Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעידות ביונדאי I25 2012

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כמה חודשים רכשתי רכב ראשון, יונדאי I25 מודל 2012. לאחר כמה שבועות התחלתי להרגיש רעידות ברכב.

הרעידות מתרחשות בעיקר כשהרכב בעמידה (זה מורגש מאוד בהאטה ועצירה אחרי נסיעה מהירה, למשל ברמזור או בחניה), ומתגברות מאוד כשהמזגן פועל, בפרט בעוצמה גבוהה.

בינתיים ביקרתי כבר בכמה מוסכים. הראשון זיהה בעיה במצערת וטען שזה קשור לזה. החליף את המצערת, הבעיה עדיין לא נפתרה.

לאחר כמה שבועות הבעיה רק החמירה וגרמה לרעידות גם תוך כדי נסיעה, ביקור קצר במוסך הבהיר לי שהצמיגים הקדמיים נשחקו לגמרי והייתי חייב להחליף (על הדרך גיליתי שחובה גם להחליף את הגרמושקות של הזרועות הגה), ולעשות גם כיוון פרונט. אחרי הכיוון פורנט הנסיעה עצמה חלקה, אבל הרעידות בעמידה ובפרט עם מזגן עדיין פעילות.

מוסך אחר אמר לי שזו בעיה בתושבת מנוע והיה מוכן להחליף לי אותה, אבל העדפתי ללכת למוסך אחר, קרוב לבית, והוא אמר לי שאין שום בעיה בתושבת. הלכתי למוסך נוסף קרוב לבית והוא טען שהבעיה היא שהתושבות לא מקוריות, ולא שווה לי לקנות תושבות מקוריות כי העלות גבוהה למדי.

חברים, הבו לי עצה בבקשה. תודה מראש!

פורסם

אני דווקא כן הייתי ממליץ לבדוק את התושבות מנוע, או לנסות להבין קודם מתי הן הוחלפו (ציינת שנמסר לך שהקיימות הן לא המקוריות).

• רעיון טוב! 3

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

עצה?

אל תחזור למוסך הראשון,

אם זיהה בעיה במצערת - מנקים אותה ומכיילים מחדש.

זיהה תקלה מכנית והחליט להחליף? לא פתר את הבעיה? תחזיר את הישנה ואל תיקח כסף, זה הימורים על חשבונך.

עצה הכי טובה, תמצא מכונאי טוב, כזה שיודע מה הבעיה ולא רק חושב שהוא יודע.

אם המצערת תקינה, תושבות המנוע/גיר הופכות אצלי לפחות לחשודות הבאות.

תסתכל על התושבות של המנוע והגיר ותראה בעצמך את מצבן, סדוקות/יבשות/קרועות, צריך להחליף.

לא בטוח מה זה תושבות או איך הן נראות? המנוע והגיר מחוברים לשלדה באמצעותן, תראה על מה המנוע "יושב".

כנס לגוגל ותרשום תושבות מנוע/Engine mounts ואת דגם הרכב והשנה וחפש בתמונות מה אתה אמור לחפש

בהצלחה

• רעיון טוב! 3

כבר חתמתי...

פורסם

קודם כל אם לא דחוף לך אתה יכול להזמין בחול מאתרים כמו cars245.com בזול תושבות באיכות טובה ולחכות חודש.

אם אתה מרגיש בעיקר בעמידה זה נשמע כמו תושבות, הייתי מציע ניקוי מצערת אבל החליפו לך לחדשה סתם... כנראה תושבות מנוע.

פלאגים הוחלפו בזמן? יש תקלות מנוע שדולקות?

• תוכן חדש...