Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש שמש, למה לא לנצל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם.

פנל סולארי מטעין לרכב עם מנגנון בטיחות

בתור חבר בארגון ידידים אני רואה תופעה יום יומית של אנשים שצריכים עזרה בלהניע את האוטו כי הלך המצבר. רציתי להמליץ לחברים פה בפורום ולכל אזרח ממוצע שכל הזמן צריכים להניע את האוטו שעמד הרבה זמן: אחרי למעלה משנה של שימוש ונסיון בפנל סולארי כמו זה (יש לי 10w כי בזמנו היה לו מחיר כמו של זה) חייב להגיד שבארץ זה דבר חובה כמעט בכל רכב. יש לנו מספיק שמש לעזור להחיות את המצבר אם הרכב עומד כל הזמן או אפילו אם אתה עושה נסיעות קצרות שלא ממש מספיקות להטעין את המצבר.
רק תנסו לא לתלות את הפנל על הפומפות אלה להשכיב אותו, כי בקיץ שלנו השמש חמה מידי והפלסטיק יכול להתאוות טיפה (מנסיון). אם יש שאלות בקשר אליו תשאלו. אני פשוט מתפלא למה זה לא בשימוש יותר נורמאטיבי אצלנו בארץ.

• אהבתי 1
פורסם

אני מאוד סקפטי בקשר למוצר הזה.
מניסיון יש לי פאנל בגודל דומה שאני משתמש בו להטעין את הטלפון כשאני יוצא לטיולי שטח, את הטלפון הוא בקושי מטעין אז להטעין מצבר רכב? (אגב יש בביקורות כמה בדיקות עם וולטמטר שמאשרות את זה שאין לו מספיק כוח לטעון מצבר רכב)
וברכב מודרני מצבר לא אמור להתרוקן, מה שקורה בדר"כ זה או ששכחו לכבות אורות, או שיש זליגת חשמל, או שזמנו של המצבר הגיע והוא התפגר, או שיש בעיה בטעינה\אלטרנטור. בכל המקרים הללו תוספת קטנה של טעינה מפאנל סולרי לא תעזור להחיות את המצבר.

אם לקחת את הדברים האלו בחשבון ולהוסיף על זה שאתה מתקין מערכת חיצונית ברכב, לא רואה סיבה לקנות את המוצר הזה ויש לדעתי יותר סיכוי לנזק מתועלת.

עדיף בוסטר שתמיד טעון ויציל אותך בכל מצב מאשר המוצר הזה שיעבוד אולי ב1 מתוך 100 מקרים.

פורסם (נערך)

למוצרים האלה יש מטרה שונה לחלוטין מבוסטר.
הם נועדו להיות trickle charger לרכב שלא נוסעים איתו לעיתים קרובות, ואין אפשרות לחבר trickle charger רגיל שמתחבר לשקע ביתי (מה שבד״כ אפשר רק אם הרכב חונה בחניה סגורה פרטית).
האמריקאים מחברים  trickle charger  לכל רכב שלא נוסע לעיתים תכופות.
יש לי כזה (דומה מאד לקישור למעלה, הספק 10W) עבור האופנוע שחונה ברחוב, ומע׳ האיתוראן שלו זוללת סוללה. אני מחבר אותו לאופנוע פעם בשבוע-שבועיים.

אם לא משתמשים ברכב תדיר, ולא טוענים את הסוללה לעיתים קבועות, היא תמות ובוסטר לא יעזור. מטען כזה שומר על הסוללה.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

בשביל לטעון מצבר עופרת-חומצה, כמו זה שיש ברכב, צריך מתח טעינה של כ- 14.4V.

אם הפנל הוא בהספק של 12W אז זרם ההטענה הוא כ-0.83A.

במקרה כזה תזדקק לכ-65 שעות טעינה רצופות על מנת להטעין מצבר 55AH מרוקן.

כמו שאמר הדולפין הורוד מעלי, המוצר נועד להחזיק את המצבר מלא, במצב של חוסר שימוש מתמשך, ולא להתניע רכב עם מצבר ריק.

• אהבתי 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

0.67A לפי היצרן.

ישנה הערה בדף שבמספר יצרני רכבים לא מגיע מתח למצת הסיגריות אם הרכב כבוי, ואז צריכים לחבר ישירות למצבר.

For some makes of vehicles, the cigarett lighter light will be cut off when iginition is off, in this case, the solar charger would be unable to sense battery. You have to wire the solar charger to battery termianls

פורסם
לפני שעה, mcaspi כתב:

0.67A לפי היצרן.

ישנה הערה בדף שבמספר יצרני רכבים לא מגיע מתח למצת הסיגריות אם הרכב כבוי, ואז צריכים לחבר ישירות למצבר.

