Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הו .. והתינוקות השתנו?

לפני 30 שנה היה אפילו בייביסנס.

הדבר העיקרי שהשתנה זה המחיר של העגלות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 123
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כבר נאמרו פה הרבה דברים, אני יוסיף עוד דברים שלא נגעו בהם

1. למעט להשתמש במגבונים, ולהשתדל לשטוף בכיור מותאם, עם טמפרטורת מים מבוקרת

2. המשחה שהכי עזרה לי לתפרחת חיתולים זה "אינוטיול"

3. מהניסיון שלי אין הבדל בין חברות חיתולים ולא צריך לקנות את ההכי יקר

4. מוצץ של "מאם" היה הכי תועלתי בשבילי/לילד

5.לתינוק יונק יש עודף גיהוקים לא לדאוג זה נורמלי

6. תינוק יונק עלול לא לעשות צרכים כל יום אלא אפ' 1 ל3/4 ימים זה גם נורמלי

בהצלחה ובשמחה ובידיים מלאות

נ.ב. לכל מוהל עם תעודה יש ידע אנטומי ובטח למוהל מומחה, יש הנחיות ברורות לחיטוי האזור גם במציצה ולא ידוע לי על תינוק שהזדהם במציצה, כמובן כשמזמינים מוהל מסוים לוודא מולו שרק הוא מוהל ולא מתלמדים. 

"בלי סיכון אין סיכוי"

פורסם
לפני 29 דקות, טרט כתב:

נ.ב. לכל מוהל עם תעודה יש ידע אנטומי ובטח למוהל מומחה, יש הנחיות ברורות לחיטוי האזור גם במציצה ולא ידוע לי על תינוק שהזדהם במציצה, כמובן כשמזמינים מוהל מסוים לוודא מולו שרק הוא מוהל ולא מתלמדים. 

https://drkids.co.il/vir/זיהום-בהרפס-אחרי-ברית-מילה-עם-מציצה-ישי/

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קודם כל שיהיה בשעה טובה ולידה קלה לאישתך.
לא מאמין במוניטורים האלה, אם אתה שם אותם על רגישות נמוכה מדי הם לא באמת עובדים ואם זה על רגישות גבוהה מדי אתם לא תישנו + בונוס שהאזעקה תעיר גם את התינוק.
יש הנחיות ברורות של משרד הבריאות איך להשכיב את התינוק לישון כדי למנוע מוות בעריסה - על הגב, יש מזרון מיוחד לתינוקות עם שני צדדים שצריך להפוך אחרי כמה חודשים (לא זוכר בדיוק).

לדעתי בחודשים הראשונים כדאי לשים את העריסה בחדר של ההורים אם זה מתאפשר. יש אפילו מיטה קטנה שמתחברת למיטה של ההורים, אבל זה נראה לי קצת מוגזם. 
עדיף לחמם את הבית עם רדיאטור ולא עם מזגן שמייבש את האויר, אבל יש גם מפזרי לחות שמתגברים על הבעיה הזאת. לא צריך לחמם את הבית כאילו אנחנו באלסקה, אנחנו חשבנו ככה והבנו שהילד פשוט לא מצליח לישון בחום הזה למרות שכל הסבתות התלוננו שקפוא אצלנו.
מוהל - קח המלצה מאנשים עם ילדים שאתה מכיר אישית. לא באינטרנט.
אם אתה לא נוסע הרבה, לדעתי סלקל מיותר ועדיף כיסא טוב. אנחנו קנינו סלקל והשתמשנו בו רק בנסיעה מבית החולים ואולי עוד פעם אחת מאז, אבל מצד שני התחילה הקורונה ולא היה לאן לנסוע.
כמו שכבר נכתב, תינוקות לא עשויים מנייר טואלט. לא יקרה לתינוק כלום אם תעביר אותו מהכיסא לעגלה. 
כל הסיפור של הנקה, לא רלוונטי לשאול גברים בפורום מכוניות :) זה תלוי באשתך ואיך זה יזרום לה. עקרונית אפשר להניק במיטה, בספה שיש לך בסלון, עם כרית גדולה, לא חייב לכל דבר ציוד יעודי כאילו זה מוסך של VAG. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

השנקל שלי. 

1. קודם כל תרגע, שהלידה תעבור בקלות. 

2. עצות יהיו בשפע, תלמד לקחת הכל באיזי. 

3. חיסונים, חובה. אל תוותר על כלום !

4. פורמולה/חלב אם - כמו שנאמר קודם, זה לא טריוויאלי להניק. גם כאן מלא יזרקו עצות איך להניק. קחו הכל באיזי. אם הולך, יופי. הרווחת שעות שינה. אם לא, הילד/ה יגדלו יופי על פורמולה.

