Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 30 דקות, shmuel121 כתב:

לדעתי, כל מי שמתעניין בכלכלה הישראלית חייב לקרוא את השירשור ההזוי הזה.

פורום רכב,  בעייני יותר מסביר שרוב האנשים פה פשוט אוהבים רכביםמגיע בן אדם עם כתבה (רצינית יותר או פחות לא מעניין כרגע)

מאוד מעניין כי אתה קובע עמדה שתומכת בה. לא מעניין אותך אם העמדה שאתה תומך בה רצינית?

ופותח פה דיון על מחירי הרכב. איך יש פה כל כך הרבה אנשים שפשוט מנסים לדקלם מגורנו של יבואן רשמי כמה קשים העסקים במדינת ישראל וכמה הוא תורם ועוד המון דברים שנשמעים כמו בילבול מוח אחד גדול?  אותם אנשים גם סותרים את עצמם מספר פעמים בשרשור כאשר הם מודים שזה כנראה לא עסק רע להיות יבואן רכב בישראל.

אף אחד לא אומר שזה עסק רע אלא שזה לא עסק עם רווחיות מעולה. הוא כדאי בגלל ההיקפים.

הבדיחה היותר גדולה שמתמשים בתירוץ כי "קפיטלזם" - חברים יקרים קפיטליזם עובד לשני הכיוונים, כלומר,  כל עסק יכול לדרוש מה שהוא רוצה בתמורה למוצר אותו הוא מוכר, אבל הצד השני למטבע הוא שכל אחד יכול להקים תחרות לאותו העסק. רק ככה מגיע מחיר שיווי משקל אמיתי ולא כל ההמצאות שנזרקות פה באוויר.

התחרות היא חופשית. יבוא מקביל אומר שאני יכול לחתום הסכם עם היצרן ולייבא ממנו חופשי. רק שהיצרן לא רוצה את זה.

לגבי התירוץ שהיצרן יזרוק מכל המדרגות אפשרות לעבוד מול יבואנים שונים בשוק קטן כמו ישראל, אז השאלה שלי לאותם אנשים, איך "אפל" שהיא חברה "קצת" יותר גדולה מכל יצרן רכב שאני מכיר מוכנה לעשות את זה עבור השוק הישראלי? 

אתה מדבר על מוצר של שגר ושכח עם עלות נמוכה וללא תמיכת נציג לעומת מוצר שדורש תחזוקה, תקינה ושירות לאורך זמן ממושך.

לסיכום - אני בעד להסיר את המילה "חזירות" בכל הקשור לרווח מהליקסקון אבל יחד עם זאת להוריד את כל החסמים לתחרות (זה קרה בעבר בלא מעט תחומים בישראל ותנחשו מה, המחירים לא ירדו הם צנחו ועדיין יש חברות בתחומים האלה שמציגות רווחיות ולמרות הכל מצליחות לעבוד ולהרוויח לא רע)

איזה חסמים יש ליבוא מקביל?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 16 דקות, shmuel121 כתב:

אמת אכן אי הבנה כלכלית, אחרת לא רואה סיבה לא לפרק את כל התחרות שיש בכל תחום ופשוט לתת מתנה ליחידי סגולה שבאמת מבינים משהו בעסקים (לדעתי תחשבו בגדול ותעבירו את הבשורה גם מעבר לים לדוד סם בארה"ב ששם כפי הידוע זה עובד בדיוק הפוך).

שאלת שאלה לגבי מוסכים, כשעצם השאלה שלך הצביעה על אי הבנת המצב בשטח. עניתי לך, התעלמת מזה באלגנטיות והמשכת לדחוף אג'נדה וססמאות. ואתה מצפה לנהל דיון רציני?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

אף אחד לא אומר שזה עסק רע אלא שזה לא עסק עם רווחיות מעולה. הוא כדאי בגלל ההיקפים.

אני חושב שהוא כדאי כי הביקוש קשיח ואין תחרות על בסיס מחיר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

רכב לא לא (תמיד) מותרות.

רק אם אתה לא מסוגל אחרת זה לא מותרות. ברוב המקרים זה מותרות.

אני חושב שברוב המקרים אם אתה מסוגל לנהוג בעצמך, לחנות בחניון של בית החולים, ללכת מהרכב לבית החולים ולהתאשפז היית יכול להגיע גם בדרכים זולות יותר. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מסוגל או לא מסוגל זה לא דיכוטומי.

אם לוקח לך עוד שעה וחצי לכל כיוון להגיע לעבודה, זה מותרות רכב או שלא?

לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

ללכת מהרכב לבית החולים ולהתאשפז היית יכול להגיע גם בדרכים זולות יותר. 

