Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'יפון יד 2 בתקציב של עד 90K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב בא להחליף את הג'אז של אבא שלי שאוהב מאוד את הצורה של הסטוניק ורוצה להחליף אותה.

כיום הדבר היחיד שמפריע לו בג'אז - זה החוסר כוח. לפני הג'אז היתה אסטרה 1.4 טורבו שנתנה לו חוויית נהיגה טובה ואמינות גרועה.

היינו די נעולים על סטוניק אבל אז החלטנו שכדאי להתייעץ.

מה שחשוב ברכב:

אמינות (הרכבים האחרונים במשפחה היו טויוטה, מאזדה, אופל והונדה - שלמעט האופל כולן הפגינו אמינות מצוינת)

ביצועים - לא צריך משהו מטורף, יש קצת "חסך" בגלל הג'אז אבל לא צריך מטוס. משהו סטנדרטי ואולי טיפה מעבר (בעיקר שלא יחסר כוח כשצריך - עליות, עקיפות..)

צריכת דלק - לא חייב חסכוני, אבל גם לא צריכה של 1:7 בתוך העיר

זהו בגדול.

נסועה של בערך 40 ק"מ (טוטאל) יומית, בינעירוני ברובה. מדי פעם נסיעות קצת יותר ארוכות.

כרגע חשבנו על קיה סטוניק וסיאט ארונה, אבל אשמח לשמוע מה יש לחכמי הפורום להגיד.

תקציב של 90K, אפשרות לחריגה עד 95K.

פורסם

במקרה הזה הייתי מחפש סוזוקי קרוסאובר 1.4 טורבו החל מ 2017

או סוזוקי ויטרה ( 1.4 טורבו מעל התקציב, אבל 1.6 אטמוספרי כן נכנס).

• רעיון גרוע 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 10 שעות, vladclar כתב:

במקרה הזה הייתי מחפש סוזוקי קרוסאובר 1.4 טורבו החל מ 2017

או סוזוקי ויטרה ( 1.4 טורבו מעל התקציב, אבל 1.6 אטמוספרי כן נכנס).

רשמתי לעצמי, אבל למה בעצם?

יש לציין שהג'אז 2017 ורוצים גם להתקדם קצת מבחינת השנתון (ראינו בתקציב הזה ארונה וסטוניק שנתונים 19-20 שנכנסות עם נתונים טובים) שני הדגמים שציינתי לא מומלצים?

פורסם

אביך לא רוצה עוד עגלה שלא סוחבת ( בהשוואה לאופל אסטרה 1.4 טורבו ) ולא רוצה רכב עם בעיות פוטנציאליות. הוא רגיל להונדה ג'אז מבחינת האמינות.

סוזוקי, במיוחד 1.4 טורבו,  משלבת את שתי הדרישות מהרכב.

• רעיון גרוע 1

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
בתאריך 13.6.2023 בשעה 09:39, vladclar כתב:

אביך לא רוצה עוד עגלה שלא סוחבת ( בהשוואה לאופל אסטרה 1.4 טורבו ) ולא רוצה רכב עם בעיות פוטנציאליות. הוא רגיל להונדה ג'אז מבחינת האמינות.

סוזוקי, במיוחד 1.4 טורבו,  משלבת את שתי הדרישות מהרכב.

תודה!

מהסטוניק 1.0 די ירדנו.

אבל ארונה 19-21 1.0 טורבו - מוגדרת כ"לא אמינה" או שפשוט פחות אמינה מהסוזוקי? אני יודע שאין ספק שרכבים יפניים/קוריאניים לרוב יותר אמינים.

אבל בסה"כ אם לא אמורות להיות בעיות עם ארונה ששמורה במצב טוב - לא היינו ממהרים לפסול אותה.

בנוסף - מתלבט אם להכניס למשוואה גם יונדאי קונה (גם אם זה אומר קצת למתוח תקציב).

שוב תודה על התגובות!

פורסם

בגדול, גירים רובוטיים,  גם של יונדאי ( קונה ) וגם של קבוצת פולקסוואגן ( ביניהם ארונה ) עם בלאי פוטנציאלי יותר גבוה מאשר גירים אוטומטיים פלנטריים של סוזוקי, במיוחד כאשר הרכב מבלה רוב הזמן בעיר/ פקקים. אם לוקחים זאת בחשבון, החלפת מצמדים בעם ב...אפשר לא לפסול.

• רעיון גרוע 1

פורסם (נערך)

למה לא טיגואן 2 ליטר? 

