Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, PeugeotVictimBoy כתב:

יש דיון של 200 עמודים בנושא. הקונצנזוס שזה מנוע של 70-80 אלף קילומטר בממוצע. המנוע שלי עם 110,000 ק"מ, טופל בכפפות משי ואוכל ליטר שמן על כל 3,000 ק"מ. 

בטוח בזה??

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש הרבה רכבים שעברו את ה100 אלף והכול תקין.

גם אם טופל בכפפות של משי, בהתחלה לא הייתה המלצה לטיפול כול 10 אלף והחלפת רצועה במועד קצר יותר שיכל למנוע מרבים בעיות

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, yulianx כתב:

גם אם טופל בכפפות של משי, בהתחלה לא הייתה המלצה לטיפול כול 10 אלף והחלפת רצועה במועד קצר יותר שיכל למנוע מרבים בעיות

אבל היא לא טיפלה ברכב כל 10 אלף קילומטר והחליפה רצועה במועד קצר יותר. סביר להניח שהמנוע עובד תקופה די ארוכה בהרעבת שמן, הנזק למנוע כבר נעשה וזה משהו שהיא צריכה לקחת בחשבון. אני לא רואה סיבה למה צריך לטאטא את זה מתחת לשטיח במקום לשים את המציאות על השולחן. 

לפני שעה, psa_engine כתב:

בטוח בזה??

שום דבר לא בטוח, אבל יש דיון מאוד - מאוד ארוך בנושא. 

עריכה אחרונה על ידי PeugeotVictimBoy
פורסם
לפני 31 דקות, yulianx כתב:

השאלה אם יש כאלה שהגיעו ל150 או 200.. ומה אמור להיות אורך חיים של מנוע כזה מודרני

פורסם

ממה שאני יודע נורת לחץ השמן היא אינדיקציה די טובה. יכולה להיות התפוררות, אבל כול עוד לא נדלקה נורה,  זה לא מצב שיש סתימה במשאבת השמן. ולכן סיכוי דווקא די טוב שלא נגרם נזק. 

אבל אשמח אם יש מישהו שיותר מבין שיוכל להגיד אם זה בהכרח נכון או לא. 

פורסם

אתה לא יכול לדעת שיש נזק.

כמה מנוע כזה יכול לעבור?

הייתה סקירה בערוץ רוסי ביוטיוב שמפרק מנועים, הוא אמר שגם 400 אלף ק"מ, אך הבעלים יזדקק החלפת גומיות שסתומים ולא פעם בגלל צריכת שמן.

400 אלף זאת חתיכת הצהרה ,לא ניתן יהיה לבדוק.

הבעיה שאף אחד לא עשה טיפולים  בתדירות גבוהה יותר מאשר היצרן, לכן אי אפשר לדעת כמה מנוע כזה היה מחזיק בלי בעיה.

אך יש רכבים מעל 120 אלף שנוסעים והכול בסדר.

אני כרגע על 92 אלף, אין צריכה בכלל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 10 דקות, psa_engine כתב:

השאלה אם יש כאלה שהגיעו ל150 או 200.. ומה אמור להיות אורך חיים של מנוע כזה מודרני

תיראי, 

עשיתי חיפוש ביד 2 על כול רכבי פיזו סיטרואן עם המנוע הזה שעברו מעל 160 אלף, יש 10 רכבים פרטיים למכירה, כאשר 4 מהם מציינים כבר במודעה שהוחלף מנוע. כניראה בשיחת טלפון תגלי עוד כמה. 

לא עשיתי חיפוש על רכבים אחרים בשביל לקבל אינדיקציה, אבל לי אישית זה ניראה אחוז מאוד נמוך של רכבים. 

פורסם (נערך)

לדעתי חסרי המושג בטרייד יורידו במחירון בגלל שזה צרפתי ולא בגלל הבעיות במנועים, אבל כשירצו למכור את הרכב יאמרו שתקלות בצרפתיות זה סטיגמה. 

עריכה אחרונה על ידי imprezadude
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

תיראי, 

עשיתי חיפוש ביד 2 על כול רכבי פיזו סיטרואן עם המנוע הזה שעברו מעל 160 אלף, יש 10 רכבים פרטיים למכירה, כאשר 4 מהם מציינים כבר במודעה שהוחלף מנוע. כניראה בשיחת טלפון תגלי עוד כמה. 

לא עשיתי חיפוש על רכבים אחרים בשביל לקבל אינדיקציה, אבל לי אישית זה ניראה אחוז מאוד נמוך של רכבים. 

כשאתה מסתכל על יד2 אתה רואה הטעיה סטטיסטית כי אתה מסתכל על סגמנט מאוד מצומצם, אתה לא יודע כמה מהם פרסמו את הרכב למכירה בגלל החלפת מנוע, או כמה מהם לא מצליחים למכור את הרכב בגלל זה ולכן תקועים ביד 2.

