Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין שום דרך לנהל דיון אם מישהו שבוחר באופן מודע לא לרצות להבין.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעה, motizkn כתב:

אתה שם בצד סכום של 500 אלף שקל (לפי הדוגמא שלך) בזמן שבמדינות אחרות אתה שם סכום נמוך יותר. כלומר במדינה אחרת אתה יכול לקנות את אותו הרכב ובנוסף להישאר עם כסף ביד ולדוגמא להשקיע אותו.

רעיונית גם בישראל אתה יכול לקחת הלוואה על הרכב ולהשקיע את הכסף הקיים, ופה אנחנו כבר נכנסים לעניין של עלות הכסף ולא מחיר הרכב.

לפני שעה, motizkn כתב:

כי הערך יורד יותר מהר.

אתה יודע את זה עובדתית או מעריך? כי אני בכלל לא בטוח בקביעה הזו. אני אפילו חושב אחרת - לא מבסס את זה על נתונים סטטיסטיים אלא על כל סרטוני/כתבות ה"במקום לקנות בוקסטר חדשה ב-70K$ אפשר לקנות אחת בת 10 ב-5K$". לא הצלחתי למצוא ביד2 אחת בת 10, אבל כן יש אחת בת 12 שעולה 195K ש"ח, שזה לא בדיוק אותם 7% מהמחיר כחדשה.

לפני 56 דקות, mcaspi כתב:

שוב,  קראתי קטעים מהדו"ח. גם אם הבנתי אותו וגם אם לא, אני לא צריך להבין אותו, כי אני רק צופה מהצד.

אבל גם כצופה מהצד, אם אתה מעלה בעיה כלשהי, אתה חייב להבין לפחות את הבעיה והגורמים לה. אחרת זה סתם לרלורים.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 3 שעות, פבל כתב:

בוא נדבר שניה מספרית ולא בכותרות מתלהמות.

בוא, בשביל הספורט, ניקח את הנתון של 8.1% אחוזי רווח ונצא מנקודת הנחה הכי מתירנית, שכל ה-8.1% האלה הלכו לכיס של היבואנים.

פיג'ו 3008 שמשום מה הפכה לכוכבת השרשור מתחילה היום ב-169 אש"ח. אם היא הייתה מתחילה ב-155 אש"ח (0% רווח) כולנו היינו מבסוטים?

וראב4, אם הייתה מתחילה ב-175 אש"ח? או סופרב ב-172? אאוטלנדר ב-170?

אם אלה היו המחירים, היינו יוצאים לרחובות ופוצחים בשירת הלל על היבואנים ההוגנים בתבל שעובדים ללא לאות כדי להביא לצרכן הישראלי מחירי עלות?

תרשה לי להעריך, בזהירות והעדינות המתבקשת, ש"ביצים שלי".

מהיכן הנתון ש 155K = 0 רווח ליבואן ?

הרכב עלה עם תחילת השיווק בשנת 2017 כ 150K לגירסאת הכניסה , היום כ 168K, עליה של 12%.

האירו בשנת 2017 עמד בממוצע על 4.06

האירו בשנת 2018 עמד בממוצע על 4.24

האירו בשנת 2019 עמד בממוצע על 3.99

האירו בשנת 2020 עמד בממוצע על 3.92

האירו בשנת 2021 עמד בממוצע על 3.82

בשנת 2022 עד חודש אוגוסט הממוצע 3.54 

כלומר היבואן מלבד בשנת 2018 היה אמור להוריד מחיר עקב החלשות האירו, בפועל המחיר רק עלה וראלית הצרכן משלם כ 25% יותר על הרכב מיום ההשקה , 12% העלית במחיר הרכב  + 14% עקב החלשות האירו שהיבואן גורף את ההפרש לכיסו.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אם כל הרווח של היבואן הוא 8% מהמחזור וכל המחזור שלו זה ממכירת רכבים אז אם תשאיר הכל אותו הדבר ותוריד 8% מהמחיר תגיע לרווח אפס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בוקסטר ישנה לא מייצגת שום דבר, זה רכב ספורט נישתי בלי הרבה תחרות ומאט היצא.

אם רכב עממי חדש עולה בארץ פי 2 מרכב באירופה ומחזיק לצורך הדיון 15 שנה, אז ב 15 שנה בשני המקרים הערך יורד ל 0. כלומר הרכב איבד פי שתיים מהערך שלו לרכב המקביל באירופה, זה מתמטיקה בסיסית ולא סטטיסטיקה.