For some makes of vehicles, the cigarett lighter light will be cut off when iginition is off, in this case, the solar charger would be unable to sense battery. You have to wire the solar charger to battery termianls

אכן, ברוב המכוניות (וגם אצלי באופנוע) שקע המצת המובנה איננו פועל כשהסוויץ׳ מכובה, ואז צריך להעביר צמה (כלולה בערכה) מהדקי המצבר למקום על הדאשבורד.
באופנוע, ממילא הייתי צריך עוד לפני כן להתקין שקע מצת נוסף שעומד בהספקים גבוהים יותר (עם נתיך בהתאם) לחבר משאבה חשמלית -- השקע המובנה מספיק רק לטעון טלפון.

ההספק, כמו בכל מע׳ פוטוווולטאית, מאד תלוי בזוית השמש ומידת העננות, אבל ההספק שרשום בדף המוצר הוא המקסימלי. לו הייתי קונה כזה עבור מכונית, הייתי קונה בהספק רשום של 15-20W.
למצבר האופנוע, 10W עושה את העבודה.

פורסם

שאלה: מה גודל הפאנל?

שטף האור שמגיע לכדור הארץ הוא כאלף וואט למ'ר. כלומר פאנל אידאלי, בגודל מטר על מטר, בלי עננות ואובך, פונה בניצב לשמש בצהריים, יספק כאלף וואט.

פאנל אידאלי שיספק כ 20 וואט לכן צריך להיות בגודל של כ 0.02 מ'ר, למשל 10 על 20 סנטימטר.

כמובן שאין דבר כזה פאנל אידאלי (אם אני זוכר נכון, האיכותיים מתקרבים ל 80 אחוז), ובתנאים מעשיים נקבל מפאנל כזה הרבה פחות מ 20 וואט.

:turn-l:
פורסם

@yuvk לא צריך להתעסק עם חישובי גודל ונצילות  (לרוב עומד על כ-20 אחוז) של הפנל הסולארי. ההספק של כל פאנל כתוב עליו בצורה ברורה.

לצורך שתאר פות"ש, התנעת רכב עם מצבר גמור, הפתרון של פאנל סולארי לא ממש מתאים. לפחות לא פאנלים בגודל שמאפשרים ניוד בקלות. הפאנלים בעלי ההספק הכי גבוה שאני מכיר הם כ-550 וואט לפאנל בודד, שהמידות הן בערך 1x2 מטר והמשקל קרוב ל-20 קילו (וצריך גם בקר טעינה בשביל לעשות עם הפאנל משהו). לא משהו שמניידים בשביל להתניע רכב. 

כמו שכבר נכתב, פאנל סולארי יכול להיות פתרון לשמירה על מצבר של רכב, שנעשה בו שימוש לעיתים רחוקות. כמובן שזה דורש שהרכב יעמוד במקום שחשוף לשמש ושתהיה כבילה מתאימה מהמצבר לפאנל, או ליתר דיוק לבקר הטעינה (לא מחברים פאנל סולארי ישירות למצבר). 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני שעתיים, אורי מ. כתב:

@yuvk לא צריך להתעסק עם חישובי גודל ונצילות  (לרוב עומד על כ-20 אחוז) של הפנל הסולארי. ההספק של כל פאנל כתוב עליו בצורה ברורה.

לצורך שתאר פות"ש, התנעת רכב עם מצבר גמור, הפתרון של פאנל סולארי לא ממש מתאים. לפחות לא פאנלים בגודל שמאפשרים ניוד בקלות. הפאנלים בעלי ההספק הכי גבוה שאני מכיר הם כ-550 וואט לפאנל בודד, שהמידות הן בערך 1x2 מטר והמשקל קרוב ל-20 קילו (וצריך גם בקר טעינה בשביל לעשות עם הפאנל משהו). לא משהו שמניידים בשביל להתניע רכב. 

כמו שכבר נכתב, פאנל סולארי יכול להיות פתרון לשמירה על מצבר של רכב, שנעשה בו שימוש לעיתים רחוקות. כמובן שזה דורש שהרכב יעמוד במקום שחשוף לשמש ושתהיה כבילה מתאימה מהמצבר לפאנל, או ליתר דיוק לבקר הטעינה (לא מחברים פאנל סולארי ישירות למצבר). 

כן, שכחתי להזכיר את נושא הבקר. עד לפני כשנתיים, רוב הפאנלים למטרה זו נמכרו ללא בקר; כיון שמדובר בזרמים והספקים נמוכים, בהרבה מקרים זה עבד גם ללא בקר כל עוד לא משאירים את הפאנל מחובר כמה ימים שלמים. מי שרצה בקר היה צריך לקנות אחד בנפרד, והם לא היו זולים.
כיום פחות או יותר כל הפאנלים האלה (כולל האחד שבקישור של פות״ש) כוללים בקר (MPPT), שגם מונע טעינת יתר, גם מונע זליגה מהסוללה אם משאירים אותו מחובר כשכבר אין שמש, וגם יודע להפסיק ולהתחיל את הטעינה אוטומטית בהתאם למצב הסוללה.

• אהבתי 1
פורסם

מצטער שכתבתי את ההסבר הראשוני שלי לא כמו שצריך. לא מצליח לערוך אותו.

