Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשמל חינם בדרך ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 שעות, Nakamichi כתב:

בסדר. חינם לא יהיה פה כלום.

גילינו גז ומחירי החשמל עלו. במדינות אחרות שיש להן משאבים טבעיים אז התושבים נהנים מהם בזול במידה מסויימת. אצלנו לא.  כמובן שיש הסברים ממש הגיונים למה רק אצלנו זה ככה.

מחירי החשמל עלו כי מחיר הפחם טס למעלה (לאזור ה- 300 דולר ביחס ל- 50 לפני), ואתה עדיין משתמש בפחם כדי לייצר חלק מהחשמל. תבדוק כמה עולה עכשיו חשמל באירופה ותגיד תודה רבה למי שהחליט להשקיע בקידוחים והצליח למצוא גז במאגר תמר. אנחנו חייבים לתשובה הרבה יותר ממה שנדמה לנו, הייתה פה היום קטסטרופה אם לא היינו מגלים את תמר.

פורסם

אם כבר חייבים אז ליוסי לנגוצקי

• רעיון טוב! 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

מעניין, אצרף תכף דיון בנושא הקטע עם השימור אנרגיה

עריכה אחרונה על ידי MZN
פורסם (נערך)
בתאריך 14.12.2022 בשעה 13:56, BarryG כתב:

מחירי החשמל עלו כי מחיר הפחם טס למעלה (לאזור ה- 300 דולר ביחס ל- 50 לפני), ואתה עדיין משתמש בפחם כדי לייצר חלק מהחשמל. תבדוק כמה עולה עכשיו חשמל באירופה ותגיד תודה רבה למי שהחליט להשקיע בקידוחים והצליח למצוא גז במאגר תמר. אנחנו חייבים לתשובה הרבה יותר ממה שנדמה לנו, הייתה פה היום קטסטרופה אם לא היינו מגלים את תמר.

כן כן ברור.

אין ספק שחייבים לתשובה.

מסכן.לא מקבל מספיק מאיתנו.

אתה מדבר כאילו תשובה המציא את הגז.

תשובה הוא טייקון שבאמצעות מונופלים הרוויח הון של כסף על חשבון הציבור. 

את הכסף הזה הוא השקיע בקידוחי גז וקיבל תמורה מעולה לאגרה.

אז תסלח לי שאני לא מרגיש חייב שום דבר לתשובה מעבר למה שגם ככה הוא מקבל ממני.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם (נערך)

כבר כמה שנים שאני עוקב אחרי היתוך גרעיני ופרוייקט iter . הבדיחה הידועה שאנחנו אוטוטו במרחק 30 שנים ליישום מסחרי. זה כנראה נכון גם היום. 

בניסוי האמריקאי קיבלו רק 50% יותר אנרגיה ממה שהכניסו. מסחרית זה דיי נמוך. 

הבעיה השנייה זה לשמור על התהליך רץ כי קשה מאד להשיג את האיזוטופ המימני שהם עובדים איתו בכמות גדולה .

אחת הסיבות לטוס לירח כי דווקא שם הדיאוטריום (להלן האיזוטופ) מצוי בשפע.

אם יצליחו להגיע לטמפרטורת הנעה יותר גבוה יועלו כמובן להשתמש במימן רגיל.. כמו השמש. 

עריכה אחרונה על ידי save
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 19 שעות, Nakamichi כתב:

כן כן ברור.

אין ספק שחייבים לתשובה.

מסכן.לא מקבל מספיק מאיתנו.

אתה מדבר כאילו תשובה המציא את הגז.

תשובה הוא טייקון שבאמצעות מונופלים הרוויח הון של כסף על חשבון הציבור. 

את הכסף הזה הוא השקיע בקידוחי גז וקיבל תמורה מעולה לאגרה.

אז תסלח לי שאני לא מרגיש חייב שום דבר לתשובה מעבר למה שגם ככה הוא מקבל ממני.

לא המציא את הגז, אבל עובדה שהחברה שממנה הוא קיבל את הזכיונות החליטה להפסיק להשקיע כסף בקידוחים. אם הוא לא היה עושה את זה, סביר שלא היה לך גז היום.

תקרא

ללנגוצקי כמובן מגיע הרבה קרדיט, אבל בסוף מי שסיכן את הכסף היה תשובה. ולפני שצועקים שהוא הימר בכסף של הציבור, תבדקו את המאזן של דלק קידוחים ב- 2008- היו אגרות חוב אבל בסכום נמוך משווי האחזקות במאגר ים תטיס שהיה מאגר מוכח ומפיק באותו זמן.

פורסם
בתאריך 16.12.2022 בשעה 06:07, save כתב:

הבעיה השנייה זה לשמור על התהליך רץ כי קשה מאד להשיג את האיזוטופ המימני שהם עובדים איתו בכמות גדולה .

אחת הסיבות לטוס לירח כי דווקא שם הדיאוטריום (להלן האיזוטופ) מצוי בשפע.

אם יצליחו להגיע לטמפרטורת הנעה יותר גבוה יועלו כמובן להשתמש במימן רגיל.. כמו השמש. 

נכון מאוד, וחלק מהמאמץ הסיני להגיע לירח קשור לזה ישירות.

• תוכן חדש...