Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מקיף לטסלה - כן או לא?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קצת רקע: אין לי רצף ביטוחי, בשנים האחרונות לא נזקקתי לרכב בבעלותי. נוסע לכל היותר 7,000 קמ בשנה, כמעט אך ורק נסיעות בינעירוניות. עד היום השתמשתי בעיקר במוניות, רכבת, קאר2גו וכו׳. כעת אני מתכנן לקנות מודל 3 2021 מקרוב משפחה דרגה ראשונה. בהיעדר רצף ביטוחי, ההצעה הכי פחות מופרעת שקיבלתי עומדת על 13,000 למקיף פלוס חובה, כאשר 95% מהחברות כלל לא מוכנות לבטח את השילוב המלחיץ (מבחינתן) של טסלה + היעדר רצף. הרכב יירכש ב130,000 שח.

להתלבטות - 

אני נהג סופר זהיר. גר בתל אביב עם חניה פרטית. טסלות לא נגנבות. מכות חניה מצד רכבים אחרים מצולמות, וממילא אין טעם להפעיל מקיף על תיקוני פח קטנים בסגנון. בהנחה שאני מסוגל להתמודד נפשית + כלכלית עם טוטאל לוס של 130,000 שח, למה לא להסתפק רק בחובה + צד ג׳, לפחות לשנה הראשונה? בשנה השניה עלות המקיף תרד, ואז אשקול להוסיף אותו.

דעות?

עריכה אחרונה על ידי Dan___
  • תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברכב מרובה חיישנים גם פגיעת חניה קלה בפגוש קדמי/אחורי יכולה להתבטא באלפי שקלים.

כדוגמא, אני תמיד מביא, תאונה שעברה הנירו שברשות משפחתי - פגיעה קלה בפגוש קדמי - לא נראה נזק חיצוני אבל נורת תקלה התחילה לדלוק ומסתבר שהלך הרדאר הקדמי - עלות תיקון - 14000 ש"ח.

להחלטתך...

• מבאס 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אם הרכב ירשם על שמך כנראה שאין הרבה אופציות איך להתחמק מזה.
אולי תנסה לראות אם יש לך דרך לנצל את העבר הביטוחי של ההורים בדרך כלשהי, בהנחה והיית מבוטח על הרכב שלהם.

לפני 46 דקות, Dan___ כתב:

ממילא אין טעם להפעיל מקיף על תיקוני פח קטנים בסגנון. בהנחה שאני מסוגל להתמודד נפשית + כלכלית עם טוטאל לוס של 130,000 שח, למה לא להסתפק רק בחובה + צד ג׳, לפחות לשנה הראשונה? בשנה השניה עלות המקיף תרד, ואז אשקול להוסיף אותו.

זה שיקול כלכלי שרק אתה יכול לעשות.
קח בחשבון שכל מכה הכי קטנה עלולה לגרום לנזק גדול מאוד גם אם זה לא נראה ככה.
אם אתה מוכן לקחת את הסיכון תפאדל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אין מצב שהקרוב משפחה מדרגה ראשונה מספיק קרוב בשביל להשאיר את הרכב על שמו ולהוסיף אותך לביטוח?

• מעניין 1
פורסם
לפני 7 דקות, stx כתב:

אין מצב שהקרוב משפחה מדרגה ראשונה מספיק קרוב בשביל להשאיר את הרכב על שמו ולהוסיף אותך לביטוח?

אפשר אמנם לרשום אותי כבעלים נוסף (בונוס - חוסך מעבר יד) ולצרף אותי כנהג נקוב לביטוח, זה יחסוך סביב 4,000 שח. אבל במקרה שאני תובע את המקיף, הרצף הביטוחי שלו ישבר וייקר את הפרמיה שהוא משלם על רכבו החדש. ולהפך, אם הוא תובע את המקיף שלו, זה ירשם גם על שמי. אני טועה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, Dan___ כתב:

בהנחה שאני מסוגל להתמודד נפשית + כלכלית עם טוטאל לוס של 130,000 שח, למה לא להסתפק רק בחובה + צד ג׳, לפחות לשנה הראשונה?

אני חושב שענית לעצמך כאן.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לדעתי, ממש לא כדאי לא לעשות ביטוח מקיף לטסלה - תכנס לפורום/קבוצת whatsapp של טסלה ותשאל אותם. הם אומנם עושים מחאות ואמרו שאם לא יוזילו את הביטוח המקיף אז הם לא יעשו.
בפועל הרוב המוחלט (מלבד יחידי סגולה) עשו מקיף.

הייתי מציע לך לשקול - לרכוש רכב פשוט וזול (לדוגמא ברמה של הרכבים של car2go) ולעשות חובה + צד ג' למשך 3 שנים. שים את כספך באחת הקרנות שלא יאבדו ערך בינתיים ואז לרכוש את ההיילנד. 
דחיית סיפוקים... 

• מעניין 1
פורסם

בוודאי שכן! זה רכוש יקר מאד , חובה לבטח , אין ברירה אחרת.

בשנה השניה כנראה המחיר ביטוח ירד , אחרי שלא יהיה תביעות וערך הרכב יהיה נמוך יותר.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Dan___ כתב:

אפשר אמנם לרשום אותי כבעלים נוסף (בונוס - חוסך מעבר יד) ולצרף אותי כנהג נקוב לביטוח, זה יחסוך סביב 4,000 שח. אבל במקרה שאני תובע את המקיף, הרצף הביטוחי שלו ישבר וייקר את הפרמיה שהוא משלם על רכבו החדש. ולהפך, אם הוא תובע את המקיף שלו, זה ירשם גם על שמי. אני טועה?

עזוב את העברת בעלות/הוספת בעלים רגע בצד. הכוונה הייתה שלא תעשה שום דבר בפן הזה אלה תשאיר את הבעלות עליו.
כשמדובר בילד אני יודע שאפשר להנות מהעבר הביטוחי של ההורים בתנאים מסויימים.
אני לא יודע מה קורה במקרה הזה.
אולי אם הוא יעשה ביטוח עם נהגים נקובים שאתה אחד מהם יהיה אפשר בעוד שנה לעשות ביטוח כאילו יש לך עבר ביטוחי.

בדוק את זה מול חברת הביטוח.
לגבי תביעה בגלל תאונה שלך, אתה צודק, פה כבר נשאלת השאלה עד כמה אתם קרובים.
את הפן הכספי אפשר לסגור, פשוט תפצה אותו על העליה בפרמיה, זה בטוח יהיה יותר זול מטוטל-לוסט/עלות התיקון ואם לא פשוט תתקן בלי לערב ביטוח.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

במקומך לא הייתי מבטח, ותשקיע במצלמות היקפיות איכותיות

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני שעתיים, Dan___ כתב:

אז שאני אבין את הלוגיקה,

אתה מוכן לקחת את הסיכון שבמקרה של תאונה ילכו לך 130 אלף,

אבל מצד שני ,אתה לא מוכן לקחת את הסיכון  שבמקרה של תאונה, תצטרך לשלם על התייקרות פרמיה+ השתתפות עצמית של בעל הרכב שזה מוערך בכמה אלפים בודדים? 

הבנתי נכון? 

• אהבתי 5

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...