Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעה, chrono כתב:

לא מסכים איתך פה. מבחינתי בתחום הזה אני מעדיף את ההתנהלות של ארה"ב, שם כל אחד יכול לטפל ברכב של עצמו. רוצה היסטוריה של טיפולים - תקנה רכב שטופל במורשה יבואן, יש מספיק כאלה גם בלי תקנות מיוחדות.

אז אתה יודע שהוא טיפל בעצמו או לפחות שלא טיפל במוסך

עדיף מטיפול אצל מכונאי מדרכה 

ויספרו לך שהרכב מטופל פיקס 

עריכה אחרונה על ידי דובצע
  • תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתה לי חוויה מזעזעת עם המכונים השונים, כל מכון יותר גרוע מהשני 

האוטו הראשון 

כשקניתי - אמרו הכול פיקס אוטו מושלם, אין לך מה לחודש אוטו נקי לחלוטין. 

אחרי חודש מצאתי את עצמי עם צמיג שהתפוצץ באמצע כביש מהיר, כי היה ישן ובלוי  ותקלה אחרת בעלת משמעות שהתחילה להופיע אחרי.( מדובר באוטו שנקנה כשהיה 4 שנים על הכביש וגמע בכל חיו 28 אלף ק"מ)

כשהרכב נמכר. 

במכון שלקח הבחור שקנה ממני, זיהו שהיה פגיעה ותיקון פח לא קטן ופגיעה באחד העמודים. 

איפה זה היה ב700 שקל ששילמתי על הבדיקה הראשונית של האוטו?! כי אני לא עשיתי אף תאונה. 

רכב הבא כשקניתי, שרדתי שהמכונאי שלי ירא. אותו ולא הבזבוז כסף הזה. 

כשמכרתי רכב, אחד אחרי, מכרתי למכר, שרצה מכון בדיקה.( וואגית כיפית אבל עם הגיר הידוע לשמצה )

בדקו, אמרו הכול נקי הכול מושלם. 

לבחור אחרי 2000 קילומטר נשבר הגיר. 

מסתכלים חזרה במסמכים של המכון בדיקה, ונחשו מה? אין אחריות על גיר מעל 70 אלף, כשהאוטו בקנייה היה על 90.

משמע, אין אחריות על הגיר. 

משמע כל הבדיקה הזאת, ולא לוקחים אחריות על כלום. 

כסף לפח. 

mazda2 2008-> אצלי מ2017 ->עדיין אצל ההורים עם מעל ל200KKM
civic 2016 1.8-> נמכרה ->  שודרגה בשביל קצת יותר כח 

A1 192HP  2016 Sport 1.8T ->  נמכרה -> החזקתי חצי שנה נמכרה בשביל קצת יותר מרחב פנים.

A3 2.0T 190HP 2018 -> נוכחת חיה ובועטת.

פורסם

לא דרכתי במכון בדיקה מעולם, חרטוט יקר די ללא תועלת כמו שפורט כאן בשרשור מצויין. יוצאי דופן יש בכל דבר..

רכב יד שניה זה חתול בשק שאף אחד כולל בעל הרכב לא יכול לדעת בוודאות מה מצבו. (ואגב, עם מערכות ההינע המשוכללות והרגישות היום גם רכב חדש הרבה פעמים  זה חתיכת חתול בשק..)

אפשר להקטין את אי הידיעה עם אתה או חבר מבינים דבר או שניים ולהתייעץ עם מכונאי שאתה סומך עליו (במידה ואתה בר מזל שבכלל יש לך אחד כזה).

כל השאר בזבוז כסף במקרה הטוב או נפילה בפח במקרה הרע.

• אהבתי 1
פורסם

בדרך כלל הייתי מסכים עם מה שנאמר כאן, אבל מציג כאן השקפה קצת אחרת.

לפני כמה שנים באתי לבדיקה עם ג'יפ.

