Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאדע,רק קראתי חברת ניהול קבלתי חלחלה..

מה הוא צריך כאב ראש מול חברה? ישלחו איזה אחד לך תדע איזה עבודה יבצע,יאחר,יחפף,לא יסיים ולמחרת יבוא מישהו אחר (או שלא)

חברה=פקידים? עוד התעסקויות

רק שפיץ כמוך צריך! תשכפל את עצמך :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אני שולח את השוכרים לבחור את הזול מבין שלושת בעלי המקצוע הרלוונטיים המדורגים הכי גבוה במדרג, ושישלח לי את החשבון להעברה בסיום העבודה. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

זה לא בדיוק מה ששאלת אבל נהוג בפורום לסטות מהנושא...

למשפחה היה בית פרטי ברוסיה, בית ישן 2 חדרים שנבנה לפני כ 100 שנה, לא מציאה גדולה. כשהמשפחה עלתה לארץ ערכו של הבית היה נמוך מאוד אז הוחלט לא למכור אותו.

נמצא שוכר (לא אחד מבחוץ, חבר של חבר של חבר של חבר של מישהו) כשמראש סוכם איתו שהוא משלם מחיר נמוך יחסית למחיר השוק ובתמורה הוא מסכים שאין שום שרות תיקונים ושום דבר. 

צריך לתקן משהו - מביא בעל מקצוע או קונה חומרים ומתקן לבד, והסכום שהוציא מקוזז משכר דירה החודשי. 

כשהוא נכנס הבית היה במצב רעוע אז שנה ראשונה הוא לא שילם בכלל ובתמורה עשה שיפוץ פנימי וסידר את הבית לפי טעמו.

הסידור הזה עבד יחסית סביר בלי שום חברת ניהול ובלי לשגע קרובי משפחה (כמעט) משהו כמו 7-8-10 שנים, לא זוכר בדיוק. 

עד שבסוף מצב הבית (המבנה עצמו) התדרדר והיה צריך שיפוץ מקיף, בנתיים מחירי שהנדל"ן שם עלו אז מכרנו את הבית כמו שהוא. 

• אהבתי 1

פורסם

אני יודע שאתה לא היחיד שמחפש כזה שירות ויש כמה שמנסים להרים את זה, השאלה באיזה מחיר יפגש השוק והאם זה יצליח.

באנגליה למשל סוכנות הנדלן בד"כ היא גם המתחזקת של הבית, אין לך מושג מי בעל הדירה, הסוכנות אחראית על ה-כ-ל, היא עושה ביקורי בית כל 6 חודשים כולל לצלם את כל הבית לרפרנס עתידי, כל תקלה אתה פונה אליהם, החוזה שלך חתום מולם וכו אבל אין לי מושג כמה זה עולה לבעל הבית והאם זה יתפוס בישראל.

• אהבתי 1

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

שאלת הבהרה כי לא ברור פה משהו:

הדירה מושכרת לשנה?

או הדירה מושכרת לשבוע שבועיים?

זה יעזור לנו לכוון אותך למה שאתה צריך. 

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

ראשית תודה לכל מי שהתייחס, אני קצת עמוס בימים אלה ולכן "נעלמתי".

כפי שכתבתי, מדובר בדירה שאולי תצא להשכרה (ארוכת טווח, לא תקופות קצרות) בטווח זמן מסדר גודל של שנה מהיום, וכרגע אני בשלב שיעורי הבית. כשזה יקרה, אם בכלל, רוב הסיכויים שהדירה תושכר מרוהטת ומצויידת מלא. לכן, מעבר לעניינים הרגילים של תחזוקת הדירה וניקיונה, יש עניין של כל מיני מטלות תחזוקה קטנות שנועדו לשמור על תקינות מכשירי החשמל, ואני לא בטוח שאני רוצה להפיל אותן על השוכר ולסמוך עליו שהוא ביצע אותן. למשל, ביצוע ניקיון מכונת כביסה אחת לכמה חודשים, ניקוי פילטרים של המזגנים, ניקוי מחליף חום של מייבש הכביסה, מילוי/החלפת מסנני סיליפוס וכדומה. לכל הפחות הייתי מעוניין שיהיה מישהו שיבוא אחת ל-X חודשים, יבצע ביקורת לפי רשימה שתוגדר מראש, ויבצע את המטלות לפי הצורך.   

