Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, stx כתב:

זה באמת מעניין אבל אני חושב שלא - בניגוד ללקוח שבוי, קשה לחשוב על מצב שבו ליצרן/יבואן/מוכר אין היצע של לקוחות לבחור ממנו.

בעל מכולת/בית קפה/מסעדה/חנות שנמצא בשכונה מסויימת, הוא לא כבול? 

כשאתה קונה מאחד כזה, שרואים שהעסק שלו לא פורח, אתה משלם יותר ממה שהוא מבקש?

זה בכלל מעניין אותך?

אם החברה שאתה עובד בה בקשיים, אתה מציע מיוזמתך לקצץ בשכרך?

ליבואן יש היצע מוגבל של מוצרים, כי הוא תלוי ביצרן אותו הוא מייצג. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 5 שעות, RK כתב:

מ.ש.ל.

שונא את ההודעה הזאת שלך, או ליתר דיוק הקו הזה שחייב להיות עצמאי כדי להבין כול מיני דברים.

לא רואה אף סיבה למה אני צריך להיות עצמאי כדי להבין שיש יחסים בין יבואן ליצרן (במיוחד כשאתה בלעדי) או את רצון בעל העסק להרוויח.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

דוד, אתה לא יכול להבין מה זה לנהל עסק אם היית שכיר כל חייך.

אתה גם לא יכול לקבוע בכזו נחרצות  שאם המליר יורד סימן שהרווחת יותר מידי לפני שירד בלי שניהלת קשר עם יצרן שאתה מייצג (בין אם כעצמאי ובין אם כשכיר).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 55 דקות, Night Driver כתב:

דוד, אתה לא יכול להבין מה זה לנהל עסק אם היית שכיר כל חייך.

התעלמת מכול השורה השניה של ההודעה הקצרה שרשמתי - סחטיין.

עכשיו הטענה הבסיסית שלך - וזה הקו שאתה לוקח כבר כמה שירשורים - היא שכול עוד לא חוויתי משהו -> אני לא יכול להבין אותו.

לכן, מכיוון שאתה לא יבואן רכב (אתה בחרת את נקודת המבט הנוחה לך "נציג בלעדי של יצרן בחול" כי אתה מסמן עליה V אבל לא על אחרים), גם אתה לא יכול להבין.

אגב הבחור לא לגמרי טועה... 

ומתוך הטענה הזאת שלך אפשר לצאת לזה שמכיוון שאתה פוסל טענות ודעות של אחרים רק על סמך (חוסר) ניסיונם והוכחנו שגם לך אין ניסיון בדבר הספציפי הזה - גם דעתך פסולה ולא נכונה.

מעבר לכך, כשאתה צריך לייעל את המפעל שלך, אתה מדבר עם איזשהו יועץ. זה יכול להיות יועץ עצמאי (ואז אתה מקשיב לו כי הוא עצמאי ולכן דעתו שווה משהו) או שאתה פונה לחברת ייעוץ - ולא חסר - ומקבל יועץ שמייעץ לך. אממה? היועץ הזה יכול להיות שכיר. אז דעתו לא שווה? שווה ועוד איך.

אם נחזור להודעות שלי - אני בטוח שאין לא לך, לא לרומן או לחסידים אחרים של הגישה הנ"ל שום בעיה עם אף הודעה שרשמתי בשירשור הזה (מלבד הביקורת על הגישה).

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

קודם כל אם אני צריך יועץ לייעול תהליך אחפש מומחה לאותו תהליך ואין שום בעיה שיהיה שכיר. כל מיני חברות שיוצרות קשר עם אמרות של תשלם לי ואני אראה לך איך אתה טועה בניהול העסק ואני אגדיל לך את הרווחים בלפחות 20% אני עונה בוא ניקח הערכת שווי כשאתה מתחייב לקנות את העסק ב 10% יותר מההערכה, תגדיל את הרווחיות ותמכור ברווח.

מי שיודע לנהל עסקכמו שלי יותר טוב אז או שיקנה וירויח או שיקים עסק מתחרה אבל שלא יבוא לגזור קופון בלי לנהל עסק דומה קודם.

אני לא יבואן רכב אבל אני יודע שאם מאיר נמכרת 15% לפי שווי של 3.8 מיליארד והיום כבר מקבלים על פיקדון בבנק 7%  הם צריכים להרויח יותר מ 3 מיליארד רווח נקי כדי שיהיה לעסק זכות קיום ולפי מחיר ממוצע של 300,000 לרכב ו 8% רווח נקי הם צריכים למכור מעל 13,000 מכוניות בשנה. לא יודע כמה הם מכרו אבל לא נראה לי שהם מתקרבים לזה.