הכל היה נראה תקין, בעל הרכב הראה לי גם שהרכב עבר פגיעה לא קשה מקדימה ("נכנס ברכב במהירות נמוכה"), והראה לי אפילו תמונות מהתאונה. 

במכון בדיקה הבודק עלה על זה, ביקש להראות לי את הפגיעה, התיקון, הריתוכים (!!) שהרכב עבר והפגיעה במרכב.

הפתיע לא רק אותי, גם (אולי) את המוכר, שהיה מוכן למחרת להוריד לי 10 אש"ח(!!!) מהמחיר המקורי (כ-90 אש"ח).

בסופו של דבר ויתרתי, המכון עזר לי מאד לקבל את ההחלטה הנכונה מבחינתי וללא ספק רוב מה שנאמר בשרשור אינו גורף.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Coro כתב:

איזה סיוט המכונים האלה כשאתה רוצה למכור והקונה רוצה התחייבות שהמנוע תקין.

סיפרתי זאת בעבר- כשמכרתי את האלטו , לפני כשנתיים וחצי, אחד המתעניינים שאל "האם אני מתחייב בבדיקה".

כשעה אחרי ששלחתי לו הודעה בה הסברתי למה אני לא מתחייב, וכשחשבתי שלא אשמע ממנו שוב, קיבלתי הודעה "בוא ניפגש מחר".

האוטו נבדק ביד יצחק בראש העין, מפני ששם נפגשנו (הבחור ירושלמי ואני עובד בראש העין).

בסיכום בע"פ הבודק "הזהיר" את הקונה מהמנוע החלש בעל 3 הצילינדרים, "לירושלים למשל לא הייתי נוסע איתו".

עוד באותו יום האוטו זכה לעלות לבירתנו הקדושה  😆

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מכון בדיקה מספק עוד עין, של בעל מקצוע ניטראלי שמבין בתחום,

ראה רכב או שתיים בחייו ואחרי בדיקה יכול לתת לך את דעתו לגבי הרכב שאתה הולך לרכוש.

התחמקות מאחריות וחוסר מקצועיות, זה נכון לכל תחום ולכל מקצוע - גם פה צריך לפעול לפי המלצות ודיס המלצות.

אז גם אם מומחי הפורום אינם קהל היעד, עדיף שרוב הרוכשים הפוטנציאליים כן ייקחו רכבים לבדיקה לפני רכישה.

כללי השוק כבר ידאגו לסנן את המכונים שאינם מקצועיים ולהטיב עם הטובים בתחום.

עם הביקורת, עלות הבדיקה והתועלת שלה ביחס לרכישה, לרוב, שווה את זה.

פורסם

או קי, מכוני בדיקה לא שווים, הבנו את זה.

איזה אלטרטיבה קיימת לרוכש רכב משומש? לקחת למוסכניק "חבר"?

לכמה אנשים יש כזה?

מה קורה אם זה בעיר אחרת רחוקה?

כשאני קונה אוטו זול נגיד עד 20 אלף שקל, אני בודק אותו עצמאית וזהו לקוח הימור,  אבל במכוניות יותר יקרות אני רוצה שעוד מישהו יסתכל ואין לי אלטרנטיבות אחרות מלבד מכון בדיקה. 

זה לא טוב אבל זה המצב, אין אפשרויות אחרות. 

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3

פורסם (נערך)

הבעיה שמתחילה במכוני בדיקה,

היא הטופס המסורבל הזה שמי שלא מבין ברכבים באמת נכנס ללחץ,

אם אין לך מוסכניק להתיעץ איתו, מה אתה עושה שכתוב לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, לבדוק נקישות, לבדוק וכו',

