Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני נהג יחיד ומחפש עכשיו רכב קטן לאחר שהייתי עם סדאן יפני.

חיפשתי ביד 2 וראיתי את הגולף ונדלקתי ממש על העיצוב והאיכות חומרים שלו, התקציב שלי הוא בערך לשנתון 2013-2014.

הבנתי שיש בעיה מאוד מאוד רצינית עם הגיר והמוח גיר בדגמים האלה במיוחד אחרי שהם מזדקנים טיפה ואחרי שלא משתמשים בהם נכון.

מאוד אהבתי גם את הביצועים של הרכב לאחר שעשיתי נסיעה קצרה עליו, אבל זה הדבר היחיד שמפריע לי ברכב הזה, מה לעשות?

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם (נערך)

לא הייתי קורא לגולף רכב קטן, הוא מקביל למאזדה 3 האצ'בק / טויוטה אוריס.

מה לעשות? תצטרך להחליט מה יותר חשוב לך - הביצועים והאיכות של גולף או שקט מכיוון האמינות ( יחסי, כי גם ברכב שנחשב אמין יכולות להיות תקלות ).

לגולף גיר כפול מצמדים רובוטי. כמו בגיר רגיל, מגיע השלב שצריך להחליף מצמדים בלויים. אם תקנה רכב בו המצמדים הוחלפו לאחרונה, כנראה יהיה לך זמן עד להחלפה הבאה. מוח הגיר זה עניין של מזל. בשני המקרים לא מדובר בסכומים אסטרונומיים ,  אבל התיקונים האלה גם לא זולים.

ברכב טורבו בנזין TSI בן 10 יכולה להתפתח גם צריכת שמן בעקבות שחיקת הרינגים.

אם אתה רוצה אמינות גבוהה, באמת רכב קטן ( ולא משפחתי האצ'בק כמו גולף ),  תמצא לך מאזדה 2 במצב שמור ומטופל .

משפחתי האצ'בק - מאזדה 3,  אבל הביטוחים עלולים להיות גבוהים.

או טויוטה אוריס בנזין.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 2 דקות, vladclar כתב:

לא הייתי קורא לגולף רכב קטן..

מה לעשות? תצטרך להחליט מה יותר חשוב לך - הביצועים והאיכות של גולף או שקט מכיוון האמינות ( יחסי, כי גם ברכב שנחשב אמין יכולות להיות תקלות ).

לגולף גיר כפול מצמדים רובוטי. כמו בגיר רגיל, מגיע השלב שצריך להחליף מצמדים בלויים. אם תקנה רכב בו המצמדים הוחלפו לאחרונה, כנראה יהיה לך זמן עד להחלפה הבאה. מוח הגיר זה עניין של מזל. בשני המקרים לא מדובר בסכומים אסטרונומיים ,  אבל התיקונים האלה גם לא זולים.

ברכב טורבו בנזין TSI בן 10 יכולה להתפתח גם צריכת שמן בעקבות שחיקת הרינגים.

אם אתה רוצה אמינות גבוהה, באמת רכב קטן ( ולא משפחתי האצ'בק כמו גולף ),  תמצא לך מאזדה 2 במצב שמור ומטופל .

לפי מה שהייתי רגיל אליו שהוא מיצובישי לנסר, הגולף ממש פיצי לעומתו אחרי שבדקתי אותו.

לפי מה שהבנתי גם הצריכת דלק של הגולף מאוד נוחה בגלל הגיר DSG וגם בגלל שזה TSI.

בדקתי כמה עולה מוח גיר במידה ויש בעיה איתו, וראיתי בממוצע שזה 8,000 שקל שזה בכלל לא זול.

שואל לגבי הרכב הזה עד כמה שווה להמשיך לחפש אותו, כי כבר איזה 10 אנשים שבדקתי ביד 2, או שהיה להם בעיה במוח גיר, או במצמדים, או במנוע, והרכב הזה נראה בשנתון הזה כאב ראש, לכן מתייעץ.

בעיקרון נדלקתי מאוד על הגודל שלו, הביצועים שלו, צריכת הדלק הנמוכה (לפי ביקורות של אחרים) ועל איך שהוא נראה, אבל לא אקנה רכב שחי במוסך.

• רעיון טוב! 1
פורסם

Dsg גיר מהיר ותורם לביצועים,אך מצמדים בעלות של 3.5 אלף ושיפוץ מח גיר בעלות של 4.5 בערך אלו דברים שצריך לקחת בחשבון. 8 אלף זה כניראה חדש.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 6 דקות, yulianx כתב:

Dsg גיר מהיר ותורם לביצועים,אך מצמדים בעלות של 3.5 אלף ושיפוץ מח גיר בעלות של 4.5 בערך אלו דברים שצריך לקחת בחשבון. 8 אלף זה כניראה חדש.

השאלה שלי היא אם אפשר לדעת לדוגמא בבדיקה לפי קניית רכב את המצב של הגיר והמוח גיר ולא רק לדעת אם הוא תקין או לא, אלא לדעת אם הוא שחוק לדוגמא?

הוצאה של 8 אלף שקל ולחכות לגרר זה לא משהו שנעים לאף אחד, השאלה היא אם אפשר בכלל למצוא רכב בשנתון 2013-2014 שהוא VAG והוא עדיין שמור ? אני בכל מקרה לא מצאתי אחד שמור נכון לכרגע, מתייעץ כדי לבדוק אם שווה בכלל לחכות למודעות חדשות.

