Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניח שעלות האחזקה נגזרת מעלות הרכישה,
ואם לא אצל פורשה אז בחברות אחרות.
כדאיות להביא לישראל סופרה או Z היום היא מאוד נמוכה ולכן אם הן מגיעות זה רק ביבוא אישי.
לו המחיר היה חצי המצב בהחלט יכל להיות שונה. 

אני משער שלמחיר החלפים יש קשר לחברה שמייצרת אותם 

לכן למשל המיאטה נחשבת ליחסית לא יקרה לאחזקה, משום שהיא חולקת חלקים עם רכבים אחרים של מאזדה, 
בניגוד לפורשה שמוכרת מכוניות יקרות בלבד.

אז יכול להיות שניסאן Z היתה יקרה יותר לקניה בישראל ממיאטה אבל עלות הטיפולים והתיקונים תהיה קרובה יותר למאזדה מאשר לפורשה

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

• תגובות 249
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפני 37 דקות, menir1 כתב:

יש לי מכר עם קאיימן 718 GTS - תאמין לי, שאתה לא רוצה להחזיק את האוטו הזה גם אם היית קונה אותו בחצי מחיר - עלות אחזקה מטורפת (לישראל ישראלי)

אולי לכזה שמטפל במורשה

אם אתה רוכש את החלפים לבד ומטפל בכדורי לדוגמא (או חלילה מטפל לבד) - הפערים עצומים. 

וכן אני בדקתי, גם עלויות חלפים וגם קבלות.

מסכים שעל תקלה רצינית או חלק יקר מעבר לטיפולים השוטפים אפשר לקבל קנס לא קטן, אבל זה קורה עם המון רכבי יוקרה וגם לא באמת יוקרה.

Miata ND2

פורסם
לפני 3 שעות, menir1 כתב:

יש לי מכר עם קאיימן 718 GTS - תאמין לי, שאתה לא רוצה להחזיק את האוטו הזה גם אם היית קונה אותו בחצי מחיר - עלות אחזקה מטורפת (לישראל ישראלי)

מעניין. יש מצב אתה מפרט קצת על העלויות אחזקה של מפלצת כזאת בארץ?

פורסם
לפני 4 שעות, Or05230 כתב:

מסכים שעל תקלה רצינית או חלק יקר מעבר לטיפולים השוטפים אפשר לקבל קנס לא קטן, אבל זה קורה עם המון רכבי יוקרה וגם לא באמת יוקרה.

זו בדיוק הנקודה. טיפולים שוטפים זה קשקוש גם במרצדס.
למצוא מישהו שיודע להחליף שמן ופילטר זו לא הבעיה.
הבעיה כשקורה משהו רציני שדורש אבחון עם ציוד מקצועי.
הבעיה שרכיב כלשהו מת. אז משלמים ומשלמים המון.

תבדוק כמה עולה גיר למיאטה. תבדוק אפילו כמה עולה מנוע. בשני המקרים כנראה שמדובר בסכום שגם אם יכאב בכיס אפשר לעמוד בו.
אני עדיין זוכר שבווילר דילרס קנו איזה 911 שיש לה מחלה במיסב כלשהו. להחליף את המיסב הזה דורש פירוק של המנוע ואתה יכול לחשב לבד כמה זה היה עולה גם אצל אותו כדורי.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 12 שעות, mcshmupi כתב:

זה היה המרחק שלי לו הייתי גר בארצות הברית. 
וזה לדעתי לב העניין. בגדול, מכוניות שבישראל הן לעשירים בלבד הן סוג של ברות השגה שם

אני לא חושב ש 911 זה החלום או לפחות לא אמור להיות החלום (חייתי עם הרכב שבועיים, פוסט ראשון) - ואז חייתי שבוע עם ה Z4 (ליטרלי באותם כבישים, ראה סרטון). האם יש הבדל? כן. בליטוש, בצורת נהיגה. בסאונד ובנוחות של המושבים דווקא ה Z4 היתה עדיפה. זו השוואה די מפגרת, אבל היא באה להסביר ש "סתם" 911 זה כבר פשוט לא משהו מיוחד ולדעתי ממש ממש לא שווה את הכסף (חשבתי את זה לפני שנתיים אבל אני ממש ממש חושב את זה היום).

