Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעה, RK כתב:

שונא כי בתוך תוכך אתה מבין שזה נכון.

לא, ולא רק שלא, גם עניתי לנהג לילה למה.

איך זה שאתה עורך דין עצמאי נותן לך את הניסיון המספיק כדי להגיד שאתה מבין את האילוצים של *הכנס שם של יבואן רכב*?

גם לא כואס. ;)

גם ככה לא אשכנע אותך או את נהג לילה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 23 דקות, David32 כתב:

אל תהיה בטוח.

אני עקשן אבל מקשיב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

לא, ולא רק שלא, גם עניתי לנהג לילה למה.

איך זה שאתה עורך דין עצמאי נותן לך את הניסיון המספיק כדי להגיד שאתה מבין את האילוצים של *הכנס שם של יבואן רכב*?

גם לא כואס. ;)

הכוונה היא שבלי ניהול עסק, כל סוג של עסק, בפועל, לעובד שכיר מאד קשה להבין את מערך האילוצים, האחריות וגם המטרות של ניהול עסק. זה פשוט מנטליות שונה. כל מה שמדברים פה עליו - שולי רווח, חזירות ומה לא, פשוט לא היה עולה על דל שפתיים של מי שניהל עסק. כל עסק.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
בתאריך 12.9.2022 בשעה 11:05, פבל כתב:

מתחבר לזה, תו"כ קריאת התגובה שלך נזכרתי בנתון הזה ששכחתי (ואז אפילו כתבת אותו). 
מחיר הרכב ה"אמיתי" הוא אף פעם לא מחיר הקניה, אלה ה-TCO, או Total Cost Of Ownership. פלוני קנה את אותה 3008 ב-500 אלף ומחר אותה אחרי שלוש שנים ב-450K - המחיר ה"אמיתי" שלה היה 50K. זה המחיר האמיתי שאנחנו צריכים להשוות למדינות אחרות, לא מה שכתוב על הסטנד ליד האוטו באולם.

לא זה מה שאומר החישוב TCO !
צורת חישוב שלך זה מה שעושים בליסינג בלון, אתה משלם כל חודש את ירידת הערך.
בחישוב אמיתי של TCO אתה מנסה לחשב כמה יעלה לי, לעשות X ק"מ אחרי Y זמן, ירידת ערך עתידי של רכב חשמלי זה לא ברור עם טרלול של התחום, יש רק עליית ערך, וגם לא ידוע מתי/איזה מיסוי יצליחו להוסיף, אבל למי שנוסע הרבה ויש לו אופציה להטעין בבית, ההפרשים כל כך קיצוניים שזה פסיכי !
עלות הרכב זה משהו מוחלט, אבל עכשיו צריך להשתמש בו, וזה אומר הוצאות של עלות דלק/חשמל, ביטוח, רישוי, תחזוקה והוצאות בלת"ם.

אני רואה ממשיכים עם "אכילת ראש" וכמובן אנשים עם 0 ידע בניהול עסק שאפילו מתעקשים שזה ידע לא רלוונטי, מנסים לנתח ריווחיות חזירית.
אז אני אצעק שוב.

אני לא זקוק תכל'ס ליבואן רכב, בטח לא לעוד עשרות שחקנים בתחום, יודע לייבא לבד ולחשב כמה יעלה לי לקנות לבד מחו"ל, אבל ברכב של עד 180 אש"ח אין שום כדאיות כלכלית בגלל המיסים החזיריים !

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם
לפני 3 שעות, Nemesis כתב:

מסתכל עכשיו.

אולי באמת לא דוגמא טובה.

אבל לא דוגמא טובה לכלום. זו חברה ששוק הרכב הפרטי בפעילותה נראה קטן מאוד.

image.thumb.png.a0e26abd0c6eab907cfa0333ad0e20dc.png

כל קשר בין העץ הזה למציאות מקרי בהחלט.

כבר שנים ש"מאיר" לא יבואנית יגואר, ולא ברור לי לאן נעלמה חברת ההשכרה "הרץ"

חוץ מזה זה שיש להם הרבה רכוש, לא אומר שהם צריכים להרוויח פחות...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

קטונתי, זה מה שהיה בכתבה. 

בכל אופן, אף אחד לא אמר שהם צריכים להרוויח פחות בגלל שיש להם הרבה רכוש. 

היתה טענה שהם צריכים להרוויח לפחות 7% כי זו הריבית על פקם. על זה נסוב הדיון. 

פורסם
לפני שעתיים, RK כתב:

כל מה שמדברים פה עליו - שולי רווח, חזירות ומה לא, פשוט לא היה עולה על דל שפתיים של מי שניהל עסק. כל עסק.

אז הקו עובר בעצם הוצאת החשבונית?

הייטקיסט שפתח עוסק כדי "לתת שירותים" לחברה אחת בודדת ו"להנדס מס" נחשב? דעתו לגבי יבואן רכב נחשבת?

