Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשמעו סיפור:

אני פונה מכביש 444 דרום לכביש 471 (צומת נחשונים) ופתאום שוטר מורה לי לעצור בצד ואני מבחין בטור של 7 ניידות תנועה עומדות בשול והשוטרים מחלקים הפתעות לכל נהג שנעצר. 

לא הסכמתי לרדת לשול ועצרתי באמצע הכביש כאשר כל הלחץ על השוטר הצעיר שמבקש רישיון נהיגה אך למוד ניסיון וקנסות שכמוני לא הסכמתי לתת לו עד שיאמר למה עצר אותי (נתתי לו ת.ז ושם מלא), הוא הסביר שלפני כמה מטרים עומד בחור עם חולצה צהובה שראה אותי אוחז בטלפון, הסכמתי לזוז לשול בתנאי שיקרא לאותו בחור שיאמר לי בפנים שהחזקתי את הנייד בנהיגה (יש לי אנדרואיד אוטו ודיבורית ואני לא נוגע בטלפון, כן יכול להיות שהוצאתי אותו מהכיס כדי לזרוק במתקן כוסות שתייה ליד הידית הילוכים).

מגיע בחור גבוה עם מכופתרת צהבהבה ומפחד להתקרב לרכב, יצאתי אליו כמו שאר הנהגים שיצאו, צעקתי כמו השאר והתרגזתי כמו כולם.

זה נמשך דקות ארוכות וויכוחים בלתי פוסקים עם שוטרים שהתערבו ופרשנויות של החוק (מותר לגעת במסך של הרכב ומותר להזין כתובת בוויז לפי פסקי דין מהעבר למיטב זכרוני), בסופו של דבר כולם התקפלו וכנראה הלכו לארוחת צהריים, הניידות יצאו משם בזו אחר זו ואני לא הייתי מוכן לספוג 1000 ש"ח ו-8 נק'.

תפסתי את השוטר הראשון שעצר אותי והוא זה שרשם את הדו"ח,

הכנסתי אותו לתוך הרכב שלי והראיתי לו שיש דיבורית והטלפון מחובר וגם את שני הכסאות תינוק (ניסיתי לנגן על המצפון כי ראיתי שיש לו טבעת נישואין)

הוא סיפר שהבחור עם החולצה הצהובה הוא הקצין שלהם ואין ביכולתו לבטל את הדו"ח, אך ינסה לעזור וקרא לי לבוא איתו לניידת.

הוא הדפיס תזכיר שרשום בו "אני *** והשוטר *** ראה שלא אחזתי בטלפון ושהוא מחובר לדיבורית באופן קבוע"

יש למטה חתימה וזה מיזכר רשמי של משטרת ישראל.

הוא הצמיד את זה לדו"ח ואמר לי ללכת להישפט.

מה אתם הייתם עושים?

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Mr.Hybrid כתב:

לא הסכמתי לרדת לשול ועצרתי באמצע הכביש

זו כשלעצמה עבירה של אי ציות להוראות שוטר. אם היית מנסה כזה תרגיל בארה"ב השוטר היה שולף אקדח והיית מסיים את המפגש באזיקים. מזלך שבישראל אין משילות.

לפני 4 שעות, Mr.Hybrid כתב:

כן יכול להיות שהוצאתי אותו מהכיס כדי לזרוק במתקן כוסות שתייה ליד הידית הילוכים

נגעת בטלפון, ביצעת עבירה.

https://www.tsurisaban.co.il/שימוש-בטלפון-בזמן-נהיגה

עריכה אחרונה על ידי eladts
  • אהבתי 3
פורסם (נערך)

החוק מתיר לגעת בטלפון בנסיבות מסוימות (למשל כשהוא מוחזק ע"י זרוע או התקן).

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, Mr.Hybrid כתב:

הוא הדפיס תזכיר שרשום בו "אני *** והשוטר *** ראה שלא אחזתי בטלפון ושהוא מחובר לדיבורית באופן קבוע"

אם אני מבין נכון אז השוטר שמילא את הדוח ציין במזכר שהוא לא ראה אותך מבצע את העבירה.  וזה מדויק.

