Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

סיפור קטן שימחיש כמה הטירוף בשוק הביטוח. פיקנטו של אשתי, מקבלת הצעות מאוד מאווד גבוהות בטלפון מהסוכנות הקיימת. כמובן ללא פירוט. בשיחה טלפונית הנציג אמר שאי אפשר לשלוח פוליסה מוצעת או פירוט כי זה כמו 'להיכנס למקדונלדס ולקחת המבורגר לפני ששילמת'. כמובן שלכלך על הצעות אחרות. השיחה הסתיימה לפני המצופה ולאחר מכן קיבלנו את המייל הבא:

image.thumb.png.2cbced6f0ae31ed21778a250a9dd3044.png

איפה עוד יש הצעת מחיר טלפונית בלבד בלי לפרט תמורה? בשיחה הנציג אמר שההצעה מגלמת פטור מהשתתפות עצמית ש'יכולה' להגיע ל2000-3000 שח (כמובן רק יכולה, כי זה לא כתוב).

יש למי להתלונן?

פורסם

אני נתקלתי בקטע שלא מוכנים לשלוח פוליסה לפני אבל בביטוח חיים\עבודה, לא הייתי להקשיב לה בלי עותק של הפוליסה - בעיני זה מגוחך.

ברכב כל מי שרציתי שישלח פוליסה שלח.

פורסם

כאשר חידשתי לאחרונה ביטוח רכב לא היתה בעיה לקבל הצות מסודרות במייל - מהחברות ומסוכנויות אינטרנטיות. ההצעות כללו את כל הסכומים והכיסויים. 

חוץ מזה, כל החברות מפרסמות את הפוליסות (בלי המפרט האישי) ברשת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתם לא צריכים לבקש הצעת מחיר שנוגעת רק למחיר, אלא הצעות ביטוח (חובה ומקיף/ג') שנוגעות לכל פרטי הביטוח.

אתם לא צריכים לבקש את הפוליסה, אלא את הטיוטות של הביטוחים, או את ההצעות של הביטוחים (זהה לטיוטות רק מילה אחרת).

פוליסה היא בעצם ההסכם עם חברת הביטוח שזהה כל לקוחות החברה,  הוא כולל עשרות עמודים, וניתן להורדה באתרי חברות הביטוח.

אתה יכול להתלונן על הסוכנות אצל המפקח על הביטוח במשרד האוצר. לדעתי, אין צורך לספר על המבורגר וסיפורים אחרים, אלא רק להתלונן שהסוכנות מסרבת לשלוח טיוטות של הביטוחים לבדיקתכם, ולצרף את התמונה. אם זו אכן סוכנות גדולה, כדאי לציין זאת עקב ההשפעה על הרבה לקוחות.

פורסם
לפני 3 שעות, VFM_Supermini כתב:

איפה עוד יש הצעת מחיר טלפונית בלבד בלי לפרט תמורה?

מתנקש. הוא לא מפרט את התמורה, רק שורה תחתונה.

פורסם

אי אפשר לתת פוליסה כי זה רק אחרי שמשלמים. 

כן יכולים לתת ללקוח הצעת מחיר וכיסויים. 

• רעיון טוב! 1

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם (נערך)

אני מבטח ב-9 בגלל הדבר הזה בדיוק. שם כל פרטי הפוליסה מופיעים לך *לפני* התשלום.

גם גובה כיסויים, סעיפים מיוחדים, וכל מיני תוספות והעלות ההשתתפות העצמית שלהם.

עריכה אחרונה על ידי shrie
פורסם

@mcaspi המסמכים שקיבלתי כללו את כל הסעיפים - מה מכוסה, מה היקף הכיסוי ומה המחיר. רשימה או טבלה מסודרת, כל חברה והפורמט שלה.

המלל של הפוליסה הוא חוברת שלמה ומצויה באתר של כל חברת ביטוח.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כל חידוש פוליסת ביטוח בעשרות השנים האחרונות מאז המצאת המייל, קיבלתי מסוכנות הביטוח הצעה כתובה. לא פוליסה אלא הצעה כתובה.

גם בביטוחים הישירים אתה מקבל הצעה כתובה, ב AIG שלוש הצעות, עם פירוט הכיסויים. לא בדקתי בביטוח ישיר, מניח שגם שם. 

אם הסוכן לא מוכן לתת הצעה כתובה במייל: 1. לא רוצה להיות לקוח שלו. 2. אפילו לא טורח להקליט אותו כי 1. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• אחראי פורום
פורסם

בדיוק לפני שבוע חידשתי לסיטרואן של אשתי.

הסוכן הקבוע שלח לי הצעה מפורטת כמו שהוא עושה כל שנה.

בודק בוובי כדי להרגיש שאני כאילו צרכן חכם.

יוצאות הצעות בעלות דומה לשל הסוכן אבל עם תוספות של כינון והשתתפות עצמית ואנאעארף מה עוד. בקיצור, לא משתלם.

עוד לא מספיק ללחוץ על סגירת החלון - טלפון מוובי. 

"למה לא סגרת אצלנו?"

מסביר למה.

"לא נכון, אין שום תוספת"

"אבל בהצעה היה כתוב"

"לא נכון".