5. כל הבעיות שיצוצו, לא משנה כמה גדולות או קטנות. רובנו היינו שם. הבעיות שלכם לא מיוחדות לכם, כל זוג מתמודד איתם אחרת. 

6. תקשורת בין בני הזוג, סופר חשובה, אולי העצה הכי חשובה. אל תחזיקו בבטן כלום. תדברו על כל מה שמפריע לכם. תנסו למצוא חצי שעה ביום לשבת ולדבר.

7. בייבי סנס, לדעתי מיותר, בסוף זה יורד לרמת ההיסטריה של בני הזוג. לדוגמא, הראשון שלי ישן (לא ממש ישן...) על הגב תקופה מאד ארוכה עד שהשכבנו אותו על הבטן...השני, מהרגע הראשון היה על הבטן.

8. מטפלת בבית, אם תיקח, חובה מצלמות.

9. שוב, תקשורת בין בני הזוג. בעיני הכי חשוב. 

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם (נערך)
בתאריך 22.10.2022 בשעה 11:49, GABIUBOGI כתב:

שבת שלום,

אז עוד חודש וקצת אני צפוי להפוך לאבא, אני הראשון מכל החברים מכל המעגלים שיש לי שהופך לאבא, לכן הגעתי לכאן לשמוע המלצות מכם :)

אז ככה-

1. מוניטור לילד - מאיזה חודש רלוונטי? הכנתי חדר תינוק בממ"ד, האם התקשורת רדיו תשרוד? כי הוואיפיי לא משהו שם, מקסימום אני קודח RJ מהסלון.

2. ויתרתי על סלקל וישר קניתי כיסא 0-8, הילד יוולד בחורף ואני מניח שיצא מהבית רק ביומו הראשון בדרך מהבית חולים ולנסיעות לטיפת חלב,

האם זה נורא להעביר אותו מהעגלה לכיסא (בימים קפואים) ולהשיג סלקל לכמה חודשים או שזה בסדר?

3. ברית - בהתחלה רציתי את הרב שחיתן אותנו אבל אחרי שהייתי בברית שהמוהל עשה משהו עם הפה לפין של הילד הזדעזעתי ואני מחפש רק רופא מוהל,

הבעיה שאני לא מוצא בחיפושים, יש להם ארגון בדומה לרבנות שמרכז אותם?

4. חימום חדר - בהתחלה הילד יישן במיטה מתחברת כזאת שעומדת צמוד למיטה שלנו ואני מניח שצריך לחמם בימים קרים, אתם משתמשים במזגן? או שזה חונק מידי?
כשהייתי גר בקצרין היינו משתמשים קבוע במזגן אבל בטבריה לדעתי חורף קודם לא הפעלתי כלום כי היה ממש נעים.

5. כיסא הנקה - יעני כורסאת טלוויזיה שאני אשים בחדר תינוק, רלוונטי? הנשים שלכן השתמשו בזה? בסלון יש לי "ר" גדולה ועוד כורסאת קוביות כזאת שהפכה 
למיטה של הכלב אז אין לי עוד כורסא. וזאת השקעה של לפחות 1500 שאני לא בטוח שאני צריך כרגע.

6. הכלב - איך  לגרום לכלב לעכל את הסיטואציה בצורה הטובה ביותר, יש לי כלב שאימצתי לפני שנתיים והוא כמו ילד איתנו, חולה עלינו ואנחנו עליו, איך לווסת את זה נכון?

ובכללי כל עצה תתקבל כאן בהערכה רבה!

תודות!

אני גם אבא טרי סה״כ 4 חודשים

התובנות שלי הם שקודם כל תקשיב לעצמך ולאשתך ואחר כך תן לסבתא שהייתה אמא פעם אחרונה לפני 20 ומשהו שנה לתת לך עצות 

1. יש לנו מוניטור מעלי אקספרס בלי חיישנים וכו' רואים ושומעים  את הילד בזמן אמת 

הוא עדיין ישן אצלנו בחדר ככה שגם השימוש במוניטור הזה די מוגבל 

2. לא חייב סלקל לפי דעתי הוצאה מיותרת 

אישתי לחצה לקנות קנינו וב4 חודשים שהילד איתנו לא יצא לי להוציא אותו מהרכב בלי שיתעורר(שזה המטרה של הסלקל) 

כסא בטיחות זה מצויין וגם יעשה את העבודה יותר טוב 

יש כסא שמסתובב 360 מעלות נראלי של גראקו ראיתי בחנות ונראה סופר פרקטי במיוחד אם נוסעים עם מיני וכו' 

3. הפעולה הזו נקראת מציצה ועושים אותה על מנת להוציא את הדם מהמקומות הרחוקים 

(אתה יכול לבקש מהמוהל והוא לא יעשה או יעשה עם שפורפרת סטרילית רוב המוהלים שואלים לפני)

