Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, yuvalganim כתב:

אז בא המחוקק ושינה את המציאות שלנו בעשור האחרון, אני מצפה ללא פחות בתחום הרכב.

לפני שעתיים, yuvalganim כתב:

אתה ממשיך להגן על עוולות צרכניות ללא שום היגיון נראה לעין.

להזמין מעלי אקספרס לוקח לפעמים חודשיים, אז לחכות חודשיים? אחלה. אבל זה לא סעד סביר.

הציפיה שלי מהרגולטור היא להביא לתחרות בישראל על המוצר הזה וגם לגרום לכך שהיבואן לא יעשה לך פרצוף או שביתה איטלקית כשאתה מביא חלק מהבית (גם את זה ראינו הרי).

אבל יש תחרות. את אותו החלק אתה יכול ללכת ולקנות מיידית מבוריס חלפים. אולי הוא יותר זול. אבל אולי בוריס לא מחזיק אותו במלאי כי להחזיק אותו במלאי עולה לבוריס כסף ולא שווה לו להחזיק חלקים נדירים במלאי, שכן הוא יצטרך למכור אותם ב2000 שקלים כמו היבואן ולא ב-500 נניח. אבל אם אתה רוצה אותו ב-500 מיידית תצטרך לחכות שבוריס יזמין. מבין? אתה לא יכול לצפות מכולם להתיישר לפי הציפייה שלך. זה לא ריאלי. 

• אהבתי 4

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, yuvalganim כתב:

אני לא יכול לתת פתרון, איני מחוקק ואיני בעל תפקיד. הציפיה שלך ממני לפתרון אינה במקומה.

אני יכול להציע הצעות - ואכן הצעתי פה הצעות להפריד בין היבוא לשירות והטיפול (חזרתי על זה 20 פעם אולי בשרשור הזה)

הפתרון שלך הוא "אז אל תשלם" הרי זוהי תשובה לא ראויה ואני בהחלט מצפה מהרגולטור להתערב.

אין לי שום ציפיה מהיבואנים (וגם את זה אמרתי) שמנסים למקסם את הרווח שלהם ובצדק. זה עדיין לא אומר שאין פה חזירות.

גם על הסלולר בזמנו שילמנו 900% יותר ממה שאנחנו משלמים היום, וגם אז זה היה מותר וחוקי, האם זו לא הייתה חזירות?

ספוילר: זו בהחלט הייתה חזירות!. 

אז בא המחוקק ושינה את המציאות שלנו בעשור האחרון, אני מצפה ללא פחות בתחום הרכב.

אוקצור, אתה לא רוצה לדעת ולא רוצה להבין. אתה באמצע טנטרום, ורוצה שרכב יהיה כמו טלפון סלולרי. רק שטלפון סלולרי (הקו) זה שירות ולא מוצר, אין מלאים, ואין את כל ה-1001 אילוצים שיש ליבואן רכב. זה לא דומה בכלום. וכמו שכבר נכתב, השירות שאתה מקבל היום בסלולר תואם את המחיר. גרוע. 

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 שעות, CX25GTI כתב:

כאשר יש לך רכב תחת אחריות ואתה יודע שאם לא תכניס את הרכב לטיפול במוסכי היבואן אתה תקבל לקרדה במידה ותהיה בעיה זו חזירות כיוון שהיבואן מודע לעובדה הזו ויודע לנקנק אותך כמו שצריך

מישהו הכריח אותך לקנות רכב חדש באחריות? המחירים גלויים, כתוב כמה עולה הרכב וכמה עולה כל טיפול אצל היבואן. אם זה יקר מדי, תקנה משומש.

עזוב את זה שכבר החוק לצידך במקרה של אי כיבוד אחריות במידה והרכב טופל במוסכים מורשים לא של היבואן.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

גם לחברות תקשורת וסלוללר יש צורך בהשקעות בתשתיות, ובסניפים. אפשר לחשוב שלפני 15 שנה שהם חייבו ככל העולה על רוחם השירות שלהן היה למופת.מאז שלא קונים מהם מכשירים כבר בקושי צריכים אותם.

היום הכל נעשה בחברות הסלולר באתרים שלהם (אני בפלאפון אבל בטח גם במתחרים) יש אפשרות לפנות לשירות בוואטצפ ושהייתי צריך אותם בפסח בנסיעה לחו"ל שיבדקו לי הגדרות כי סים מקומי לא עבד לי הם היו בסדר גמור. כמו כן בכל עיר יש מרכז שירות אחד או יותר מודה שלא הייתי צריך אבל באיזורי הוא ניראה דיי רגוע.

