Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 שעות, Night Driver כתב:

אם יש לי חנות של 250 מטר בכיכר המדינה ואני מקים שם חנות בגדים שאני מנהל והיא מכניסה לי כל חודש 25,000 שקל אז יש כאלה שיגידו שאני חזיר, חלק יגידו שאני מרויח בסדר גמור ובפועל אני מפסיד.

בשוק הביגוד יש תחרות למכביר והיא ממוקמת מאה מטר ממך.

ואם אין לך תחרות כי אתה היחיד שמוכר בכיכר המדינה ז'קטים מעור בבון (בבון זה קוף, כן?) אז זה לא ביקוש קשיח.

ואם בפועל אתה מפסיד כסף, אז לאורך זמן אתה לא תישאר בעסק גם בלי רגולציה, חרם צרכנים, יבוא אישי או השד יודע מה.

ועוד 'אם' אחרון - אם בכל זאת תישאר שם ותפסיד כסף כל חודש, אז זה תחביב ולא עסק.

אתה לא עומד באף אחד מהקריטריונים שלי אז לפחות לדעתי, אתה לא ראוי לתואר חזיר.

שים לב, אגב, שבשום שלב לא היה רלוונטי בכמה מכרת וכמה הרווחת...

אני גם מסכים עם ההודעה של @פבל, הבעיה שלי היא שקשה עד בלתי אפשרי לבצע חישוב ככה.

מה זה "פער לא סביר"? 90% פער מול הממוצע בענפים אחרים זה חזירות או לא?  מה זה ענפים אחרים - יבוא של מכונות גילוח כי זה יבוא או חברות ליסינג כי זה רכבים?

בנוסף, ראיית חשבון זה המקצוע הכי יצירתי שיש ולשחק עם שורת הרווח לפי האינטרס של החברה זו פרקטיקה נפוצה, אמאזון עשתה את זה שנים.

אפשר ללכת עם חוק המספרים הגדולים - קח את מחיר המכירה של כל רכב, בכל העולם, בניכוי החלק של העלוקה הראשית שהיא המדינה, ותמיין לפי יבואנים.

אני מניח שבקצוות יהיו כל מיני מקומות שהשינוע אליהם יקר מאוד או שיש איזו סיבה כלכלית אחרת לזה שההוצאות של היבואן סוטות משמעותית מהממוצע.

מעבר לזה, היבואנים שבראש הרשימה הם החשודים הראשונים בחזירות.

אני יכול לחשוב בעצמי על כמה 'חורים' בשיטה הזו, לדוגמה העובדה שהיצרן מסבסד במידה מסוימת את המיסים של המדינה ע"י הורדה של המחיר ליבואן (ולמדתי את זה בשרשור הזה) או שליבואן יש פעילות אחרת - חלפים, שירותי תוכנה אה-לה טסלה, מוכר בעיקר לשוק המוסדי - והוא מרשה לעצמו למכור במחיר יותר נמוך.

אין טעם לחפש עוד 'חורים' כאלה - בכל מקרה, על פני מספיק מדינות, אני מניח שזה יתמצע.

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני טוען שלגזור מרווח על המחזור זו בכלל טעות כי בדוגמא שנתתי אני יכול להשכיר את החנות בסכום דומה או אפילו יותר גבוה וללכת לעבוד כשכיר ולהרויח עוד. הדוגמא באה להראות שכל הנתון הזה לא מייצג כלום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

המיסוי הגבוה מאפשר ליבואנים משחק הרבה יותר גדול עם המחירים, להעלות 3000 שקל לרכב במחיר של 197 אלף שקל, זה כלום, אבל לעשות את זה לרכב במחיר של 97 אלף שקל, זה כבר משמעותי ובולט יותר. זה כמובן גם גורר את מחירי החלפים כלפי מעלה (לצד מס קנייה גבוה יחסית) כי אם רכב עולה 200,000 שקל זה נשמע הגיוני שחלק יעלה 2000 שקל. ולצד כל זה יש כמובן את ישראל ישראלי שרוכש כל דבר בלי לעשות חשבון כי "חיים פעם אחת" ואז באה קורונה לדוגמה והמדינה, כלומר גם אני, צריך לממן לאותם אנשים את ההלוואה שהם לקחו על הרכב. 