הם הרי מחרטטים כסתחי"ם, אם האדם המצוי שלא מבין ברכבים הולך למכון בדיקה ומקבל דף מלא  בV וX והוא לא מודע למה זה עם משמעות גבוהה ומה עם משמעות נמוכה(מספיק לעשות חיפוש בפורום טופס בדיקה ולראות כמה אנשים קצת יותר אינלקטואלים שידעו לחפש בגוגל ולהגיע למקום המדהים הזה ולהעלות את הטופס בדיקה) אבל כמה לא מגיעים לרמה הזו ורואים את הטופס ובורחים,

האם לא הגיע הזמן באמת שיקומו רשת מכונים שישב יועץ אמיתי ויתן לבנאדם אינקציה ולא חרטוטים, גם בלי אחריות, להביא לבנאם שלא מבין כל מיני מילים מפוצצות, זה מתסבך אותו,

אח"כ לא מבינים למה אנשים קונים זבל ממגרשים, שמציגים טפסי בדיקה נקים כי הם חברים של......,

ואז עולה כאן שרשורים קניתי ממגרש X והטופס היה מושלם ופתאום גיליתי,

כמובן שאותם אלו גם מוכרים למגרש את הרכב הקודם בטריד, שכשהוא קונה מהם את האוטו הוא מספר להם כמה האוטו שבור ושווה 2 שקל, יומים אחרי הוא מוכר אותו כחדש שמור מטופל במורשה וחירטוטים בע"מ במחיר מפולפל,

אבל אני מבין את האנשים האלו, כי רכב מיד 2 אני ילך למכון בדיקה ויקבל המון X  אבל דרך המגרשים פלא פלאות, טפסים נקיים.

עריכה אחרונה על ידי WE988244
  • אהבתי 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 3 דקות, WE988244 כתב:

להביא לבנאם שלא מבין כל מיני מילים מפוצצות, זה מתסבך אותו

בדיוק. בפרפראזה של ריצ'רד פיינמן, אם אתה לא יכול להסביר משהו לאדם עם ידע מועט בתחום, אתה בעצמך לא מבין בו מספיק.

פורסם

זה משפט שאיינשטיין אמר. יש לי בחתימה.

כמו שאמרו פה, נגיד שכל המכונים מרמים ולא לוקחים אחריות.

לאן יש לי ללכת לבדוק רכב משומש? לחברה? הם יבדקו לי?

מה אמורים לעשות? אין תשובה.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 16 שעות, yoni162 כתב:

הרגת אותי, ציפיתי לסיום כמו "והוא עדיין עובר במשפחה מדור לדור".

לא, הוא פשוט היה חייב לארגן שריטה בשמשה הקדמית

• מצחיק 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)

שונא את המקומות האלו. את האווירה, את תחושת הקומבינות. את ההפתעות שעוד רגע תתמודד איתם.

למרות זאת - בכל המכוניות שמכרתי והכרתי ברמה הכי גבוהה שאפשר - הממצאים שעלו עליהם היו נכונים (אם כי מפתיעים).

גם לרכב שמתוחזק ברמה הכי גבוהה שאפשר והוא בן 6+ יש סיכוי למציאת חופשים או התחלת הזעה שלא שמת לב אליהם.

בקיצור, למקומות האלו יש בעיקר בעייה קשה של תדמית.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • מעניין 1
פורסם

כשמכרתי את הספארק אני יידעתי את הקונה שהוחלפו כנף, פנס, פגוש וגריל (הכל עם ברגים ללא שום יישור והכל חדש ומקורי). במכון הבדיקה אמרו רק שהוחלף גריל

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כשאני בא לבדוק רכב, אני בודק אותו בעצמי.

לא לכולם יש מספיק ידע לבדוק רכבים ככה, ולכן לוקחים למכוני בדיקה.

כשמישהו שואל אותי לגבי רכב ואני לא יכול להיות איתו, אני תמיד מייעץ לקחת לבדיקה ולשלוח אלי את הטופס.

הרוב כסת"ח אבל יש דברים שאפשר להבין מיד שהם פסולים.

אישית אני לוקח למכוני בדיקה לרוב בשביל לראות מה קורה מלמטה כשצריך ליפט, במיוחד שלדה.