בנוסף לדוגמא הראשונה, באירופה באותו הסכום (ללא הלוואה) אתה יכול לרכוש את אותו הרכב ועדין להישאר עם כסף ביד.

פה בארץ אתה פשוט צריך לשים בצד סכום הרבה יותר גבוה, וגם פה אין סטטיסטיקה אלה מתמטיקה בסיסית.

טסלה 3 2022

פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, RK כתב:

אין שום דרך לנהל דיון אם מישהו שבוחר באופן מודע לא לרצות להבין.

לפני 29 דקות, פבל כתב:

אבל גם כצופה מהצד, אם אתה מעלה בעיה כלשהי, אתה חייב להבין לפחות את הבעיה והגורמים לה. אחרת זה סתם לרלורים.

פבל, מבקר המדינה ומשרד האוצר העלו מה שנראה כבעיה. לא אני.

אם הכוונה אלי (רומן), למה אתם חושבים שאני לא מבין מה הבעיה? אתם חושבים שאני לא יודע מה זה קפיטליזם? לא יודע מה זה היצע וביקוש? אתם חושבים שאני לא יודע שהבעיה היא גם עם הצרכן הישראלי? כל המטרה הייתה לקבל תשובות על מה שאנשי מקצוע מצאו.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם
לפני 49 דקות, CX25GTI כתב:

כלומר היבואן מלבד בשנת 2018 היה אמור להוריד מחיר עקב החלשות האירו

מי קבע?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני שעה, CX25GTI כתב:

כי אם הרווח שלו הוא 8% (בממוצע על פני כל הליין), והאוטו עולה 168K, סימן שהיבואן מרוויח עליו 13K, סימן שהוא עולה ליבואן 155K ואם הוא מוכר אותו ב-155K הוא מרוויח 0 שקל. 

לפני שעה, CX25GTI כתב:

הרכב עלה עם תחילת השיווק בשנת 2017 כ 150K לגירסאת הכניסה , היום כ 168K, עליה של 12%.

כלומר היבואן מלבד בשנת 2018 היה אמור להוריד מחיר עקב החלשות האירו, בפועל המחיר רק עלה וראלית הצרכן משלם כ 25% יותר על הרכב מיום ההשקה , 12% העלית במחיר הרכב  + 14% עקב החלשות האירו שהיבואן גורף את ההפרש לכיסו.

אתה מעלה בדעתך שאולי ב-5 השנים האלה מחיר הרכב ליבואן ו/או התקורות שלו עלו? הוא הרי לא עושה דרופ שיפינג, יש לו אשכרה עוד עלויות מעבר לעלות הרכב (שגם היא, כאמור, יכולה הייתה לעלות).

שלא תגיד שאני לא בסדר, הלכתי ובדקתי בשבילך כמה עלה הדגם באנגליה כשהושק לעומת היום. נכון שאי אפשר להשוות כי בהשקה היו גרסאות אחרות ממה שיש היום, אבל המחיר ההתחלתי עלה באיזה 50%. מ-21K בהשקה ל-31K היום, ומחיר הגרסה הבכירה עלה ב..... תופים בבקשה.... 18%! מ-33K בהשקה ל-39K היום (אני כמובן לא כולל בתוך זה את הגרסאות ההיברידיות שיקרות עוד יותר, כי הן לא היו קיימות בהשקה וזה לא הוגן).

אז תכלס אם אנחנו אשכרה מסתכלים על התמונה הגדולה, לובינסקי צריכים לקבל פרס, ולא ביקורת.

לפני כשעה, motizkn כתב:

בוקסטר ישנה לא מייצגת שום דבר, זה רכב ספורט נישתי בלי הרבה תחרות ומאט היצא.

אם רכב עממי חדש עולה בארץ פי 2 מרכב באירופה ומחזיק לצורך הדיון 15 שנה, אז ב 15 שנה בשני המקרים הערך יורד ל 0. כלומר הרכב איבד פי שתיים מהערך שלו לרכב המקביל באירופה, זה מתמטיקה בסיסית ולא סטטיסטיקה.

