Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עובד מחוץ לעיר ולכן ברוב הדרך אני משתמש בבקרת השיוט האדפטיבית. הבנתי שהרכב מאט ע"י שימוש בבלמים.

כי כשנוהגים ללא בקרת שיוט, אז רואים מרחוק שהרכב מקדימה מאט, אז מנתקים את הרגל מדוושת הגז והרכב מתחיל להאיט לבד וחוזר חלילה. אבל בבקרת שיוט אדפטיבית, הבלמים עובדים שעות נוספות.

אז מה זה אומר בעצם - שאני צפוי להחלפת בלמים בתדירות גבוהה יותר בגלל זה?

פורסם

לרוב המערכת תעדיף להשתמש בבלימת מנוע (הורדת הילוך כדי להאט). במקרים מסוימים לעצירה מוחלטת כמו פקקים היא כן תשתמש בברקסים, אבל זה משהו שגם אתה היית עושה בפקקים.

למקרים שאתה על כביש מהיר והיא ״עוקבת״ אחרי הרכב שמולך, היא תשתמש בבלימת מנוע. 

2016 BMW M235i.

פורסם

לא כתבת באיזה רכב מדובר.

בVAG ההאטה נעשית באמצעות בלמים ולא באמצעות המנוע, ולכן אני מאמין שתהיה השפעה על בלאי הבלמים. אבל זה בדיוק כמו נהג שלא יודע להשתמש בבלימת מנוע.

הבנתי שאצל יצרנים אחרים כן יש שימוש בבלימת מנוע.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אצלי באאוטלנדר הוא משתמש המון בבלמים ואפי' מאיץ מעט כשיש רכב קרוב ובולם כשמגיע לקירבה המוגדרת. תכלס אני מאוכזב כי היה בא לי הרבה יותר בלימות מנוע ופחות בלימות חזקות של הבלמים.

ולשאלת פות"ש אם מה שמטריד אותך זה העלות של החלפת הבלמים אז אצלי זה מתבטא בצריכת הדלק שיורדת עם בקרת השיוט באאוטלנדר. אבל זה תלוי בסוג הרכב כי במונדאו הצריכה עלתה.

פורסם

אני מודע לחסכון בבקרת השיוט, רק שברכב הקודם הייתי מפעיל ומפסיק את בקרת השיוט (רגילה) בהתאם לתנאי הכביש, ואילו בבקרה האדפטיבית שאצלי (ניסאן אקסטרייל), אני לא חושב שיש בכלל בלימת מנוע. הכל בלמים. כך ההרגשה.

• תוכן חדש...