"אוקיי, אני מבוגר וכבר שכחתי איך לזכור, בואי שלחי לי את הפוליסה ואם זה משתלם, אסגור אצלכם".

"אי אפשר לשלוח".

מסביר לה יפה כמה זה לא חכם. 

לא שולחת.

תודה ולהתראות. סוגר אצל הסוכן הנחמד שלי.

אחרי יום - וובי.

"למה לא סגרת אצלנו?"

מסביר לו.

"לא נכון, אפשר בוודאי לשלוח הצעה מסודרת".

אני מפגין איפוק ברמה תעופתית.

• אהבתי 2
  • מצחיק 6
  • מבאס 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)
בתאריך 15.6.2023 בשעה 20:05, sperial כתב:

@mcaspi המסמכים שקיבלתי כללו את כל הסעיפים - מה מכוסה, מה היקף הכיסוי ומה המחיר. רשימה או טבלה מסודרת, כל חברה והפורמט שלה.

המלל של הפוליסה הוא חוברת שלמה ומצויה באתר של כל חברת ביטוח.

ולא מחייבת משפטית. כמו חוזה דירה. מה שרלוונטי זה רק המסמך שדנים בו 1:1.
אם הם שינו את הפוליסה מסיבה כלשהי בין הזמן שראית אותה באתר לבין הזמן שסיכמת על הצעה 3 ימים אח״כ, מה שהיה באתר לפני שלושה ימים לא מחייב אותם. מה ששלחו לך אישית, כן.

אסור להסתפק במסמך העיקרים שהחברות שולחות עם הפרמטרים העיקריים.
כל האותיות הקטנות חשובות, במיוחד בביטוח מקיף/ג׳ ששם יש הרבה הבדלים בין החברות.
כן, הסוכנויות והחברות לא אוהבות לשלוח פוליסות מלאות לפני שסוגרים איתם, למרות שלא ברור למה -- כשזה אלקטרוני, זה לא עולה להם.
אבל לא קרה לי ב-+40 שנה שאני מבטח שאיזושהי חברה או סוכנות סירבה לשלוח, ולו היו מסרבים, לא הייתי עושה איתם עסקים.
יש משמעויות כלכליות גדולות בפרטים, וגם כשלא -- יש שיקולי נוחות (למשל, האם יש רכב חלופי לכל אירועי הביטוח מהיום הראשון?)

בתאריך 15.6.2023 בשעה 13:41, VFM_Supermini כתב:

אהלן

סיפור קטן שימחיש כמה הטירוף בשוק הביטוח. פיקנטו של אשתי, מקבלת הצעות מאוד מאווד גבוהות בטלפון מהסוכנות הקיימת. כמובן ללא פירוט. בשיחה טלפונית הנציג אמר שאי אפשר לשלוח פוליסה מוצעת או פירוט כי זה כמו 'להיכנס למקדונלדס ולקחת המבורגר לפני ששילמת'. כמובן שלכלך על הצעות אחרות. השיחה הסתיימה לפני המצופה ולאחר מכן קיבלנו את המייל הבא:

image.thumb.png.2cbced6f0ae31ed21778a250a9dd3044.png

איפה עוד יש הצעת מחיר טלפונית בלבד בלי לפרט תמורה? בשיחה הנציג אמר שההצעה מגלמת פטור מהשתתפות עצמית ש'יכולה' להגיע ל2000-3000 שח (כמובן רק יכולה, כי זה לא כתוב).

יש למי להתלונן?

ודאי, למפקח על הביטוח. לפי התקנות, הם מחוייבים לשלוח פוליסה מלאה לבקשתך. אבל לא הייתי טורח, תחליפו סוכנות. כן הייתי שמח לדעת את שם הסוכנות (מצידי תשלח לי בה״פ).
וזה הזוי אפילו לא לשלוח מסמך עיקרים -- אא״ט, את זה הם בכלל חייבים לשלוח בכל מקרה. וזה לא המוצר, זה רק המפרט שלו. לא היתה חברת ביטוח או סוכנות אחת שלא שלחה לי כזה בלי שאשאל, כבר כמה עשורים.

ולפות״ש: כשעשיתי סקר שוק בחידוש האחרון (נובמבר), כי החברה הקודמת שלי העלתה את המחיר ולא ניראה לי סביר, ביקשתי הצעות מ-8 חברות.
כולן שלחו פוליסה מלאה. אחת שלחה אותה אפילו בלי שביקשתי, ובסוף סגרתי איתם, כי לא רק שהפרמיה איתם לא עלתה, היא ירדה ב-700 ש״ח (למקיף), 1200 ש״ח יותר זול ממה שהסוכנות והחברה הקיימת שלי רצתו. וכל התנאים בפוליסה היו יותר טובים.
עוד לא יכול להגיד מנסיון אישי איך הם כיש תביעה, אבל שווה לבקש הצעה. ביטוח חקלאי.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
פורסם

ההצעה האישית מפרטת את כל הפרטים שציינת. 

הפוליסה בביטוחי רכב אחידה, וההבדלים הם במפרט (פרטי הרכב, סכומי הפרמיה והכיסוי, מיגון וכו'), ואלה מופיעים בהצעה האישית. בנוסף יש נספחים של כיסויים צדדיים, שם יש הרבה גיוון. אבל, שוב, אלה מפורטים בהצעה.

• תוכן חדש...