פורסם

למצוא רכב ישן ושמור לוקח זמן.

בבדיקה לפני קניה אי אפשר לדעת אם כרגע הכול תקין.

• אהבתי 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אין מה לעשות - מנועי טורבו בנזין TSI וגירים רובוטיים מזדקנים פחות טוב מאשר מנועים אטמוספרים וגירים אוטומטים  יפנים.

לכן יהיה לך יותר בטוח עם אוריס בנזין בת 10 ( אם תמצא אחת שמורה ), מאשר עם גולף שמורה.

אילו היית אומר - רוצה גולף ולא איכפת לי לתקן אותה, אבל זה לא מה שמשתמע מהכתיבה שלך.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 1

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 51 דקות, vladclar כתב:

אין מה לעשות - מנועי טורבו בנזין TSI וגירים רובוטיים מזדקנים פחות טוב מאשר מנועים אטמוספרים וגירים אוטומטים  יפנים.

לכן יהיה לך יותר בטוח עם אוריס בנזין בת 10 ( אם תמצא אחת שמורה ), מאשר עם גולף שמורה.

אילו היית אומר - רוצה גולף ולא איכפת לי לתקן אותה, אבל זה לא מה שמשתמע מהכתיבה שלך.

הקטע הוא שלא אכפת לי לתקן אותה, רק רוצה כמה שיותר לדחות את זה או שבכלל לא תהיה תקלה אם אפשר, לכן אני שואל אם בכלל אפשרי למצוא מישהו שטיפל ברכב בצורה טובה וככה תמנע התקלה בעתיד.

פורסם

תקלה במכטרוניק או מצמדים אינה קשורה לטיפולים.

פורסם

הדבר היחיד שאתה יכול,  זה למצוא רכב שלא מזמן הוחלפו בו מצמדים ובתקווה גם מוח הגיר, ולקוות שאין צריכת שמן גדולה מדי, אי אפשר לעלות על זה בבדיקה ( המנועים האלה צורכים קצת שמן באופן כללי )

פורסם
לפני 50 דקות, vladclar כתב:

הדבר היחיד שאתה יכול,  זה למצוא רכב שלא מזמן הוחלפו בו מצמדים ובתקווה גם מוח הגיר, ולקוות שאין צריכת שמן גדולה מדי, אי אפשר לעלות על זה בבדיקה ( המנועים האלה צורכים קצת שמן באופן כללי )

אני מבין.

עוד משהו שקראתי קצת וראיתי עם הגולף הוא שלאחר זמן מה יש שחיקת רינגים מה שגורם לרכב לאכול שמן, וגם זה משהו שאני טיפה חושש ממנו.

לפי מה שאתם טוענים, כל מה שאני חושש ממנו מהרכב הזה ומVAG בכללי אי אפשר כל כך לבדוק בבדיקה של מכון רישוי, אלא רק לקוות לטוב, מה שעוד יותר מלחיץ.

תודה רבה בכל מקרה.

לפני 53 דקות, yulianx כתב:

תקלה במכטרוניק או מצמדים אינה קשורה לטיפולים.

לפי מה שאתה טוען כאן אין כל כך דרך לבדוק או לדעת בVAG אם יש בעיה או שעומדת להיות בעיה כלשהי בגיר או במוח גיר או שחיקת רינגים כלשהי?

הלחיץ אותי יותר ממה שהייתי לפני זה אפילו.

תודה רבה על התשובה.

לפני 55 דקות, vladclar כתב:

היה גולף מיד 2 שהלכתי לבדוק, הוא אמר לי שהוחלף רק מוח גיר עם קבלות והכל, רק זה טיפה מוריד לי מרכב שאני יודע שפתחו דברים מכניים ונגעו בדברים עמוקים, שאולי לא עשו בצורה הכי טובה, אני אחד כזה שחושש.

פורסם

מצד שני, זה אומר שיהיה לך שקט לשנים בגלל שהוא החליף מכטרוניק.

פורסם
לפני 28 דקות, yulianx כתב:

מצד שני, זה אומר שיהיה לך שקט לשנים בגלל שהוא החליף מכטרוניק.

לפי מה שאתה אומר, בן אדם שחווה את הבעיה עם הגיר DSG וטיפל בה כבר, ככל הנראה לא תחזור בעתיד?

פורסם

אולי תחזור, אבל כנראה ייקח זמן.

מצמדים, אפשר להגיד, זה סוג של בלאי.

ככל שנוסעים יותר בעיר/ פקקים, שחיקת המצמדים מהירה יותר.

פורסם
לפני 21 דקות, vladclar כתב:

אולי תחזור, אבל כנראה ייקח זמן.

מצמדים, אפשר להגיד, זה סוג של בלאי.

ככל שנוסעים יותר בעיר/ פקקים, שחיקת המצמדים מהירה יותר.

הקטע הוא שמצד אחד אני רוצה שהרכב ישאר כמו שהוא הגיע מהחברה ולא יתעסקו עם חלקים פנימיים כמו גיר וכאלה, ומצד שני אני לא רוצה לקנות רכב שעומדת להיות לו הבעיה הזאת אחרי כמה אלפי קילומטר שהוא איתי. 

זאת ההתלבטות שלי אם להמשיך לחפש רכבי VAG או ללכת על משהו אחר שאני פחות אהיה מסופק מאיך שהוא נראה ומהאבזור שלו אבל הוא יותר אמין...

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...