Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טמפרטורת מיזוג ברנו קליאו

מעבר לפיתרון נפתר ע"י zadoki,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי רנו קפצ'ור 2016 עם 60 אלף ק"מ שנקנה לפני חצי שנה.

זה יהיה קיץ ראשון איתו, אבל כבר היום בטמפרטורה חיצונית של 31 מעלות המזגן בקושי סוחב.

עקבתי אחרי ההוראות הכלליות כאן וכשהגעתי לסעיף 9 ראיתי בצד טמפרטורה 12 מעלות, כאשר נאמר שזה אמור להיות 3-6 מעלות.

אשמח לשמוע מבעלי רנו קפצ'ור האם גם אצלם המזגן בקושי סוחב ואולי אפילו מדדתם את הטמפרטורה אצלכם

תודה וקיץ נעים וממוזג

פורסם (נערך)

כאשר המזגן תקין לחלוטין ברכב הזה הטמפ' מגיע לכ- 4-7 מעלות בנסיעה ועמידה במקום יכול להגיע גם ל2 מעלות.

הבדיקה מתבצעת כאשר כל החלונות סגורים, מזגן עובד על מצב סירקולציה פנימית, מהירות מפוח בינונית והמדידה לאחר כ 5-10 דקות עבודה.

למשל זאת מדידה לאחר תיקון מזגן בקפצ'ור 2016 ובדיקת תקינות:

IMG-20220525-WA0000.jpg

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם
לפני 6 שעות, ba323f כתב:

כאשר המזגן תקין לחלוטין ברכב הזה הטמפ' מגיע לכ- 4-7 מעלות בנסיעה ועמידה במקום יכול להגיע גם ל2 מעלות.

הבדיקה מתבצעת כאשר כל החלונות סגורים, מזגן עובד על מצב סירקולציה פנימית, מהירות מפוח בינונית והמדידה לאחר כ 5-10 דקות עבודה.

למשל זאת מדידה לאחר תיקון מזגן בקפצ'ור 2016 ובדיקת תקינות:

IMG-20220525-WA0000.jpg

תודה רבה על השיתוף.

אצלי הטמפרטורה המינימלית היא 12 מעלות בתנאים שרשמת.

אז אני מבין שאין ברירה וצריך לפנות לאיש מיזוג. אשמח להמלצות על מקום כזה באשקלון. אפשר גם באזור אשדוד-יבנה-רחובות

פורסם

הבדיקה גם צריכה להיעשות לאחר שהרכב היה בצל כך שהדשבורד וחלל הרכב לא חמים.

מזגניסט רכב מקצועי באזור שביקשת "אבי אור מיזוג אויר לרכב"

שברח' האזמל 11 א.ת ב' נס ציונה, טל' 08-9300749 או 054-4922336.

בברכה  -  רפי לין

פורסם
לפני 7 שעות, oryosef1 כתב:

תודה רבה על השיתוף.

אצלי הטמפרטורה המינימלית היא 12 מעלות בתנאים שרשמת.

אז אני מבין שאין ברירה וצריך לפנות לאיש מיזוג. אשמח להמלצות על מקום כזה באשקלון. אפשר גם באזור אשדוד-יבנה-רחובות

איך מדדת את הטמפ' של האוויר היוצא מפתחי האיוורור ?

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני כשעה, מרק10 כתב:

איך מדדת את הטמפ' של האוויר היוצא מפתחי האיוורור ?

אהלן מרק,

ביצעתי את המדידה לפי ההנחיות הכלליות שרשמת.

השתמשתי במד טמפרטורה הזה והכנסתי את הרגש 10 ס''מ לתוך פתח המיזוג.

כל שאר שיטות המדידה שניסיתי נתנו תוצאות של 12-14 מעלות.

547924471-1347796798.jpg

פורסם

מדי הטמפ' הפשוטים בדרך כלל הם בעלי סטייה של +/-1 עד 2-/+ מעלות צלזיוס.

בזמן הבדיקה אל תכניס את קצה החיישן לעומק גדול יותר מ-4 סנטימטרים. ככול שתכניס את החיישן עמוק יותר הטמפ' שתתקבל נמוכה יותר.

בדרך כלל הטמפ' צריכה להיות 3-6 מעלות כאשר הטמפ' החיצונית היא 30 מעלות צלזיוס.

האם החלפת פילטר של המזגן ?

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 12 שעות, מרק10 כתב:

מדי הטמפ' הפשוטים בדרך כלל הם בעלי סטייה של +/-1 עד 2-/+ מעלות צלזיוס.

בזמן הבדיקה אל תכניס את קצה החיישן לעומק גדול יותר מ-4 סנטימטרים. ככול שתכניס את החיישן עמוק יותר הטמפ' שתתקבל נמוכה יותר.

בדרך כלל הטמפ' צריכה להיות 3-6 מעלות כאשר הטמפ' החיצונית היא 30 מעלות צלזיוס.

האם החלפת פילטר של המזגן ?

לצערי בעומק 4 ס''מ ראיתי טמפרטורה של 13 מעלות. זה מורגש שהמזגן לא מקרר מספיק בטמפרטורה בחוץ של 31 מעלות.

