר דרך לאבחון התקלה אצל מוסכים ואז לעשות אבל מסתבר שאף אחד מהם אפילו לא מתכוון לבדוק אלא רוצים להחליף ישר את הטורבו

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, אורלנדו השמן כתב:

בדקתי הכל לפי הפוסט, הפיטמה האדומה

נמצאת בסעפת, אני לא צריך מוסכים , אני לא בן אדם שמוסך יעשה עליו כסף הכל אני עושה לבד, מה שלא יודע שואל או דרך סרטונים, פירקתי מטוסים וגם מכוניות למוסכים אלך רק עם משהו שאני לא יכול לעשות בבית או אם צריך משהו מיוחד שאין לי , חשבתי לקצר דרך לאבחון התקלה אצל מוסכים ואז לעשות אבל מסתבר שאף אחד מהם אפילו לא מתכוון לבדוק אלא רוצים להחליף ישר את הטורבו

תבדוק חיישן MAF - נמצא ליד הבית פילטר אוויר וחיישן MAP - בצינור אוויר מימין למנוע לפני הכניסה למצערת. תבדוק בOBD ערכים ותראה אם יש משהו חריג. אם הכל תקין ואחרי שהחלפת westgate וצינורות עדיין תקול יכול להיות שבאמת הטורבו הבעיה. אני החלפתי טורבו לרכב ב130,000 זה בדרכ הקילומטר שהם הולכים בו, אם לא החלפת מעולם ייתכן בהחלט שזה המצב.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, אורלנדו השמן כתב:

עוד פעם רק במקרה שהלך הטורבו, אם כתוב שם 1000₪ זה ישוחרר במכס

לעניות דעתי אין בעיה לייבא טורבו, היות וטורבו מופיע ברשימה של שחרור מהיר מהמכס, כך שאני לא חושב שצפויות בעיות מיוחדות כשיגיע לארץ.

לפני 11 שעות, אורלנדו השמן כתב:

זה אני יכול להזמין טורבו מאמזון שם זה עולה 1000

1000 ₪ טורבו? אולי משהו זבל סיני שיתפרק לך אחרי כמה לחיצות, לדעתי טורבו מקורי איכותי יעלה לא פחות מ 2500-3000₪ לפני מיסים ומישלוח.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, Roycohen1979 כתב:

וואו איזו עבודה הוא נאלץ לעשות פה,  

אין ספק שהמהנדסים של גנרל מוטורס מאוד אוהבים לסבך את החיים

לדעתי האישית, הרכבים האלו מאוד ידידותיים ל-DIY גם חלפים דיי זמינים ולא כאלו יקרים.

למדתי על הרכב הזה בערך כל מה שאני יודע על רכבים, חכה שתראה רכבים גרמנים אמיתיים שכדי להגיע לאטם כלשהו צריך לפרק חצי מנוע

עריכה: דרך אגב אין צורך לפרק את התושבת קומפרסור מזגן בשביל הצינור קירור הזה. הגישה לא הכי נוחה אבל אפשר להגיע אליו גם רק שמפרקים את הממיר שתפוס בסך הכל עם 3 אומים בחיבור לאגזוז ועוד 2 אומים בתחתית ובאמצע

עריכה אחרונה על ידי Aviv13467
פורסם

תודה לכולם על העזרה, אם במקרה הכי גרוע אני מזמין טורבו זה אותו מספר מק"ט כמו של קרוז טורבו? יש כמה סוגים באמזון אף אחד לא מדבר על שברולט אורלנדו אלא רק על קרוז שאני מאמין שזה אותו המנוע ובאתרי חלפים יש כל פעם מספר אחר אפילו כשאני מזין vin

פורסם
לפני 46 דקות, אורלנדו השמן כתב:

תודה לכולם על העזרה, אם במקרה הכי גרוע אני מזמין טורבו זה אותו מספר מק"ט כמו של קרוז טורבו? יש כמה סוגים באמזון אף אחד לא מדבר על שברולט אורלנדו אלא רק על קרוז שאני מאמין שזה אותו המנוע ובאתרי חלפים יש כל פעם מספר אחר אפילו כשאני מזין vin

כן, זה המק״ט 25201063

לא מופיע לך האורלנדו כי הוא לא נמכר בשוק האמריקאי.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...