Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גר באיזור עם מצוקת חנייה לא קטנה.

בשנים האחרונות הוחלט לשים איזו מעטפת מול בניינים ששמורה לרכבי הצלה.

אני לא מבין את ההגיון בזה.

קודם כל, אני לא מדבר על מגדלים. אלא על בניינים בני 5 קומות, בגובה של הרבה בניינים ישנים יותר ש-להם אין. 

אח"כ אני מדבר על זה שהיעילות של זה אפסית. הרי הכבאית תבוא ותחנה גם ככה באמצע הכביש. 

ודבר אחרון שהאיקסים האלה ענקיים. ולוקחים 2 חניות בקלות מהרחוב, מה שגורם למצוקה להיות גדולה יותר כי לפני זה הייתה שם חנייה ועכשיו יש יותר דיירים ופחות חנייה.

עכשיו, בבניין אחד ספציפי ברחוב שלי לדעתי אין צורך במעטפת כזאת.  החוק קובע שיש צורך בגובה של מעל 13 מטר. שלדעתי אין לו. 

בתכנון המקורי של הבניין היו אמורות להיות יותר קומות שבוטלו. 

כיצד אפשר לקבל העתק של אותו אישור למעטפת? למי יש לפנות?

• לא הבנתי... 1
פורסם

יש מצב שבמחלקת התכנון של העירייה או בוועדת תכנון המקומית. למרות שלרוב אני רואה את האיקסים הללו בכניסה לחניונים תת-קרקעיים. 

אולי שווה לנסות "להעביר" את האיסור חנייה בין הבניינים אבל זה כבר משהו שאני לא בטוח שאפשרי, אולי קצת בקשיש וזה יפתור את הבעיה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

נשמע שמדובר בשכונה ישראלית טיפוסית שלא בוצע בה תכנון תשתיות ראוי וכעת סובלת מאכלוס יתר. ובתוך כל התמונה הזאת עם כל הנגזרות שלה וכל ההשפעות השליליות האחרות על איכות החיים והסביבה, מה שבחרת להילחם נגדו זה שלקחו שתי חניות פר בניין? זה מה שיציל אתכם?

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • אהבתי 1
פורסם

זו לא "סתם" חניה אלא נקודת חיבור למערכת הספרינקלרים.

אם תחפש תמצא שם או הידרנט בצבע כחול או ראש פליז עם שטורץ אחד או שניים.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

1. הרחבה מסומנת בתכניות הבקשה להיתר, ובתכנית בטיחות אש של הבניין, שאמורה להיות גם היא בתיק הבניין.

2. הדרישות לרחבת כיבוי מגיעות מכב"א אל יועץ הבטיחות של הפרויקט, והן אינן נובעות רק מגובה הבניין, אלא שיש גם פרמטרים נוספים שבגללם כב"א דורש, גם אם הבניין נמוך יותר.

3. בניין של 5 קומות על עמודים הוא גבוה יותר מ-13 מטר, בוודאות. קח גובה קומה סטנדרטי (2.70-2.80)+ עובי תקרה,מילוי וריצוף (עוד 40 ס"מ לפחות) ותגיע ל-16 מטר, עוד  לפני שהכנסנו את קומת העמודים/לובי.

*עריכה- מיקום רחבת הכיבוי חשוב, גם עבור סולם הכבאים. הוא יהיה תמיד מול חלונות החילוץ של הבניין.

אם הוא יעמוד באמצע הכביש, הוא עלול לא להגיע לחלונות החילוץ. 

כמו כן, כמו שאמר נהג לילה, בסמוך לרחבה יש ברזי סניקה, חיבור למערכת המתזים וכו'.

עריכה אחרונה על ידי natco
  • אהבתי 2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

זה לא 5 על עמודים. זה 5 עם העמודים וזה שאני סופר את הקומה ה-2 של הפנטהאוז כבית נפרד.

אני לא יודע כמה זה חשוב, זה כזה חשוב שלדירות מאחורה אין שום גישה?

