Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 50 דקות, מיץ פטל כתב:

יכול לתת דוגמא לתרבות במקום אחר? מה הכוונה באימרה ואיך דברים כאלו נמדדים?

השאלה היא מה מטריד אותך כעת? מחפש למכור? לקנות? לא מקבל מחיר טוב על המשומשת שלך או סיבה אחרת?

השוק המשני תלוי בשוק הראשוני, אלו דברים בלתי נפרדים. בתקופת הקורונה, בגלל שיבושים באספקה, מחירי יד שניה טסו לשמים מחוסר היצע בשוק הראשוני. היום, הדברים התהפכו לחלוטין והשוק המשני חלש (אולי חזר לנורמליות עם הקצנה זמנית למטה). לא קשור לתרבות, אלא להיצע וביקוש.

למה אנשים קונים יד ראשונה? זו שאלה שנכונה לא רק לרכב, אלא גם לדיור, ביגוד, רהוט ועוד. לא חייבים לקנות חדש ויקר אבל מרגישים שיכולים. דברים בסוף מתאזנים, על פני שנים. מי ששיקול הדעת שלו לא טוב, בסוף נפגש עם המציאות. הקנאה הרבה פעמים משבשת את שיקול הדעת וכדאי להשאר מחובר למציאות, בטווח הארוך זה מנצח.

בארצות הברית אפשר בכיף לקנות רכב יד 2 בן 20 בכמה מאות דולרים ואף אחד לא יעקם לך פרצוף שיראה אותך איתו ויחשוב שאתה מהפזורה.

בעוד שרכב בן 20 בישראל יעלה כמה אלפי שקלים לפעמים גם 10 ויותר.

יותר נהוג לעבוד לבד על הרכב ולבצע מה שאפשר אפילו לבד (אמנם לאחוז גדול יש בתים פרטיים עם DRIVEWAY או גראז' אבל מי שבאמת רוצה יסתדר גם בלי)

וזה עוד דבר שמושפע ממחירי רכב מנופחים כחדשים, לא רק הרוכשים החדשים נדפקים מזה...

רכב בן 5-6 שעושה בישראל כ70 אלף שקל יעלה בארצות הברית 8-9 אלף דולר, ואז באמת אין שיקול אם לקנות משומש או לא...

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
  • תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

@avargel

זה מדויק בסך הכול, אם כי בקורולה (ובעוד הרבה מכוניות בקטגוריה) אין טיימינג אז העניין הזה לא רלוונטי.

בכל אופן בהינתן מצב כזה אני פשוט אעדיף לדחות את ההחלפה ולקנות חדש כשיתאפשר. מעדיף לקנות חדש כל 5-6 שנים מאשר משומש.

מצבר וצמיגים טובים זה לא סיפור של יותר מ-3000₪ ברוב המכוניות, אבל צריך קח לקחת בחשבון את הזמן לקחת את הרכב לבדיקה, יכול להיות שתצטרך לחפש כמה רכבים, לבזבז ימי חופש (שאצלי הם מצרך יקר) וגם את העובדה שתצטרך אולי יישור קו אחר כלשהו.

גם 10 אלף ש"ח זה כסף, אין ספק.

עריכה אחרונה על ידי dorsht
  • אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעתיים, Froyne כתב:

ברמה המעשית - רוצה רכב שמור? שלם יחסית יקר.

וזה תלוי באופן ישיר בסוג הרכב

בוא נשים בצד רגע רכבים כמו קורבט, אסטון מרטין, אפילו מרצדס ספורטיביות

כשאני מכרתי L&K  הסברתי לקונים שבניגוד להרבה מוכרים שחושבים שזה רכב ספורט לתחרויות אני נסעתי בו נסיעה רגועה ושמרתי על הרכב.

אלה לא דברים שאפשר להגיד על קיה פיקנטו. אף אחד לא מנסה לעשות תחרויות עם קיה ולא לשרוף רמזורים ולא שום דבר אחר

ההפך

רוב האנשים שנוהגים על הרכב הזה הם שפויים ושומרים עליו

• אהבתי 1
פורסם

@avargel הכל טוב ויפה, אתה מתעלם רק מנקודה אחת שהדגשתי - והיא קריטית: כמה כסף זמין לך בזמן הרכישה.

