Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 28 דקות, SlowRide כתב:

מה הכוונה לדאוג לתושבים? מכוניות חדשות זה מותרות. המדינה לא צריכה לדאוג למותרות אלא לצרכים הבסיסיים.

אז נראה שהמדינה לא הסכימה איתך, והם כתבו את זה בדו"חות שהובאו, שהרווחים לדעתה מוגזמים.

לפני 25 דקות, Night Driver כתב:

לא לגמרי מדוייק.

למדינה יש אינטרס להצעיר את צי הרכב על הכבישים הן מבחינת זיהום ובעיקר בגלל בטיחות.

נכון, אבל יש לה גם אינטרס להשאיר יותר כסף אצל האזרחים לאוכל, משכנתאות וכדומה, ופחות אצל היבואנים. המדינה לא רוצה נתמכים.

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפני 41 דקות, Night Driver כתב:

לא לגמרי מדוייק.

למדינה יש אינטרס להצעיר את צי הרכב על הכבישים הן מבחינת זיהום ובעיקר בגלל בטיחות.

הגיל הממוצע של רכב פרטי בישראל הוא 7.0 שנים (ב-2019 היה 6.8, ב-2020 עלה כי קנו פחות מכוניות). באירופה - 11.8.

אז תכלס גם בלי שהמדינה פועלת לפי האינטרס הזה אנחנו במצב טוב מאוד מבחינה הזאת.

לפני 16 דקות, RK כתב:

תקציבי ביטחון קטנים יותר, הפרדת דת ממדינה, פחות מגזרים שהם עלוקות.

ושכחת כמובן יבואנים חזירים, גזלנים, עושקים, ומנוולים. 

לפני 1 דקה, mcaspi כתב:

אז נראה שהמדינה לא הסכימה איתך, והם כתבו את זה בדו"חות שהובאו, שהרווחים לדעתה מוגזמים.

נכון, אבל יש לה גם אינטרס להשאיר יותר כסף אצל האזרחים לאוכל, משכנתאות וכדומה, ופחות אצל היבואנים. המדינה לא רוצה נתמכים.

זאת אותה מדינה שגובה את המס הפחות או יותר הכי גבוה ביותר בעולם המערבי על כלי רכב? מעניין באמת איזה אינטרס יש לה לנסות להפיל את האשמה על מישהו אחר... 🤔

אני לא אוהב להגיד את זה כי אני עדיין לא 100% ציני לגבי התפיסה שלי את היחס של המדינה לאזרחים שלה, אבל זה לא מרגיש לך כמו מקרה קלאסי של "שניים רבים השלישי לוקח"? שה'מדינה' עוסקת בעיקר בלהסיט קבוצות שלמות אחת נגד השניה (אזרחים מול עסקים במקרה דנן) בזמן שהיא גוזרת אותנו מתחת לאף?

• אהבתי 2

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 23 דקות, mcaspi כתב:

"המדינה" לא אמרה כזה דבר

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 23 דקות, mcaspi כתב:

נראה שהמדינה לא הסכימה איתך, והם כתבו את זה בדו"חות שהובאו, שהרווחים לדעתה מוגזמים.

יופי, אז מה ההגדרה של רווח מוגזם?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

שאתה מחלק דיבידנד של 50 מיליון ואתה עוד מבקש מענק קורונה מהמדינה נחשב ?

(סתם מנסה לתת דוגמא לשיחה לסיטואציה בעייתית)

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, SlowRide כתב:

גם באירופה אין מס 80% על מכונית חדשה. אין עלויות שינוע יקרות כי חלק מהרכבים מיוצרים שם. יש הרבה יותר אנשים, אז יש יותר כח קניה. בטח יש עוד הרבה הבדלים.

יש יוצאים מן הכלל גם באירופה. בדנמרק המס גבוה הרבה יותר מאצלנו על רוב המכוניות:
https://www.reddit.com/r/cars/comments/nxlpqp/no_denmark_does_not_have_a_180_tax_on_cars/
ויש כרגע הקלה של 20% במס על רכב חשמלי, אבל היא תבוטל בראשית 2023.