אולי, אבל העובדה היא שהוא לא יכול היה לעזוב...😂

שזה לקוח שבוי, בהגדרה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לקוח שבוי זה אחד שחייב להגיע ברכב שלו ולחנות דווקא בחניון של בית החולים. לא אומר שזה לא קיים, אבל רוב המקרים הם לא כאלה.

לפני 12 דקות, falou כתב:

מסוגל או לא מסוגל זה לא דיכוטומי.

אם לוקח לך עוד שעה וחצי לכל כיוון להגיע לעבודה, זה מותרות רכב או שלא?

לדעתי זה מותרות. במקום רכב תחליף עבודה או תעבור דירה. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, falou כתב:

תומר הדר מביך ולהביא את זה לדיון על בסיס הכותרת זה עוד יותר מביך. זה לא רציני. תביא טענות רציניות, למשל מהדוחות של רשות התחרות שקראת בעיון.

קודם כל, בראשית הדברים אני מסכים שכל טענה כזאת שסותרת את הנטען פה בשרשור היא לא רצינית, מביכה ומי שכותב אותה מביך ולא מבין.

אני לא יודע למה החלטת שזה על בסיס הכותרת. ממש השקעתי וקראתי את כל הכתבה.

את דוחות רשות התחרות לא קראתי. גם לא אקרא. אבל אם אתה קורא אותם, נשמח לאמל"ק.

אתה מתעלם מטענות רציניות שהועלו - 

שעובדתית - יש פה יצרנים שיש להם יותר מנציג אחד. כמו קיה/יונדאי.

וגם העניין שהעלו בכתבה - עם זה שיש פיצול מותגים של היצרן הסיני ההוא. 

אתה טוען למעשה שלא התערבו בגלל ריבוי מותגי יוקרה בעניין של הייבוא על ידי כלמוביל? 

כי אם זה כן קרה אז דברים שכמה עמודים אחורה - שהחה ברור לכולם שלא ייקרו ובלתי אפשרים, פתאום מתרחשים במציאות המוזרה הזאת שתומר הדר המביך כותב עליהם.

לפני שעתיים, Night Driver כתב:

אני בטוח שלא קראת מעבר לכותרת. שני מותגים שונים ולכן שתי מערכות נפרדות. קיים גם אצל עוד יצרנים.

שים לב שהפיצול נובע משיקולים של היצרן וללא קשר לשוק המקומי.

אני בטוח שלא קראת את השרשור מעבר להודעה זאת ולכן תדע שטענתי שכלי לתחרות זה לפצל מותגים שונים של אותו יצרן ליבואנים שונים.

שים לב שהפיצול שהוסבר שהפיצול הנ"ל הוא בלתי אפשרי בשום צורה שהיא בשוק המקומי.  תקרא אחורה ותבין.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, falou כתב:

אתה לא יכול לנתח שוק/חברה רק על בסיס מחיר. ציין פה @mcaspi

שהוא אקדמאי. אני לא מכיר מחקר אקדמי שבוחן תופעה על בסיס משתנה אחד בלבד, כהסבר.

ניתוח לעולם לא יכול להסתמך על השתנות של גורם אחד כמסביר תופעה. אפילו מודלים שלמים אף פעם לא מתארים מציאות נכון, הם מתאימים יותר או פחות, ובמודל יש הרבה יותר ממשתנה אחד.

כמו mcaspi, קרא חלק מתקציר מנהלים, לא הבין מה הוא קורה, אבל "הכהן הגדול" אמר איזה משפט, נסובב אותו עם טרמינולוגיה עממית (חזירות), ויש לנו תפיסת עולם.

א. כידוע לך, גם המבקר וגם הכלכלן הראשי לא חקרו את התחום על בסיס משתנה אחד בלבד.

ב. mcaspi, קרא יותר מתקציר מנהלים. מודה, אני לא כלכלן אבל כצפוי, אחרים לא מבינים דבר, ולא יכולים להבין דבר. התבקשת/ם, כוללי יבואני הרכב, לענות על טיעוני אנשי המקצוע במשרדי המבקר והאוצר. לא טיעוניי.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, Nakamichi כתב:

אני בטוח שלא קראת את השרשור מעבר להודעה זאת ולכן תדע שטענתי שכלי לתחרות זה לפצל מותגים שונים של אותו יצרן ליבואנים שונים.

שים לב שהפיצול שהוסבר שהפיצול הנ"ל הוא בלתי אפשרי בשום צורה שהיא בשוק המקומי.  תקרא אחורה ותבין.

עריכה אחרונה ברגע זה על ידי Nakamichi

היצרן יכול להחליט לפצל, יכול להחליט לפתוח נציגות בבעלותו ויכול לעבוד עם 30 נציגים על דגם בודד. אתה לא יכול להחליט עבורו איך הוא יעבוד כי אתה שוק קטן מידי בשביל זה.