ברור שאין לי ביקורת על ההודעות שלך ותתפלא אבל גם לא עם הגישה. פשוט אני חושב שאתה לא רואה את התמונה המלאה (ואני לרגע לא טוען שאני כן אלא שאני רואה חלק אחר ממנה).

פורסם

7% זו הריבית שמקבלים לשנתיים, לא? וזה לא צמוד למדד, אם אני לא טועה.

חוץ מזה, 300,000 לרכב עם 8% רווח ו-13,000 מכוניות זה 312 מיליון שקל בשנה, אז כנראה שממש אין להם זכות קיום - שכח מההצעה שלי להיות יבואן.

עכשיו ברצינות, לא טענתי שום דבר על יבואני הרכב כי לדעתי, אי אפשר להסיק כלום רק מאחוזי הרווח - אני לא יודע אם קרסו מעסיק עשרה קרובי משפחה עם עלות שכר של חצי מיליון שקל כל אחד או אם הוא מכין את הדו"חות הכספיים בעצמו לאור נרות.

גם לא קראתי את הדוחו"ת הכספיים שלהם, לא את דו"ח מבקר המדינה ולא את הכתבה בכלכליסט.

בסה"כ ניסיתי לתת הגדרה שמכמתת את עניין החזירות וכהגדרה - אין נכון או לא נכון, יש שימושי או לא שימושי. מתאר את המציאות או לא מתאר את המציאות.

בכל מקרה, זה שיפוט מוסרי/ערכי, ולכל אחד יהיה את הסולם האינדיבידואלי שלו.

אגב, אני רואה עכשיו שחסרה בהגדרה שלי הדרישה שהביקוש יהיה קשיח.

נאמר איפה שהוא בשרשור הזה שמכונית זה לא לחם, במובן הזה שמכונית זה מותרות.

בעולם המערבי, במאה ה-21 קשה לטעון שרכב פרטי זה מותרות אבל בכל מקרה נראה לי שאפשר להסכים שתחבורה זה כבר צורך קיומי, עם ביקוש קשיח.

אף אחד כבר לא מעבד את השדה ליד הבית למחייתו ורובנו חייבים לנסוע לעבודה ולסופר ולמשפחה שכבר לא גרה בבית ליד.

את מצב התחבורה הציבורית כולנו מכירים, כך שאין לאזרח הרבה ברירה אלא להשתמש ברכב פרטי ולהשאיר כסף אצל היבואנים.

גם אם הוא קונה יד שנייה (או שלישית או ליסינג), הוא מחזיר ליד הראשונה את הכסף שחלקו הלך ליבואן.

אפשר לטעון שיש תחרות בין היבואנים כי כולם מייבאים כלי רכב ופונקציונלית כולם עושים אותו דבר (מביאים אותך מא' לב'), אבל זה בכל זאת פורום רכב - אם יש לך קצת דרישות מהרכב מעבר לפונקציונליות הבסיסית (לא רוצה DSG או לא רוצה היברידי או לא מתחבר לקונספט העיצובי של טויוטה בשנים האחרונות), אז מספר הרכבים וביתר שאת מספר היבואנים שמתחרה עליך כלקוח, מצטמצם משמעותית.

ביבוא אישי, יש מפגש לא נעים עם הביורוקרטיה והבנתי שגם חברות ביטוח לפעמים מערימות קשיים לבטח גם רכבים סטנדרטיים שיובאו בייבוא אישי.

ביבוא מקביל, אתה פוגש שוב את היבואן בטיפולים ובאחריות.

בקיצור, בעיה.

פורסם
לפני 4 שעות, stx כתב:

את מצב התחבורה הציבורית כולנו מכירים, כך שאין לאזרח הרבה ברירה אלא להשתמש ברכב פרטי ולהשאיר כסף אצל היבואנים.

יפה. אז אולי החזירה פה היא המדינה, שסוחטת סכומי עתק במיסים מהאחוז באוכלוסיה שכן קונה רכבים, ע״י זה שהיא מגבילה את זמינות התחב״צ, כדי לחייב את כל מי שמסוגל לקנות רכב?