@dorshtגם אני מעדיף רכב חדש ואין לי בעיה להחליף גם אחרי 10 שנים ויותר (הנוכחי שלי בן 7 עם 85,000 ק"מ, שום תכנון להחלפה). אבל לא תמיד אתה יכול לתכנן לטווח כה ארוך - תאונה, ילד נוסף, צרכי עבודה - והופ, אתה מחליף רכב בהתראה קצרה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 49 דקות, שליקו99 כתב:

בארצות הברית אפשר בכיף לקנות רכב יד 2 בן 20 בכמה מאות דולרים ואף אחד לא יעקם לך פרצוף שיראה אותך איתו ויחשוב שאתה מהפזורה.

מה זה ארה"ב? זה דבר אחד? יש אזורי יוקרה עם עושר בלתי נתפס ויש איזורים נידחים ונכשלים כשהמרחקים הגאוגרפיים ניכרים והגרוטאות לא עוברות ממקום למקום כמו אצלנו. אז במקומות עם אקזוטיקה איטלקית ויוקרה גרמנית, מה חושבים על מי שמגיע עם קורולה חבוטה בת 20?

מעבר לאמירות הכלליות האלו, אני מניח שיש נתונים על פיזור גילאי הרכבים וזה בוודאי מספר סיפור בפני עצמו.

הרכבים בארץ יקרים בעיקר בגלל מיסוי (עניין פוליטי) ולא רק בגלל רווחיות יבואנים. הרווחיות של היבואנים מוסברת בחוסר תחרות שהיא גם עניין פוליטי. 

האם בדקת את שיעור ירידת הערך לאורך ציר הזמן מרכישה כחדש? זה שונה לרעה אצלנו? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אנשים קונים פשוט כי הם יכולים. ככה זה, לא מבין למה זה בעיה. רוב מי שלא יכול, פשוט לא קונה. למה זה כל כך מפתיע, שיש פה אנשים שיכולים לקנות רכב חדש? הביאו חישוב יפה בשרשור על הדיור, אתה חוסך 14 משכורות ממוצעות ויש לך תקציב לרכב חדש בלי הלוואות ובלונים. לא יודע מאיפה הרושם שכל ישראל נוסעים במכוניות חדשות והיחידים שלא הם מסכנים קשי יום.

גם אין מה להשוות אותנו לארה"ב, זה שוק אחר לגמרי עם מיסוי נמוך ומבחר הרבה יותר גדול.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה לא עניין של בעיה, אלא תהייה.

כי לא מדובר באנשים אמידים, ואם אתה שואל אותי מדובר באלפים רבים של הלוואות בלון.

והבלון הזה, ביחד עם הדיור, יתפוצץ לנו בפנים 

פורסם
לפני 2 דקות, AOZ כתב:

זה לא עניין של בעיה, אלא תהייה.

כי לא מדובר באנשים אמידים, ואם אתה שואל אותי מדובר באלפים רבים של הלוואות בלון.

והבלון הזה, ביחד עם הדיור, יתפוצץ לנו בפנים 

למה שיתפוצץ ?

בתאריך החזרת הבלון יש רכב ששוה בדרך כלל יותר מסכום הבלון, ואם בעל הרכב לא יכול או לא רוצה להחזיר את הבלון מכספו או מהלוואה או משילוב ביניהן - 

הוא תמיד יכול למכור את הרכב ולהחזיר את הבלון בקלות.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני 5 שעות, שליקו99 כתב:

יותר נהוג לעבוד לבד על הרכב ולבצע מה שאפשר אפילו לבד (אמנם לאחוז גדול יש בתים פרטיים עם DRIVEWAY או גראז' אבל מי שבאמת רוצה יסתדר גם בלי)

וזה עוד דבר שמושפע ממחירי רכב מנופחים כחדשים, לא רק הרוכשים החדשים נדפקים מזה...

רכב בן 5-6 שעושה בישראל כ70 אלף שקל יעלה בארצות הברית 8-9 אלף דולר, ואז באמת אין שיקול אם לקנות משומש או לא...