פורסם
בתאריך 6.9.2022 בשעה 19:00, davemustaine87 כתב:

מודע לזה שעשיתי טעות בחישוב המס על הטסלה. תיקנתי את זה אחר כך בחישוב עצמי(מכאן ה-13 אלף הפרש) ולא כתבתי את החישוב בפורום. 

והמחיר הזה בצרפת הוא אחרי VAT צרפתי ולא כולל סובסידיות(מקבלים אותה אחרי הקניה מהמדינה)

רכב חשמלי שבצרפת עולה 42 אלף יורו(כולל VAT) יעלה בארץ 170 אלף( 165 אלף שקל+ 5 אלף על גג פנורמי-ראש בראש עם אותו אבזור)

42K אירו הם 143K שקל. בין זה ל-170 זה פער סביר שאפשר בקלות להסביר ע"י מס או שאר התקורות של יבואן ישראלי שלא קיימות בצרפת (שינוע/רווח לשני גופים)

בתאריך 6.9.2022 בשעה 19:00, davemustaine87 כתב:

אתה אומר ממה שאתה יודע? במידה וכן, כמה הוא ? 

פשוט משווה את הפער בין המחירים של דגמי טסלה בישראל למתחרים שלהם לעומת אותו פער בחו"ל. 

בתאריך 6.9.2022 בשעה 19:35, Nemesis כתב:

הדוגמא של היבוא המקביל היא לא כ"כ טובה לטעמי. 

היבואן המקביל ככל הנראה משלם הרבה יותר עבור הרכב. 

מאידך, אין לו את ההוצאות שיש ליבואן הרשמי (מוסכים/שיווק/פרסום/יח"צ קד"מ וכו').

בתאריך 6.9.2022 בשעה 20:26, Nakamichi כתב:

דווקא פה אתה ממש יורה לעצמך ברגל. 

כי יש תחרות משוגעת. אתה משווה בין החנויות שמוכרות הכי זול בזאפ - ושם ההבדלים קטנים. כל אחד אוכל 3 שקל במחיר כל פעם.

אבל תשווה אותן ליבואן רישמי ותראה פער לא קטן. שבוע שעבר קניתי שעון שמוכרים בסמסונג ב-900 או 950 ב-550 בלאסט פרייס. עם שנתיים אחריות ומשלוח הביתה.

אתה לא יכול להשוות בין מחיר של "יבואן רשמי" לבין יבוא אפור של דגם שמיועד לאיזה הונדורס או משהו. מה גם שמדובר במקרה בודד שלא בהכרח מייצג. אם אתה מכיר חנויות שבאופן קבוע מוכרות את המוצרים שלהם ב-43% פחות אני אשמח לקבל את הכתובת שלה, אני בדיוק צריך כמה דברים. 

בתאריך 6.9.2022 בשעה 20:26, Nakamichi כתב:

כן. אתה צודק. 

אני אישית כבר איזה חודש לא קונה טונה סטארקיסט או סנפורסט. אז אם אתם מחלקים פה מדליות, תרשום אותי ברשימה.

רשמתי. אתה כרגע מספר 28.

לפני 22 שעות, ירון דורפמן כתב:

גילוי נאות?

חשבתי על זה, וחשבתי על זה שיקפצו עלי כי אני "האויב" ובעל אינטרס מובהק (אני עובד ביבואן רכב - סקייוול). 
אבל אז הבנתי ש...
1. אני לא מדבר על המוצר "שלי"

2. אני לא מדבר על המוצר של המתחרים

3. אני לא אומר ש"אני/אנחנו" (יבואני רכב) בסדר.

4. חשבתי בדיוק אותו דבר לפני שעבדתי ביבואן רכב (ואתה יותר ממוזמן לחפש הודעות שלי מלפני אוקטובר האחרון, אז פרסמתי שרשור "חציתי את הקווים" כדי שחלילה אף אחד מהגולשים הקבועים פה לא יחשוד)

5. אני מתייחס לכל הענף כמקשה אחת

6. אני לא יודע כמה אנחנו מרוויחים על כל רכב (אחרי הוצאות, או אפילו בכלל האמת... אני לא יודע כמה הרכב עולה לנו), ואני לא נוטה להגן שאופן עיוור על דברים שאני לא יודע מה הם.

6. וזה אחד גדול - אשכרה אמרתי לך איך להוריד את המחירים.

