Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, stx כתב:

קצת עייפתי מלחדד דוגמאות עם בתי חולים ופחיות קולה ע"מ להעביר את הנקודה.

זו בדיוק הבעיה שלך

אתה מצמצם את כל הדיון לנקודה. אחת.

העולם יותר מורכב מזה...

אתה לא יודע, למשל, כמה משלם זכיין המכונות על הזכות לשים מכונות שתייה בבית החולים ולאיזו פריסה ורמת תחזוקה מחייבים אותו. אתה לא מסתכל על עלויות בכלל. עדיין קבעת שהוא "חזיר". 

אחד היבואנים הגדולים בשוק הרכב היא צ'מפיון. רב רווחי צ'מפיון הולכים לצדקה. זו חברה חזירית?

תלוי בפרספקטיבה, לא?!

אתה לא יכול לנתח שוק/חברה רק על בסיס מחיר. ציין פה @mcaspi

שהוא אקדמאי. אני לא מכיר מחקר אקדמי שבוחן תופעה על בסיס משתנה אחד בלבד, כהסבר.

ניתוח לעולם לא יכול להסתמך על השתנות של גורם אחד כמסביר תופעה. אפילו מודלים שלמים אף פעם לא מתארים מציאות נכון, הם מתאימים יותר או פחות, ובמודל יש הרבה יותר ממשתנה אחד.

ככה שזו הבעיה שלך, פשטנות יתר.

והיא נובעת, לדעתי, מעצלנות אינטלקטואלית (כי ניכר שמזה לא חסר לך). הרבה יותר נוח לסמן חזירים מלרדת לרזולוציה בה אתה באמת מתחיל להבין משהו במשהו.

בגלל זה אמרתי, קרא את הדוחות. אני קראתי אחד וחצי מהם (טרם הספיקותי לסיים את דוח המבקר) ויש לי כבר טרוניה אחת מרכזית כלפיהם (דרך אגב, אם למדת משהו ואין לך ביקורת עליו, לפחות מסויימת, אתה גרופי. כמו mcaspi, קרא חלק מתקציר מנהלים, לא הבין מה הוא קורה, אבל "הכהן הגדול" אמר איזה משפט, נסובב אותו עם טרמינולוגיה עממית (חזירות), ויש לנו תפיסת עולם.

לעניין, דוח המבקר ביקר את העובדה שיש ארבעה יבואנים עם נתח שוק גדול מדי. זליכה מצא את אותה הבעיה. הפתרון שלהם, לצמצם כמות מותגים בידי יבואן. אני חושב שאני יכול לחורר את ההצעה הזו ממספר נימוקים, אולי בהמשך, אם יש פה מישהו שמסוגל לנהל דיון ברזולוציה שיש בה עניין, כי עייפתי משטחיות, אני לא לומד מדיונים כאלו כלום.

דרך אגב, רוצה דוגמא לחזירות?!

בעבר בתי החולים הממשלתיים היו מוציאים מכרזים לאבטחה בבתי החולים בתנאים כאלו ששום חברת אבטחה לא הייתה מסוגלת לעמוד בהם ולשלם לעובדים שלהם שכר כחוק, בלי להפסיד כסף.

כלומר, בעיני חזירות זה כאשר גוף שקובע את כללי המשחק מטה אותם לטובתו (או פשוט דורס אותם) כדי לשיג יתרון, על גב העובדים שבתחתית הפרמידה במשק. צעירים, לא מאוגדים, מרווחי שכר מינימום. דרך אגב, גם בתי החולים לא עשו זאת מרע צרוף או מרצון לקחת כסף הביתה, סתם מחוסר ראייה כוללת של כלל השוק/משחק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם בית חולים מפרסם מכרז לאבטחה בתנאים ששום חברת אבטחה לא יכולה לעמוד בהם מדוע הם חייבות לגשת למכרז? הן יכולות לעשות את החישובים שלהן לוותר לא?

פורסם

במקרה כזה (וזה קורה לא מעט) אף אחד לא ניגש ומפרסמים מכרז חדש מתוקן.

במקרה של פחית קולה כנראה שזה מה שקרה עד שמישהו זכה עם 17 ש"ח לפחית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 36 דקות, falou כתב:

רב רווחי צ'מפיון הולכים לצדקה.

רק משהו קטן, זה שרווחים הולכים לצדקה, או מטרה טובה, לא אומר כלום על הדרך בה הם התקבלו.

אתה יכול להביא את הדוגמא עם רובין הוד (להבדיל אלפי הבדלות) כגנב שנחשב טוב כי הוא לוקח מהעשירים ונותן לעניים, אבל הוא עדיין גנב.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

רובין הוד לא היה שודד את גובי המיסים ומחזיר את הכסף לעניים? הגונב מגנב פטור.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 15 שעות, SlowRide כתב:

הוא חזיר כי בשבילך המחיר יקר מדי. זאת הבעיה בתפיסה הזאת, אי אפשר להגדיר אותה בנוסחה או כמות, זה תמיד "אני רוצה משהו ויותר מדי יקר לי? זו חזירות". 

אנחנו לא יודעים כמה עולה להציב מכונה בקומה לעומת בכניסה וכמה פחיות מוכרת מכונה בקומה לעומת בכניסה. 

מעבר לזה, אם אנשים קונים קולה ב17 שקל ב9 בערב במקום לצאת מוקדם יותר ולקנות בחוץ, זאת בחירה שלהם ולא אילוץ.

ישנם אנשים אשר הינם בגדר קהל שבוי שאינם מסוגלים לרדת לקומת הכניסה ואו לסופר כדי לקנות משקה במחיר סביר יותר.

