Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הייתם צריכים לבחור אחת מהן , מה הייתם בוחרים ולמה ?

לידע כללי אנחנו הרב של זוג + 3 קטנים.

תודה חברס'

פורסם

הייתי אישית בוחר בסנטרה, הפורד מצוינת מבחינת ביצועים, מרווח, ותא מטען אך לפורד יש שוק נוראי בעקבות הסטיגמות על הגיר בדור השלישי , ומלבד זאת תלונות בדגמי 2017-2020 על בעיות שונות במנוע בעיקר. לכן גם אם פתרו את התקלות אתה עדיין תאבד הרבה ערך בזמן קצר

הסנטרה החדשה היא רכב מעולה, מנוע 2000 אטמוספרי אמין ככל הידוע, גיר רציף רועש אבל משופר מבחינת אמינות והשילוב הזה נותן ביצועים טובים

היא מאובזרת במה שצריך , מרווחת, ומעוצבת יפה לטעמי. 

לסיכום, אם אתה מחזיק באופן פרטי הסנטרה לדעתי עדיפה, אם בליסינג אז לא הייתי מהסס לקחת את הפורד אם אתה אוהב אותה יותר 

פורסם

זה לא אותו גיר כמו בדור 3 (אבל כן אותו יצרן גירים). הידוע לשמצה הוא עם מצמדים יבשים ובדור החדש הוא עם מצמדים רטובים. (בהנחה ומדובר על השילוב של 1.0 טורבו עם גיר רובוטי).

פורסם
לפני 3 שעות, nissan1211 כתב:

הייתי אישית בוחר בסנטרה, הפורד מצוינת מבחינת ביצועים, מרווח, ותא מטען אך לפורד יש שוק נוראי בעקבות הסטיגמות על הגיר בדור השלישי

לפני 3 שעות, nissan1211 כתב:

הסנטרה החדשה היא רכב מעולה,

שים לב שאת הפוקוס אתה פוסל למרות היותו רכב מצויין בגלל שוק נוראי עקב סטיגמות, אם תבדוק את מצב השוק של הסנטרה תגלה נתונים דומים, גם הוא רכב מושמץ מאוד עם שוק נוראי, אז לא חושב שיש לו עדיפות מהבחינה הזאת על פני הפוקוס (עשיתי לפני תקופה חיפוש על משפחתיות משנתון גבוה וק"מ נמוך בסינון לפי מחיר מהזול ביותר, אלו שכיכבו בראש הרשימה היו פוקוס + אסטרה + סנטרה)

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, chezik כתב:

שים לב שאת הפוקוס אתה פוסל למרות היותו רכב מצויין בגלל שוק נוראי עקב סטיגמות, אם תבדוק את מצב השוק של הסנטרה תגלה נתונים דומים, גם הוא רכב מושמץ מאוד עם שוק נוראי, אז לא חושב שיש לו עדיפות מהבחינה הזאת על פני הפוקוס (עשיתי לפני תקופה חיפוש על משפחתיות משנתון גבוה וק"מ נמוך בסינון לפי מחיר מהזול ביותר, אלו שכיכבו בראש הרשימה היו פוקוס + אסטרה + סנטרה)

לא בדיוק, הסנטרה בדור הקודם הייתה עם שוק חלש בגלל בעיות גיר ואי עמידה בתחרות. הסנטרה החדשה הולכת חזק יחסית בארץ עם איזור 4600 מסירות ב3 שנים לעומת 100-300 מכל רמת גימור של הפוקוס ולכן הפוקוס היא איבוד כסף בטוח גם אם שמים את האמינות בצד.

הישראלי הממוצע עובד לפי סטיגמות ושמועות, מאז הסיפור עם הפוקוס אנשים לא משחררים את הסטיגמה על הדגם הזה וגם יש דעה רווחת שפורד לא אמין ויקר לטיפול גם אם זה לא נכון

ניסאן אמנם לא ברמה של יונדאי מבחינת מכירות אבל ממה שאני מכיר את השוק הישראלים כן חושבים שזה מותג טוב ולכן יש גם הרבה מכירות לקשקאי ולאקס טרייל, ועכשיו גם לסנטרה. לכן לדעתי לא תהיה בעיה למכור את הסנטרה אפילו אם זה יקח קצת זמן, גם את הפורד יהיה אפשר למכור בסוף אבל היא תמיד תהיה בפער כלשהו מהניסאן גם אם היא תהיה הכי טובה בעולם.

פורסם

לשתיהן יש שוק לא טוב גם לסנטרה המחודשת עם המנוע 2000 (כביכול מיועד לשוק אמריקאי) וכולם כבר יודעים שניסאן זה בעצם רנו ומכירים את הבעיות בגירים הרציפים, הרובוטים והבעיות במנוע 1.2 שלהם. (אגב אני מכרתי פוקוס 2017 "הבעייתית" ב4K מעל המחירון) לכן עדיף לבחור רכב לפי צרכים והיתרונות שלו.

הפורד עדיפה משמעותית מסנטרה כמעט בכל פרמטר.

לגבי אמינות עדיין לא ידוע.

• אהבתי 1

פורסם

אגב אם זה הפורד זה יהיה המנוע 1.5L , , אקטיב X (ראיתי שהיא יותר קצת ארוכה וגבוהה מהSTLine) כדי שיתאים למשפחה . 

המנוע בגירסא זו בסדר? שוב מדובר על 2022

כשהייתי אתמול באולם תצוגה של דלק מוטורס משום מה החזיקו שם רק דגם STLine ... 

