Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
Just now, RK כתב:

התירו בחוק יבוא מקביל. אני יוצא מתוך הנחה שנישה כדאית, מתמלאת. אם לא התמלאה, כפי הנראה היא לא מספיק כדאית. עובדה שלמותגים ומוצרים אחרים יש יבוא מקביל. להתמקח או לגשת לדילר בעיר אחרת אתה יכול גם היום, ובמקרים מסוימים זה גם ישא פרי.

בולשיט בריבוע.

מכיר היטב תחומים אחרים של יבוא מקביל, היבואן הרשמי עולה מהר על מקור היבוא המקביל מדווח ליצרן וזה דואג להעניש את הסורר אשר מכר את הסחורה , בצורה כזו הוא מזהיר את מי שחושב למכור , ואם ימכור אז במחיר קרוב לזה של היבואן הראשי דבר אשר מעקר מראש את כל הנושא.

יבוא מקביל יכול לעבוד אך ורק בשוק משוכלל עם מספר יבואנים לאותה תוצרת , השוק הישראלי מעוות בתחום הרכב, בתחום המזון ולכן שני התחומים הללו אנחנו משלמים ביוקר, ביוקר רב.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 30 דקות, CX25GTI כתב:

אבל כאשר היבואן קלט שהטמבל הישראלי קונה בכל מחיר המחירים טיפסו ללא הפסקה למרות האירו הצונח.

מי אשם בזה?

בפעם הלא יודע כמה, יקר מדי אל תקנה.

לקנות ולבכות זה ספורט לאומי פה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 דקות, CX25GTI כתב:

בולשיט בריבוע.

מכיר היטב תחומים אחרים של יבוא מקביל, היבואן הרשמי עולה מהר על מקור היבוא המקביל מדווח ליצרן וזה דואג להעניש את הסורר אשר מכר את הסחורה , בצורה כזו הוא מזהיר את מי שחושב למכור , ואם ימכור אז במחיר קרוב לזה של היבואן הראשי דבר אשר מעקר מראש את כל הנושא.

יבוא מקביל יכול לעבוד אך ורק בשוק משוכלל עם מספר יבואנים לאותה תוצרת , השוק הישראלי מעוות בתחום הרכב, בתחום המזון ולכן שני התחומים הללו אנחנו משלמים ביוקר, ביוקר רב.

איך תכריח יצרן לעבוד עם כמה יבואנים אם לא בא לו? איך תמנע תיאום עמדות בין היבואנים? המוצר הרי בסופו של דבר אותו מוצר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 29 דקות, CX25GTI כתב:

בולשיט בריבוע.

אתה חוזר כל הזמן לאותה נקודה, אבל אין לך יכולת לפעול מול היצרן, לא להכריח אותו למכור באותו מחיר לכמה יבואנים ולא להכריח אותו לא לתאם את המחיר שהוא רוצה שיימכר הרכב בשוק עם מחירי הרכבים האחרים.

לפני 51 דקות, CX25GTI כתב:

איפה יש שוק חופשי ?

יש יבואן נוסף לתוצרת ?

אני יכול לגשת לדילר בעיר אחרת ולהתמקח על מחיר הרכב ?

אתה יכול לקנות רכב אחר.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 11 דקות, falou כתב:

אתה חוזר כל הזמן לאותה נקודה, אבל אין לך יכולת לפעול מול היצרן, לא להכריח אותו למכור באותו מחיר לכמה יבואנים ולא להכריח אותו לא לתאם את המחיר שהוא רוצה שיימכר הרכב בשוק עם מחירי הרכבים האחרים.

אז זהו, אני לא בטוח שאין באמת יכולת לעשות משהו בנידון. זה שחלק מחברי הפורום מצפים מחלק אחר "שיביא פתרונות", כאילו הם המשיח שבא להציל את הצרכן, זה לא לעניין. 

אני בטוח שיש אנשים חכמים מאוד עם רעיונות מאוד יצירתיים שיכולים לעבוד. הבעיה היא שאו שהם לא מעוניינים בזה(כי המדינה מרוויחה יופי טופי מזה) או ששמים להם מקלות בגלגלים. 

