Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה ורסו 2017, טיפול 90.000 ק"מ

מעבר לפיתרון נפתר ע"י vladclar,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי נרכש בסלקט עם אחריות לעוד בערך שנה וחצי

האם שוה לבצע טיפול 90,000, בטויוטה רצו באיזור ה2,100 ש״ח בערך.

האם שוה לטפל שם או במוסך אחר?

תודה לעוזרים.

כ״כ האם יש צורך להחליף פלגים?

ואיזה שמן מומלץ? האם של טויוטה?

תודה

פורסם (נערך)

שלום,

לרכב שלך צריך שמן מנוע סינטטי מלא 5w-30 העמוד בתקן API SN.

במוסכי טויוטה ממלאים שמן ישראל של חברת "פז" ולא שמן מקורי של טויוטה.

פלגים מחליפים כל 90 אלף קילומטרים. סט פלגים של Denso מקוריים עולים כ 500₪.

לא פירטת מה כולל הטיפול שעולה 2100₪ במוסך טויוטה. האם הוא כולל החלפת מסנני אוויר+ מזגן וגם נוזל בלמים?

הרכב באחריות - אם הטיפול כולל את כל הדברים שרשמתי, לטובת השמירה על האחריות כדאי לבצע אותו במוסך מורשה טויוטה.

משהו נוסף שלא קשור לטיפול המדובר ולא לאחריות של טויוטה סלקט:

בתור בעלים של ורסו 2016 אני ממליץ לך לא להחליף רפידות בלמים למקוריות במוסך טויוטה ( מחזיקות כ 30 אלף קילומטרים בלבד ) אלא לרכוש בחנות חלפים לפידות מתאימות לרכב הזה של חברת TRW, שעולות פחות ומחזיקות כפול קילומטרים.

נוזל קרור מחליפים אחרי 150 אלף קילומטרים.

שמן גיר רציף לא רשום שצריך להחליף. אני מחליף בצורה יזומה כל 60 אלף קילומטרים למקורי  כדי להאריך חיי הגיר ( הרכב שלי כרגע עם 240 אלף קילומטרים ).

צמיגים, אם צריך להחליף - ממליץ להשקיע ב Michelin Primacy4. תקבל שקט ונוחות עדיפים על כל הצמיגים האחרים. כנראה גם אורך החיים בקילומטרים  ( כ 90 אלף לסט צמיגים ). 

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני כשעה, vladclar כתב:

שלום,

לרכב שלך צריך שמן מנוע סינטטי מלא 5w-30 העמוד בתקן API SN.

פלגים מחליפים כל 90 אלף קילומטרים. סט פלגים של Denso מקוריים עולים כ 500₪.

לא פירטת מה כולל הטיפול שעולה 2100₪ במוסך טויוטה. האם הוא כולל החלפת מסנני אוויר+ מזגן וגם נוזל בלמים?

הרכב באחריות - אם הטיפול כולל את כל הדברים שרשמתי, לטובת השמירה על האחריות כדאי לבצע אותו במוסך מורשה טויוטה.

משהו נוסף שלא קשור לטיפול המדובר ולא לאחריות של טויוטה סלקט:

בתור בעלים של ורסו 2016 אני ממליץ לך לא להחליף רפידות בלמים למקוריות במוסך טויוטה ( מחזיקות כ 30 אלף קילומטרים בלבד ) אלא לרכוש בחנות חלפים לפידות מתאימות לרכב הזה של חברת TRW, שעולות פחות ומחזיקות כפול קילומטרים.

נוזל קרור מחליפים אחרי 150 אלף קילומטרים.

שמן גיר רציף לא רשום שצריך להחליף. אני מחליף בצורה יזומה כל 60 אלף קילומטרים למקורי  כדי להאריך חיי הגיר ( הרכב שלי כרגע עם 240 אלף קילומטרים ).

צמיגים, אם צריך להחליף - ממליץ להשקיע ב Michelin Primacy4. תקבל שקט ונוחות עדיפים על כל הצמיגים האחרים. כנראה גם אורך החיים בקילומטרים  ( כ 90 אלף לסט צמיגים ). 

תודה על תשובה מפורטטת ומקיפה!

לגביי הטיפול ממה שהבנתי מטויוטה בעת הקניה זה שהאחריות כוללת גם אם לא מטפלים דרכם כל עוד החלפים עם מקוריים 

או תואמים(גם לא של טויוטה עצמם)

במוסך אחר אמרו לי באיזור ה1200 ש״ח שזה כ1000 ש״ח פחות,

מניסיון שלך אתה  ממליץ לטפל שם?

ואם כן האם לבקש שמן שלהם ולא של פז, או כל שמן בתקן טוב?

ומה צריך להחליף בטיפול 90,000(כמובן בלי הרפידות והנוזל בלמים)

• פיתרון
פורסם (נערך)

נכון, אפשר לטפל בכל מוסך,  אבל חייבים שיהיה פרוט של החלפים, שתהיה אפשרות להוכיח שהם עומדים בדרישות היצרן. כל שמן העומד בדרישה מתאים.

נוזל בלמים,  מסנן אוויר למנוע ומסנן למזגן מחליפים כל 30 אלף קילומטרים,  זה חלק מהטיפול. הם צריכים להיות מוחלפים גם בטיפול 90 אלף קילומטרים, גם פלגים.

אין מוסך שמחליף את כל זה ב 1200₪, כאשר רק הפלגים עולים 500₪. יכול להיות שמוסך כללי מחליף במחיר הזה רק שמן ומסנן שמן מנוע + פלגים, אבל זה לא כל מה שצריך להיות מוחלף. 

צריך לראות מה בדיוק כולל הטיפול במוסך כללי ולהשוות מול מוסך טויוטה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 32 דקות, vladclar כתב:

אז לגבי זה, ראיתי יותר ויותר מוסכי יבואן שהתחילו לעבוד עם השמן המקורי של טויוטה, וזנחו את פז. צעד מבורך בעיניי.

בכל מקרה, אם לא רוצים את המקורי, אבל רוצים שמן שעומד במפרט שלו, זה 5W30, SN, C2. למוטול, וולווליין ויורול יש כאלו.

• תוכן חדש...