Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש שנתון 2012-2015.

לא ממש מבין מה ההבדלים בין הדגמים השונים , מה מומלץ וממה להיזהר

הבנתי שאחד זה עם 3 דלתות והשני 5, אבל מושבים זה אותה כמות. 

נהג יחיד לרוב, בתוך העיר מחוץ לעיר.

https://www.yad2.co.il/vehicles/cars?manufacturer=37&model=1625&year=2012-2017&price=10000-40000&gearBox=0&page=2

פורסם

מנוע ה 1.2 טורבו הוא הכי זריז והייתי מחפש אותו בשילוב גרמת אבזור fr הבכירה.

ב2015 הגיע מנוע 1.0 שהחליף את 1.2.

מומלץ לחפש אחת עם גיר ידני, האוטומט פחות אמין.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האם רכב משנת 2012 יהיה סבבה? או שכדאי לקפוץ ל2015?

איך הוא בהשוואה לFORD FIESTA?

יש דברים שחשוב לשם לב בבדיקה?

כמה זה קריטי 3 דלתות מול 5 דלתות?

פורסם

ב2015 הרכב עבר מתיחת פנים וקיבל סלון איכותי יותר.

גירסת הטורבו בשילוב תיבה ידנית הרבה יותר זריזה מגירסת ה 1.2 אטמוספרי של הפיאסטה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
בתאריך 24.4.2024 בשעה 17:40, arik100 כתב:

לתשומת לבך שבתוצאות בלינק הזה יש גם 1.0 ליטר טורבו, גם 1.2 ליטר טורבו וגם 1.4 ליטר אטמוספרי (בלי טורבו).

כמובן שה 1.4 חלש משני מנועי הטורבו. כנראה שהפער משמעותי. אני לא מכיר ספציפית אבל לא פעם יש לזה יתרון אמינות, בודאי ברכב ישן. אם אתה לא מחפש ביצועים אני מניח שה 1.4 מספק בהחלט.

לפני 54 דקות, arik100 כתב:

כמה זה קריטי 3 דלתות מול 5 דלתות?

עניין נטו של העדפה אישית.

ייתכן כמובן שאחד מהשניים מבוקש יותר ואז מחיר השוק בהתאם. אני לא יודע אבל מנחש שבאיביזה ה 3 דלתות יותר מבוקש. משיקולי תדמית ומראה. וזה בד"כ לא רכב למשפחות. וגם אני חושב שרמות האבזור הנמוכות יצאו רק ב 5 דלתות

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם

בתור אחד שהחזיק 1.0 ידנית 2016

המנוע עדיף על ה1.2 הן במחינת אמינות וגם צריכת דלק

ההבדל בביצועים מינורי

בתור אחד שהחזיק עד לםני שנה איביזה 2013 מזדקנת מנוע 1.4

כרכב יד 2 הייתי קונה אץ המנוע 1.4 שעדיך על 2 מנועי הטורבו

הוא צרכן גדול יותר של דלק (בקצת) ופחות זריז משניהם.

אבל הוא אמין יותר מ2 מנועי הטורבו שמצוינים למעלה וברכב בתקציב של 20k לא הייתי נכנס להרפתקאות מיותרות

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

קניתי את האיזי שלי מאחד שהחזיק איביזה 2016 מנוע 1.2 TSI אוטומט וכנגד 2011 מנוע 1.4 ידני 

לטענתו הידני צורכת הרבה פחות טיפולים ותחזוקה למרות שהוא נוסע בה יותר מהאוטומט והוא לא אחד שמתחרע על הרכב

הכלל הפשוט הוא כמה שיותר מכני פחות תקלות, המנוע 1.2 ו1.6 בחלקם שמצוידים בטורבו הם אמינות אבל פחות מה1.4 שבלי טורבו

