Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מערכת מולטימדיה לא נדלקת

yanivos89

פוסטים מומלצים

שלום חברים,
קיבלתי היום את המערכת מולטימדיה שהזמנתי מאליאקספרס וכמובן שהמסגרת לא הגיעה תואמת לרכב(כפי שהובטח לי),
אבל אילתרתי והצלחתי להתגבר על זה,
הבעיה היא שאני מחבר את כל הכבלים כמו שצריך והמערכת פשוט לא נדלקת,
אולי אני מפספס משהו ואני לא יודע? ניסיתי אפילו להחליף את הפיוז, אבל כלום.
בסרטון ניתן לראות הכל, למרות שבסרטון אני מחבר רק את הכבל חשמל, אבל לפני כן ניסיתי ביחד עם הכל... המערכת אמורה להידלק גם כשכלום לא מחובר מלבד הכבל חשמל, נכון?
אשמח לעזרה כי אני אובד עצות והמוכר לא ממש עוזר..

סרטון- 

ae_1672409412461.jpg

20230101_124708.jpg

20230101_124647.jpg

עריכה אחרונה על ידי yanivos89
הוספת תמונות
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המערכת משמיע מוזיקה או שהוא לא מגיב בכלל?

כי אני קיבלתי כזה מערכת שגם לא עבד ופתחתי ובדקתי אותו וראיתי שהמסך לא תקין 

אז הסרטתי למוכר וקיבלתי החזר אחרי הרבה התכתבויות איתו 

והחלפתי לו מסך וזה עובד מצויין

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש בצמה קונקטור קטן בדרכ לבן עם 2 חוטים
שאותו צריך לחבר למולטמדיה ואז המסך ידלק

בנוסף לרכב הזה אין פנאל מתאם
יש פנאל אונברסלי שאפשר להתקין
עם מסך 10 אינץ

58CD134D-39D3-4ED5-9EAF-92E32B01409C.jpeg

דוקטור קארלד-מתקין מערכות שמע ומסכים לרכב (גילוי נאות ! )

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במידה ויש לך מולטימטר, ממליץ לבדוק מתחים ולראות שהכל מחובר נכון מבחינת מתח.

אני גם התקנתי לעצמי מערכת מולטימדיה ובאחד השלבים לאחר מדידה גיליתי שחיבור האדמה שלי היה לקוי למרות שעל פניו חיצונית היה תקין.

לגבי הצמה, אם תוכל לשלוח פירוט מהמדריך על סיווג הצבעים יהיה קל יותר לעזור 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה "המדריך" שהמוכר שלח לי..

לא ברור לי אם מלבד חיבור אחד של מתח מהמכשיר עצמו לצמה באוטו, האם יש עוד חיבור שאחראי על מתח.. כמו האדמה שציינת, כי אצלי אין למיטב ידיעתי,

תודה על העזרה.

screenshot_20230102_103720_aliexpress.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש מצב שנשרף אחד הפמוזים ברכב,

תעבור עם בודק פיוזים על הכל גם בתא המנוע וגם בתא הנוסעים

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, yanivos89 כתב:

זה "המדריך" שהמוכר שלח לי..

לא ברור לי אם מלבד חיבור אחד של מתח מהמכשיר עצמו לצמה באוטו, האם יש עוד חיבור שאחראי על מתח.. כמו האדמה שציינת, כי אצלי אין למיטב ידיעתי,

תודה על העזרה.

screenshot_20230102_103720_aliexpress.jpg

כמה דברים - לפי הדיאגרמה ששלחת פה נראה שיש 3 כבלים שאחראים על אספקת הכוח ליחידה. השאר זה רמקולים, שליטה מההגה, יציאות למגבר, ונראה כמו שליטה למצלמת רוורס.

חוזר למה שאמרתי מקודם - חיבור אדמה - הכבל השחור בד''כ - צריך להיות מחובר לגוף האוטו (ברזל). במידה ולא מחובר/האדמה לא טובה דין המעגל כמעגל חשמלי פתוח = אין זרם ועל כך לא תדלק היחידה כלל.

שים לב כי יש לך פה 3 סוגים - 12V קבוע 

ACC - 12V רק כאשר הסוויץ דלוק

ground - אדמה שעלייה דיברנו מקודם. 
שים לב שאתה לא מבלבל בין חוטי המתח הקבוע למתח ACC. כי אם תתבלבל ביניהם גם לא  יעבוד. אני מציע שוב להשיג מולטימטר ולמדוד איפה יש 12V שהאוטו בלי סוויץ ואיפה יש 12V רק שהסוויץ מופעל ולפי כך תדע איזה כבל זה מה וככה גם תוכל לאמת את חיבור האדמה שלך.

לכל רכב יש תיאור של הצמה החשמלית שלו - תגגל את הרכב שלך - תחפש לפי הצמה *המקורית* של הרכב מה אומר כל צבע חוט ומה הוא מייצג ובהתאם תתאים לחוטי המולטימדיה שלך שאותם אתה יודע למי מה שרשום ליד הפתקיות הקטנות. 

עניין הפיוזים לא רלוונטי פה לדעתי כי אתה ניגש ישירות לצמה המרכזית של הסטריאו של הרכב אך איני בטוח, בכל מקרה אם מה שהצעתי מקודם לא עובד שווה לבדוק את הפיוזים. אבל לדעתי הבעיה ששלך היא בחיווט.

עריכה: שמתי לב שאתה משתמש בצמת חיבור בסרטון, שים לב שצמת החיבור שלך מתחברת לחוטים הנכונים מכל צד, כי יכול להיות שלא . כשאני חיברתי את המולטימדיה שלי לקחתי את הצמה המקורית של הרכב וחשפתי את החוטים שלה ישירות בלי צמה באמצע

עריכה אחרונה על ידי Yu1208
הוספה
  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 35 דקות, yanivos89 כתב:

צודק, זה מה שהגיבו לי בקבוצה מחו"ל,

מסתבר שהמוכר שלח לי harness שלא מתאים לרכב..

אני צריך harness של 52 פינים, ידוע לך מאיפה אפשר להשיג?

wrong harness.JPG

אני אישית לא יודע, שאני קניתי את המולטימדיה שלי זה היה מאלכסנדר רכב (בתל אביב) וגם הביאו לי משם צמה, לא השתמשתי בה בכלל, אבל יכול להיות שיש להם גם צמה לרכב שלך כי יש להם מגוון שם יחסית אתה יכול להתקשר ולשאול.
במידה ואתה לא מוצא צמה, אתה יכול לגשת לצמה המקורית, לחשוף שם את החוטים ולהתחבר אליהם ידנית, זה מה שאני עשיתי. אכן עבודה מעט טורדנית ומציקה אבל אפשרית

עריכה: יש להם את זה אך לא נראה לי כמו מה שאתה מחפש - מציע להתקשר אליהם ולהתייעץ https://www.alexsander.co.il/product/6332

עריכה אחרונה על ידי Yu1208
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דבר ראשון אתה צריך לבדוק כשהוא מחובר לחשמל אם זה עובד 

אז אתה צריך לנסות אם כבל אוניברסלי לחבר לשנאי אפילו בבית או אצל חבר שיש לו מולטימדיה מעלי אקספרס

לפני שאתה מחליט על הצמה שהוא לא טוב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שנה מאוחר יותר...

שלום, אני עומד לפני רכישה של מערכת מהחברה הנ״ל Navirelax אשמח לקבל את חוות הדעת שלך אחרי כמה חודשים של שימוש ? המערכת אמינה ? עובדת כמו שצריך ?

אשמח לביקורת, תודה רבה 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...