עשיתי נסיעת מבחן אתמול עם חבר על M240i בשבילו (מקווה שישים הזמנה מחר) וזה לא הרגיש פחות טוב בשום דבר מ 911 בסיסית\S.

לגבי ה Z4 - יש VIN, ג'ונרט היום. תפסתי את האלוקציה ליטרלי ב 12 שעות האחרונות שלה לפני שנכנסה לייצור. הנה הבילד למתעניינים -

https://www.bmwusa.com/build-your-own.html#/studio/fn5mszzf/summary

• מעניין 1
פורסם

שמע אני כבר שמעתי הרבה פעמים על ידי אנשים שנהגו ברכבים כאלה שקיימן בסיסית/S וכו׳ עד הרמה של GTS זה אוברייטיד וממש לא שווה מבחינת החוויה את ההפרש שזה עולה על פני מיאטה/ברז וכאלה אבל גם 911 עכשיו זה אוברייטד וסתם? ועוד ביחס לסדרה 2 שהיא אפילו לא M מלא?

בכל זאת ליינאפ הדגל שלהם תיארתי לעצמי שגם הרכב הכי בסיסי זאת חוויה שם.

אז מה כבר נחשב מיוחד היום ברמה ששווה את ההפרש מרכבים ״פשוטים״ יותר כמו סדרה 2 משודרגת, רק GT3? 

אגב סדרה 2 של הדור החדש מקבלת פידבקים קצת מעורבים, כאילו על המשקל וגם על זה שפחות מתקשרת וכו׳ למרות הכוח המטורף שלה (כמובן שהרבה גם מפרגנים). מבין שאתה בצד שאהב את הרכב.

תתחדש על הב.מ.וו! יהיה מעניין לראות מה תחשוב עליה לאורך זמן, הלינק אבל שקישרת לא מביא אותי לבילד שלך אלא למסך של בחירת רכב של ב.מ.וו. 

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, Doron_Z כתב:

שמע אני כבר שמעתי הרבה פעמים על ידי אנשים שנהגו ברכבים כאלה שקיימן בסיסית/S וכו׳ עד הרמה של GTS זה אוברייטיד וממש לא שווה מבחינת החוויה את ההפרש שזה עולה על פני מיאטה/ברז וכאלה אבל גם 911 עכשיו זה אוברייטד וסתם? ועוד ביחס לסדרה 2 שהיא אפילו לא M מלא?

אז מה כבר נחשב מיוחד היום ברמה ששווה את ההפרש מרכבים ״פשוטים״ יותר כמו סדרה 2 משודרגת, רק GT3? 

אגב סדרה 2 של הדור החדש מקבלת פידבקים קצת מעורבים, כאילו על המשקל וגם על זה שפחות מתקשרת וכו׳ למרות הכוח המטורף שלה (כמובן שהרבה גם מפרגנים). מבין שאתה בצד שאהב את הרכב.

תתחדש על הב.מ.וו! יהיה מעניין לראות מה תחשוב עליה לאורך זמן, הלינק אבל שקישרת לא מביא אותי לבילד שלך אלא למסך של בחירת רכב של ב.מ.וו. 

איזו חוויה, זה פורשה. אתה רוצה חוויה תפתח את הארנק. לא סתם ה 911 מחזיקה בתואר המפוקפק של הרכב ביצור סדרתי עם השולי רווח הכי גבוההים.

לגבי הציפייה - זה ליטרלי אחד לאחד מה שציפיתי גם, רשמתי את זה כבר לפני שנתיים. המושבים הבסיסיים היו די גרועים, הרכב לא היה מאובזר בכלל (זה ביידיזיין, אתה אמור לשלם אקסטרא על אבזור ולו הבסיסי ביותר). מה נחשב היום? לא יודע, כל אחד ומה שחשוב לו. אני חושב שהמנוע ב 718GTS\SPYDER\GT4 די מיוחד ביחס לשאר הדברים שיש. יש לו סאונד מצוין, צריך לעבוד איתו עד 8K RPM, זו היתה חוויה מצוינת. זה הרגיש מיוחד. זה נשמע מיוחד. האינטיריור כמובן בזוי בשביל 100-120K אבל זה רכב שתוכנן לפני 10+ שנים. אתה משלם שם על גיר מצוין, מנוע די מדהים, הנדסה של פורשה. רכב נהיגה די מושלם. 

