Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז הסתקרנתי ועברתי על התכנית...

רואים שיש כאן אדריכל שמנוסה מאד בפרויקטים כאלה. 

באמת שאין כאן משהו שהוא חריג בצורה יוצאת דופן, אבל התכנית ככללה יוצרת אווירה של "men spread", במובן זה שהיא "משתלטת" על המרחב של כל מה שמסביבה. זה כנראה מה שיצר את האנטגוניזם שהוביל לפסילת התכנון.

למשל - לקבל ממדים בקו בניין אפס, זה לא דבר נורא חריג בפרויקטים כאלה של חיזוקים.

אבל שכל חמשת מגדלי הממדים יושבים על קו מגרש קדמי ואחורי- זה קשוח. 

אני הייתי מזיז אותם לקווי הבניין הצדדיים, שמצד אחד ממילא קו הבניין הוא אפס ומצד שני אפשר לרכך את ההתנגדות בעזרת הדדיות להצמדה עתידית של הממדים שלהם. 

לשבת על קו רחוב זה לא תכנון טוב גם לדיירי הבית עצמם.

ה"חניון" הוא מגוחך, גם למי שלא מתמצא בתכנון חניונים. החניות שם לא עומדת בתקן (גם לא ברמת שירות 2).  ברמה שזה פשוט לא שמיש.

אם היו מתכננים חניון רובוטי, אולי גם פה היו מפחיתים מעט את ההתנגדות.

ה"הנחות" שלקחו כאן בכל תקני התכנון הם מפליגות ממש. אבל האמת שהכל די נפוץ בפרויקטי החיזוק הללו. 

למשל- גם לקחת מעלית שאינה מעלית נגישה, וגם לקחת מדרגות 80 (שממש לא יסתיימו במידה הזו בפועל), זה קצת קשוח לטעמי.

תאר לך שצריך להוריד חולה באלונקה לאמבולנס. זה פשוט לא יהיה אפשרי כאן.

ואם כבר נגישות - רוב דירות התמורה אינן נגישות בעליל  אבל זו כבר באמת בעיה של הקבלן.

עריכה:

קראתי שוב מה שכתבתי - יצא לי פוסט קצת קשוח.

להיות חכם שמעביר ביקורת, זה קל מאד. לתכנן פרויקט כזה, כשכל המשתנים "מתיישבים" במגרש יחד עם בניין קיים - כמו בסודוקו מורכב במיוחד - זה הרבה יותר קשה. 

לא מקנא באדריכל הזה...

עריכה אחרונה על ידי natco
  • מעניין 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

כנראה שבעין מקצועית רואים את הקשיים. 

אין לי אשליות שתמא 38/1 זה להיט. זה טלאי גרוע אך אולי הכרחי בהתחשב בכך שמתחמי התחדשות עירוניים לא זזים. 

מקווה שבחודשים הקרובים יסכימו להתפשר וינתן היתר בניה. 

זה יהיה די מבאס אם היתר בניה ינתן שבוע אחרי שהדירה תמכר. 

פורסם
לפני 23 דקות, Nemesis כתב:

זה יהיה די מבאס אם היתר בניה ינתן שבוע אחרי שהדירה תמכר. 

זה לא משנה לך, הרי אתה פה מוכר בעסקה עם שלב מאוד מתקדם..

כמובן שעדיף שהקבלן יתחיל כבר לעבוד בשטח וכו' אבל זה כבר משהו אחר לגמרי והמחיר יהיה שונה.

לך בתור מוכר זה סה,כ מאפשר לך להשיג מחיר יותר טוב מאשר להיות בתחילת התהליך או בתהליך תקוע עם בעל בית עקשן שמסרב לחתום.

נגיד אם ביום טוב נכסים באזור נמכרים ב1.5 אז אצלך יהיה תוספת של אולי 100-150K כי השלב מאוד מתקדם.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 29.12.2023 בשעה 23:44, DareDevil כתב:

זה לא משנה לך, הרי אתה פה מוכר בעסקה עם שלב מאוד מתקדם..