פורסם

הלקוח הישראלי "ננעל" על דגם ומילל שלא נותנים לו הנחות. אתה ניגש ללובינסקי באותו מתחם אתה יכול לבחור בין 3008 לאופל המקבילה לו -גרנדלנדX . שזולה מהפיזו'. כמה לקוחות באמת עושים את זה וכמה מנסים להוריד את מחיר ה 3008 למחיר האופל? 

לקוחות "מפחדים" מרכבי 0 קילומטר, כי "זה יפגע במכירה" אחר כך. ובוכים שהיבואן לא רוצה למכור להם במחיר שמבקש הערוץ המקביל. 

זה הכשל - החשיבה הזו שמביאה אנשים לקנות בכל מחיר עם מינוף גבוה וכסף שאין להם ולילל.

כל עוד זה המצב לא יהיה פתרון ל"חזירות" כי תמיד יש מי שמשלם ל"חזיר" את מה שביקש.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 13 דקות, davemustaine87 כתב:

אז זהו, אני לא בטוח שאין באמת יכולת לעשות משהו בנידון. זה שחלק מחברי הפורום מצפים מחלק אחר "שיביא פתרונות", כאילו הם המשיח שבא להציל את הצרכן, זה לא לעניין. 

אני בטוח שיש אנשים חכמים מאוד עם רעיונות מאוד יצירתיים שיכולים לעבוד. הבעיה היא שאו שהם לא מעוניינים בזה(כי המדינה מרוויחה יופי טופי מזה) או ששמים להם מקלות בגלגלים. 

ברור שאתה לא יכול לעשות כלום, כי אני באמת לא מצליח להבין איך מחוקק ישראלי יוכל להכפיף יצרן זר לעשות או להימנע מלעשות איזושהי פעולה עם דילר זר. בחיי שאין לי מושג איך זה אפשרי. אולי אם יהיה כתוב בחוק שבמקרה כזה מפעילים את יחידת קיסריה של המוסד.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

חפרתם עם "החזירות". יקר לכם? אל תקנו, ככה פשוט. מה אתם רוצים בכלל? מכונית חדשה לכל פועל? מי שאין לו כסף שיקנה מכונית משומשת או שלא יקנה מכונית. 

• רעיון טוב! 2
פורסם

לפני שעתיים, RK כתב:

זה מוביל לזה שבגדול, אתם מדברים שטויות.

זה נכון בלי קשר. אבל אל תזלזל בזה, על זה בנויים פורומים באינטרנט ועוד הרבה דברים אחרים בחיים.

לפני שעתיים, RK כתב:

הרגשה היא לא מדד.

אתה לא יכול לרשום את זה. ואחרי זה את זה:

לפני שעה, RK כתב:

אבל זה כל הקטע של השוק החופשי. אם אני חושב שמחיר של מוצר כלשהו גבוה לעומת ערכו הנתפס בעיני, אני לא קונה. זאת מכונית, לא כיכר לחם.

אבל מה זה גבוה מערכו? גבוה בכמה?  תגדיר גבוה. תגדיר את ערכו בעינייך.

לפני שעתיים, RK כתב:

ואני שואל למה ובאיזו זכות? למה לא להגביל שכר, למשל, לרופאי שיניים? או, שלא תגיד שזה אישי, לעורכי דין? לעובדי הייטק? זה יותר טוב?

אני לא רוצה להגביל רווח ליבואן. זה שאני בתור צרכן שואף לקנות הכי זול שאני יכול ומצד שני כנותן שירות שואף להרוויח הכי הרבה שאני יכול זה לא סותר. כל אחד מגן על האינטרס שלו בכובע שהוא חובש. מה אתה חושב? שהבעלים של אחת מיבואניות הרכב לא מבקש הנחה אצל הרופא שיניים שלו? שהמשרדי עורכי דין שהוא עובד איתם לו נותנים לו תעריף עדיף? שהחברות שמספקות לו שירותי מחשוב לא עברו התמחרות משמעותית לפני?

אני רוצה שתהיה תחרות אמיתית. ובגלל זה אני רוצה לרשום שאתה לא יכול להשוות בין רופא שיניים ועורך דין ליבואן רכב. 

כי אם אני רוצה לקנות רכב X. רק מישהו אחד משווק אותו. אם אני רוצה סתימה או להגיש תביעה - ברוך השם בשני המקצועות לא חסרות אופציות.