לפני 20 שעות, Uri-G כתב:

בואו נרכז אצל יבואן אחד כמה מותגים, זה טוב לנו, כי זה מקטין את התחרות והוא יגלגל את הרווחים לצרכן

מבין את הציניות, אבל קח בחשבון שזה שמישהו לא מסכים איתך על הגורם לבעיה, לא בהרכח אומר שהוא לא מסכים על קיומה של הבעיה. תחשוב על זה.

לפני 20 שעות, Uri-G כתב:

כל היבואנים האלה שרשמת, ביחד, אחראים לפחות מ 4% מהיבוא לארץ (לא פעם מדובר גם על רכבי יוקרה בהם הפערים גדולים מאוד) ובניגוד למה שכתבת זה לא מעיד על רווחיות נמוכה כי אם להיפך.

בדיוק בגלל זה כתבתי שזה או בגלל שהרווחיות לא כזו גבוהה או שהתרבות הצרכנית היא כזו שלאף אחד אין באמת נחיצות להוריד מחירים כדי למכור.

לפני 20 שעות, Uri-G כתב:

יצרנים לא מוכרים רכב ישירות ליבואנים מקבילים, כך שהם צריכים לקנות מסוכני משנה שגם להם מגיע רווח, וגם להם אסור לפי היצרנים למכור ליבואנים מקבילים, כך שכל זה נעשה בקומבינות ובהסתר שגם לזה יש מחיר כלכלי שעל כל זה היבואן המקביל צריך לשלם מס, ועדיין היבואנים המקבילים מצליחים מפעם לפעם להשיג מלאי ולמכור ביותר בזול גם אם זה בשקלים בודדים מהיבואנים הבלעדיים. זה רק אומר שיבואן בלעדי שקונה ישירות מהיצרן, לא צריך לפרנס סוכני משנה, לא צריך קומבינות וגם כפי שמעידים פה אנשים זוכה גם להנחה מהיצרן בגלל המיסוי הגבוה וגם קונה ומוכר בכמויות הרבה יותר גדולות, מרוויח הרבה ואפילו הרבה מאוד.

א, יבואן בלעדי הרבה מאוד פעמים דווקא כן צריך לפרנס "סוכני משנה" בדמות חברות ליסינג ו/או 0 ק"מ למיניהם. 

ב. כל מה שאמרת נכון, ותמונת המראה של זה היא שליבואן המקביל אין את ההוצאות שיש ליבואן הרשמי.

לפני 20 שעות, Uri-G כתב:

וזו לא זריקה מהמותן, את זה אומרים שני גופים ציבוריים שבדקו את התחום ועברו על דו"חות ועשו השוואות מול רווחים של גופים מתחומים דומים.

לך אחורה ותגיד לי איפה ראית שכתבתי שהמצב סבבה או סביר. בוא לא נשלה את עצמנו, גם אני הייתי שמח, כמו בסטייס אוף ניו יורק, לקנות M3 במחיר ריאלי של מה שעולה לי בישראל מאזדה 3 (כ-20 משכורות חציוניות). כל מה שאני כותב זה שאני לא הייתי רץ להשחיז את הקלשונות כלפי היבואנים כל כך מהר, ומחפש סיבות למחירים הגבוהים במקומות אחרים (למשל במראה).

לפני 20 שעות, Uri-G כתב:

2. לא מדוייק ובכל מקרה אצל היבואנים המוסכים היא שורת רווח ולא הוצאה.

אתה יודע כמה עולה להקים מוסך? ו"להכשיר" את המוסך ועובדיו להשקה של דגם חדש (מלאי, מיכשור, הכשרות תכלס)? כי אני כן. וכשאתה חדש, כמו טסלה, מוסך הוא ממש - אבל ממש - לא שורת רווח. 

לפני 20 שעות, Uri-G כתב:

3. זה לא ממש משנה. הוא היצרן כך שהוא קובע את שורת הרווח שהוא מעוניין על החלפים ומשום מה הוא רוצה פחות ובפער שממש לא מסביר מתווך נוסף בדרך, מה גם שאת הוצאות המתווך בארץ יש גם לטסלה בארץ.

בוודאי שזה משנה. כי אם טסלה החליטה שהיא רוצה להרוויח 10% על הפנס שהיא מוכרת לך. היא תייצר אותו ב-100% ותמכור ב-(100+מיסים+הוצאות)*110%. היבואן, שגם רוצה להרוויח 10% יקנה את הפנס הזה ב-(100+הוצאות+מיסים)*110% וימכור אותו ב-((100+הוצאות+מיסים)*110%)*110%. עכשיו, מעולם לא התיימרתי להיות טוב בחשבון, או אפילו ממוצע בחשבון. אבל אפילו אני מבין שהמספר השני הרבה יותר גדול מאשר המספר הראשון. 