חיובי, החלפתי פילטר מזגן לפני חודש. 

חוזר על הבקשה להמלצות על איש מיזוג באשקלון. אפשר גם באזור אשדוד-יבנה-רחובות.

פורסם
לפני 7 שעות, oryosef1 כתב:

חוזר על הבקשה להמלצות על איש מיזוג באשקלון. אפשר גם באזור אשדוד-יבנה-רחובות.

סע לבאר שבע למוסך עמית שירותי רכב, מתמחה ברכבי רנו. קיבלת בשרשור הזה רמז דק, ענה לך מישהו שעובד שם ומכיר את הרכבים האלה היטב.

חזיר דיזל

פורסם
בתאריך 6.4.2023 בשעה 15:14, קורן בן אשר כתב:

סע לבאר שבע למוסך עמית שירותי רכב, מתמחה ברכבי רנו. קיבלת בשרשור הזה רמז דק, ענה לך מישהו שעובד שם ומכיר את הרכבים האלה היטב.

תודה רבה על ההמלצה, אבל עבורי באר שבע רחוקה מדי מאשקלון.

עדכון מהיום - לאחר רבע שעה של הפעלת המזגן ומדידת הטמפרטורה תוך כדי נסיעה (עם ערך יציב של 12 מעלות), לפתע המדחס התנתק ותוך מספר שניות יצא אוויר בטמפרטורה של 25-30 מעלות!

המזגן חזר לקרר אחרי דקה-שתיים והמדחס חזר להתנתק אחרי עשר דקות שוב. במהלך אותה הנסיעה זה קרה עוד פעמיים-שלוש.

בתאריך 6.4.2023 בשעה 10:42, מרק10 כתב:

לדעתי תתחיל בסריקת תקלות במוסך המרכזי של הרשת או בעל מקצוע שיש ברשותו ציוד מתאים לסריקת תקלות.

האם יש תקלה ספציפית שאתה חושד שגורמת לבעיה? ועכשיו שהתופעה מתבהרת יותר, האם זה יכול לרמוז יותר על מקור הבעיה?

פורסם

שמע, אתה מסתובב סחור-סחור. המזגן שלך לא תקין נקודה. לכאורה זה נשמע כמו חוסר גז, אבל בהחלט יכול להיות גם דברים אחרים. לך לאיש מקצוע, ויפה שעה אחת קודם. לצערי לא מכיר מזגניסטים בסביבה.

יש באשקלון מוסך מורשה רנו, יש שם מחלקת מיזוג, אין לי מושג לגבי רמתם המקצועית, ובכל מקרה, זול זה לא יהיה. לשיקולך.

חזיר דיזל

• פיתרון
פורסם

יש לציין שמצב ECO לחסכון בדלק גם מחליש את המזגן.

אצלנו בקפצ'ור 2018 ההבדל מורגש מאוד.

כדאי לבטל אותו לפני הבדיקה.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 10.4.2023 בשעה 17:21, zadoki כתב:

יש לציין שמצב ECO לחסכון בדלק גם מחליש את המזגן.

אצלנו בקפצ'ור 2018 ההבדל מורגש מאוד.

כדאי לבטל אותו לפני הבדיקה.

איש יקר! בזכותך נחסכו ממני בזבוז של זמן וכסף רב. 

אכן נורת ה-ECO הדלוקה סירסה את המזגן שלי. חזרתי על בדיקת הטמפרטורה וראיתי 6 מעלות יציב! המזגן מקפיא והכל תקין במערכת. מזל שהתייעצתי פה.

בתאריך 10.4.2023 בשעה 16:04, קורן בן אשר כתב:

שמע, אתה מסתובב סחור-סחור. המזגן שלך לא תקין נקודה. לכאורה זה נשמע כמו חוסר גז, אבל בהחלט יכול להיות גם דברים אחרים. לך לאיש מקצוע, ויפה שעה אחת קודם. לצערי לא מכיר מזגניסטים בסביבה.

יש באשקלון מוסך מורשה רנו, יש שם מחלקת מיזוג, אין לי מושג לגבי רמתם המקצועית, ובכל מקרה, זול זה לא יהיה. לשיקולך.

חבר, אני מצטער אבל זכור לי כבר שנים שזאת מטרת הפורום - להתייעץ ולהעמיק בבעיות טכניות. מזל שחיכיתי עוד קצת וענה לי הבחור שגם נתקל בתופעה ופתר את הבעיה ללא צורך בהגעה למוסך. אז בסוף זול זה לא היה, אלא בחינם.

פורסם
לפני 10 דקות, oryosef1 כתב:

איש יקר! בזכותך נחסכו ממני בזבוז של זמן וכסף רב. 

אכן נורת ה-ECO הדלוקה סירסה את המזגן שלי. חזרתי על בדיקת הטמפרטורה וראיתי 6 מעלות יציב! המזגן מקפיא והכל תקין במערכת. מזל שהתייעצתי פה.

אפשר להעביר ישר לשרשור, "אתה יודע שיש לך צרפתייה..." 😂

• תוכן חדש...