קניתי את הידני ומבסוט ממנו כמה מילים טובות לרכב והשארתי גדולים וטובים מאחרי

צריכת דלק בעיקר עירונית 1:13 עם רגל כבדה על הדוושה, אהה וברכב מלא עם מזגן הרכב פחות סוחב 

אני מאמין שהFR יותר חזק אבל מבירור שעשיתי לפני הקניה הבנתי שהתחזוקה שלו יקרה לא יודע לגבי שאר תתי הדגם

פורסם

אין בעיות אמינות במנועי הטורבו, אך הם כוללים מכלולים יקרים כמו טורבו והזרקת דלק ישירה, אשר אינם קיימים במנוע אטמוספרי פשוט כמו ה-1.4.

הפער בביצועים הוא מאד גדול, והמנועים המטורבתים גם יותר חסכוניים בדלק. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לפי הידוע לי אין בעיות ידועות בדגמים המצוידים בטורבו, אבל כשיש תקלה העסק הופך ליותר יקר

וזה שקניתי ממנו שמחזיק את שניהם אומר שה1.4 אמין מ1.2 למרות שהיא מבוגרת ב5 שנים 

צריכת הדלק משולב לפי בעלי 1.4 זה 1:17 ובמנוע 1.2 זה 1:18 אני לא יודע איך הם מגיעים לצריכה הזאת אני מגיע במשולב ל1:13 אבל אני לא מנסה לחסוך בדלק

מסתבר שהטורבו זריזים יותר אבל בידני זה פחות משמעותי, תכלס' בתקציב הזה הייתי מעדיף אמינות ע"פ קצת יותר ביצועים 

בכול אופן אם אתה גר באזור המרכז אתה מוזמן לקפוץ לבוא לעשות סיבוב להרגיש בעצמך

פורסם

בבעלותי הייתה פביה סטיישן 1.4 אטמוספרית. השגתי איתה צריכה משולבת של 12.5 ק"מ לליטר. 

לאחריה החזקתי רומסטר עם 1.2 TSI ואיתה השגתי 15 ק"מ לליטר באותו תוואי נסיעה. 

הייתה לי גם ייטי (כבדה יותר) עם ה-1.2 ואיתה השגתי 14 ק"מ לליטר. 

כולן היו ידניות. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 17 שעות, shlomiko כתב:

צריכת הדלק משולב לפי בעלי 1.4 זה 1:17 ובמנוע 1.2 זה 1:18 אני לא יודע איך הם מגיעים לצריכה הזאת אני מגיע במשולב ל1:13 אבל אני לא מנסה לחסוך בדלק

אתה כותב שאתה לא יודע אבל בתכלס נותן את התשובה. אתה לא מנסה לחסוך והם כן מנסים לחסוך. זה כנראה ההבדל.

בכל מנוע אופי הנהיגה משפיע ובמנועי טורבו הפער גדול מאוד.

יש לי סיוויק 1.5 טורבו. בנהיגה רגועה במיוחד בינעירונית מגיע ל 1:18 ואפילו יותר. בנהיגה קצת יותר משוחררת (אבל לא תובענית) יורד ל 1:13 בערך ובנהיגה נמרצת אפילו פחות.

בעיר ההבדלים אפילו יותר משמעותיים

לפני 17 שעות, shlomiko כתב:

מסתבר שהטורבו זריזים יותר אבל בידני זה פחות משמעותי, תכלס' בתקציב הזה הייתי מעדיף אמינות ע"פ קצת יותר ביצועים 

מסכים איתך. בתקציבים הללו אמינות חשובה מביצועים. וגם מצריכת דלק

פורסם
לפני 11 שעות, razi_pazi כתב:

אתה כותב שאתה לא יודע אבל בתכלס נותן את התשובה

ניסיתי פעם לנהוג רגוע יצא לי 1:15.6 כאלה שטענו אחרת (מהפורום) אמרו שהם לא מרוסנים ומגיעים לתוצאה הזאת 

• תוכן חדש...