פורסם

@falou, אני אענה בשמחה על כל השאלות, אני רק לא מבין איך תשובה שלי לחיוב או לשלילה משנה משהו.

בתאריך 16.9.2022 בשעה 13:36, falou כתב:

בעל מכולת/בית קפה/מסעדה/חנות שנמצא בשכונה מסויימת, הוא לא כבול? 

הוא בחר לפתוח שם עסק, אני נותן לו קרדיט שהוא יודע מה הוא עושה. אם הוא עשה טעות או שהתנאים השתנו, הוא יכול לקפל ולעבור למקום אחר.

אם ההקבלה שלך זה שאפשר לעבור מדינה, אתה צודק. לעבור יבואן ולקבל את אותו המוצר אני לא יכול כי הוא בלעדי.

ביבוא אישי או מקביל אתה עדיין לקוח שבוי של היבואן בגלל האחריות.

כשאתה קונה מאחד כזה, שרואים שהעסק שלו לא פורח, אתה משלם יותר ממה שהוא מבקש?

זה בכלל מעניין אותך?

שוב, לא מבין את הרלוונטיות אבל חשבתי על השאלה הזו לא מעט והתשובה היא סוג-של כן.

לפעמים אתה קונה מעסק קטן ולא מרשת בינלאומית גם אם הוא יותר יקר על מנת לתמוך בו. כל הקמפיינים שעודדו לקנות כחול-לבן סובבים בדיוק מסביב לזה.

זו גם לא ממש דוגמה הפוכה למקרה שאני תיארתי - אם אתה רוצה, דמיין שאתה קונה שווארמה מאותו מקום כל שבוע הרבה זמן. מתישהו פותחים לידו שני דוכנים נוספים והעסקים שלו נחלשים משמעותית. ואז אתה בא ומבקש הנחה של שלושה שקלים במחיר המנה.

חוקית, אין בעיה. עסקית, אין בעיה - אבל לא נראה לי שתספר על זה בדייט ראשון למישהי.

אם החברה שאתה עובד בה בקשיים, אתה מציע מיוזמתך לקצץ בשכרך?

אני לא צריך, המעסיק שלי יכול לפטר אותי ולקחת מישהו יותר זול, או בכלל לא.

ליבואן יש היצע מוגבל של מוצרים, כי הוא תלוי ביצרן אותו הוא מייצג. 

את זה בכלל לא הבנתי. מצטער.

פורסם
לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

אני טוען שלגזור מרווח על המחזור זו בכלל טעות כי בדוגמא שנתתי אני יכול להשכיר את החנות בסכום דומה או אפילו יותר גבוה וללכת לעבוד כשכיר ולהרויח עוד. הדוגמא באה להראות שכל הנתון הזה לא מייצג כלום.

לא מסכים. 
החלופות של עסק כזה או אחר לא מעניינות. הוא בחר מסלול רווחיות מסוים וזו "הבעיה שלו". צריך להשוות את הרווחיות למתחרים שלו.

• אהבתי 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)

זה מעניין כי כשאתה מדבר על חזירות של כל יבואני הרכב אתה מדבר על מבנה הוצאות.

קח למשל את הבונדד של קאיה. בכמה מאות אלפי שקלים לחודש ניתן להשכיר את המגרש הזה?
אם הוא לא מרויח את שכר הדירה גם אם המגרש בבעלותו הוא למעשה מפסיד.

אל תלשכח שהדיון הוא לא על רווחיות אלא על חזירות.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חזירות זה שלוקחים יותר מהיכולת בלי להתחשב בהשלכות.

בעסק אפשר לתרגם את זה לאחד שמתחייב ליותר עבודה ממה שהוא מסוגל לספק ללקוחות, כי הרווח בפוטנציה מסנוור אותו.

לא רואה איך זה תופס כאן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה לא חזירות אלא טימטום. עסק מווסת את העבודה עם המחיר כדי להגיע ל עבודה מלאה במחיר מקסימלי.