לפני שעתיים, RK כתב:

כשאתה ואחרים אומרים "יבואנים יכולים למכור יותר בזול ועדיין להרוויח" למה אתה מתכוון? וכאן אנחנו מגיעים לשאלה - כמה הם מרוויחים עכשיו? כמה ירוויחו אחר כך? 

המחירים בארץ גבוהים מאד, רק שהסיבה לכך היא מיסוי פסיכוטי.

דוגמא להזכירך, ששכחנו לאחרונה כי הקורונה העלימה אותה, זה ערוצי ה-0 ק"מ. יבואני רכב יכלו למכור רכבים דרך מוכר צד ג' שהרוויח יפה מאוד (אלפים) על כל רכב ועדיין למכור אותו בהנחה משמעותית מאוד של מעל 10%, לפעמים גם משמעותית יותר, ועדיין להרוויח על הרכבים האלה.

לעומת זאת אם היית בא לרכוש את אותו רכב באולם התצוגה במחיר הזה היית נתקל בסירוב. והיו גם מסבירים לך - מה פתאום. זה רכב מליסינג. איכסה. אל תשווה לסחורה שאתה מקבל מאיתנו. אז הליסינג היה מתקשר ליבואן ומזמין במיוחד בשבילך ממנו את הרכב (קרה לי במציאות, שהנציג ליסינג התקשר למי שעובד מולו ביבואן, שאל איזה צבעים יש במלאי. הזמנו.  ואז הרכב הוזמן ועבר רישוי והכל אחרי שהזמנתי. זה לא רכב ששכב אצלהם). 

לפני שעה, RK כתב:

איך תכריח יצרן לעבוד עם כמה יבואנים אם לא בא לו? איך תמנע תיאום עמדות בין היבואנים? המוצר הרי בסופו של דבר אותו מוצר.

לפני כשעה, falou כתב:

אחד ממכם מאוד מבין בחוק ומשפט, השני אני לא יודע מה רמת ההבנה שלו, אני יוצא מנק' הנחה שיותר משלי.

אבל היו תקדימים שעל ידי חקיקה כופפו חברות מאוד חזקות. יותר חזקות מכל יצרן רכב. חברות שאין להן דאגות של מלאי ולהפטר ממנו. 

הנה רק עכשיו הייתה איזו חקיקה בקליפורניה לדעתי שמכריחה את טיקטוק לחסום חשבונות של קטינים או משהו כזה. מה שמאוד לא מתאים לה וחד משמעית יעשה לה נזק כלכלי משמעותי. 

אז חברה/יצרן יכול ללכת עם הראש בקיר. או יכול לנסות להתאים את עצמו לחקיקה. כמו שהוא מתאים את עצמו לדרישות שונות של שווקים שונים.

בישראל אי אפשר שיבואן ייצג יותר ממותג אחד. זה החוק. או שלא תביאו לפה רכבים או שתסתדרו עם זה (סתם דוגמא, אני יודע ששניכם חושבים שזה לא יעזור למחירים).

לפני שעה, RK כתב:

התירו בחוק יבוא מקביל. אני יוצא מתוך הנחה שנישה כדאית, מתמלאת. אם לא התמלאה, כפי הנראה היא לא מספיק כדאית. עובדה שלמותגים ומוצרים אחרים יש יבוא מקביל. להתמקח או לגשת לדילר בעיר אחרת אתה יכול גם היום, ובמקרים מסוימים זה גם ישא פרי.

מבחינתי העניין הזה הוא הדבר הכי תמוה.

ואני לגמרי מבין למה כל הטיעונים שלנו שאומרים שהרווח על מכירת מכוניות הוא יפה לא מחזיקים מים ברגע שאין יבוא מקביל משמעותי ומה שיש לא זול יותר.

פורסם
לפני 2 דקות, Nakamichi כתב:

הנה רק עכשיו הייתה איזו חקיקה בקליפורניה לדעתי שמכריחה את טיקטוק לחסום חשבונות של קטינים או משהו כזה.

אתה מדבר פה על:

1. הכלכלה החמישית בגודלה בעולם

2. על ביצוע מהלך מאוד ברור, מוגדר ונקודתי

3. קליפורניה יכולה לחסום את טיקטוק. כלומר, יש לה אפשרות להכריח.

איך אתה יכול להכריח את VAG למי למכור? איזו סנקציה אפשר להפעיל? איך אפשר לדעת מה הפרקטיקה שהיא מפעילה?