אתה מדבר על איחוד של 50 מדינות עם מעל ל 340 מיליון בני אדם וכמות לא נתפסת של מכוניות. אתה משווה מדינה אומללה כמו ישראל ליישות כמו ארצות הברית? נו באמת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

למה? כי קשה יותר למכור את הרכב לאחר הבלון, לאחר שלהרבה משקי בית הצטמצם הסכום שניתן לחסוך לרכב בשל עליות גדולות במשכנתה.

כי ההחזר החודשי להלוואות הבלון עלה משמעותית, ואיתו ההחזר הסופי.

כי בעקבות חוסר הוודאות הכלכלית קשה כרגע למכור רכבים. מכיר כמה כאלה שמנסים למכור מכוניות פופולריות מאוד, עם נתונים מעולים, שמורות לעילא-ולא מצליחים. רכבים שפעם היו נחטפים תוך שבוע.

פורסם
לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

אתה חוסך 14 משכורות ממוצעות ויש לך תקציב לרכב חדש בלי הלוואות ובלונים.

וממה חיים במשך 14 המשכורות האלה, ממה משלמים חשבונות והוצאות שוטפות?

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, llaavvii כתב:

לא מסכים, כנראה לא נסעת באחד,

לי היה 4 פעמים פיקנטו מתוכם 2 בבעלותי, רכב אמין מאוד, מרווח יחסית לגודלו וללא תחושה שחסכו עליך, נותן תחושה של רכב גדול יותר,

ומכאן השמירת ערך שלו.

סליחה על ה'מגעיל'. 

אבל באמת, גם כשהיה לי ספייסוואגון מחורקש, העדפתי ליסוע בו ולא בפיקנטו של חמותי בהזדמנויות כאלו ואחרות.

הדור הראשון לא נוחה בעליל.

הדור השני סבבה, אבל עדיין רכב פיצפון, לא חסכוני יחסית למה שאתה מצפה, וסה"כ סתמי. מה שכן, אמין להחריד.

אגב, בשני הדורות הוא יחסית כיפי לנהיגה על המגבלות בגלל הקוטן והקשיחות.

עריכה אחרונה על ידי אליה

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, שליקו99 כתב:

אתה לא מעודכן במצב של שוק היד שניה בארה"ב, כי במיוחד על דגמים טובים(אני לא מדבר על ניסאן סנטרה מסריחות) המצב של השוק יד שניה פה לא קל.

אני קניתי מאזדה 3 מודל 2014 מנוע 2000 עם 95 אלף מייל(150 אלף קילומטר) ב12500 אלף דולר, וזה הייתה אחת האופציות הזולות למאזדה 3 לפני חצי שנה(אחת שלא עברה תאונות ומטופלת בזמן) וזה לפני מיסים(כי משלמים מס על רכב משומש במדינות שבהן משלמים מס על רכב - משמע בניויורק עוד 1500 דולר מיסים פלוס רישום+לוחיות+טסט) יצא לי 14,000 דולר למאזדה בת 9.

לא כ"כ יותר זול ממאזדה 3 מודל 2014 עם 150 אלף קילומטר בישראל, בחצי שנה האחרונה המצב קצת מתאזן אבל לא מושלם.

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
לפני 18 שעות, farkash7 כתב:

פרט לתאונה את כל השאר אפשר למשוך ולחפש רכב בנחת.
חוץ מזה שבשביל בלתמי"ם אני מחזיק 205 בחניה.
ממליץ לכל אחד לקנות טרנטה לגיבוי וככה תוכלו לקנות רכבים ביד 2 בנחת גם כשיש בלת"מ.

כאילו אתה כל שבטעים אוכל בלתמי”ם או מחליף רכב,

להחזיק רכב נוסף זה עלות של ביטוח טסט וכד’,

זה לא זול בכלל.

• אהבתי 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 שעות, pasat04 כתב:

וממה חיים במשך 14 המשכורות האלה, ממה משלמים חשבונות והוצאות שוטפות?

לא הבנתי את השאלה.

כמה זמן לוקח לך לחסוך 14 משכורות ממוצעות? זה הזמן שיקח לך לחסוך כדי לרכוש רכב חדש בלי שום חיסכון התחלתי נוסף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...