או שזה רק מכמות לקוחות מסויימת?

או אם אני לכאורה עצמאי, אבל אני בשתפ עם חברה אחרת שזורקת לי עבודות - מה שבפועל הופך אותי לשכיר של אותה חברה - גם נחשב? 

ציפורניים/פסיכולוג עצמאי כן יכול להביא דעה? צריך שיהיה משרד? או שצריך לנהל עובדים?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 6 דקות, Nemesis כתב:

היתה טענה שהם צריכים להרוויח לפחות 7% כי זו הריבית על פקם. על זה נסוב הדיון. 

7%? תביא עכשיו...

אמירה כזאת היא מאד שטחית כי צריך לשקלל הרבה  גורמים.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני 59 דקות, David32 כתב:

הייטקיסט שפתח עוסק כדי "לתת שירותים" לחברה אחת בודדת ו"להנדס מס" נחשב? דעתו לגבי יבואן רכב נחשבת?

או אם אני לכאורה עצמאי, אבל אני בשתפ עם חברה אחרת שזורקת לי עבודות - מה שבפועל הופך אותי לשכיר של אותה חברה - גם נחשב? 

ציפורניים/פסיכולוג עצמאי כן יכול להביא דעה? צריך שיהיה משרד? או שצריך לנהל עובדים?

אותו הייטקיסט שקשור לחברה אחת לא דואג ללקוחות ואין לו בעצם שום מאפיין של עצמאי. במלוא הזהירות, סיכוי סביר שאם יתבע את החברה, הוא עשוי גם להיות מוכר כעובד. ציפורניים/פסיכולוג? בפירוש כן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני שעה, David32 כתב:

לא, הקו לא עובר בעצם הוצאות החשבונית.

הקו עובד בנקודה בה אתה מבין שגם אם יש ליבואן רווח גולמי של 30000 ש"ח על כל רכב שהוא מוכר, החלק מזה שהוא יוכל משוך כמשכורת אחרי כל ההוצאות שיש לו - קטן מאד.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני 45 דקות, zvit כתב:

הקו עובד בנקודה בה אתה מבין שגם אם יש ליבואן רווח גולמי של 30000 ש"ח על כל רכב שהוא מוכר, החלק מזה שהוא יוכל משוך כמשכורת אחרי כל ההוצאות שיש לו - קטן מאד.

אני מבין את זה גם בלי להיות עצמאי.

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעתיים, Nemesis כתב:

, זה מה שהיה בכתבה. 

בכל אופן, אף אחד לא אמר שהם צריכים להרוויח פחות בגלל שיש להם הרבה רכוש

הפוך.

אם יש לי חנות של 250 מטר בכיכר המדינה ואני מקים שם חנות בגדים שאני מנהל והיא מכניסה לי כל חודש 25,000 שקל אז יש כאלה שיגידו שאני חזיר, חלק יגידו שאני מרויח בסדר גמור ובפועל אני מפסיד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 12 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

לא זה מה שאומר החישוב TCO !

קיצרתי בכוונה כדי לפשט, תוך התייחסות לכך שכל ההוצאות מלבד ירידת הערך יהיו פחות או יותר זהות.  

לפני 16 שעות, RK כתב:

שונא כי בתוך תוכך אתה מבין שזה נכון. כשאתה מנסה, בהיותך שכיר כל השנים, להבין את האילוצים של ניהול עסק, אין לך שום סיכוי להצליח.

אני לא חושב שנושא האילוצים של עסק משחקים פה תפקיד. גם לא החישוב שמתייחס ל"כמה יבואן מרוויח פר רכב" אלא נטו דיון על האם אחוזי הרווח נטו של יבואנים כפי שמפורסם בדו"חות שלהם ו/או בדו"ח מבקר המדינה - יכול להיחשב "חזירות". 
באופן כללי, אם אנחנו מנסים להגדיר חזירות, אני אזרוק גם את דעתי: בתחום ספציפי כלשהו, אם הרווח נטו של חברה X עולה על ממוצע הרווחים נטו בענף הספציפי (לא כולל אותה חברה X) ב... נניח 100% - זה לטעמי משהו שבהחלט יש בו טעם לפגם. 
אם הרווחים הממוצעים של חברות בענף מסוים גבוהים בפער לא סביר (נניח 100-200%) מהרווחים הממוצעים בענפים אחרים, גם פה לדעתי יש מקום לבדוק למה. 
אבל אם כל החברות מראות רווחים דומים ביניהן ולא רחוקים מ"המקובל בשוק" (כלל המשק), והמחירים עדיין גבוהים בפערים לא סבירים (50-100%) ביחס לממוצע המחירים במדינות עם הכנסה/כוח קניה דומים, כנראה שה"אשמה" היא במקום אחר.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...