כמובן שעדיף שהקבלן יתחיל כבר לעבוד בשטח וכו' אבל זה כבר משהו אחר לגמרי והמחיר יהיה שונה.

לך בתור מוכר זה סה,כ מאפשר לך להשיג מחיר יותר טוב מאשר להיות בתחילת התהליך או בתהליך תקוע עם בעל בית עקשן שמסרב לחתום.

נגיד אם ביום טוב נכסים באזור נמכרים ב1.5 אז אצלך יהיה תוספת של אולי 100-150K כי השלב מאוד מתקדם.

לא הצלחתי לקבל איזושהי תשובה אינטלגנטית מאף גורם.

מסתבר שבינואר השנה סופסוף העלו פרוטוקול של דיון ארוך שבסוף התקיים בתאריך 07/09 אבל לא נראה שיש שם החלטה כלשהי של ועדת הערר. כמה זמן הם יכולים לגרור את זה?

בתאריך 29.12.2023 בשעה 15:41, natco כתב:

אז הסתקרנתי ועברתי על התכנית...

רואים שיש כאן אדריכל שמנוסה מאד בפרויקטים כאלה. 

באמת שאין כאן משהו שהוא חריג בצורה יוצאת דופן, אבל התכנית ככללה יוצרת אווירה של "men spread", במובן זה שהיא "משתלטת" על המרחב של כל מה שמסביבה. זה כנראה מה שיצר את האנטגוניזם שהוביל לפסילת התכנון.

למשל - לקבל ממדים בקו בניין אפס, זה לא דבר נורא חריג בפרויקטים כאלה של חיזוקים.

אבל שכל חמשת מגדלי הממדים יושבים על קו מגרש קדמי ואחורי- זה קשוח. 

אני הייתי מזיז אותם לקווי הבניין הצדדיים, שמצד אחד ממילא קו הבניין הוא אפס ומצד שני אפשר לרכך את ההתנגדות בעזרת הדדיות להצמדה עתידית של הממדים שלהם. 

לשבת על קו רחוב זה לא תכנון טוב גם לדיירי הבית עצמם.

ה"חניון" הוא מגוחך, גם למי שלא מתמצא בתכנון חניונים. החניות שם לא עומדת בתקן (גם לא ברמת שירות 2).  ברמה שזה פשוט לא שמיש.

אם היו מתכננים חניון רובוטי, אולי גם פה היו מפחיתים מעט את ההתנגדות.

ה"הנחות" שלקחו כאן בכל תקני התכנון הם מפליגות ממש. אבל האמת שהכל די נפוץ בפרויקטי החיזוק הללו. 

למשל- גם לקחת מעלית שאינה מעלית נגישה, וגם לקחת מדרגות 80 (שממש לא יסתיימו במידה הזו בפועל), זה קצת קשוח לטעמי.

תאר לך שצריך להוריד חולה באלונקה לאמבולנס. זה פשוט לא יהיה אפשרי כאן.

ואם כבר נגישות - רוב דירות התמורה אינן נגישות בעליל  אבל זו כבר באמת בעיה של הקבלן.

עריכה:

קראתי שוב מה שכתבתי - יצא לי פוסט קצת קשוח.

להיות חכם שמעביר ביקורת, זה קל מאד. לתכנן פרויקט כזה, כשכל המשתנים "מתיישבים" במגרש יחד עם בניין קיים - כמו בסודוקו מורכב במיוחד - זה הרבה יותר קשה. 

לא מקנא באדריכל הזה...

לפחות לפי הפרוטוקול נראה שהיזם מוכן לבצע פשרות משמעותיות על בסיס התוכנית המוצעת, אך נציגת הועדה המקומית מסרבת לאשר באופן די עקרוני.

7d229786-1c7c-47ac-930d-caaf501e3ec1.pdf

• תוכן חדש...