יכול להיות שבאמת הנדימן שסומכים עליו זה פתרון. @DrorZi גם מה שאתה מתאר נשמע בכיוון.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, קורן בן אשר כתב:

ראשית תודה לכל מי שהתייחס, אני קצת עמוס בימים אלה ולכן "נעלמתי".

כפי שכתבתי, מדובר בדירה שאולי תצא להשכרה (ארוכת טווח, לא תקופות קצרות) בטווח זמן מסדר גודל של שנה מהיום, וכרגע אני בשלב שיעורי הבית. כשזה יקרה, אם בכלל, רוב הסיכויים שהדירה תושכר מרוהטת ומצויידת מלא. לכן, מעבר לעניינים הרגילים של תחזוקת הדירה וניקיונה, יש עניין של כל מיני מטלות תחזוקה קטנות שנועדו לשמור על תקינות מכשירי החשמל, ואני לא בטוח שאני רוצה להפיל אותן על השוכר ולסמוך עליו שהוא ביצע אותן. למשל, ביצוע ניקיון מכונת כביסה אחת לכמה חודשים, ניקוי פילטרים של המזגנים, ניקוי מחליף חום של מייבש הכביסה, מילוי/החלפת מסנני סיליפוס וכדומה. לכל הפחות הייתי מעוניין שיהיה מישהו שיבוא אחת ל-X חודשים, יבצע ביקורת לפי רשימה שתוגדר מראש, ויבצע את המטלות לפי הצורך.   

יכול להיות שבאמת הנדימן שסומכים עליו זה פתרון. @DrorZi גם מה שאתה מתאר נשמע בכיוון.

לא בטוח שכדאי מרוהטת, גם לתקופה ארוכה (חוץ ממזגנים שאין ברירה).

גם בגלל תקלות, גם בגלל שאנשים אוהבים את הריהוט שלהם, גם בגלל שאלה דברים שבזמננו מתבלים מהר יחסית.

הכותב שוכר דירות למעלה מ-12 שנה.

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
  • אהבתי 1
פורסם

אנחנו משכירים דירת 3 חדרים בפריפריה, בניין שנבנה לפני כ 25 שנה.

הדירה מושכרת מרוהטת עם כל הציוד באיזור עשור לאותם שוכרים. 

הם כן מנקים לבד פילטרים של מזגנים ולגבי מכונת כביסה זה לא כזה מעניין אותי אם מנקים אותה או לא ומקסימום אפשר לקנות אחר כך מכונת כביסה חדשה.

בכל התקופה הזו פנו כ 3 פעמים עם תקלות. פעם אחת נסעתי והחלפתי ברז במטבח. פעם אחרת נסעתי והחלפתי ניאגרה שנזלה. פעם שלישית המקרר התקלקל, אישרנו להם לזרוק אותו והם קנו מקרר חדש שהוא שלהם.

לא באים לביקורות, באים פעם בשנה להארכת חוזה.

אישית לא רואה טעם לשלם למישהו על השרות הזה שבמקרה המתואר כמעט ולא נדרש. אני ידוע שיש גם מקרים שהשוכרים משגעים את בעלי הנכס כל שבוע.

עדיין כפי שניתן לראות יש גם אנשים שלא...

פורסם

״אבן שהם נכסים״, עובדים בעיקר בת״א אבל גם ברמת גן וגבעתיים.

לפני שעתיים, אלעדית כתב:

גם בגלל תקלות, גם בגלל שאנשים אוהבים את הריהוט שלהם, גם בגלל שאלה דברים שבזמננו מתבלים מהר יחסית.

