Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ליבואנים בארץ זה חוסך גם מלאכת תרגום טכני לשפה העברית.

וכל העבודה המיקצועית של הבאה לדפוס. (עימוד, הדפסה, כריכה).

כנראה צריך לאלץ אותם בחוק לצרף לפחות CD עם PDF של ספר הרכב. (עד כמה שזה ישמע מיושן).

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 2 דקות, IsraCar כתב:

כנראה צריך לאלץ אותם בחוק לצרף לפחות CD עם PDF של ספר הרכב. (עד כמה שזה ישמע מיושן).

מתי בפעם האחרונה ראית מחשב עם כונן CD? גם דיסק און קי זה כבר מיושן. בדרך כלל הם מספקים קישור או שולחים במייל.

פורסם

בפעם האחרונה?

עכשיו .

כאשר הסתכלתי על מארז המחשב, שנמצא על ריצפת החדר בו אני יושב. ממש ליד רגלי הימינית.

וברצינות: רשמתי בפירוש, גם בציטוט שהבאת: "(עד כמה שזה ישמע מיושן)".

אבל הנה בשבילך:

רוצים לחסוך עצים, תביאו קובץ של ספר הרכב בשפה העברית.

• אהבתי 1
פורסם

היבואנים שאני מכיר מחזיקים את ספרי הרכב בעברית באתר שלהם.

הבעיה העיקרית בספרים שבדרך כלל הם מחזיקים כמה תת-דגמים תחת אותו ספר ואז אתה לא יודע אם הפיצ'ר המצוין בספר קיים גם בדגם שלך.

פורסם

@Derishתודה על המחמאות. אולי אני בומר, אבל אתה צריך להבין שאני השתמשתי במחשבים כשאתה עוד לא היית בתכנון, ואם יש לי תלונות יש להן בסיס.

נראה אותך בגיל 50 כשישברו לך המשקפיים ותתרוקן סוללת הטלפון. אבל אולי עד אז כל רכב יגיע עם אייפד עם סוללת גיבוי. ואולי כמה אוכלוסיות שלא מחוברות מכל מיני סיבות יתחברו.

לגבי עברית - מן הסתם היבואנים מחוייבים לספק חוברת בעברית. מהמעט שאני מכיר זה תרגום 1:1 של החוברת המקורית, אפילו עם אותו עימוד, וכולל פיצ'רים שלא קיימים בארץ. חוץ מזה, במקום שהחוברות יהיו זמינות לכל מי שמחובר לרשת צריך להגיש ליבואן בקדה לקבל את הספר (רק השבוע נתקלתי במסגרת איזה שרשור על שברולט כלשהו)

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

סתם שאלה הצלחתי להשיג את הספר הזה מפרוק. זה הספר המדובר או חוץ מספר נהג יש גם ספר רכב?

01F20F82-0F2A-4B91-916A-BC888051A884.jpeg

עריכה אחרונה על ידי דובצע
הוספת תמונה
פורסם

קניתי לפני 5 ימים גולף 2017. הבעלים הקודם כנראה החליט לשמור אצלו את ספר הרכב.

באתר של צ'מפיון יש "תקציר ספר רכב" אבל רק למרק 8 לא למרק 7.5.

באתר של פולקסווגן גרמניה, נדרשים להכניס מספר שילדה לצורך הורדת ספר, לא מקבל מספר שילדה "ישראלי".

ניגשתי למוסך צ'מפיון, שאלתי, אמרו לי תתקין אפליקציה של צ'מפיון כי כמעט בלתי אפשרי להשיג ספר. התקנתי, צריך להירשם אצלם, לוקח חצי יום אישור ואז אפשר לקרוא את ה"תקציר ספר רכב" רק בתוך האפליקציה. לא ניתן להוריד אותו כPDF. זה רק תקציר ולא זמין באופליין.

מדבר עם השירות לקוחות של צ'מפיון. בצ'ט. בטלפון, מה לא. מנסים להפחיד אותי שספר עולה 120 ש"ח. אומר להם סבבה. הם צריכים לבדוק אם יש במלאי, ואומרים שבדרך כלל אין. צריכים להקים אותי במערכת, עוד פעם. פתחו לי מספר קריאה. עברו יומיים ועדיין עוד לא הצליחו למצוא אם יש להם.

החלטתי לחפש באינטרנט מספר שילדה גרמני "טהור". מצאתי כמה מספרים, הזנתי אותם לאתר הגרמני והוא מנפיק לי הוראות ביפנית!

חיפשתי בפורומים בגרמנית והרבה אנשים כתבו שהם נתקלים בקשיים עם האתר הגרמני והמספר שילדה שלהם.

איזה צדיק אחד העלה את הPDF ב2018 לפורום גרמני. וסופסוף יש בידי ספר PDF בגרמנית!

אם צ'מפיון ימצאו במלאי שלהם, אקנה hardcopy בעברית לשים ברכב לטובת שאר הנהגים במשפחה שלא קוראים גרמנית (אבל הם גם לא יטרחו לקרוא את הספר..)

מי ישמע, להשיג את סודות האטום, במקום שישימו את זה באתר החברה לכל דורש.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

אני קצת מופתע שבשלושה עמודים של דיון זה לא עלה...

זו חובה חוקית של היבואן למסור ספר הפעלה בכתב בעברית. נקודה. סעיף 83:
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/501_433.htm#Seif82
זה אגב נכון לכמעט כל מוצר צריכה בר-קיימא בארץ, וכבר גרמתי ליבואנים צרות על זה ועל מסירת מכשיר 230V עם תקע שוקו גרמני מוארק (שאינו תואם להארקה ישראלית, כידוע -- זה היה לפני שהיה אפשר לקנות ב-12 ש״ח מתאם רלוונטי).

