Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

הרכב (2007) 1.4L 8V נכשל עקב מספר מנוע לא קריא והבוחן הראה לי שהוא אמור ליהיות בצד שמאל ממש מעל פילטר שמן של המנוע,

אחרי ניקיונות וצילום ראיתי שיש מספר שמוטבע עם נקודות קטנות ומתחיל ומסתיים באותיות באנגלית:

"B123456789B  L"

האם זה המספר? כי ברישיון רכב רשום מספר מנוע אחר בלי אותיות ורק 7 ספרות- האם אני מפספס משהו?

תודה מראש! 
*הרכב בבעלותי מ2010 וזה פעם הראשנה שניכשל ביגלל זה.

GP_ENGINE_Serial.jpg

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

מוזר שהרכב עבר הרבה מבחנים שנתיים ורק באחרון הבחינו בבעיה.

האם הרכב עבר טראומה רצינית בשנה האחרונה והיה צריך להחליף חלקים במנוע, האמת נשמע מוזר ומעניין.

על פניו נראה שמיקום המספר שצילמת הוטבע על חלק פריק, לפי הבנתי ואני לא מהתחום, המספר אמור להיות על גוף המנוע. מניח שהבוחן כנראה טעה והמספר מוטבע במקום אחר.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם (נערך)

חוץ מטיפולים הרכב מעולם לא עבר תיקונים, וניקנה כחדש עם 22K על הקילומטראז, אז החלפת מנוע לא היה, קופץ עכשיו למוסך שימצאו וינקו כי נישבר לי לבזבז על זה את הזמן, גם במוסך אמרו שיש מספר אחר באיזור הזה (אני לא מצאתי).

משעמם להם על מה להכשיל כניראה.

שונא את החודש של הטסט בכל שנה, תורים של שעות  כל שנה וטירטור על שטויות.

תודה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

לבוחנים לא משעמם בכלל, ואין כאן טרטור לשמו ובטח לא שטויות כי אי התאמה בין הרישום ברשיון  למספר שבמנוע היא בעייתית. כל העניין הוא ואני רק מנחש, שהבוחן חשב שהוא יודע היכן אמור להיות מוטבע המספר ואחרי שקבע שיש בעיה , זרק את הבעיה עליך, במקום להתיעץ עם חבריו הבוחנים.

מעניין איך יתקדם וייסתיים הסיפור, עדכן.

• מצחיק 1
  • פיתרון
פורסם (נערך)

עדכון: הייתי במוסך והראו לי היכן המספר ואחרי ניקיון של כמה דקות הצלחתי ליראות את המספר וחזרתי ועברתי את הטסט בהצלחה.

למען הדורות הבאים זה המיקום של המספר: השורה הראשונה זה דגם המנוע(350A1000 ) ומתחתיו המספר של המנוע, האיזור לא קריא ביכלל אז הסכמתי שיעשו עיקום למגן חום ששנה הבאה לא יכשילו אותי סתם כי  שוב "לא קריא".

הטירטור היה גם  על לוחית רישוי (היה ניראה יחסית בסדר לדעתי), זיהום אוויר שחרג ב0.02 מהתקן ותוקן עם תוסף ב70 שקל שהיה במבצע באוטו דיפו (כניראה כי נוסע רק בעיר סביב ה2500KM בלבד  בשנה).

תודה וחג שמח לכולם :-)

WhatsApp Image 2022-12-21 at 14.30.17.jpeg

פורסם

טסט לא חייב להיות כאב ראש.

למי שחולון קרובה כדאי להכנס לאיזי טסט ברחוב החופר.

טסט כמו שאנחנו חולמים שעושים בחו"ל (לא צריך לצאת מהאוטו לכלום).

לא מזכיר שום מכון טסטים שהייתי בו בישראל.

אין לי שום אינטרסים , שמח לפרגן לעסק שנותן שרות טוב.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 45 דקות, hwgeek כתב:

של המנוע, האיזור לא קריא ביכלל אז הסכמתי שיעשו עיקום למגן חום ששנה הבאה לא יכשילו אותי סתם כי  שוב "לא קריא".

נו ואיך אתה מסביר את זה שכבר למעלה מעשור הרכב עבר טסט בלי שום בעיה?לבוחנים היה עיני רנטגן שאיפשר להם לראות דרך המגן חום?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם (נערך)

שאלה טובה, אולי הם מראש היו מוותרים חח.

המגן חום מסתיר לפחות חצי מהאיזור (בתמונה זה לאחר העיקום בשביל שהאיזור יחשף), אז לא יודע, אולי היה מספיק להם שרואים את הספרות הראשונות וזהו, ורוב הבוחנים לא ידעו היכן זה (הבנתי שזה בעיה מוכרת בגרנדה).

וכולה היו צריכים להעביר שיפשוף שתיים עם נייר שיוף, זה כל מה שעשיתי, לא חומרים ולא כלים מיוחדים.

עריכה: בכל מקרה שנה הבאה אתן למוסך שלי לקחת לטסט, גם ככה אצטרך אישור בלמים מהשנה הבאה.

פורסם
לפני 50 דקות, much כתב:

נו ואיך אתה מסביר את זה שכבר למעלה מעשור הרכב עבר טסט בלי שום בעיה?לבוחנים היה עיני רנטגן שאיפשר להם לראות דרך המגן חום?

אולי כי אין להם כוח לבדוק?

זה נפוץ מאוד. ברכב שלי אף פעם לא בדקו מספר מנוע בטסט (אם היו רוצים לבדוק הייתי רוצה שניסו לנקות את האיזור שבו הוא רשום).

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 21.12.2022 בשעה 16:16, Ooga כתב:

אולי כי אין להם כוח לבדוק?

זה נפוץ מאוד. ברכב שלי אף פעם לא בדקו מספר מנוע בטסט (אם היו רוצים לבדוק הייתי רוצה שניסו לנקות את האיזור שבו הוא רשום).

עשיתי טסט בתחילת החודש

בקומפיוטסט ראשון מזרח מקפידים על קלה כחמורה שאלו את KOMPY

הבוחן זיהוי אף פתח את דלת הנוסע ובדק לאורך הקורה(זה פעם ראשונה,לא מבין מה לעזאזל חיפש שם אולי הלחמות?😉)

מה שטוב שם שחוץ מהבור כמובן הכל ממוחשב ולא מחפשים להכשיל לכן חוזר מדי שנה כבר משנות ה90

עברתי חלק כרגיל

פורסם
בתאריך 23.12.2022 בשעה 11:16, nit_zan כתב:

הבוחן זיהוי אף פתח את דלת הנוסע ובדק לאורך הקורה(זה פעם ראשונה,לא מבין מה לעזאזל חיפש שם אולי הלחמות?😉)

מספר שלדה ראיתי כבר שבדקו את זה באיזה מקום

• תוכן חדש...