אין איתו בעיות ותענוג של רכב 

לפני 3 שעות, vladclar כתב:

בגדול, גירים רובוטיים,  גם של יונדאי ( קונה ) וגם של קבוצת פולקסוואגן ( ביניהם ארונה ) עם בלאי פוטנציאלי יותר גבוה מאשר גירים אוטומטיים פלנטריים של סוזוקי, במיוחד כאשר הרכב מבלה רוב הזמן בעיר/ פקקים. אם לוקחים זאת בחשבון, החלפת מצמדים בעם ב...אפשר לא לפסול.

מאיפה הבאת את השטת הזאת? עם הטיגואן אני נוהג לרוב בעיר 95/5% לטובת העיר ואין שום בעיות עם הגיר

עריכה אחרונה על ידי VromVrom
  • רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)

א. הגיר בטיגואן שלך מדגם שונה מאשר בארונה. 

אצלך זה גיר "רטוב".

ב. הרכב הבודד שלך לא מהווה שום סטטיסטיקה.

ג. לא רשמת כמה קילומטרים הרכב שלך כבר נסע  ובן כמה הוא.

את השטות הזאת הבאתי מכל מה שקורה עם גירים DSG יבשים מ 2008 של הקונצרן פולקסוואגן, כל פעם מבטיחים שאין יותר שחיקה מהירה של המצמדים , אבל זה בלאי שאין מה לעשות איתו, כמו שברכב עם גיר ידני בנסיעות עירוניות המצמד נשחק יותר מהר.

אין לו שום צורך בטיגואן 2.0 שאתה דוחף לכל אחד - זה רכב לא חסכוני, יקר לקניה ותחזוקה , גדול מדי  לצרכים של השואל.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1

פורסם (נערך)

זה בסדר להגיד שאתה לא מבין, התחזוקה שלו ממש לא יקרה, כן הוא שותה קצת דלק 1:9 בעיר 1:12 בינעירוני.

והוא לא יקר, ומכיר עוד כמה וכמה אנשים עם גיר יבש שנוסעים איתו בלי בעיות עם רכבים בני 10+-
והוא יחליט בעצמו אם יש לו צורך או לא.

אבל להפיץ סטיגמות ללא ביסוס רק כי כמה "ערסים" אוהבים לחפור על זה בפשפשוק בפייסבוק זה לא סיבה.

ואם אתה יודע מה המספרים של הסטטיסטיקה אשמח לדעת מה הם.

ובונוס הוא לא חייב טיגואן 2 ליטר הוא יכול לקחת את הדגם 1.4/1.5 שגם הוא מגיע עם גיר רטוב. 

פורסם (נערך)

אתה בסדר,  תמשיך להגיד שאני מדבר שטויות, לא מבין בתחזוקה , מפיץ שמועות וכו..

הגיר הרטוב דורש תחזוקת החלפת שמן לא זולה.

בקשר לגיר יבש  -  אתה לא יכול לשנות את העובדות,  המצמדים נשחקים, ככה הוא בנוי, מתוכנן. 

לידי יושב עכשיו ידיד טוב שמחליף אוקטביות כל 3 שנים החל מ 2008, נוסע רק בגוש דן . בכל אחד מהרכבים האלה הוחלפו מצמדים באחריות בשנתיים ראשונות. 

• רעיון גרוע 1

פורסם

נשמה אמרת שיש לך סטטיסטיקה אני אשמח שתחלוק איתנו, ו3 אשח ל60 אקמ זה לא כזה הרבה.

ולידי יושב חבר טוב שהחליף מצמדים בגיר היבש רק אחרי 200 אקמ, אולי חברים שלך צריכים ללמוד לנהוג נכון עם הגיר.

פורסם (נערך)

מבחינת משתמש מהשורה, רובוטי כפול מצמדי זה גיר אוטומטי לכל דבר .

זה שאתה ועוד חובבי המותג מוכנים לנהוג בצורה מסויימת בזחילה בפקקים , למען אריכות חיי המצמדים, (אולי בצדק, כי מדובר ברכבים איכותיים עם יתרונות רבים), לא אומר שכל אחד רוצה להסתגל לסגנון נהיגה שונה מגיר אוטומטי/ רציף.

בטח לא מי שמחליף רכבים כל 3 שנים,  והתיקונים מכוסים ע"י האחריות.

פותח השרשור רוצה לרכוש רכב בתקציב מסויים, וטיגואן בתקציב הזה דורש ירידה משמעותית בשנתון,  גם עם מנוע 1.5.

ואין להם צורך בגודל של טיגואן. ויטרה / ארונה יספיקו מעל ומעבר, יהיו יותר חדשות, יותר חסכוניות ועם תחזוקה יותר זולה (טסט/ ביטוחים/ טיפולים).

