Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, סולל הדרך כתב:

הדברים שכתבת הם בעיקר סטיגמטים ופחות מגובים בנתונים
כבר מזמן הפסקנו לשמוע על ה DSG וה TSI
המנועים והגירים האלו הגיעו לבשלות טכנולוגית ולראיה שכבר לא שומעים סיפורי זוועה עליהם כמו בראשית דרכם.

גם פיאט 127 עלתה את הקסטל והגיע לחרמון, מה זה אומר על ה i20? שאנחנו מחפשים בשנת 2023 ביצועים של שנות השמונים או שהתקדמנו וזיהום אוויר, צריכת דלק וביצועים הם לא רלוונטים?
לגבי השיהוי, הוא אפסי בזינוק ולא קיים ואפילו עדיף בכל שאר ההילוכים.

נסעתי כמה פעמים עם הסטוניק לצפון לאיזור בירנית, ג'יש, צפת, כרמיאל. בעליות זה תענוג אחד גדול לטוס איתה!

צודק בגדול, אבל אצלי ספציפית חשובה מאוד אמינות ארוכת טווח ופחות חשוב לי לזנק מהר מ-0 ל100. מכיוון שממילא מתחתי את התקציב וה1.4 זול יותר+יותר זול לתחזוקה בהמשך, ה1.4 מנצח בנקודות את הטורבו.

• אהבתי 1
  • תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

תכניס את הדברים לפרופורציה... זול לתחזוקה ברמה חודשית של... 50 ש"ח ואם אתה מתעקש חהסתכל בעיניים של החיסכון, הטורבו יותר חסכונית בדלק ככה שאת ה 50 ש"ח שלך קיבלת בלי להתאמץ!
זה לא הזינוק מאפס למאה, זה רכב שעליות מצחיקות אותו מול רכב שמרעיש, סובל, גונח (וזה גם לא מוסיף לו בריאות) על כל במפר
לפעמים צריך להסתכל על התמונה הגדולה ולא להתמקד בפרטים
אל תתבלבל, האטמוספרית והטורבו נראות זהות חיצונית, אבל הם 2 רכבים שונים לחלוטין.

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

אם אני צריך להמר איזו סטוניק תיכנס קודם למוסך לטיפול בתקלה:

1.4 אטמוספרי וגיר פלנטרי או 1.0 טורבו וגיר דו-מצמדי - אהמר ללא היסוס שהסטוניק 1.0 תתקלקל ראשונה.

אני מניח שפותח השרשור מעוניין ברכב שהסיכוי שלו לא להתקלקל הוא גבוה יותר.

הוא מעדיף שיעמום, ראש שקט וצריכת דלק גבוהה יותר על הנאה, כוח, חיסכון בדלק וקידמה טכנולוגית.

לכל אחד סדר עדיפויות שונה...

עריכה אחרונה על ידי mottis
.
  • אהבתי 4
פורסם
בתאריך 12.8.2023 בשעה 20:28, zaf כתב:

לא כל טויוטה לא רואה מוסך. הוורסו עם גיר רציף פוגשת מוסך בהפתעה 😉

זה כי בישראל לא מחליפים שמן גיר בשום רכב,אף פעם מדינה של הזויים😆

• אהבתי 1
פורסם

הסאגה נמשכת... לקחתי את הסטוניק 1.4 לבדיקה, מטופלת רק במורשה, קילומטרז' נמוך ו... חלודה. הרבה חלודה כולל קצת על הקורה. היו עוד כמה דברים קטנים אבל המוסכניק שלי יעץ לי לוותר. התלבטתי ואס וויתרתי. לא יודע אם זה משהו "רגיל" או באמת בעייתי. 