בנורבגיה גם יש מיסוי מאד כבר על רכב דלקי, ומיסוי שנתי לא נמוך על כל הרכבים.
בסינגפור מחירי מכוניות הן הגבוהים בעולם.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
פורסם

לי נדמה שהמדינה רוצה לייעל את כל הסקטור הפרטי, אבל כשצריך לייעל את עצמה, זה לא.

ואנחנו האזרחים תקועים בין מדינה שמכבידה על אזרחיה לבין עולם שלמד לשנוא ישראלים. כלא נחמד יצרו לנו.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם (נערך)
לפני 59 דקות, פבל כתב:

זאת אותה מדינה שגובה את המס הפחות או יותר הכי גבוה ביותר בעולם המערבי על כלי רכב? מעניין באמת איזה אינטרס יש לה לנסות להפיל את האשמה על מישהו אחר... 🤔

אני לא אוהב להגיד את זה כי אני עדיין לא 100% ציני לגבי התפיסה שלי את היחס של המדינה לאזרחים שלה, אבל זה לא מרגיש לך כמו מקרה קלאסי של "שניים רבים השלישי לוקח"? שה'מדינה' עוסקת בעיקר בלהסיט קבוצות שלמות אחת נגד השניה (אזרחים מול עסקים במקרה דנן) בזמן שהיא גוזרת אותנו מתחת לאף?

לא מסכים עם מה שכתבת. עם כל מה שיש לי לומר על המדינה:

א. לדעתי, היא "לא גוזרת אותנו מתחת לאף". יש לה הוצאות גבוהות, והיא דואגת לממן אותן. ממי היא תגזור, ממי שקונה סובארו DL? אז היא גוזרת ממי שהיא חושבת שיש לו.

ב. להסיט? לא חושב. היא מביאה עובדות לדעתה, ומציעה הצעות בהתאם. אני מניח שהיא מניחה 🙂 שהאזרח יודע בגדול אלו הוצאות יש לה, ולמה נחוצים המסים הגבוהים.

לפני 49 דקות, falou כתב:

"המדינה" לא אמרה כזה דבר

image.png.8f8326b5ad479866e52f6b2da6e2a334.png

מבלי לחפור במסמכים לעומק, כשהמבקר מציין "פערי רווחיות לטובת יבואני הרכב", ו"רווחיותם...היו גבוהות באופן עקבי ומשמעותי מרווחיותן של...", לי זה נראה שהוא אומר שלדעתו הרווחים מוגזמים. הכלכלן הראשי באוצר כותב משהו דומה עד כמה שזכור לי. אגב, לדעתי, "מוגזמים" היא מראה מהמספרים האלו ואחרים, שבהם נראה שהרווחים הם פי 2/3/4/5 מהענפים האחרים.  זכותך לא לחשוב כמוני.

לפני 48 דקות, SlowRide כתב:

שוב, אני לא הנושא. זה המדינה.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 51 דקות, Lior_Django כתב:

שאתה מחלק דיבידנד של 50 מיליון ואתה עוד מבקש מענק קורונה מהמדינה נחשב ?

(סתם מנסה לתת דוגמא לשיחה לסיטואציה בעייתית)

ומי נותן את המענקים? היבואן אשם בזה שהמדינה זורקת כסף למי שרוצה?

מניח שגם אתה לא התנגדת לקבל מענק קורונה כשחילקו לכולם.

פורסם
לפני 19 דקות, mcaspi כתב:

מבלי לחפור במסמכים לעומק, כשהמבקר מציין "פערי רווחיות לטובת יבואני הרכב", ו"רווחיותם...היו גבוהות באופן עקבי ומשמעותי מרווחיותן של...", לי זה נראה שהוא אומר שלדעתו הרווחים מוגזמים.