לפני 20 שעות, yoni162 כתב:

לא מדויק. קומפרסיה זה לא מידע שימושי? הספק בפועל (מן הסתם לא תצפה ל100% בגלגלים, אבל גם לא ל-50%)?

כנ"ל גיר, יצא לי לפסול רכב ע"ס בעיה בגיר שנמצאה בבדיקה שלא בטוח שהייתי עולה עליה.

קומפרסיה זה לא מידע שימושי במכוני בדיקה כי זה ממוחשב באיזה שהיא צורה.

מדויק יהיה ממש לפרק כהל ופלאג, לחבר מודד לחץ, לתת סטארטר, ואז לראות מה הלחץ שנוצר שם.

אף מכון בדיקה לא עושה את זה, ואם יש כזה, הוא בהחלט בודד.

בעיות בגיר וכו' אפשר לבדוק עם סורק תקלות או להרגיש אם הגיר מתנהג מוזר.

לפני 19 שעות, itaysamurai כתב:

אין אמונה אבל יש דברים שהם אבסולוטיים.

הם בודקים את כל הפאנלים עם מד עובי צבע.

עוברים עם פנס בבתי הגלגלים ובתחתית, בתי הבולמים, מרווח בין פאנלים וכל מקום שבו תאונה תיראה בבירור.

אין פה שטח אפור. זה או שהיתה פגיעה או שלא.

ואגב, זה לא שלא היו טעויות. קראתי פעם על פספוס (או "פספוס") של איתור תאונה במכון בדיקה, הוא נתבע ושילם פיצוי נכבד לתובע.

בכל נושא המכניקה הם מכוסים עד מעל הראש.

מד עובי צבע הוא לא קדוש. יש לי כזה.

בעלי מקצוע טובים ידעו לצבוע בלי שתדע שצבעו.

במיוחד אם אח"כ עברו עם נייר שיוף על הלכה והורידו כמה עשרות מיקרונים טובים,

ואז המכשיר יראה לך 140-150 מיקרון, כמו במפעל, ובפועל הפאנל נצבע.

המכשיר הזה טוב אבל לא ניתן לקבוע באמצעותו אם פאנל לא נצבע.

דרכים לדעת זה לחפש הבדלי צבע וגוון,

לחפש גלים בצבע,

גרגירי חול שתקועים בין הפח לצבע,

לבדוק באזור הגומיות אם יש שאריות צבע, או בקאנטים וכיו"ב.

זה המון עבודה עם העיניים והרבה פעמים תגלה דברים רק אחרי שתקנה את הרכב.

בדרך כלל דברים כאלה תראה אם אתה שוטף בעצמך את האוטו.

השטיפה מחייבת אותך לעבור על כל חלק ויותר קל לראות ככה במיוחד על רכב נקי.

עומר :-)

פורסם
לפני 16 שעות, Buki כתב:

או קי, מכוני בדיקה לא שווים, הבנו את זה.

איזה אלטרטיבה קיימת לרוכש רכב משומש? לקחת למוסכניק "חבר"?

לכמה אנשים יש כזה?

מה קורה אם זה בעיר אחרת רחוקה?

כשאני קונה אוטו זול נגיד עד 20 אלף שקל, אני בודק אותו עצמאית וזהו לקוח הימור,  אבל במכוניות יותר יקרות אני רוצה שעוד מישהו יסתכל ואין לי אלטרנטיבות אחרות מלבד מכון בדיקה. 

זה לא טוב אבל זה המצב, אין אפשרויות אחרות. 

מוסך שאני סומך עליו, דוח ביטוח והיסטוריה מלאה.

המוסך ירים על הליפט ויבדוק סימני תאונה שאולי פספסתי ודברים חריגים. רכב מטופל לפי הספר לרוב יהיה במצב טוב אלא אם עבר קטסטרופה אבל זו תופיע בהיסטוריה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...