אי אפשר להתעלם מזה שיש בעיה חמורה עם הרצועה ושזה מנוע שדורש טיפול קפדני וגם אם מטפלים בו קפדנית יש סיכוי שיהיו איתה בעיות, אבל מה שיש ביד2 זה לא אינדיקציה.

פורסם
לפני 14 דקות, Gavrik כתב:

כשאתה מסתכל על יד2 אתה רואה הטעיה סטטיסטית כי אתה מסתכל על סגמנט מאוד מצומצם, אתה לא יודע כמה מהם פרסמו את הרכב למכירה בגלל החלפת מנוע, או כמה מהם לא מצליחים למכור את הרכב בגלל זה ולכן תקועים ביד 2.

אי אפשר להתעלם מזה שיש בעיה חמורה עם הרצועה ושזה מנוע שדורש טיפול קפדני וגם אם מטפלים בו קפדנית יש סיכוי שיהיו איתה בעיות, אבל מה שיש ביד2 זה לא אינדיקציה.

כמה ק'מ סביר שמנוע כזה ישרוד באופן כללי? 

פורסם
לפני 59 דקות, Gavrik כתב:

לא טענתי שזה בהכרח מדד מדויק, 

אבל תיראה ,

מנוע הפיור טק הגיע לארץ מ-2013. 

לקחתי את כול הקורולות 2013 ומעלה ביד 2, יש 450. מתוכם יש 100 פרטיות למכירה עם למעלה מ-160 אלף קילומטר. 

לקחתי גם שרירותית את כול היונדאי I30 +I25 ביד 2 מ-2013. יש 650. מתוכם יש בערך 110 פרטיות מעל 160 אלף קילומטר. 

תיקח את כול פיזו סיטרואן עם מנוע פיור טק, יש 630 ומתוכם 10 מעל 160 אלף. 

אם ניצא מנקודת הנחה סבירה שהאנשים שקונים פיזו/סיטרואן הם בעלי אותה התסברות למכור רכב כמו בעל טויוטה או בעל יונדאי, אתה מגלה פה פער מטורף. 

איזה הסברים יכולים להיות לך לפער הזה? 

• אהבתי 1
  • מעניין 2
פורסם (נערך)

אף אחד ךא יודע להגיב כי זה תלוי בעיקר באיך יטפלו בו.

אני מחזיק רכב עם מנוע כזה עם קרוב ל140 אלף קילומטר בלי בעיות, כנראה בגלל שהוא טופל בערך כל 10 אלף קילומטר, כמה עוד המנוע יחזיק? אף אחד לא יודע... אולי 200 אולי 300 אולי ילך מחר.

יש כאלו שטיפלו כל 15 אלף ועם רצועות דור 1 ו-2 המנועים הלכו באזור ה60-150 אלף.

תטפל בו טוב אולי יחזיק 200 אלף, לא תטפל בו טוב כנראה שהוא ילך אחרי ה100 אלף.

@davemustaine87 ההסבר הוא שככה לא עושים מחקר סטטיסטי, אין שום דבר מדעי במה שאתה עושה אתה סתם משחק עם מספרים.

כדי להגיע לתוצאה סטטיסטית אתה צריך לבודד את כל המשתנים, למשל אתה יודע כמה מהטויוטות והיונדאי נמכרו לליסינג למשל? או כמה מהן נמכרו לאורך השנים בהשוואה לפיור טק? או מה סגמנט הלקוחות שקנה כל אחת מהן? מה תוואי הנסיעה וכו...

ואני עוד לא מדבר בכלל על מובהקות סטטיסטית.

בסוף אתה עוד לוקח ומניח השערות על בסיס נתונים לא מבודדים שלא אומרים כלום.

בסופו של דבר אף אחד גם לא יזרוק רכב של 40 אלף שקל בגלל מנוע גמטר, מתקנים/מחליפים וממשיכים לנסוע, איך זה בדיוק אמור להשפיע על הקילומטראז הממוצע במודעות יד2?

זה אותו דבר כמו להגיד שקורונה זה שקר כי במהלך 2020 מתו פחות אנשים מ2019, אבל תוך כדי להתעלם מהעובדה שחצי שנה ישבנו בסגרים בבית.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

אין לי ספק שבתחזוקה מחמירה מהמלצות היצרן, המנועים הללו יחזיקו טוב. 

פשוט במקרה של פותחת השרשור שהתחזוקה שהיא סטנדרטית וללא השמן עם התקן היחודי למנוע הזה, כניראה שנדיר שהמנועים הללו יגיעו לקילומטראז גבוה ללא בעיות קריטיות. 

• תוכן חדש...