זה כזה חשוב של-99% מהבתים ברחוב אין? 

לברז הוא מושך צינור. עם חנייה או בלי חנייה.

פורסם

אתה מתמקח כמו יועץ בטיחות מוצלח.😁

כנראה שהיועץ המקורי של הבניין היה פחות אסרטיבי, ולכן חוייב ברחבת הכיבוי.

אתה צודק- אם המרחק מהחדר הכי מרוחק בקומה השניה בדופלקס ועד הדלת הוא פחות מ-25 מ', הקומה השניה לא תחשב כקומה נוספת לצורך כב"א.

אני לא מאמין שכב"א ויתרו למהנדס הבטיחות על גישה לדירות מאחור, כנראה שיש בתכנית איזה שהוא סידור, דרך חדר המדרגות או משהו בסגנון.

בנינים שאין להם- כנראה ישנים יותר, מלפני שחייבו בסידורי בטיחות אש...

*תכלס, אני לא ממש שוחה בכל התקנות לפרטיהן (בשביל זה יש לנו יועצים..), אבל יש בהחלט מרחב תמרון בתוך התקנות, אם רוצים.  אישית, אני מעדיף לתכנן לפי הגישה המחמירה, בלי קיצורי דרך למיניהם - אני לא צריך על המצפון שלי הרוגים, חו"ח. 

אני מבין שזה באסה לראות ריבוע שיכול להכיל כמעט 3 מכוניות עומד ריק, אבל אם זה יציל פעם חיים של משפחה - זה שווה.

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

NATCO  אני מאוד מעריך אותך ולומד המון מהתגובות שלך, לכן את הדברים הבאים אני לא כותב באופן אישי.

לדעתי זה קצת דמגוגי עניין ה"יציל משפחה" ואסביר: 

בוא נתחיל מזה שהרחוב עצמו הוא צר בקטע של בעייתי להכנסת כבאית גדולה.

נמשיך מזה שאנשים חונים על צמתים. בסיבובים. פניות. כל זה מקשה על רכב גדול לעבור. 

לאחר מכן כמו שאמרתי הכבאית תחנה בוודאות על הכביש.

מה שאני בא לאמור זה - שיש הרבה דברים שאפשר לעשות על מנת לשפר את הסיכוי שנוכל להציל מישהו. העניין הוא תמיד היה ויהיה יחס עלות תועלת.  

ולמה כל זה הכי מפריע לי? כי ייאמר לזכות הרשות שהיא נוקטת במדיניות מאוד מאוד מאוד סלחנית כלפי חנייה בשכונות. היא לא מבצעת אכיפה אקטיבית. אלא רק מגיעה בעקבות תלונות.

אז יש שם איזה דייר שמאוד מפריע לו שחונים לו על המעטפת. לכן אותם אנשים שהיו חונים על המעטפת והיו מפריעים ל-אף אחד מתחילים להחנות על המדרכה ומשאירים רווח לעגלה. מיותר לצייו שזה מאוד לא נוח. אבל העירייה לא מתעסקת בזה. ולדעתי בסופו של דבר הנזק פה גדול יותר מהתועלת.

פורסם
לפני 12 שעות, Night Driver כתב:

זו לא "סתם" חניה אלא נקודת חיבור למערכת הספרינקלרים.

אם תחפש תמצא שם או הידרנט בצבע כחול או ראש פליז עם שטורץ אחד או שניים.

אז זהו ש….. לא.

מצ״ב תמונה עם הברזים הקדושים.

מולם מדרכה שאפשר להחנות עליה.

למטה בפינה - מעטפת שאי אשפר כי זו לא ״סתם״ חניה.

0D53B1DE-7E8F-4D9D-8198-7566B09A72BC.jpeg

פורסם

אני בעד שתצית את הדירה שלך, תצלם איפה יחנו הכבאיות ואז יהיה לך קייס נגד העירייה.

• רעיון גרוע 1
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...