זה ממש תלוי בקהל היעד. משפחות לדוגמא בד״כ יש להן את כל הריהוט משל עצמן. שותפים ירצו שיהיה לפחות את הדברים הגדולים (מקרר, גז, תנור, מכונת כביסה, אם יש גם ספה וכו זה מעולה)

• אהבתי 1

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
לפני 8 שעות, קורן בן אשר כתב:

רוב הסיכויים שהדירה תושכר מרוהטת ומצויידת מלא.

למיקום של הדירה, אתה לא צריך את זה. זה לא פיצ'ר שמוסיף לערך המושכר.

אתה רק תסתבך בזה..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לא מוסיף לערך הדירה, נכון. אבל זה כבר קיים.

אז מה עדיף למכור את כל התכולה בגרושים וכשחוזרים מרילוקיישן לקנות הכל חדש?

לדעתי עדיף כבר שישאר בדירה.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 7 דקות, Buki כתב:

לא מוסיף לערך השכרת הדירה, נכון. אבל זה כבר קיים.

תיקנתי..

לפני 7 דקות, Buki כתב:

לי משתמע ממה שכתב @קורן בן אשר כי הוא הולך לקנות במיוחד ריהוט ולצייד את הדירה.

אם הוא היה כותב כי ישארו בדירה ריהוט, הייתי מגיב שלא משתלם להתעסק בפינוי אבל עם הסתייגות כי זה המצב ועדיף להשאיר.

במידה ונשבר, שהדייר יפנה אותו ויקנה לעצמו ריהוט חדש..

אני מבין מאיפה מגיע קורן אבל לטעמי זה מיותר להתעסק עם ריהוט והנזקים שיהיו בו והדאגה המיותרת לגבי מצבו בסיום השכרת הנכס.

אנשים לא שומרים על הנכס או הציוד המחובר אליו, אז להוסיף מעמסה נוספת של ריהוט רק בשביל איזה אספרציה מסוימת. מיותר לטעמי..

מהסיפורים שיכולים לקרות בכל מקום, ממושב שבור של אסלה שעליו שכבה עבה של שתן, שבנאדם לא טרח אפילו לפנות לבעל הדירה לבקש להחליף ועד למזבלה שנמצאת בבית ובחצר שהייתי צריך לפנות.

מרצפות שבורות בדירה והתפחמות של קיר חיצוני כי הדייר לא דאג להרחיק את התנור עצים החיצוני שהוא הביא איתו.

כיסאות פלסטיק של כתר (שנקנו במיוחד להשכרה הזו) שטיילו להן במהלך כל תקופת ההשכרה בשכונה שהדירה היתה בה.

ואלו רק הסיפורים שעולים לי לראש ממה ששמעתי על דיירים נחמדים שאוהבים לשמור על הנכס המושכר..

וזו לא דירה אחת אלא מספר דירות בכל מיני מקומות בארץ, מהכי יוקרתי להכי פח אשפה של המדינה..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

לא מוסיף לערך הדירה, נכון. אבל זה כבר קיים.

בוקי הבין את הסיטואציה 100%.

הדירה קיימת, התכולה קיימת, לא קונה שום דבר במיוחד. האלטרנטיבות הן לארוז הכל ולשלוח בקונטיינר, או למכור בנזיד עדשים - שתיהן אינן משתלמות במיוחד. 

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 29 דקות, קורן בן אשר כתב:

הדירה קיימת, התכולה קיימת, לא קונה שום דבר במיוחד. האלטרנטיבות הן לארוז הכל ולשלוח בקונטיינר, או למכור בנזיד עדשים - שתיהן אינן משתלמות במיוחד. 

שיהיה בהצלחה ברילוקשיין ובהשכרת הנכס (:

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני 31 דקות, קורן בן אשר כתב:

זה לא היה ברור מההודעה שלך בהתחלה.

שיהיה בהצלחה בכל העניינים.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...