לו לא הייתי מקבל ספר בעלים מלא, הייתי דורש מהיבואן שידפיס את קובץ ה-PDF ויכרוך אותו על חשבונו (רבים מהם בימינו בצבע -- אז בצבע) וימסור לי. זו לא עלות זולה בכלל להדפיס -- רוב הספרים האלה כבר סביבות 200 עמודים או יותר, ולא בפורמט שנוח לגזור ולכרוך מדפי A4).
וכן, גם אני משתמש בקובץ ה PDF  שאני בבית ומחפש מידע (אני בכלל מוריד ספר בעלים של כל מוצר לפני שאני שוקל לקנות אותו. אם אין ספר נגיש, המוצר נפסל).
אבל זה לחלוטין לא מחליף את השימושיות של ספר מודפס כשנמצאים רחוק מהבית, וצריך (למשל) לאתר מהר איזה נתיך אחראי לרכיב במכונית שהפסיק לעבוד, או את נקודת מיצוב הג׳ק להחליף צמיג.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

@amosbmw זה מתאים לך? זה ה-hit הראשון בחיפוש "vw golf 2017 owners manual pdf"

קוריוז קטן - הבוקר חיפשתי איזה מידע על ערכות בדיקה ביתיות לקורונה. מצאתי את דף ההוראות של הערכה הנמכרת בשופרסל, זו חוברת של איזה 30 עמודים. יותר מאשר של מכונת כביסה עם פירוט כל התוכניות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה, מצאתי את זה גם אבל זהו עדיין לא הדגם המדויק.

זה לפני מתיחת פנים ושל השוק האמריקאי.

מצאתי את המידע שאני צריך בנתיים בPDF בגרמנית, וחברים יקרים בפורום הזה שלחו לי עוד מידע טכני שהיה חסר לי.

אגב, צ'מפיון התקשרו אלי היום, אחרי יותר משבוע, כדי לומר שהם עדיין מחפשים (!) אם יש להם ספר בעברית למכור לי..

אני מקווה שלא לוקח כל כך הרבה זמן לאתר חלק במחסן החלפים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 6 דקות, amosbmw כתב:

תודה, מצאתי את זה גם אבל זהו עדיין לא הדגם המדויק.

זה לפני מתיחת פנים ושל השוק האמריקאי.

מצאתי את המידע שאני צריך בנתיים בPDF בגרמנית, וחברים יקרים בפורום הזה שלחו לי עוד מידע טכני שהיה חסר לי.

אגב, צ'מפיון התקשרו אלי היום, אחרי יותר משבוע, כדי לומר שהם עדיין מחפשים (!) אם יש להם ספר בעברית למכור לי..

אני מקווה שלא לוקח כל כך הרבה זמן לאתר חלק במחסן החלפים.

אם תצטרך עזרה בתירגום חלקים מהספר מגרמנית, שלח לי הודעה פרטית.

פורסם

תודה, אני קורא, כותב ומדבר גרמנית על בוריה. בעיקר ספרות מקצועית על מכוניות..

עמוס

פורסם
לפני 6 שעות, PinkDolphin כתב:

אני קצת מופתע שבשלושה עמודים של דיון זה לא עלה...

זו חובה חוקית של היבואן למסור ספר הפעלה בכתב בעברית. נקודה. סעיף 83:
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/501_433.htm#Seif82

לא מכיר את החוק, אך אני חושב שבמסגרת איכות הסביבה אפשרו לעסקים רבים לוותר (פעם זה היה בהסכמת הלקוח, לא יודע אם גם כיום) על הצורך בהדפסה של מסמכים ובמקום זה לשלוח קובץ דיגיטלי. 

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, ch28566 כתב:

לא מכיר את החוק, אך אני חושב שבמסגרת איכות הסביבה אפשרו לעסקים רבים לוותר (פעם זה היה בהסכמת הלקוח, לא יודע אם גם כיום) על הצורך בהדפסה של מסמכים ובמקום זה לשלוח קובץ דיגיטלי. 

החוק שקישרתי מ-2016, לא משהו ענתיקה, ואין שם שום איזכור על אפשרות לעסק לא לקיים את זה.

לפני 3 שעות, גור אדם כתב:

מה גם שהחוק מדבר על "הוראות שימוש ברכב" בעברית.  לא בהכרח מחייב את היבואן לתרגם את כל ספר הרכב.

זה נכון, לא מגדירים שם מה זה ״הוראות שימוש״, אבל רכב זה מוצר מאד מורכב, שרבים מאד מהיבטי השימוש בו משפיעים על חיי אדם. רק החלקים עם כל האזהרות על איך מותר ואסור לחבר מושב בטיחות, והסיכונים שיש בכרית אויר ואיך צריך להתייחס אליה, ממלאים עשרות עמודים.
לא חושב שיש יבואן בארץ שהמחלקה המשפטית שלו היתה מעזה לקחת אחריות (וזו אחריות פלילית בפוטנציה) ולהשתמש בספר מקוצר -- ואגב, הכתיבה של ספר חדש לבדה היתה עולה יותר הרבה יותר מתרגום מלא של ספר קיים, בגלל הצורך להפעיל שיקול דעת על כל משפט ומשפט, והצורך לבצע מחדש שירטוטים אם משמיטים דברים שמופיעים בהם.
זו הסיבה שמנהל שיווק של יבואן פעם נתן לי למה כל הספר מתורגם, כולל חלקים שאין להם שום רלוונטיות בארץ כמו שימוש בצמיגי שלג ייעודיים עם ניטים -- הם לא רוצים את האחריות של לקחת שיקול דעת על מה אפשר לוותר, ואם הם פשוט נותנים תרגום מלא, האחריות כולה על היצרן.

studded snow tire.JPG

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • תוכן חדש...