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

אז ממי היא "תסחוט" כספים, ממי שאין לו רכב? אם היא מגבילה זמינות תחב"צ, זה גם בגלל שחסרים נהגים. רוצה להיות נהג? אתה לא מבין שאין לה ברירה? מה שאפשר להאשים בו את המדינה הוא שהיא לא מחייבת כל אדם במדינה מעל גיל 6 ללמוד ליבה ומעלה, ולמקסם את פוטנציאל העבודה שלו, וכל זאת בכדי להוריד את נטל המס מאחרים.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם
לפני 2 דקות, mcaspi כתב:

אז ממי היא "תסחוט" כספים, ממי שאין לו רכב? אם היא מגבילה זמינות תחב"צ, זה גם בגלל שחסרים נהגים. רוצה להיות נהג? אתה לא מבין שאין לה ברירה?

אם התחבצ היה טוב יותר, והייתה, למשל, תחבורה ציבורית בשבת, פחות אנשים היו קונים רכב מתוך הכרח.

פורסם
לפני 6 שעות, stx כתב:

%7 זו הריבית שמקבלים לשנתיים, לא? וזה לא צמוד למדד, אם אני לא טועה.

חוץ מזה, 300,000 לרכב עם 8% רווח ו-13,000 מכוניות זה 312 מיליון שקל בשנה, אז כנראה שממש אין להם זכות קיום - שכח מההצעה שלי להיות יבואן.

צודק לגבי החישוב. לא בדקתי אם זה לשנה או לכל השנתיים אבל גם השווי והרווח לא צמודים לשום מדד. 

יש הרבה דברים שלא נראים בשורת הרווח (כמו למשל נדלן שרשום בערך היסטורי) אבל זה רק בא להמחיש את הנקודה  שרווח כזה הוא לא שוס כזה גדול.

פורסם

לא קיים פקדון של 7% בבנק. אפילו לא קרוב.

בכל אופן, אתה מסתכל על זה מכיוון אחד בלבד. הריבית הנמוכה ניפחה שווי נכסים.

זה לא אומר שברגע שהריבית מטפסת החברה נמכרת, הבעלים לוקחים את הכסף ומפקידים בפיקדון בבנק.

החברה תהיה לרוב ממונפת, והרווח אותו יקבלו קטן בהרבה בפקדון. מעבר לכך, ברגע שהריבית תעלה בסבירות גבוהה גם הערכת שווי החברה תרד.

פורסם

החברה תמשיך להיות ממונפת כי 99% מהעסקים עובדים ככה (משכירים כסף, עובדים איתו ונשארים עם רווח אחרי עלות הכסף) וזה לא שיחך לבעלות. הם לא ממשים כדי להזרים הלוואות בעלים.

יש תרחיש אחד שהערכת השווי תשתנה ויש תרחיש שהרווחיות תשתנה. חלופות השקעה טובות יותר גוררות רווחים יותר גדולים כדי לשמור על כדאיות וכשזה נכון לכל העסקים המחירים עולים.

פורסם

לא הצלחתי להבין מה אתה מנסה לומר. אני בסה״כ אומר שבהשוואה לפק״מ צריך להשוות רווח על ההון העצמי ולא על המחזור.

ובכל מקרה כפי שאמרתי, אתה לא יכול לקחת הערכת שווי מלפני שנה ולהכניס אותה היום כאשר הריבית חסרת הסיכון עלתה פי כמה.

פורסם

לא על ההון העצמי אלא על השווי.

לא מעניין שלפני 40 שנה שמתי 1000 שקל על מחשב ישן והקמתי עליו את מייקוסופט. את הרווח בודקים מול השווי שלה היום.

המחזור לא מעניין אלא הרווח.

כשיש ביקוש קשיח והסיכון עולה לכולם כל השוק יזוז למעלה. 

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

אם התחבצ היה טוב יותר, והייתה, למשל, תחבורה ציבורית בשבת, פחות אנשים היו קונים רכב מתוך הכרח.

מסכים איתך. אבל אין כנראה מספיק כסף לתמיכה בחברות  האוטובוסים ובמשכורותיהן בסופ"ש, חברות אוטובוסים רוצות "לזרום אולי עם הגל" שהוזכר כאן ("למה שנהיה שונים מהכלל") ולהיות גם חזירות, אז אין יותר נהגים כי המשכורות נמוכות יחסית, ותנאי העבודה ירודים לעתים, הפוליטיקאים לחיצים ולא לומדים מארה"ב, וזה מה שאנחנו מקבלים. אז גובים מיסוי גבוה גם לצורך תחב"צ.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...