פורסם (נערך)

למכור פחית קולה ב17 שקל במכונה בבית חולים זו חזירות.

לבקש תוספת שכר בנמלים כשהממשלה רוצה לעדכן את המחשבים מ-windows 7 ל-windows 10.

למכור חלק חילוף במחיר כזה שלמישהו אשכרה ישתלם לטוס לפולין ולהביא אותו חזרה במטוס.

לגבות על תספורת של כלה פי 2 מאשר על התספורת של השושבינה (על אותה תספורת).

לא חסר.

עריכה: במקרה של הכלה, אין ספק שיש לה אשם תורם.

עריכה אחרונה על ידי stx
הבהרה
פורסם

חזירות זה לנצל את זה שאתה תלוי בי כדי להשחיל אותך.

אם מדברים על ענף הרכב אז חזירות בעיניי זה לא למכור את האוטו יקר אלא אחרי שקנית לנקנק אותך בחלפים ובמוסכים המורשים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה לא חזירות, זה מונופול עם לקוחות שבויים. בתחום הרכב כבר אין את החובה לטפל אצל היבואן ויש יבוא מקביל.

לפני 27 דקות, stx כתב:

למכור חלק חילוף במחיר כזה שלמישהו אשכרה ישתלם לטוס לפולין ולהביא אותו חזרה במטוס.

לגבות על תספורת של כלה פי 2 מאשר על התספורת של השושבינה (על אותה תספורת)

אם מצליחים למכור פחית קולה ב17 שקל בבית חולים ומטר משער בית החולים יש קיוסק שמוכר ב5 ש"ח, אין חזירות. יש לקוחות עצלנים.

תוספת שכר בנמלים - זה לא חזירות זה בריונות כי אם לא תתן להם הם יכולים להשבית הכל.

מחירים של חלקי חילוף - זאת לא חזירות כי יש אפשרות לקנות בזול יותר בהזמנה מחו"ל או דרך חנות שלא קשורה ליבואן. אם הכי נח להיכנס ליבואן ולקבל את החלק במקום, ברור שזה יעלה יותר.

תספורת לכלה זה לא חזירות, זה המחירים שאנשים מוכנים לשלם. אף אחד לא לקוח שבוי. אין מונופול על זה. מי שלא רוצה לשלם מחירים כאלה פשוט לא משלם. זה כמו שתגיד שמחיר של רולקס זה חזירות כי יש שעונים גם ב50 שקל.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

זה מעניין כי כשאתה מדבר על חזירות של כל יבואני הרכב אתה מדבר על מבנה הוצאות.

קח למשל את הבונדד של קאיה. בכמה מאות אלפי שקלים לחודש ניתן להשכיר את המגרש הזה?
אם הוא לא מרויח את שכר הדירה גם אם המגרש בבעלותו הוא למעשה מפסיד.

אל תלשכח שהדיון הוא לא על רווחיות אלא על חזירות.

שוב, כמה טלקאר יכולים להרוויח מהשכרה של הבונדד שלהם פחות רלוונטי, גם לא מעניין אותי (כלקוח) כמה החלופות היו - תאורטית - מכניסות להם. כי זה לא המודל העסקי שהם בחרו בו. 
אם הם עובדים קשה ומרוויחים X כשהם היו יכולים לעבוד לא קשה ולהרוויח 2X זה פשוט תוכנית עסקית גרועה. 

חזירות, בהגדרתה היא "אכילה מוגזמת, זללנות, גרגרנות". במקרה שלנו, אפשר להפוך את "אכילה" ל"הרווחה". מה זה "מוגזמת"? אי אפשר לדעת מתמטית. כן אפשר ע"י השוואה לתחומי קמעונאות אחרים בארץ, או למתחרים באותו תחום, או ל"מתחרים" במדינות אחרות (בהן השכר הממוצע במשק דומה). 

לכן אני אומר שכמה הם היו מרוויחים "אילו היו עושים משהו אחר עם הכסף/נכסים שלהם" זה לא רלוונטי.