כמו ש PinkDolphin רשם בשני ההסברים שלא- המטרה היא לא לפתור את הבעיה (כשיש בעיה עם מצבר גמור), אלה למנוע אותה.

בימינו- חוץ מלנתק את המצבר לגמרי (ולאפס את מחשב הרכב) תמיד יהיו צרכנים מהמצבר (הזעקה, איתורן, מחשב, שעון, מנורה וכו'..) במיוחד ברכבים מודרניים.

מצברים של עופרת-חומצה מתפרקים כימית כשהם מעבדים חלק גדול מהטעינה שלהם, לכן הפיתרון הטוב ביותר לשמור על אורך חיי המצבר הוא לשמור על מצבר טעון.

בשביל זה יש trickle charger. מטען מתח נמוך שפועל לסירוגין ומפסיק פעולה כשהמצבר מלא. הבעיה שלא לכולם יש שקע ליד הרכב.

בארץ יש מספיק שמש שלא תבייש מקומות אחרים בעולם- לכן כשראיתי סרטון של Scotty Kilmer מלפני מעל שנה שבדק את הפנל הזה (חברת מדבקה שונה- הכל עדיין מיוצר אצל אותו היצרן) באקלים קרים יותר- החלטתי לנסות בעצמי.

חייב להגיד שאפילו בחורף יש לנו מספיק שמש להפעיל את הפנל (בגלל הבקר MPTT הוא לא יטעין עם אין לו מספיק חשיפה לשמש).

אני לא אומר שהוא יהיה מושלם לחבר לחצי שנה-שנה ולשכוח מהאוטו: עדיין ממליץ להניע  ולנסוע עם האוטו פעם בשבוע- שבועיים (לא רק בגלל המצבר, אלה בגלל שאר המערכות), ואם אתה באמת צריך "לאחסן" את האוטו לכמה חודשים: הפתרון של לנתק את המצבר או trickle charger נורמאלי יהיו יותר הגיוניים. 

אני פשוט אומר שגם לנסיעות קצרות של 5-10 דקות שאחריהם אני מכבה את האוטו לכמה שעות, שרוב הצריכה שלו הייתה בהנעה ולא הייתה נסיעה מספקת לטעינה של מצבר- הפנל סולארי הזה יכול לעזור.

לפני שקניתי הפנל הזה המצבר שלי בקושי שרד שנתיים. עם הפנל- אותו מצבר, אותה חברה : סוגר כבר שנה שלישית עדיין עם 100% חיים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 16 שעות, yuvk כתב:

שאלה: מה גודל הפאנל?

מופיע בקישור.

רומן, הפאנל שלך מחובר למצת הסיגריות או ישירות למצבר? איך חיברת אותו?

נקודה חשובה, המוצר צריך להיות באמת איכותי כדי שיחזיק מעמד לאורך שנים בחום בתוך הרכב בקיץ בעיקר. היצרן נשאל על הנושא הזה ולא ענה, וזאת בניגוד לשאלות אחרות שענה. אפשר להאריך את אורך החיים של המוצר אם הוא לא נמצא באופן קבוע ברכב, אלא טוענים מדי פעם.

"לפני שקניתי הפנל הזה המצבר שלי בקושי שרד שנתיים. עם הפנל- אותו מצבר, אותה חברה : סוגר כבר שנה שלישית".

זה יכול להיות אחד היתרונות העיקריים של המוצר.

פורסם

יש לי סקודה פאביה. יש לו מצת שמחובר כל הזמן גם כשהרכב כבוי, לכן אני מחבר ישירות למצת. אם היה לי רכב שמכבה את המצת בכיבוי, הייתי מחבר אותו עם מפסק לקופסת הפיוזים או ישירות עם פיוז נפרד למצבר. אני השכבתי את הפנל הסולארי על המדף שסוגר את הבגאז'.

באתחלה ניסיתי לתלות אותו על הפומפות בחלון האחורי, אבל בגלל השמש המסגרת החיצונית שיש בה את התושבות של הפומפות התחיל להתעוות בגלל המשקל (הוא שוקל משהוא כמו קילו וקצת) והחום שהוא ספג. בעיקרון הפנל אמור להיות עמיד למים (אבל לא בדקתי אותו) ושמש ישירה. אבל בגלל שאצלינו ממש חם במיוחד בקיץ, לא הייתי ממליץ לעמיס עליו פיזית (מעיכה או ממשיכה).

אצלי הוא כל הזמן ברכב, ואני מחבר אותו כל פעם שאני מכבה את הרכב.

צירפתי תמונות על איך הוא יושב ברכב.

ולמרות מעונן היום הוא עדיין מטעין את המצבר.

20230325_102724.jpg

20230325_102713.jpg

• רעיון טוב! 1
פורסם

אגב, הנצילות של פנלים סולארים יורדת עם העליה בטמפ'. זה אומר שבקיץ פאנל סולארי יתפקד פחות טוב (הספק נמוך יותר) אם הוא מוצב בתוך הרכב, לעומת מחוצה לו.

• תוכן חדש...