לגבי ה M240i - לא נפלתי מהכסא. זה פשוט מוצר ממש מוצלח בשביל המחיר (אחרי הנחות סביב ה $50K). התמורה לכסף שם פשוט לא הגיונית. אני משווה מה יש לי במחיר הזה בכזו רמת ליטוש, ואין ממש. ואז אני חושב על ה 911 - שני הרכבים האלו הם קופה מהירים שבאים לעשות בערך את אותו דבר. אבל בשביל לקבל 911 באותה רמת איבזור של ה M240i צריך לשלם x3. הרכב יהיה יותר מלוטש, ישקול פחות, ההגה יהיה קצת יותר טוב. לפחות איפה שאני גר, אתה לא תהיה יותר אקסלוסיבי כי יש לי ברחוב 3 911 מהדור החדש. כאילו לא יודע, מי משלם על 911 בסיסית? מה אתה מקבל שם שהמתחרים לא נותנים? ב GT3 אני מבין. ב GT3 Touring אני ממש מבין. ב S\T וב GT3RS אני מבין אפילו יותר. בבסיסיות? לא מבין. 

ה M240i התייקרה ב 13% ב MSRP מ 2017 שזה כנראה פחות מאינפלציה. ה 911 התייקרה בערך ב 45% לאותה תקופה.

עריכה: קינפגתי 911 לאותה רמת אבזור של ה M240i המדובר שמוצעת לחבר ב 52K, על 911 אין דולר הנחה - יצא 144K. אני לא משווה פה סוזוקי סוויפט ל S Class. 

עריכה אחרונה על ידי כוכב השחר
פורסם
לפני 26 דקות, Doron_Z כתב:

תגדיר חוויה.

מניח שמבחינה הנדסית, איכות וכו' - תרגיש לא רע בכלל. אולי מתוסכל מחוסר בפינוקים.

מבחינת ביצועים - דגם שתוכנן ויודע לחיות עם יותר כוח. יבצע טוב, אבל יהיה חסר שם משהו.

אבל בגדול, ככל שמכוניות מסוג זה עם יכולות גבוהות יותר, יש פחות ופחות מצבים זמינים/יומיומיים שאתה באיזור המהנה, ופחות ופחות נהגים עם יכולות לנהוג שם ולהרגיש בעיניינים. אתה קונה מפלצת ספורטיבית ואם אתה לא גר באיזור אלפיני, בסוף מתי אתה מרגיש מה יש לך שם?

פורסם
לפני 14 שעות, Doron_Z כתב:

מעניין. יש מצב אתה מפרט קצת על העלויות אחזקה של מפלצת כזאת בארץ?

טיפול ״גדול״ שב״ברז״ עולה כ-1300 ש״ח, בקאיימן GTS עולה פי 3. שלא לדבר על עלויות הביטוח, הצמיגים, וכד׳.

עלות החלפה של סט בלמים קראמיים ב-GT4RS (רביעיית דיסקים ורביעיית רפידות) כבר עולה כ-75K$.... 
בקטנה.

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 46 דקות, כוכב השחר כתב:

איזו חוויה, זה פורשה. אתה רוצה חוויה תפתח את הארנק. לא סתם ה 911 מחזיקה בתואר המפוקפק של הרכב ביצור סדרתי עם השולי רווח הכי גבוההים.

לגבי הציפייה - זה ליטרלי אחד לאחד מה שציפיתי גם, רשמתי את זה כבר לפני שנתיים. המושבים הבסיסיים היו די גרועים, הרכב לא היה מאובזר בכלל (זה ביידיזיין, אתה אמור לשלם אקסטרא על אבזור ולו הבסיסי ביותר). מה נחשב היום? לא יודע, כל אחד ומה שחשוב לו. אני חושב שהמנוע ב 718GTS\SPYDER\GT4 די מיוחד ביחס לשאר הדברים שיש. יש לו סאונד מצוין, צריך לעבוד איתו עד 8K RPM, זו היתה חוויה מצוינת. זה הרגיש מיוחד. זה נשמע מיוחד. האינטיריור כמובן בזוי בשביל 100-120K אבל זה רכב שתוכנן לפני 10+ שנים. אתה משלם שם על גיר מצוין, מנוע די מדהים, הנדסה של פורשה. רכב נהיגה די מושלם. 