עריכה: שים לב שכשיצרן קונה מותג בדרך כלל הוא מעביר אותו מהר מאוד לנציג של שאר המותגים שלו ולא בגלל שהיבואן מבקש אלא היצרן מחליט.

אם חנות מכולת תבוא לשטראוס ותדרוש את התמונה של בעל המכולת על היוגורט הוא כנראה לא ימכור יותר מוצרי שטראוס אבל אם רמי לוי יבקש יגיעו איתו להסדר.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

פורסם

אני בטוח לא יכול. ואני בכלל בצד שלך. הכל הבל הבלים.

אבל:

ציטוט

לפי מסמכי רשות התחרות שנוגעים למותג WEY, "כחלק מהבדיקה נבחנה האפשרות לפיה היצרן יבחר להתקשר עם כלמוביל גם כיבואן רכבי התוצר WEY, בשל הקשר בין היצרן לכלמוביל במסגרת יבוא התוצר המבוקש, ככל שכלמוביל תקבל את הרישיון. על פניו, ייבוא התוצר WEY על ידי כלמוביל עשוי לעורר חשש תחרותי במקטעי רכבי היוקרה, נוכח פעילותה של כלמוביל במקטעים אלו".

נניח והיבואן הסיני היה מחליט לשווק את המותג הזה דרך כלמוביל.

נניח ורשות התחרות הייתה מחליטה שיש פה בעיה ולא מאפשרת.

אז היצרן הסיני היה יכול או:

1. ללכת ליבואן מקומי אחר.

2. לא לשווק. 

מה אתה חושב הוא היה מחליט לעשות עם השוק הקטן והלא משמעותי שלנו שצריך כל בוקר להודות לכל יצרן שמסכים בטובו למכור לנו סחורה ולכל יבואן שלוקח על עצמו את הנטל האדיר הזה? 

אני חושב שהוא בוחר ב-1.

פורסם
לפני 6 דקות, Nakamichi כתב:

רשות התחרות לא "מחליטה שיש בעיה".

היא צריכה להסתמך על נתונים ובדיקה של השוק ולתת החלטה מנומקת שעומדת בסטנדרטים של הגבלים עסקיים.

פורסם
לפני 10 דקות, Nakamichi כתב:

אני בטוח לא יכול. ואני בכלל בצד שלך. הכל הבל הבלים.

אבל:

נניח והיבואן הסיני היה מחליט לשווק את המותג הזה דרך כלמוביל.

אז היצרן הסיני היה יכול או:

1. ללכת ליבואן מקומי אחר.

2. לא לשווק. 

מה אתה חושב הוא היה מחליט לעשות עם השוק הקטן והלא משמעותי שלנו שצריך כל בוקר להודות לכל יצרן שמסכים בטובו למכור לנו סחורה ולכל יבואן שלוקח על עצמו את הנטל האדיר הזה? 

אני חושב שהוא בוחר ב-1.

בהתחשב בכך שאלה מותגים קטנים ובלתי ידועים, כלל לא בטוח.

אבל מכל מקום שים לב - אין בכתבה קביעה נחרצת של רשות התחרות. אין גם שום אסמכתא לה, יש ציטוט בעלמא. יש החלטת יצרן לפצל (כמו שעשו יונדאי עם קיה, למשל), כמו שיש החלטות הפוכות (אופל, סקודה בזמנו).

הרשות מתעניינת. כל ההתעניינות נוגעת לאיזו החלטה שכבר בוצעה, של מותג איזוטרי שלא מעניין אף אחד, שיכול להיות שכן ויכול להיות שלא הושפעה מהרשות, וזה בהנחה שהיה שם פרה-רולינג (אם היה, וזה אם גדול), על סמך כתבה שהופיעה בבטאון המפלגה הקומוניסטית.

האם לדעתך פיצול היבוא בין יונדאי וקיה משפיע על המחירים? שני יבואנים שונים לחלוטין, ללא קשרים עסקיים ביניהם, שבמקרה לגמרי נותנים מחירים זהים על מוצרים זהים. 

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 26 דקות, Nakamichi כתב:

אני חושב שהוא בוחר ב-1.

לא יודע מה היצרן היה מחליט אבל מנחש שהיה בוחר באופציה שלישית יחד עם כלמוביל והיא האופציה המשפטית.

פורסם
לפני 7 שעות, Night Driver כתב:

מאוד מעניין כי אתה קובע עמדה שתומכת בה. לא מעניין אותך אם העמדה שאתה תומך בה רצינית?