• אהבתי 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 40 דקות, stx כתב:

לגבות על תספורת של כלה פי 2 מאשר על התספורת של השושבינה (על אותה תספורת).

לא חסר.

עריכה: במקרה של הכלה, אין ספק שיש לה אשם תורם.

אני לגמרי איתךבטח לגבי הפחית..אבל יש פה כמה שחושבים שאולי הבעיה שהטיסות  לפולין זולות מידי והן הבעיה ולא מחיר החלק בארץ.

פורסם
לפני כשעה, stx כתב:

הוא בחר לפתוח שם עסק, אני נותן לו קרדיט שהוא יודע מה הוא עושה. אם הוא עשה טעות או שהתנאים השתנו, הוא יכול לקפל ולעבור למקום אחר.

אם ההקבלה שלך זה שאפשר לעבור מדינה, אתה צודק. לעבור יבואן ולקבל את אותו המוצר אני לא יכול כי הוא בלעדי.

מה זאת אומרת ״בלעדי״?

אתה יכול לקנות רכב מיבואן אחר, שגם הוא, דרך אגב, לא יכול לעבור מדינה.

אתה כבול ליבואן כמו שהיבואן כבול ליצרן אליו הוא קשור (מבחינת היצע ותמחור), כמו שהיבואן כבול לשוק שנגיש לו. אילו תנאים אובייקטיביים של השוק.

לפני כשעה, stx כתב:

ביבוא אישי או מקביל אתה עדיין לקוח שבוי של היבואן בגלל האחריות.

והיבואן שבוי של היבואן המקביל ושלך, כי הוא חייב לתת לך שירות, למרות שלא קנית את הרכב אצלו.

אילו לא תנאים אובייקטיבים של השוק, אלו תנאים שנקבעו לרעת היבואן, בגלל שיש לו עמדה עם מידה מסויימת של בלעדיות.

לפני כשעה, stx כתב:

לפעמים אתה קונה מעסק קטן ולא מרשת בינלאומית גם אם הוא יותר יקר על מנת לתמוך בו. כל הקמפיינים שעודדו לקנות כחול-לבן סובבים בדיוק מסביב לזה.

ולפעמים היבואן נותן לך הנחה חריגה...

האמת היא, שזה בד״כ לא מעניין אותך, מה מצבו הכלכלי של העסק שאתה קונה ממנו. זה הכאב ראש של העסק והסיכון שהוא לוקח, ושאותך, כצרכן, זה לא מעניין. בצדק זה לא מעניין.

בקפיטליזם (השיטה שהקפיצה את העולם כולו לרמות ביטחון כלכלי, תזונתי ובריאותי ללא תקדים בפרק זמן מאוד קצר) זה עובד ככה: המוכר מחליט מה המחיר, הקונה מחליט אם בא לו לשלם. הרגולטור מחליט מה הם תנאי מסחר הוגנים בשוק.

עדיין לא הסברת מה לא הוגן בתנאי המסחר של שוק הרכב.

אני טוען שמה שלא הוגן זה שהלקוח שבוי של היבואן בכל הקשור לשירות לרכב, ושעדיף לפרק מבנית את הבעלות את המוסכים ולהוציא אותה מידי היבואנים (למרות שאני מבין שגם בזה יש בעייתיות, מבחינת רציפות השירות/אחריות).

מה אתה טוען?

לפני כשעה, stx כתב:

אני לא צריך, המעסיק שלי יכול לפטר אותי ולקחת מישהו יותר זול, או בכלל לא.

יפה. אז גם אתה יכול לקנות רכב יותר זול או בכלל לא.

לפני כשעה, stx כתב:

ליבואן יש היצע מוגבל של מוצרים, כי הוא תלוי ביצרן אותו הוא מייצג. 

את זה בכלל לא הבנתי. מצטער.

יבואן מוגבל להיצע של היצרן אותו הוא מייצג. לפעמים היצרן גם מאלץ אותו למכור רכבים, שהוא לא מעוניין למכור אותם בכלל. 

לכולם יש אילוצים. לא רק ללקוחות, גם למוכרים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...