Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שטיפת בצינור כיבוי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום 

אני גר בבניין משותף 

ושכן/ הוועד במקרה זה משתמשת בשטיפת 2 3 רכבים בצינור הכיבוי 

האם דבר זה חוקי ? 

מה הדין על כך ? 

ומי הגורם שעליי ליפנות על דבר כזה ? 

תודה לעורים

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

לפנות לרוקח לבקש כדורי הרגעה

לא צריך לעשות דרמה מכל דבר.

שכנות טובה שווה זהב

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

ברז כיבוי של הבנין ?   ברז כיבוי עירוני ?

בעקרון זה לא תקין.

אם ברז כיבוי עירוני - לפנות לרשות מקומית.

אם ברז כיבוי של הבנין, זה יותר בעייתי. אולי אסיפת דיירים. אולי תביעה למפקח על בתים משותפים. רק לקחת בחשבון כי אין כאן אפשרות לפנייה אנונימית, וזה עלול לגרום לסכסוך.

אני חולק על תשובתך קודמי. שכנות טובה זאת לא הרשאה פתוחה לכל מעשה נבלה.

מישהו רוצה לשטוף את רכבו / ביתו / לעשות מקלחת ?  בשביל זה יש לו אספקת מים ביתית. שישלם גם בהתאם.

עושה זאת על חשבון הציבור  או על חשבון שאר דיירי הבית ? (לא ברור על איזה ברז כיבוי מדובר) -> זה כבר לא מקובל בעיניי.

( הערה : אם זה משהו שנעשה פעם בהרבה זמן, ואין בזבוז גדול של מים - רק בסיטואציה כזאת אני מסכים כי בשם השכנות הטובה כדאי ל"בלוע את הצפרדע" ולהבליג. בכל סיטואציה אחרת, כדאי לחשוב/ לשקול טוב האם הנושא מטריד אותך ברמה כזאת שאתה מוכן להגיע למצב של סכסוך עם השכן).

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, lishaina כתב:

שלום 

אני גר בבניין משותף 

ושכן/ הוועד במקרה זה משתמשת בשטיפת 2 3 רכבים בצינור הכיבוי 

האם דבר זה חוקי ? 

מה הדין על כך ? 

ומי הגורם שעליי ליפנות על דבר כזה ? 

תודה לעורים

מכיר את הדיירים  מהדגם שתארת. תרשה לי לנחש שהשימוש של השכן בברז הכיבוי לשטיפת הרכבים שלו, וזו איננה הסיבה היחידה שהוא  מקפיץ לך את הפיוז. ברוב המקרים הוויכוח עם הרעים הופך סוער ויותר, והטובים מקללים את הרגע שבכלל ניסו להתעסק בנושא. אולי  K300 יוכל לעזור-אף פעם לא ניסיתי.

פורסם

אם זה ברז "3 אז אסור לו לגעת בו אלא אם הוא כבאי.

אם זה ברז "2 אז זה כמו כל ברז אחר וכולכם משלמים את המים 

בהנחה שהוא לא שוטף את האוטו כל יום אז מדובר על שקלים בודדים בחודש. אם זה לא מציף את החניה או מטנף אותה עזוב את זה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני גר בקומה 3 ומוריד צינור מהבית. שיעשה גם ככה ואז הכל מותר. זה לא תקין וכדאי לברר קודם עם וועד הבית לפני הגשת תלונה.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

פות"ש, כתבת שאתה גר בבנין משותף בו כנראה משהו סביב 20 דירות. איפה כל שאר השכנים בסיפור, שבוודאי עדים לשימוש בברז הכיבוי , מעניין אם הם מתיחסים או מדפדפים הלאה, פרט מעט על מה שקורה בשטח.

פורסם

תצלם סרטון בצורה שלא יזהו שזה מהחלון/קומה שלך ותשלח לועד בפרטי

או שתצלם תמונה, תדפיס אותה, תכתוב טקסט קצר שאתה רוצה ותדביק בלוח המודעות/במעלית של הבניין

פורסם

הדרך הנכונה היא בישיבת הדיירים הבאה או באופן ספונטני בקבוצת הבניית לדרוש ביקורת כיבוי אש.

זה דבר הכרחי בבניין וגם אחרי הביקורת שתעלה x כסף לבניין יוחלפו המטף והצינוי כיבוי שאמורים להיות מאוחסנים באותו ארון.