• רעיון גרוע 1

פורסם (נערך)

בנתיים כל מה שאתה אומר לא מגובה בשום צורה, במיוחד שציינת שיש לך סטטיסטיקה שאומרת כמה רכבים מסך כל הרכבים עם גיר "תקול", ואני לא רואה את פותח האשכול מציין בזה שהוא מינה אותך בתור הסנגור.

אין בעיה אם אתה רוצה רכב שהמטרה שלו להביא אותך מנק' א לנק' ב מסכים איתך לך לסוזוקי טויטה וכל מה שנמצא באזור הזה, אם אתה רוצה גם קצת חיוך מהאוטו זה גם בה עם עוד אחריות, בסופו של דבר אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

איפה אתה רואה שהוא ציין שהוא מחליף רכב כל 3 שנים?
ולרדת בשנתון מה רע? עדיין רמת הגימור של טיגואן ואיכות החומרים תהיה יותר טובה משל ויטרה והשטויות שציינת בשנתונים מעל.

וסליחה לקחת ישראלי ממוצע ולהגיד שהוא משתמש כשורה זה לא נכון, כי הוא לא משתמש במוצר כמו שתוכנן שישתמשו בו, וגם בגלל זה נוצרות המון בעיות.
למה באירופה יש כל כך הרבה רכבים מהקונצרן שהם נוסעים 200-400 אקמ ולא נתקלים בבעיות שאנחנו נתקלים בארצנו? עזוב אירופה גם באפריקה לא חסר. 

אבל אין מה לעשות אנחנו בישראל ואנחנו לא אוהבים לצאת "מטומטמים" ובגלל זה נאשים את היצרן ולא את הצרכן. 

כל אחד והשיקול דעת שלו, לא מקומך לשלול את ההצעה שלי, אלה רק של פותח האשכול, וזה שאתה מפיץ פה "סטיגמות" מקומן בפשפשוק לא פה, כי אם היית קורא קצת ומבין ולא עוקב אחרי "ההידיוט" הממוצע בפשפשוק היית יודע שג'יפונים בואג באים עם הגיר הרטוב, האמין והנפלא. 

ואם תשוואה את הגרוטאה שקראת לא ויטרה או משהו כזה מול טיגואן 1.4, בכל סעיף ותת סעיף טיגואן תיקח, חבל להכנס להשוואה שההפסד מובטח בה.

• רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)

הבנת הנקרא שלך לא משהו.

חבר שלי, לא פותח השרשור,  מחליף אוקטביה כל 3 שנים.

אין לי סטטיסטיקה של רכבים במוסך ( אל תכניס לי מילים לפה, לא כתבתי שיש לי כזאת ואני לא חייב לך שום דבר, בטח אחרי סגנון הפניה שלך אלי - תת רמה מההודעה הראשונה ).

אתה זה הבאת את הרכב שלך בלבד בתור סטטיסטיקה לאמינות הגיר (גיר אחר לגמרי מזה שמותקן בארונה.

תהנה מפאר היצירה שלך ותעזוב אותי בשקט, אחרי שתסיים לסים דיסלייקים ל 22 אלף הודעות שלי .

לא נתקלתי באחד כמוך ב 16 שנים בפורום הזה.

עריכה:

אני לא יכול לראות מעכשיו את ההודעות או כל פעילות אחרת  שלך בפורום ( מבחירה שלי, כמובן ).

• רעיון גרוע 1

פורסם (נערך)
בתאריך 14.6.2023 בשעה 16:27, vladclar כתב:

אתה כבר לא זוכר מה שאתה רושם? 
"עם בלאי פוטנציאלי יותר גבוה" - בשביל דבר כזה חייבים להיות אצלך המספרים כדי שתוכל להשוואת בינהם, אם לא אז סתם הרגשה לא מבוססת.

הרי עובדות צריכות ביסוס, כי אחרת הן סתם דעות.

וזה לא רק הרכב שלי, יש לנו גם גולף,ג'טה ולאון במשפחה, יש חברים גם עם פולו ואוקטביות, זאת כבר קבוצת מדגם, אבל מה שמשותף לרוב זה שהם מבינים איך הגיר עובד ואיך צריך לנהוג איתו, אבל עזוב למה אנשים צריכים ללמוד דברים חדשים שישארו עם מה שהם יודעים יש סיבה שהם הגיעו לאן שהם הגיעו, נכון?

וזה שאתה מרגיש שההודעות שלי מזלזלות, זה כי אני שונא לקרוא שטויות חסרות ביסוס ובמיוחד סטיגמות.

וכל הכבוד לך שאתה פה 16 שנה, נתון מיותר אבל כל הכבוד.

• תוכן חדש...