פורסם (נערך)

אין כרגע בעיות משמעותיות ידועות במנוע 1.5 טורבו בדור 4 של הרכב. הוא משולב גם עם גיר פלנטרי פשוט ואמין עם 8 הילוכים.

הדגם העדכני נמכר רק עם מנוע 1 ליטר טורבו וגיר רובוטי עם שילוב של מנוע עזר חשמלי אז שים לב .

עריכה אחרונה על ידי TZR84

פורסם

הפוקוס החדש 2023 עם מנוע טורבו 1 ליטר ותיבת הילוכים רובוטית דו-מצמדית.

הפוקוס הקודם משנת 2022 היה עם מנוע טורבו 1.5 ליטר ותיבת הילוכים אוטומאטית רגילה.

מבין שניהם, ה- ActiveX נחשב ליותר "ג'יפוני" מה- st-line הספורטיבי-משהו  - ה- ActiveX קצת יותר גבוה ,

ומתאים יותר לנהיגה בשטח-לייט (למשל, להגיע לים בנסיעה על שבילי-כורכר מסודרים).

אם הייתי צריך לבחור ביניהם (בהנחה ומתעלמים משיקולים של רכב חדש מול משומש), הייתי בוחר בדגם הקודם - מנוע יותר גמיש, ותיבת הילוכים עדיפה בפקקים. החסרון שלו הוא שצריכת הדלק יותר גבוהה.

מציע שתעשה נסיעת-מבחן ב-2 הרכבים (סנטרה מול פוקוס)  ,וכך תוכל לקבל החלטה בצורה הרבה יותר טובה.

בהצלחה

פורסם

היתה לי פוקוס STLINE חדשה,

רכב מאוד מהנה,

מרווח,

כסאות נוחים אך קצת נפגע ממתלים נוקשים,

לצערי אצלי הרכב לא היה אמין,

נתקלתי בלא מעט תקלות, רק אחת נסגרה בהחלפת חלק, השאר איפוסי מחשב ועדכוני תוכנה, אך חלקן היו קורות תוך כדי נסיעה ונפתרות אחרי כיבוי והנעה מחדש, לא מבין איך דבר כזה יכול להיות, בסופו של דבר מדובר ברכב שנמכר עוד מ2018 באירופה.

2 תקלות או מחלות שדי עצבנו אותי, שהיו גם לחלק מהבעלים, ידעתי את זה מקבוצת הפייסבוק:

1. רעידות מעצבנות בשיוט בין 90-110.

2. אכילת שמן.

פורסם

אמינות:

הפוקוס דור רביעי (בארץ 2020 עד סוף 2022) ידוע בעולם כרכב מאוד אמין.  לא ידועות מחלות את תקלות משמעותיות, ואין על כך דיווחים לא בפורומים בארץ ולא בחול  (מוזמן לבדוק בAI  למינהם). 

כרכב לנהיגה:

הרכב חזק ומספק כוח ותאוצה בכל מצב. יציב מאוד ולכן גם בטוח מאוד פאסיבית (וכמובן גם בעל יכולות אקטיביות).  אין מה לעשות, פורד יודעת לעשות רכבים לנהיגה. 

לכן לדידי, אין ספק שהפוקוס עדיפה לאין ערוך מהניסאן. 

הבעיה היחידה של הפוקוס: קשה למצוא ביד 2 רכבים למכירה. אם תמצא, זכית. 

פורסם

רכב מהעבודה?

אז תבקש נסיעת מבחן בשניהם ותוכל להתרשם. כאמור, הפוקוס יותר ספורטיבי. הסנטרה החדש אמור לתת מרחב יותר גדול מאחור, אלא אם מדובר בפוקוס טורר או אקטיב-טורר, שלו יש תא מטען ענק.

מציע אפילו שתיקח לנסיעה כסא בטיחות ,כדי לראות כמה מקום יש. אני בספק אם 3 כיסאות-בטיחות ייכנסו במושב האחורי, בכל אחד מהם.

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, wildlands2019 כתב:

https://www.yad2.co.il/vehicles/cars?manufacturer=43&model=330&year=2020--1

רכב לא נפוץ על הכביש עם 12 למכירה, רובם במחיר נמוך יחסית, וכנראה יש לזה סיבה.

שוב יש אצלך חוסר דיוק:

7 מיד פרטית, מתוכם 2 דגם ST LINE

נתוני מכירות מקארזון (הרוב בתקופת הקורונה שלא היו רכבים במלאי): 

476 רכבי פורד פוקוס נמכרו בשנת 2020.

663 רכבי פורד פוקוס נמכרו בשנת 2021

384 רכבי פורד פוקוס נמכרו בשנת 2022

412 רכבי פורד פוקוס נמכרו בשנת 2023

סה"כ 1935 רכבים על הכביש, כולל  בתקופת הקורונה. לרכב האצ'באק ולא קרוסואובר זה המון.

ועכשיו למתמטיקה (מקווה שבזה יש קצת ידע):

סה"כ מודעות 12 רכבים (כולל רכבים מסוכנויות) מתוך 1935 שנמכרו זה 0.6 אחוז!! קצת יותר מחצי אחוז מהרכבים שנקנו נמצאים ביד 2.  זה המון לדעתך? 

כתבת עוד כי רובם במחיר נמוך. בדקת מחירון? בדוק ותראה שרובם אם לא כולם נמכרים מעל המחירון!!! הפרטיים נמכרים באלפי שקלים מעל המחירון.

עריכה אחרונה על ידי print
  • תוכן חדש...