אני מניח שבנוסף יש תזכיר של "הבחור עם החולצה הצהובה" (שבכל מקרה הוא זה שראה את העבירה) שמפרט את שראה.

אם יש - לא נראה לי שהעובדה שממלא הדוח שלא ראה כותב שלא ראה, לא תעזור לך.

אם אין - באמת לך למשפט.

עריכה אחרונה על ידי dani666
פורסם

באכיפה מסוג זה, מי שראה את העבירה (הקצין לפי פות"ש) רושם את הדו"ח. מי שעצר את הרכב, רושם מזכר. 

פות"ש - תעלה את הדו"ח לכאן, אולי יתאפשר למצוא כשלים .

• רעיון טוב! 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 9 שעות, fatboy1340 כתב:

באכיפה מסוג זה, מי שראה את העבירה (הקצין לפי פות"ש) רושם את הדו"ח. מי שעצר את הרכב, רושם מזכר. 

הקצין - דוד ויורטין

השוטר שעצר אותי - מוחמד חוג'יראת , הוא גם כותב הדו"ח וגם כותב התזכיר.

אני יעלה צילום יותר מאוחר

פורסם (נערך)

ציטוט

.

עריכה אחרונה על ידי sperial
שרשור שגוי
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

כמובן שדחיתי ולא שמתי לב שעברו 30 יום מתאריך קבלת הקנס..

בשביל הספורט מצרף את הדו"ח והמכתב מהשוטר.

IMG-20230930-WA0004.jpg

IMG-20230930-WA0003.jpg

בתאריך 19.8.2023 בשעה 14:32, fatboy1340 כתב:

מי שראה זה לא מי שרשם את הדו"ח

פורסם

שופט שיקבל את סיפורו וירשיע בכל זאת הוא אדיוט, כי אין שום הבדל בין להוציא קופסת סיגריות מהכיס ולהניח בצד, לבין לעשות אותה פעולה עם מכשיר סלולרי.

ואם הוא מאמין לו שזה כל מה שעשה, הרי שהרשעה היא דבר מופרך. (ולא, לא נכנס לעבירה של אי אחיזת הגה, עבירה שאינה נאכפת, הוסרה מהחנ"א ולא בה הוא מואשם)

לפני 7 שעות, Mr.Hybrid כתב:

כמובן שדחיתי ולא שמתי לב שעברו 30 יום מתאריך קבלת הקנס

30 יום לבקש ביטול עברו, אבל יש לך 90 יום לבקש להשפט, אם תרצה להלחם.

זו לא המלצה, משפט כרוך בהוצאות, טרטור וסיכון לקנס מוגדל. כל אחד צריך להחליט מה מתאים לו.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

שלחתי בקשה להישפט במערכת הפניות באתר.

לא אחזתי בטלפון ובטח שלא עשיתי בו שימוש, יש לי מערכת עם דיבורית ואנדרואיד אוטו רק כדי להימנע ממקרים כאלו.

הקצין היה ללא מצלמה ואני לא מוכן לקבל קנס רק לפי עדות ראייה של אותו אחד.

בנוסף עולה אצלי השאלה: הרכב הינו יונדאי איוניק לבן, איך הספיק לומר בקשר את המספר רישוי? הרי היו בכביש הרבה מכוניות בדיוק כמו שלי.

לפני 3 שעות, fatboy1340 כתב:

"רק הוצאתי ושמתי אותו פה"= החזקתי ביד. כך גם השופט יגיד לך ב99.9% מהמקרים.

דרך אגב לא אמרתי את זה, אמרתי "ייתכן והוא ראה משהו אחר שבעצם הוצאתי את הנייד שעמד ליפול מהכיס והנחתי במתקן כוסות ליד הגיר כי בכל מקרה אין בו שימוש".

השוטר כאמור רשם בדו"ח מה שהיה נוח לו.

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid

• תוכן חדש...