מכונות הללו הפכו להיות מוקד רווח לבתי החולים על חשבון הציבור השבוי אשר מאושפז \ מבקר בבית החולים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

מכונת שתיה היא לא באמת מוצר צריכה בסיסי. נותנים לשתות בבתי חולים. שתיה מתוקה היא מותרות, בהגדרה.

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 דקות, CX25GTI כתב:

מכונות הללו הפכו להיות מוקד רווח לבתי החולים על חשבון הציבור השבוי אשר מאושפז \ מבקר בבית החולים.

אין שום דבר פסול ברווח ואף אחד לא שבוי.

פורסם
לפני כשעה, blackpolo כתב:

אם בית חולים מפרסם מכרז לאבטחה בתנאים ששום חברת אבטחה לא יכולה לעמוד בהם מדוע הם חייבות לגשת למכרז? הן יכולות לעשות את החישובים שלהן לוותר לא?

עובדה שזה לא מה שקרה...

מה שקרה זה שהחברות ניגשו ועשו כל מיני תיחמונים מול העובדים, עד שבא המחוקק ושם לזה סוף, ע״י זה שהשית אחריות על המעסיק העקיך, כי מה לעשות, גם חברות כ״א הן לא צדיקות אורגינל (ואני עדין).

לפני 15 דקות, RK כתב:

מכונת שתיה היא לא באמת מוצר צריכה בסיסי. נותנים לשתות בבתי חולים. שתיה מתוקה היא מותרות, בהגדרה.

אם כבר החזירות היא של בית החולים. ארגון שאמור לדאוג לבריאות הציבור מעודד צריכת משקאות לא בריאים בעליל עבור בצע כסף. 

חזירים... חזירים בכל מקום.

• מצחיק 1

פורסם
Just now, SlowRide כתב:

אין שום דבר פסול ברווח ואף אחד לא שבוי.

התגובה מעידה שאין לך מושג מה קורה בבתי החולים , ומאחל לך שלעולם לא תדע.

מי שמטפל ביקר לו מבין היטב את מה שכתבתי ואת העובדה שבשעות הלילה המאוחרות באם אתה ואו היקר לך רוצה משהו לשתות אתה תשלם גם 20 שקל כי פשוט אין אלטרנטיבה ...

מזכיר לי משהו מתחום הרכב...

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 56 דקות, David32 כתב:

רק משהו קטן, זה שרווחים הולכים לצדקה, או מטרה טובה, לא אומר כלום על הדרך בה הם התקבלו.

זה אומר שמי שהרוויח לא עשה לעצמו.

לפני 57 דקות, David32 כתב:

אתה יכול להביא את הדוגמא עם רובין הוד (להבדיל אלפי הבדלות) כגנב שנחשב טוב כי הוא לוקח מהעשירים ונותן לעניים, אבל הוא עדיין גנב.

וזו הדוגמא שלך לדמות שלילית?

לפני 1 דקה, CX25GTI כתב:

באם אתה ואו היקר לך רוצה משהו לשתות

... אז יש קולר. ויש מקרר במחלקה שאפשר לשים בו מה שתחפוץ.

• רעיון טוב! 1

פורסם

אני לא חיפשתי את הדמות הכי שלילית. רק ציינתי שגם אם הכסף הלך למטרה טובה הוא עדיין גנב.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 2 דקות, David32 כתב:

אני לא חיפשתי את הדמות הכי שלילית. רק ציינתי שגם אם הכסף הלך למטרה טובה הוא עדיין גנב.

אז הוא גנב חזיר או גנב גיבור?

כשאתה מכנה מישהו ״חזיר״, אתה לא אומר שהוא משרת רק את האינטרס של עצמו?

יש לך פירוש אחר למילה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 דקות, CX25GTI כתב:

מי שמטפל ביקר לו מבין היטב את מה שכתבתי ואת העובדה שבשעות הלילה המאוחרות באם אתה ואו היקר לך רוצה משהו לשתות אתה תשלם גם 20 שקל כי פשוט אין אלטרנטיבה ...

לפני חצי שנה התארחתי על ספה בבית חולים לשלושה לילות כי אשתי התאשפזה. לא הרגשתי שאף מכונה מתחזרת עלי, אם יקר לי אני לא קונה. מחסור בקולה לא הרג אף אחד ויש מים קרים בחינם. תחושת הקורבן הנדפק זה לחלוטין מבחירה, אתה יוצא מנקודת הנחה שמישהו חייב לך משהו ובגלל זה אתה סובל סתם.

• רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 26 דקות, CX25GTI כתב:

לצערי הייתי כמה פעמים בבית חולים. גם בלילה.

אני קמצן בהגדרה.

בתי חולים מלאים מלאים בקולרים+כוסות חד"פ. כמעט בכל מסדרון זה נמצא.

אני אישית גם אוהב נס קפה 

ולא מצאתי עדיין בית חולים שאי אפשר להכין בו נס קפה ב4 לפנות בוקר בחינם (לפעמים יש גם עוגיה ליד)

נכון. זה לא נגיש כמו מכונות השתיה שנמצאות באמצע המסדרון. אבל זה בהחלט קיים.

אני אישית בעד המכונות האלה.

לא פעם הם סגרו לי פינה של נישנוש שבלעדיהן הייתי לצאת מחוץ לבי"ח לחפש מאיפה לקנות.

והמחירים?

זה כבר תלוי בבית חולים. ברוב בית החולים המכונות הן זולות יותר מאשר בתחנות רכבת וכו'.

.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...