ולטסלה יש הרבה פחות הוצאות מתווך כי אין מתווך. יש גוף אחד שמרוויח כסף בכל התהליך. זאת (להערכתי החצי-מקצועית) חלק מהסיבה שהיא כל כל נחושה לעבוד רק ככה בכל העולם, כי אם המחיר של האוטו שלה במדינה כלשהי שווה למחיר של רכב אחר, אבל העלויות שמועמסות על המחיר הזה קטנות יותר במקרה של טסלה כי אין דילר ופרסום וכו' - היא מרוויחה יותר. 

יותר מזה, היא גם שולטת במספרים מההתחלה ועד הסוף (סתם בשליפה מהמותן - היא יכולה להצהיר על מחיר "בשער הנמל" נמוך מהמחיר בפועל כדי לשלם פחות מס).

לפני 20 שעות, Uri-G כתב:

שכחת רק להציג תמונה נוספת:

Screenshot_20220907-004259_Chrome.thumb.jpg.06347eab5bab66d4da943d492d12a558.jpg

ממתי סקודיאק הוא מתחרה של Q5? 
אבל אתה יודע מה? סתם בשביל הקטע ובשביל לצאת אקסטרה צודק (:D) מה ההפרש באחוזים בין סקודיאק בסיסי ל-Q5 בסיסי? אל תחפש. זה בדיוק אותם 50% יותר. 

לפני 20 שעות, Uri-G כתב:

מסתבר שבחו"ל יודעים לעשות מיתוג בלי לקרוע את הכיס של הצרכן. אצלנו כשעושים "מיתוג" זה אומר שמוכרים רכב במחירים אסטרונומיים.

מיצוב, לא מיתוג. ומסתבר שה"עלויות" של זה די דומות גם בחו"ל (לפחות באנגליה, לפחות במקרה הזה).

מיתוג זה באמת חרא יקר מאוד.

לפני 8 שעות, Nakamichi כתב:

אבל לטעמי ודעתי חזירות זה כשמישהו עושה משהו שגורם לך כלקוח להרגיש קצת סלידה מהמעשה.  וכל לקוח יש לו את הסף שלו. 

הנקודה היא שבישראל הסף הזה הוא (ככל הנראה, כי עדיין לא הגענו אליו) קצת אחרי שגומרים ללקוח על הפרצוף. כל דבר פחות מזה אנחנו בולעים (no pun inteded) בשקיקה.

לפני 6 שעות, Nakamichi כתב:

אגב. אתה יכול לעשות את זה גם היום.

יש דרך לעשות חישוב של הרווח על ידי המחיר לנכים.

נכים לא משלמים מיסים והמחיר לנכה הוא מחיר הרכב פחות המיסים.

מהמס אתה יכול לחשב את עלות הרכב ליבואן בכניסה לארץ. ואז אתה יכול לדעת מה הרווח.

לא, אתה לא יכול. ניסיתי את זה פעם עם כמה אנשים שממש ממש ממש טובים בחשבון. אני לא זוכר בדיוק מה היה הנעלם שהיה חסר, אני חושב שזה היה העובדה שאתה לא יודע אם הוא מרוויח אותו דבר על רכב עם מס או בלי מס, אבל אל תתפוס אותי במילה. כל מה שאני זוכר זה שישבנו על זה כמה שעות ובסוף הגענו למסקנה שזה לא פתיר. 

לפני 4 שעות, blackpolo כתב:

גם לחברות תקשורת וסלוללר יש צורך בהשקעות בתשתיות, ובסניפים. אפשר לחשוב שלפני 15 שנה שהם חייבו ככל העולה על רוחם השירות שלהן היה למופת.מאז שלא קונים מהם מכשירים כבר בקושי צריכים אותם.

היום הכל נעשה בחברות הסלולר באתרים שלהם (אני בפלאפון אבל בטח גם במתחרים) יש אפשרות לפנות לשירות בוואטצפ ושהייתי צריך אותם בפסח בנסיעה לחו"ל שיבדקו לי הגדרות כי סים מקומי לא עבד לי הם היו בסדר גמור. כמו כן בכל עיר יש מרכז שירות אחד או יותר מודה שלא הייתי צריך אבל באיזורי הוא ניראה דיי רגוע.

1. זהו, שזה בדיוק היה הגרעין של הרפורמה - לאפשר לחברות "לרכוב" על תשתית של חברות אחרות. 