לפני 4 דקות, Nakamichi כתב:

ואני לגמרי מבין למה כל הטיעונים שלנו שאומרים שהרווח על מכירת מכוניות הוא יפה לא מחזיקים מים ברגע שאין יבוא מקביל משמעותי ומה שיש לא זול יותר.

אם תחזור אחורה, הסברתי איך זה עובד ולמה ייבוא מקביל לא עובד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 52 דקות, Nakamichi כתב:

זה נכון בלי קשר. אבל אל תזלזל בזה, על זה בנויים פורומים באינטרנט ועוד הרבה דברים אחרים בחיים.

אתה לא יכול לרשום את זה. ואחרי זה את זה:

אבל מה זה גבוה מערכו? גבוה בכמה?  תגדיר גבוה. תגדיר את ערכו בעינייך.

אני לא רוצה להגביל רווח ליבואן. זה שאני בתור צרכן שואף לקנות הכי זול שאני יכול ומצד שני כנותן שירות שואף להרוויח הכי הרבה שאני יכול זה לא סותר. כל אחד מגן על האינטרס שלו בכובע שהוא חובש. מה אתה חושב? שהבעלים של אחת מיבואניות הרכב לא מבקש הנחה אצל הרופא שיניים שלו? שהמשרדי עורכי דין שהוא עובד איתם לו נותנים לו תעריף עדיף? שהחברות שמספקות לו שירותי מחשוב לא עברו התמחרות משמעותית לפני?

אני רוצה שתהיה תחרות אמיתית. ובגלל זה אני רוצה לרשום שאתה לא יכול להשוות בין רופא שיניים ועורך דין ליבואן רכב. 

כי אם אני רוצה לקנות רכב X. רק מישהו אחד משווק אותו. אם אני רוצה סתימה או להגיש תביעה - ברוך השם בשני המקצועות לא חסרות אופציות.

דוגמא להזכירך, ששכחנו לאחרונה כי הקורונה העלימה אותה, זה ערוצי ה-0 ק"מ. יבואני רכב יכלו למכור רכבים דרך מוכר צד ג' שהרוויח יפה מאוד (אלפים) על כל רכב ועדיין למכור אותו בהנחה משמעותית מאוד של מעל 10%, לפעמים גם משמעותית יותר, ועדיין להרוויח על הרכבים האלה.

לעומת זאת אם היית בא לרכוש את אותו רכב באולם התצוגה במחיר הזה היית נתקל בסירוב. והיו גם מסבירים לך - מה פתאום. זה רכב מליסינג. איכסה. אל תשווה לסחורה שאתה מקבל מאיתנו. אז הליסינג היה מתקשר ליבואן ומזמין במיוחד בשבילך ממנו את הרכב (קרה לי במציאות, שהנציג ליסינג התקשר למי שעובד מולו ביבואן, שאל איזה צבעים יש במלאי. הזמנו.  ואז הרכב הוזמן ועבר רישוי והכל אחרי שהזמנתי. זה לא רכב ששכב אצלהם). 

אחד ממכם מאוד מבין בחוק ומשפט, השני אני לא יודע מה רמת ההבנה שלו, אני יוצא מנק' הנחה שיותר משלי.

אבל היו תקדימים שעל ידי חקיקה כופפו חברות מאוד חזקות. יותר חזקות מכל יצרן רכב. חברות שאין להן דאגות של מלאי ולהפטר ממנו. 

הנה רק עכשיו הייתה איזו חקיקה בקליפורניה לדעתי שמכריחה את טיקטוק לחסום חשבונות של קטינים או משהו כזה. מה שמאוד לא מתאים לה וחד משמעית יעשה לה נזק כלכלי משמעותי. 

אז חברה/יצרן יכול ללכת עם הראש בקיר. או יכול לנסות להתאים את עצמו לחקיקה. כמו שהוא מתאים את עצמו לדרישות שונות של שווקים שונים.

בישראל אי אפשר שיבואן ייצג יותר ממותג אחד. זה החוק. או שלא תביאו לפה רכבים או שתסתדרו עם זה (סתם דוגמא, אני יודע ששניכם חושבים שזה לא יעזור למחירים).

מבחינתי העניין הזה הוא הדבר הכי תמוה.