העמדה שאני תומך בה היא שוק חופשי. בהמון תגובות פה ניתן לראות שחלק מאוד גדול תומך בעמדה הזו אבל מצד שני יש גם חלק יחסית קטן שחושב ששוק חופשי הוא רק עבור היבואן/ יצרן ולא עבור הצרכן, בתירוצים כאלה ואחרים על כמה מסכנים אותם יבואנים ואיך אף יצרן לא יסכים לעבוד עם מספר יבואנים מה שהוכחתי כלא נכון עבור החברה עם השווי שוק הגדול בעולם (בפער עצום מחברות הרכב)  ולא זכיתי לטיעון הולם נגד הטענה הזו.

איזה חסמים יש ליבוא מקביל? לא ניכנס לכל הפרטים כי כנראה לא אני ולא אתה יודעים בדיוק מה ההבדלים ברשיונות יבוא של היבואן הרשמי ו/או המקביל, אבל נסתפק בזה שאותו לקוח של רכב פוטינציאלי יעדיף לשלם עוד כמה אלפי שקלים בודדים ולדעת שהוא הולך לישון בראש שקט לפחות ב3 שנים הקרובות בכך שיקנה מיבואן רשמי לעומת אותו אדם שיקנה מהיבואן המקביל, בטח ובטח שמכניסים את עניין "הרצון טוב" של היבואן הרשמי והנה נוסחא לקבור את היבוא המקביל. 

לדעתי, כרגע בשוק הרכב יש כשל שוק (מחירי החלפים מדברים בעד עצמם) ולכן נדרש התערבות של הרגולטור על מנת שנגיע למצב שהשוק הזה יהיה תחרותי מספיק כדי להגיע לשיווי משקל.

לפני 7 שעות, RK כתב:

שאלת שאלה לגבי מוסכים, כשעצם השאלה שלך הצביעה על אי הבנת המצב בשטח. עניתי לך, התעלמת מזה באלגנטיות והמשכת לדחוף אג'נדה וססמאות. ואתה מצפה לנהל דיון רציני?

איך שאני רואה את הדיון הזה הוא לא דיון על המצב בשטח ועל המוסכים אלא יותר דיון כלכלי (גם הידיעה היא מעיתון כלכלי עד כמה שניתן לקרוא לעיתון הזה כך), בסופו של דבר הוכח בצורה דיי גורפת בכל רחבי העולם שככל שיש יותר תחרות כך הצרכן נהנה יותר, מה לעשות שכצרכן אני רוצה להנות יותר? השאלה היא למה אתה לא רוצה להנות יותר ומעדיף להנציח את המצב הלא סביר שקיים כרגע במדינתנו הקטנה.

בכל מקרה ממליץ בחום לקרוא קצת על הנושאים - עודף צרכן, עודף יצרן, שיווי משקל, אוליגופול או באופן כללי לקחת איזה קורס בתורת המחירים אם זה מעניין אותך. 

פורסם
לפני 4 דקות, shmuel121 כתב:

העמדה שאני תומך בה היא שוק חופשי.

״שוק חופשי״ זו לא עמדה, זה ביטוי כללי חסר משמעות. כמו ״שלום עולמי״ של מלכת יופי. עמדות אלו המסקנות של דוח זליכה, לדוגמא.

לפני 5 דקות, shmuel121 כתב:

איך אף יצרן לא יסכים לעבוד עם מספר יבואנים מה שהוכחתי כלא נכון עבור החברה עם השווי שוק הגדול בעולם (בפער עצום מחברות הרכב)  ולא זכיתי לטיעון הולם נגד הטענה הזו.

אין שום בעיה. כמו שהראו לך, יש כבר יצרן שפיצל תוצרתו בין יבואנים. אבל זו החלטה של היצרן.

לפני 6 דקות, shmuel121 כתב:

לא ניכנס לכל הפרטים כי כנראה לא אני ולא אתה יודעים בדיוק מה ההבדלים ברשיונות יבוא של היבואן הרשמי ו/או המקביל,

אנחנו דווקא יודעים יפה מאוד. זה בדוח המבקר.

לפני 6 דקות, shmuel121 כתב:

אבל נסתפק בזה שאותו לקוח של רכב פוטינציאלי יעדיף לשלם עוד כמה אלפי שקלים בודדים ולדעת שהוא הולך לישון בראש שקט לפחות ב3 שנים הקרובות בכך שיקנה מיבואן רשמי

לא נכון. זו לא הבעיה של הייבוא המקביל. הבעיה של הייבוא המקביל היא שהוא לא חוסך אפילו את זה.

לפני 7 דקות, shmuel121 כתב:

לדעתי, כרגע בשוק הרכב יש כשל שוק

מה כשל השוק לדעתך?

למה אתה מזהה כשל שוק? מה האינדקטורים? מה הניתוח שלך של השוק?

איך אתה מציע לפתור אותו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...