לגבי ה M240i - לא נפלתי מהכסא. זה פשוט מוצר ממש מוצלח בשביל המחיר (אחרי הנחות סביב ה $50K). התמורה לכסף שם פשוט לא הגיונית. אני משווה מה יש לי במחיר הזה בכזו רמת ליטוש, ואין ממש. ואז אני חושב על ה 911 - שני הרכבים האלו הם קופה מהירים שבאים לעשות בערך את אותו דבר. אבל בשביל לקבל 911 באותה רמת איבזור של ה M240i צריך לשלם x3. הרכב יהיה יותר מלוטש, ישקול פחות, ההגה יהיה קצת יותר טוב. לפחות איפה שאני גר, אתה לא תהיה יותר אקסלוסיבי כי יש לי ברחוב 3 911 מהדור החדש. כאילו לא יודע, מי משלם על 911 בסיסית? מה אתה מקבל שם שהמתחרים לא נותנים? ב GT3 אני מבין. ב GT3 Touring אני ממש מבין. ב S\T וב GT3RS אני מבין אפילו יותר. בבסיסיות? לא מבין. 

לפי הביקורת הזאת של דאג דווקא הגרסא הבסיסית היא המומלצת (אפשר לקפוץ לסוף לחלק של הנהיגה ). 

https://youtu.be/5OihTHHHNQA?si=k5Ry5vdE10i62PDa

לפני 4 דקות, menir1 כתב:

טיפול ״גדול״ שב״ברז״ עולה כ-1300 ש״ח, בקאיימן GTS עולה פי 3. שלא לדבר על עלויות הביטוח, הצמיגים, וכד׳.

עלות החלפה של סט בלמים קראמיים ב-GT4RS (רביעיית דיסקים ורביעיית רפידות) כבר עולה כ-75K$.... 
בקטנה.

אם טיפול של פורשה היה עולה לי 4000 שקלים הייתי סופג את זה. ועל בלמים קרמיים הייתי מוותר, אני לא גר במסלול 

פורסם

במכלול כל הדברים בקטגוריית "אחזקת רכב", טיפול הוא מרכיב אחד. צמיגים עולים לפחות פי 3. עלות הביטוח הרבה יותר גבוהה, אגרת רישוי, צריכת דלק, וכד'. 

ואם זאת לא המכונית היחידה בבית, אז זה כבר "תיק" די משמעותי וצריך כיסים עמוקים 🙂

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

עם מיאטה וגם כזו משופרת אפשר לחיות ביום יום כפי שאמרו, עשיתי זאת במשך כ8 שנים.
העלויות מצחיקות זה כמו מאזדה 6, הצמיגים מחזיקים המון זמן כי אין מספיק כוח לטחון אותם וגם שהם נגמרים זה הסתכם בסט בעלויות 2000-3000 ש''ח.
צריכת הדלק גם היא סבירה, מחירי ביטוח וכד'...
ואז החלפנו אותה בM2CS, זו לא פורשה אבל סט צמיגים עולה בערך 6 וחייהם תלויים ברגל ימין שלך כנהג, ביטוח סביר ודי מפתיע לטובה.
צלחות בלימה בארץ? - צלחת קדמית אחת 4000 ש''ח, אחורית 2700 ש''ח, צריכת דלק בנהיגה רגועה 7 ק''מ.
מה שיכולתי הזמנתי מחו''ל\הגיע במזוודה וכו'.
בסופו של יום אתה מבין שחבל לגמוע ק''מ מיותרים על מפלצת שכזו (יצור מוגבל)...
ואשתי מזגזגת בינה לבין מיאטה נוספת שנותרה בבית ואני על רכב עבודה.
למתוח רגליים ברכבים הללו דורש כבישים פנויים ונסיעה בהם בפקקים מאבדת את הקטע בעיני והופכת לסבל  

אבל תמשיך להוציא לנו את העיניים עם מפלצות בחו''ל, מתי אתה עובר לקוניגסייג? 

:)

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 6.7.2025 בשעה 20:31, כוכב השחר כתב:

אז שמעתי את הפודקסט, ואז עשיתי את הדברים הבא: שמעתי פעם שנייה את הקטע על פורשה ואמרתי ל chat gpt מה אני חושב על מה מה שהם אומרים ב6 נקודות והוא תמלל את זה לטקסט (ושיפר את הניסוח שלי)

אז אם יש לך כוח לקרוא:

Comment 1:
There's nothing special about the 911 being a 2+2 or having its engine layout remain unchanged. Every iconic sports car with multiple generations – like the Corvette, the Nissan Z, or the Ford Mustang – generally sticks to its core layout. And they all tend to grow in size over time due to safety regulations and the addition of modern tech and comfort features.