שע"פ הרמב״ם ועוד רופאים גדולים מסוכן לתינוק 

אני למדתי מילה ומלתי את הבן שלי בעצמי (🤪)

מצטרף לאלה שאמרו שעדיף לתת למוהל שיודע את העבודה ועושה אותה על בסיס יומיומי ולא לרופא שעושה ברית פעם באף פעם 

4. לפני הילד השתמשתי במזגן היום קנינו  רדיאטור שמחכה לחורף

אנחנו גרים בהרי יהודה ויחסית קר שם לשאר הארץ 

5. כסא להאכלה זה מאסט אומנם לא חייב לקנות בשילב ודומיהם 

סע לאיקאה או לכל מקום של רהיטים ותקנה כורסא או כסא נדנדה מרופד כמו שצריך לא תאמין איזה קשה זה להאכיל תינוק ששוקל 8 קילו עם יד באוויר בשעה 3 בלילה 

6. אחרי הלידה היינו אצל חמי וחמתי תקופה החתולה שלהם התרגלה די מהר והייתה באה לשמור עליו כשבכה 

עלה פה כל נושא החיסונים 

אני אישית לא חיסנתי את הילד בכלום  וגם לא אחסן בעזרת השם 

אני לא מתנגד חיסונים אבל כל עוד לא יוכיחו שהחיסונים בריאים או לפחות לא מזיקים אני לא אקרב מזרק לגוף שלהם 

כשרות לחסן את הילד בהפטיטיס b שגרם פה לפני 10-20 שנה למוות/אוטיזם/שיתוקים וכל מיני מחלות משונות ואני סירבתי 

החתימו אותנו 4 פעמים  אותי ואת אישתי ביום הלידה ועוד פעם בשחרור 

לא צריך לפחד להגיד לא וזכותך להחליט מה טוב עבור הילד שלך 

קח בחשבון שזו זריקה שמוזרקת בדקות הראשונות של התינוק!!! ויש בזריקה אלומיניום שמוכח מחקרית שמזיק להתפתחות תקינה של המוח של הקטן שלך 

מצרף לך קישור של דר' גיל יוסף שחר שמדבר על החיסונים והסיכונים שכרוכים בהם 

בהצלחה, ומזל טוב ענקי!!!

, שמואל

https://www.rambam-medicine.org.il/category/vaccines-informed-consent

עריכה אחרונה על ידי _-?
  • רעיון גרוע 5
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 11 שעות, ניקו פ. כתב:

לגבי צעצועים: לא הייתי קונה מסין לילדים קטנים, אלא רק כאלו שעברו בקרות איכות ותקנים. במיוחד דברים שיכולים להתפרק לחתיכות קטנות. 

דעתי בלבד כמובן. 

הכוונה לצעצועים רכים שלא מתפרקים, מה שעולה בשילב 100 שח עולה בעליאקספרס 20:

Rattles For Baby Giraffe Animal Handbells Rattles Plush Infant Baby Development Handle Children's Toys With Teether Baby Toy - Baby Rattles & Mobiles - AliExpress

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

לגבי הכלב, יכול לספר לך מנסיון מה עשינו עם החתול אצלנו (אולי יעזור),

כל יום הייתי חוזר הביתה מהבית חולים לחתול לחצי-שעה\שעה כדי להאכיל\לנקות, ברגע שהילד נולד התחלתי להביא טטרות הביתה והייתי שם בחדר-שינה, בסלון, בחדר משרד וכו', ככה החתול התחיל להכיר את הריח של הילד, שהמפגש הראשוני יהיה יותר קל לחתול..

כמובן שאח"כ כמה שבועות-חודשיים כל מפגש בניהם החה צריך לשמור ולפקח מהצד.. החתול אצלנו מהר מאוד הבין שהילד הוא הבוס החדש בבית והתנהג בהתאם...

אבל חתול זה בתכלס כמו תינוק, ככה שהבאנו יחס לילד הוא כמובן בא לבכות ולבקש גם, אז חייב לא להתעלם ולהתיחחס יחד לשניהם כמובן בהעדפה לילד..

אחרי כמה חודשיים הם כבר התחילו להסתדר אחד עם השני, הילד שמח שהוא רואה את החתול ורוצה לשחק איתו, החתול שומר מהילד מרחק ולא מתעסק איתו 😂

עריכה אחרונה על ידי DC10
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, _-? כתב:

אני לא מתנגד חיסונים אבל כל עוד לא יוכיחו שהחיסונים בריאים או לפחות לא מזיקים אני לא אקרב מזרק לגוף שלהם

יש סתירה בין שני המשפטים האלה.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, טרט כתב:

המשחה שהכי עזרה לי לתפרחת חיתולים זה "אינוטיול"

מחזק. עזר לנו במקרים קיצוניים והשינוי ניכר כבר אחרי יום של שימוש. 