אני יכול לרשום את מה שרשמתי מסיבה מאד פשוטה - אני לא בא ללמד את היבואנים איך לעבוד ולתמחר. אני קובע לעצמי את ערך הרכב בעיניי (וכמה היבואן מרוויח או מפסיד לא מעניין אותי) ומשם מתמקח ואו שתהיה עסקה או שלא. שורת הרווח של היבואן לא במערך השיקולים שלי.

זה רכב חדש, מוצר שאינו זול באף מקום בעולם. יותר זול מפה? במקומות רבים מאד כן. ישתלם לך להביא לבד? תביא לבד. יש בירוקרטיה וטופסולוגיה? נכון, זה מה שיבואן עושה, בין היתר.

לגבי יבואן לכל מותג, אין מקום אחד בעולם שזה עובד ככה. לפי מה תקבע? מותג מסחרי? מבנה בעלות? 

לגבי הפעולות בהן נוקט יצרן מול דילרים בחו״ל כבר דיברתי. מת לדעת איזו חקיקה, לדעתך, יכולה להעביר מדינת ישראל כדי למנוע מיצרן רכב לא לחלק הוראות לדילר, נניח, בבלגיה, סתם לשם הדוגמא, ואיך תאכוף את זה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ובוא נגיד שתקבע ותאכוף. אנחנו שוק כל כך חשוב שאיזה יצרן יגיד וואלה, ישראל היא צרכנית כל כך גדולה ששווה לי המאמץ הזה או שאנחנו שוק קטן שיגידו לו לך לייצר סוסיתא?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 3 שעות, CX25GTI כתב:

אכן חזירות של יבואן בלבדי ללא תחרות.

היבואן לא התבייש להעלות מחירים ללא הפסקה מרגע השקת הדגם המעודכן ב 2017, אז הוא נמכר ב 145 בגירסאת הדיזל, ומנוע 1.2 הושק במחיר של 152.

אבל כאשר היבואן קלט שהטמבל הישראלי קונה בכל מחיר המחירים טיפסו ללא הפסקה למרות האירו הצונח.

כל אחד שיעשה מה שהוא רואה לנכון עם כספו , אבל ההגנה האוטומטית שמקבלים פה יבואני הרכב אצל חלק מהמגיבים מראה שבהחלט זה מגיע לנו .

כאשר הרכב הושק במחיר של 150K זה היה בהחלט מחיר סביר , היום הרכב נושק ל 170, אם זה נראה לך שפוי תתכבד וקנה.

אני חושב שזו חזירות.

אבל זה העניין, מי שבעייתי כאן הוא קודם כל הצרכן. אם אני רוצה 3008 אבל חושב שהמחיר גבוה מידי וכך יחשבו נוספים שכמוני לא ירכשו את הרכב בשל מחירו הנוכחי, יש סיכוי שהיבואן יעשה חושבים. הוא אולי לא יוריד את המחיר הרשמי כי יש לזה כל מיני משמעויות אבל יצא במבצע אטרקטיבי, אבל אם בוכים ורוכשים? ליבואן אין למעשה כל אינדיקציה שהתמחור שלו בעייתי. לובינסקי לא סתם אמרו לעצמם נקפיץ את המחיר ונראה מה קורה, הם בהחלט עשו שיעורי בית והבינו כנראה שבמחיר החדש אולי הם יפסידו X לקוחות אך בסך הכל ירוויחו יותר. יתכן גם כי התמחור הראשוני היה מראש בכדי להכניס לקוחות חדשים ולהעלות כמה שיותר רכבים על הכביש, שזה מסע הפרסום הטוב ביותר בסוף. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לגבי ה3008 צריך לזכור שני דברים:

1. הוא היה הסנונית הראשונה בליין החדש והמוצלח של PSA אחרי שנים של אשפה שנמכרה ללקוחות ואני עדין בתאור שלי.

2. ה3008 שהוא החליף הגיע עם מנוע ה״נסיך״ הידוע לשמצה שדי הכחיד את המותג הזה בארץ ולימד אנשים שלל קללות חדשות.

המחיר הראשוני וה״נמוך״ שלו בנסיבות הללו ברור.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

ועכשיו משווקים אותה עם מנוע "בן של נסיך", pureshit. 

עד ששיקמו את המותג עם דגם מוצלח, הולכים להחריב אותו שוב. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...