Comment 2:
People talk about how the new 911 can outperform previous ultra-special cars like the Carrera GT or the 918 Spyder – but that's not unique to Porsche. Ferrari does the same. They release something iconic like the Enzo, F40, F50, or LaFerrari, and then years later, a "regular" top-tier Ferrari ends up being faster around the Nürburgring or in performance metrics. That’s just how technology evolves. As Doug DeMuro pointed out, every time brands like Ferrari, Lamborghini, or McLaren release a new model, it often outperforms their previous halo car – even if that earlier one was limited-edition or an icon.

Comment 3:
The third point is the strangest. They're basically saying that the Porsche Porsche "should" be making is some ultra-unique, half-a-million-dollar car that resembles an old-school 911 but is built with modern technology – and usually by boutique manufacturers with extremely limited production. But very few people are actually willing to pay that kind of money for such a niche product. The same logic applies to Porsche’s actual supercars, like the Carrera GT or 918 Spyder. These are ultra-expensive, low-volume cars. They're amazing, but they aren’t what most people want. The base 911, on the other hand, is what most buyers want – and that’s likely why Porsche makes it the way they do.

Comment 4:
They’re car journalists and I’m not, so I have to take their word for it – but according to them, Porsche is unique in that it’s seemingly immune to journalistic criticism. The implication is that if you want to stay in Porsche’s good graces – get invited on trips, receive press cars – you can’t critique them openly. That’s different from how things work with other manufacturers like Ferrari or Mercedes. When those brands launch a new car, journalists can say it’s too big, too soft, or not engaging enough – and still maintain a working relationship with the brand.

Comment 5:
On the topic of CEOs, maybe Volkswagen and Porsche sharing the same CEO is unusual, but it’s hardly the only example of an executive overseeing both entry-level and high-end products. Take General Motors – the CEO signs off on base models like the Trax and Equinox, and also on the Corvette ZR1, which is positioned to compete with Porsche. Or Nissan: the CEO is responsible for basic models like the Sentra, large luxury SUVs like the Armada, and until recently, the GT-R – again, a Porsche rival. So that structure isn’t especially unique.

As for parts sharing and cost-cutting – every automaker does it. It’s about finding the right balance between brand uniqueness and profitability. I highly doubt that cars more expensive than the Porsche 911 – like most McLarens or Lamborghinis – actually offer higher-quality interiors. And I’m skeptical that Todd’s Lotus has a nicer interior than even a base Cayman.

Comment 6:
He says that light means fun – but his own Lotus Emira weighs only about 30 kilograms less than the Porsche 911 Carrera T. And both of these are six-cylinder manual cars. So the weight difference is minimal, especially considering the context he’s using to make that point.

עד כאן,

כתבנו לענייני פודקסטים מחזיר את השידור לאולפן 

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, menir1 כתב:

בקטנה.

אתה לא אמור להחליף את הדיסקים אף פעם, הם אמורים לשרוד את "אורך חיי הרכב" (המילים המדויקיות של פורשה)

לפני 9 שעות, mcshmupi כתב:

לפי הביקורת הזאת של דאג דווקא הגרסא הבסיסית היא המומלצת (אפשר לקפוץ לסוף לחלק של הנהיגה ). 

https://youtu.be/5OihTHHHNQA?si=k5Ry5vdE10i62PDa

אם טיפול של פורשה היה עולה לי 4000 שקלים הייתי סופג את זה. ועל בלמים קרמיים הייתי מוותר, אני לא גר במסלול 

דאג איבד אחיזה במציאות מבחינת עלויות של דברים, הוא אמר את זה בעצמו האמת בשבועות האחרונים באחד הפרקים של הפודקאסט (מכר 51% מ carsandbids ב 37M כמעט נקי לכיס שלו, אז מניח ש VFM פחות משנה לך בנקודה הזו).

האוטו מתחיל ייצור וג'ונרט מספר שילדה

image.thumb.png.ca6187027920de9f0021b935978e9472.png

עריכה אחרונה על ידי כוכב השחר
  • אהבתי 5

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...