וכנהלים של כיבוי אש על הגלגלון להיות נעול.

כן שמעתם נכון, נעול ורצוי לא עם מנעול אלא עם משהו שאין לו יכולת פתיחה רב פעמית וכך יודעים שהציוד בתוך הארון תקין למקרה חירום

במקרה חירום כבאי פורץ בשניה את המנעול ובכלל גלגלונים בבניין אינם בסדר עדיפות לשימוש ע״י צוותי כיבוי

בשעת שריפה מקומית שעובר אורח רוצה לפתוח את הארון יהיה בצמוד לארון איזמל קטן/מתאים לפריצת הסוגר או לחלופין הארונות כיבוי המודרנים הם פיברגלס ונפרצים בכח סביר ללא כלים.

כמו כן ראוי להעיר את תשומת לב הדיירים שכולם משלמים על המים האלו וזה מקרה שאינו הוגן.

אם הדייר המשתמש בזה הינו שומר מצוות אז להעיר את תשומת

ליבו שמדובר בגזל והוא יפסיק מיד מסיבותיו האישיות דתיות…

מניסיוני כעוסק בתחום לניהול ואחזקת מבנים.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
לפני 4 שעות, Michazzz כתב:

אני גר בקומה 3 ומוריד צינור מהבית. שיעשה גם ככה ואז הכל מותר.

לא שבאופן אישי אכפת לי אבל רק הערה קטנה- לא. זה לא מותר. לפי החוק אסור לשטוף רכב עם צינור.

זה החוק הארצי.

אחריו לכל ערייה יש גם תקנות וחוקי עזר משלה.

פעם, בימי הבצורת והמחסור במים חוקקו את החוק הזה. מאז למדו איך להתפיל מי ים, אין מחסור במים, אבל החוק בעודו נשאר.

פורסם

בתוך חניית הבניין לעיריה אין דרך לאכוף את זה, ברחוב אתה צודק.  העיריה ממלאה מים מברזי הכיבוי  ברכב הטאטוא ומשתמשת במים עם עובד שהולך רגלית ומשתמש בזרנוק מהרכב כדי להעיף את הלכלוך אל מתחת לרכב הטאטוא. שיחפשו אותי

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

חברים קודם כל תודה על התיחסותכם 

מדובר בבניין 8 דיירים שקט ללא מעלית 

השימוש בצינור כיבויי גלגל 

נעשה על ידי וועד הבית שכן גרה בדירת גן ! , עכשיו לשטוף שתי רכבים לא ניראה לי משהו תמים מה גם שהם בחרו בשעה כזו לפני כניסת השבת שכולם בבתים ואני פשוט ירדתי לזרוק זבל , ואין לי בעיה לפתוח חזית עם דיירים הכל למען הסדר הטוב של כולם .

שלא נדבר על חניות שלא בחניה 

בבניין הקודם שלי הייתי מוריד צינור מים מקומה 10 ! 

מה הדין על דבר כזה בשימוש של צינור כיבויי גלגל ? 

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

שטיפת רכב מבזבזת כ100 ליטר בערך (קצת יותר/פחות)

2 רכבים

פעם בשבוע.

משמע כ2 קוב לצריכה המשותפת בחודשיים

לחלק ל8 דירות 

רבע קוב 

פחות מ5 ש"ח יותר בתשלום המשותף בחודשיים.

אישית,

צודק/לא צודק.

את מלחמות השכנים שלי הייתי שומר לדברים עקרוניים יותר.

(במאמר מוסגר

אני מוכן לשלם גם 20-30 שח בחודש רק שתהיה לי האפשרות לשטיפה פעם בשבוע של הרכבים ליד הבית עם צינור)

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני 18 שעות, gsi16v כתב:

וכנהלים של כיבוי אש על הגלגלון להיות נעול.

כן שמעתם נכון, נעול ורצוי לא עם מנעול אלא עם משהו שאין לו יכולת פתיחה רב פעמית וכך יודעים שהציוד בתוך הארון תקין למקרה חירום

לפני כשעה, lishaina כתב:

השימוש בצינור כיבויי גלגל 

נעשה על ידי וועד הבית

למיטב הבנתי לוועד אמור להיות מפתח של הגלגלונים, כך שמדובר על MOOT POINT...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...