המבקר הוא לא "המדינה".

קראת את הדוח? מה ההמלצות של המבקר?

אילו יבואנים נהנים מרווחים גבוהים ואילו לא?

"מוגזמים" זו מילה שלך. אין מושג כזה בכלכלה והיא לא מעניינו של המבקר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, mcaspi כתב:

שוב, אני לא הנושא. זה המדינה

הנושא הוא רווח מוגזם, לא אתה.

אי אפשר לדון מה זה רווח מוגזם בלי שתהיה למונח הגדרה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 14 דקות, SlowRide כתב:

ומי נותן את המענקים? היבואן אשם בזה שהמדינה זורקת כסף למי שרוצה?

מניח שגם אתה לא התנגדת לקבל מענק קורונה כשחילקו לכולם.

אני חושב שהעסקים היו צריכים לבקש וזה לא ניתן להם בחינם.

ולמה לתקוף ?

הכל טוב.

בכל מקרה, הצרכנים (אנחנו) צריכים לנסות לרכוש מוצרים במחיר זול ככל הניתן, אז אני לא מבין מה הבעיה שאנשים רוצים שהיבואנים ימכרו עם פחות רווח. (ושהפער יתגלגל כמובן לרכישת סטייקים וגלידות או וואטאבר)

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

למה תוקף? חס וחלילה. לא מנסה לתקוף אף אחד.

ואם צריכים לבקש ועומדים בקריטריונים של הבקשה, מה הבעיה? אם היית זכאי להנחה בארנונה לא היית מבקש? אם עבדת בעבודה מועדפת אחרי צבא, לא ביקשת את המענק?

אתה לא מבין מה הבעיה, כי אתה לא זה שיפגע. אני לא יודע באיזה תחום אתה עוסק, אבל אם מחר תהיה דרישה ציבורית להקטין את הרווחים בתחום שלך?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

אני מעדיף לא לדבר על רווחים, אלא על תחרות.

וברור שהיבואנים צריכים להרוויח, אבל עדיף (גם להם בתכלס) שתהיה תחרות.

זה מצב בריא יותר, מאשר לדכא אותה במשך שנים ואז להגיע למצב שאיזה פוליטיקאי מצייר סביבם מטרה.

אולי כניסת היבואנים המקבילים תכניס תחרות בריאה עם הזמן.

לא חושב שמישהו רוצה שלא יהיו להם רווחים בכלל.

"אצלי" יש תחרות. לא חסרה.

פורסם
לפני 28 דקות, falou כתב:

המבקר הוא לא "המדינה".

קראת את הדוח? מה ההמלצות של המבקר?

אילו יבואנים נהנים מרווחים גבוהים ואילו לא?

"מוגזמים" זו מילה שלך. אין מושג כזה בכלכלה והיא לא מעניינו של המבקר.

במשרד המבקר עובדים עובדי מדינה כמו גם במשרד באוצר. לדעתי, הם מייצגים את המדינה בדיוק כמו עו"ד שלה, וכשהם אומרים את דברם, הם אומרים, לדעתי, את דבר המדינה.

לדעתי, כשמבקר מביא להבנתי רווחים שהם פי 2/3/4/5, כוונתו להראות שישנה בעיה עם רווחים מוגזמים. אם הוא היה מגלה רווחים של 2.3% מול 2.1%, הוא לא היה כותב כנראה  ו"רווחיותם...היו גבוהות באופן עקבי ומשמעותי מרווחיותן של...". משמעותי לא שווה ערך למוגזם?

בקיצור נראה לי שאנחנו מתעסקים בסמנטיקה.

לפני 26 דקות, SlowRide כתב:

הנושא הוא רווח מוגזם, לא אתה.

אי אפשר לדון מה זה רווח מוגזם בלי שתהיה למונח הגדרה.

ראה מה כתבתי לפאלו.

עייפתי מהנושא 🙁

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...