אז עדיין מחפש

20230815_085735.jpg

20230815_085746.jpg

20230815_094552.jpg

פורסם

הרכב חנה ליד ים?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הים הורג הכל, גיסי שגר 200 מטר מהים שלח לי פעם תמונה של מזגן שנאכל ע"י המלח, זה לא נשאר ממנו כלום!
טוב שלא רכשת את הרכב, יש מספיק רכבים בשוק, אני משוכנע שתמצא את ה"אחת"

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 1 דקה, סולל הדרך כתב:

הים הורג הכל, גיסי שגר 200 מטר מהים שלח לי פעם תמונה של מזגן שנאכל ע"י המלח, זה לא נשאר ממנו כלום!
טוב שלא רכשת את הרכב, יש מספיק רכבים בשוק, אני משוכנע שתמצא את ה"אחת"

תודה. זו הייתה היחידה שהתאימה לי גם בתקציב (כי יש הפחתה על ליסינג 0 ק"מ) וגם 1.4, כמעט כל הסטוניק שמוצעות למכירה הן 1.0 טורבו. גם צבע לבן, שזה בונוס מבחינתי בקיץ הישראלי. נאלץ להמתין בסבלנות ולצוד אחת

פורסם

טוב שוויתרת עליה.

לפני 20 שנה חיפשנו לאשתי פיאט פונטו מצאנו אחת שמורה  עם 20K בת שלוש רכב שבקושי נסע לקחנו לבדיקה כל הדף בשורות של המכניקה היה X הרכב מלמטה היה אכול לגמרי מקורוזיה וחלודה. הבוחן הראה לי הייתי מופתע לגמרי.

הגברת החביבה שהייתה חסרת מושג לבעיה גרה על קו החוף בבת ים. בסוף מהאי נעימות השתתפה חצי חצי בעלות הבדיקה ועברנו הלאה.

• רעיון טוב! 1

פורסם

גם חיבורי USB במחשב אצל אנשים שגרים 300 מטר מהים יש חלודה. בעייתי בהחלט

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

עדכון:

נשברתי והעלתי את התקציב, קניתי בסוף קיה סטוניק 1.4 ליטר אורבן אפורה שנת 2021.

20K ק"מ, יד ראשונה, 2 טיפולים במורשה, הרכב חנה בחניון תת קרקעי.

אחרי טיפול וטסט, עדיין עם אחריות עוד 10 חודשים.

הדבר היחיד שעלה בבדיקה זה "מצבר חלש קצת", או בקיצור הרכב פיקס.

סגרנו על 4 מתחת למחירון המשוקלל כי המוכרת רצתה  את הכסף מהר מהר כדי ללכת לקנות עוד היום  רכב חשמלי חדש לפני עליית המס.

בסה"כ מבסוט מהרכב, לא עד כדי כך חלש כמו שהפחידו, עולה את חיפה בסדר גמור, בטיחותי, עושה את העבודה.

חסרון בולט: רעשי רוח במהירות גבוהה.

תודה לכל העוזרים כאן

עריכה אחרונה על ידי ManInShadows
  • אהבתי 7
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

חלש זה יחסי, אתה יודע!
כסטודנטים עלינו את הכרמל עם 45 כ"ס של פנדה והיא עלתה סבבה (בעיקר בגלל ששקלה 650 קילו)
תכלס זה אחלה רכב.
הטורבו היתה מרגישה זריזה ולא רק "בסדר" אבל הגיר הרובוטי שלה והמנוע תלת הצילנדרים לא מתאים לכולם.
תתחדש ותהנה

פורסם
בתאריך 5.10.2023 בשעה 19:24, ManInShadows כתב:

עדכון:

נשברתי והעלתי את התקציב, קניתי בסוף קיה סטוניק 1.4 ליטר אורבן אפורה שנת 2021.

20K ק"מ, יד ראשונה, 2 טיפולים במורשה, הרכב חנה בחניון תת קרקעי.

אחרי טיפול וטסט, עדיין עם אחריות עוד 10 חודשים.

הדבר היחיד שעלה בבדיקה זה "מצבר חלש קצת", או בקיצור הרכב פיקס.

סגרנו על 4 מתחת למחירון המשוקלל כי המוכרת רצתה  את הכסף מהר מהר כדי ללכת לקנות עוד היום  רכב חשמלי חדש לפני עליית המס.

בסה"כ מבסוט מהרכב, לא עד כדי כך חלש כמו שהפחידו, עולה את חיפה בסדר גמור, בטיחותי, עושה את העבודה.

חסרון בולט: רעשי רוח במהירות גבוהה.

תודה לכל העוזרים כאן

באיזה מחיר נרכשה?

• תוכן חדש...