נראה קצת כמו "שפכטל אמריקאי לקירות" אבל עושה פלאים.

לפני שעתיים, sperial כתב:

הו .. והתינוקות השתנו?

התינוקות לא השתנו. מה שהשתנה זה הידע והמידע.

כל העניין של איך להתחיל להרגיל ילד למזון מוצק למשל (והשתנה גם מאז שהגדולה {8 וחצי} נולדה).

מה מותר מה אסור, מה כדאי מה פחות, מה מומלץ מה פחות.
דברים השתנו מאז שילדיך היו תינוקות, וחלק מהם כבר לא רלבנטים להיום, וחלק אחר שונה לגמרי ממה שהיה אז. 

זאת כוונתי. 

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

יש סתירה בין שני המשפטים האלה.

ממש לא 

תקרא אותם שוב

כל עוד לא יוכיחו ....

שיוכיחו

במחקר שהבאתי לעומת "המחקר של הדוקטור לגבי הרפס במציצה " שהועלה פה יש רופא שמתעמת עם רופאים אחרים ודורש מהם ביסוס לטענות שלהם ולמה שהם עושים לתינוקות שלנו 

פשוט הרגילו אותנו שזה מה שנכון וזה מה שצריך 

כרגע כל הילדים המחוסנים כולל אותי ואת האחים שלי ואת רוב האוכלוסיה פה משתתפים במחקר הגדול ביותר שנעשה על בני אדם 

שוב פעם, אני לא מתנגד אני פשוט דורש שמי שבוחר להזריק לילדים שלי תאים מתים של קופים/עוברים מתים/אלומיניום וכו' יביא מחקרים מבוססים שזה אכן תקין 

ולא רק יפריח סיסמאות באוויר

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

במחקר שהבאת השורה הראשונה אומרת "אין לראות במחקר זה המלצה שלא לחסן".
אנחנו חיים את ההוכחה שהחיסונים עובדים, אחרת הרבה יותר ילדים היו מתים ממחלות.
אם אתה בוחר שלא לחסן ואומר הנה לא קורה כלום, זה בגלל שכולם סביבך מחוסנים.
אני לא מבין כלום ברפואה, אבל אם רוב הרופאים ממליצים לחסן אני אקשיב להם.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

ה׳רופא׳ שאתה מתסמך עליו הוא בסה״כ בחור שסיים לימודי רפואה, לא עבד יום אחד כרופא ועבר לרפא בשיטות אלטנרטיביות ׳של הרמב״ם״.

מנגד יש את כל טובי הרופאים בארץ ובעולם. אתה מעדיף לקחת את הסיכון שהילד שלך יחלה במחלה קשה בגלל שלא הוכיחו לך משהו שאתה חושב שצריך להוכיח?

כי יש הוכחות מאד ברורות מה קורה למי שלא מתחסן, חבל מאד להצטער בדיעבד.

https://www.haaretz.co.il/blogs/taliherutisover/2020-06-28/ty-article/0000017f-f89c-d318-afff-fbffea9e0000

https://publichealth.doctorsonly.co.il/2019/11/176148/

• אהבתי 1

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
לפני 30 דקות, _-? כתב:

כרגע כל הילדים המחוסנים כולל אותי ואת האחים שלי ואת רוב האוכלוסיה פה משתתפים במחקר הגדול ביותר שנעשה על בני אדם 

המחקר הזה נמשך כבר יותר מ 50 שנה והתוצאות לא פחות ממדהימות.

תמותת תינוקות וילדים ממחלות שחיסנו נגדן הצטמצמה כמעט לאפס ומנגד אין עלייה בתמותה מסיבות אחרות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, _-? כתב:

עלה פה כל נושא החיסונים 

כשרות לחסן את הילד בהפטיטיס b שגרם פה לפני 10-20 שנה למוות/אוטיזם/שיתוקים וכל מיני מחלות משונות ואני סירבתי 

החתימו אותנו 4 פעמים  אותי ואת אישתי ביום הלידה ועוד פעם בשחרור 

לא צריך לפחד להגיד לא וזכותך להחליט מה טוב עבור הילד שלך 

קח בחשבון שזו זריקה שמוזרקת בדקות הראשונות של התינוק!!! ויש בזריקה אלומיניום שמוכח מחקרית שמזיק להתפתחות תקינה של המוח של הקטן שלך 

מצרף לך קישור של דר' גיל יוסף שחר שמדבר על החיסונים והסיכונים שכרוכים בהם 

בהצלחה, ומזל טוב ענקי!!!

, שמואל

פות"ש, את הקטע הזה נגיד תסמן בכחול ותזרוק לים.

הודעה מטומטמת ומסוכנת.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...