בנוסף לדוגמא הראשונה, באירופה באותו הסכום (ללא הלוואה) אתה יכול לרכוש את אותו הרכב ועדין להישאר עם כסף ביד.

פה בארץ אתה פשוט צריך לשים בצד סכום הרבה יותר גבוה, וגם פה אין סטטיסטיקה אלה מתמטיקה בסיסית.

בוקסטר היא דווקא דוגמה מצוינת לרכב ספורט עם שמירת ערך מופלאה (יחסית) בכל העולם. 

ולצערי אתה שוב בורח לססמאות והכללות במקום לדבר נתונים.... רכב בן 15 לא שווה 0 לא בישראל ולא בשום מקום אחר בעולם. לפני אי אילו שנים קניתי רכב בן 16 ב-8,000 שקל, ובערך שנה אח"כ מכרתי גם כן רכב בן 16 ב-350$, וזה רק כי נפרץ לו אטם ראש המנוע. אילולא זה, הוא היה נמכר ב-2000$.

בקיצור, המתמטיקה הבסיסית שלך כל כך בסיסית שאתה מתעלם אשכרה מהנתונים ופשוט מבסס את החישובים על תחושות. אי אפשר לנהל ככה דיון רציני.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 25 דקות, RK כתב:

מי קבע?

כמו שהיבואנים טורחים לעלות את המחיר עם עלית שערי המטבעות זה לא אמור גם להיות כאשר המטבעות נופלים ??

מחירי ההובלה היו בשפל של כל הזמנם עד אמצע 2021, האם הצרכן ראה ירידת מחיר ?

כמובן שזה לא יקרה כאשר אין תחרות , או אז היבואן גורף את ההפרש הישר לכיסו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

1. כבר הסבירו למה אין תחרות.

2. היבואן רואה שאנשים קונים, למה לעזאזל הוא צריך להוריד את המחיר?! 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, mcaspi כתב:

פבל, מבקר המדינה ומשרד האוצר העלו מה שנראה כבעיה. לא אני.

אבל אם אנחנו עולים על בריקדות כנציגי היבואנים ומנסים להסביר את הנושא לעומק, הייתי מצפה ממי שמייצג את מעליי הבעיה לנהוג בצורה דומה, לא? אחרת מה אנחנו עושים פה בעצם?

פורסם
לפני שעה, CX25GTI כתב:

אבל הרווח של היבואן הוא 8 אחוז מכלל המכירות. לשפוט לפי רכב אחד זה לא הוגן. 

כמו שתשפוט מסעדה שמרוויחה על בקבוק קולה 300 אחוז אבל מוכרת לך סטייק בהפסד של 5 אחוז. בסוף הרווח הוא על הכל. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 13 דקות, CX25GTI כתב:

מחירי ההובלה היו בשפל של כל הזמנם עד אמצע 2021, האם הצרכן ראה ירידת מחיר ?

אתה לא יכול לקחת פקטור אחד ולצפות שיישתקף במחיר.

תגיד, בכמה ירדו מחירי המכוניות בעשרים השנה האחרונות?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, falou כתב:

אתה לא יכול לקחת פקטור אחד ולצפות שיישתקף במחיר.

תגיד, בכמה ירדו מחירי המכוניות בעשרים השנה האחרונות?

אני לא מכיר ירידה במחיריפ של רכבים בארץ, המחיר פה הוא רק בכיוון אחד , מעלה.

שערי המטבעות בצניחה מול השקל לפחות בארבע השנים האחרונות , שום ירידת מחיר לא נרשמה, ירידת מחירי ההובלה העולמית וגם ההובלה פנים ארצית ירדו על אמצע 2021 , גם מזה לא ראינו דבר.

מה שכן ראינו הוא תיאום מחירים מופתי, יבואן אחד מעלה והשאר ממהרים ליישר את השורה.

עריכה אחרונה על ידי CX25GTI

פורסם

שום סיסמאות ושום דבר, משהוא צריך לממן את המחיר הגבוה ומי שממן את זה, זה הבעלים של הרכב כל אחד בתורו (בירידת ההערך).

אם הרכב עולה חצי אז העלות של הרכב על כל הבעלים לאורך הזמן נחתכת בחצי ועם הוא מוכפל אז העלות תוכפל.

בסוף זה משחק סכום 0 וזה לא משנה אך תסובב את זה.

טסלה 3 2022

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...