2. לפני הרפורמה היו מרכזי שירות/מכירה בערך בכל קניון בכל עיר ועוד כמה מפוזרות בחנויות סלולר עצמאיות. אני לא זוכר מתי ראיתי פעם אחרונה סניף של סלקום שהוא לא איזה קיוסק מסכן באמצע השביל (אני זוכר עד היום את הסניפים של אורנג' ושל פלאפון בקניון חיפה, שהתחרו ביניהם למי יש יותר עמדות שירות ותפסו יותר נדל"ן מהקולנוע.

3. המעבר למתן שירות באינטרנט ובוואטסאפ היה הכרח (כדי לחסוך בהוצאות) בדיוק כמו שהוא היה "קידמה", זה פשוט צירוף מקרים היסטרי שזה קרה ככה. אם הרפורמה הייתה עוברת 5 או אפילו שנים לפני כן (סך הכל ב-2002, כשכבר לכולם היו טלפונים סלולריים, כן?), אני מעריך בזהירות המתבקשת שהיא הייתה קורסת אל תוך עצמה תוך פחות משנתיים. 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 24 דקות, פבל כתב:

מאידך, אין לו את ההוצאות שיש ליבואן הרשמי (מוסכים/שיווק/פרסום/יח"צ קד"מ וכו').

מוסכים זה מרכז רווח ולא הוצאה. שאר ההוצאות חלות גם על היבואן הראשי וגם על המקביל - כל אחד על פי רצונו.

פורסם
לפני 21 דקות, פבל כתב:

42K אירו הם 143K שקל. בין זה ל-170 זה פער סביר שאפשר בקלות להסביר ע"י מס או שאר התקורות של יבואן ישראלי שלא קיימות בצרפת (שינוע/רווח לשני גופים)

42 אלף יורו זה העלות לצרכן הצרפתי שכוללת מס( 20% אם ראיתי נכון) ההיבואן הישראלי מן הסתם לא משלם את המס הזה.

אם כבר יותר סיכוי שהיצרן מוכר לו בזול יותר ממה שהוא משווק בצרפת.

זה כבר הופך את הסכום ל-114 אלף, שעליו מתלבשים המיסים הישראלים. 

פורסם
לפני 28 דקות, פבל כתב:

(שינוע/רווח לשני גופים)

רק דבר קטן. יש שינוע, הרכב לא עושה טלפורט לסוכנות בפאתי דיז'ון, בין אם זה שקוף ללקוח או לא - זה לא משנה. מה שכן השינוע באירופה שונה מהשינוע לארץ. 

אותו דבר לגבי הרווח. אבל זה לא משנה את הנקודה שלך.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 11 דקות, davemustaine87 כתב:

42 אלף יורו זה העלות לצרכן הצרפתי שכוללת מס( 20% אם ראיתי נכון) ההיבואן הישראלי מן הסתם לא משלם את המס הזה.

אם כבר יותר סיכוי שהיצרן מוכר לו בזול יותר ממה שהוא משווק בצרפת.

זה כבר הופך את הסכום ל-114 אלף, שעליו מתלבשים המיסים הישראלים. 

ה-20% שאתה מדבר עליהם הם מע"מ (לא יודע אם זה באמת 20% אבל זה לא באמת משנה את העיקרון), אני מדבר על כל מה שמעבר למע"מ שהדילר/יצרן לא משלמים כי הרכב מיוצר בצרפת (או בתוך -EU).

לפני 6 דקות, David32 כתב:

רק דבר קטן. יש שינוע, הרכב לא עושה טלפורט לסוכנות בפאתי דיז'ון, בין אם זה שקוף ללקוח או לא - זה לא משנה. מה שכן השינוע באירופה שונה מהשינוע לארץ. 

אותו דבר לגבי הרווח. אבל זה לא משנה את הנקודה שלך.

כן, ברור. זאת פשוט הייתה גם ככה חפירה פחד והנחתי שאפשר להשמיט את הדקויות האלה בפורום אוטואים. אגב, עם כמה שעסקים בישראל גוזרים עסקים אחרים, אני לא אופתע אם השינוי מהמפעל במולהאוס לסוכנות בדיז'ון (218 ק"מ, ואלה מספרים ונתונים מדויקים. כי כזה אני, משועמם מספיק כדי אשכרה לבדוק איפה יש מפעלים וסוכניות של פיג'ו ומה המרחק ביניהם) עולה בערך רבע מהשינוע מנמל אילת לסוכנות בתל-אביב/ראשל"צ/הרצליה.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 15 שעות, CX25GTI כתב:

רעיון פשוט, לחייב את יבואני הרכב לפרט בהצעת מחיר את המחיר נטו של הרכב ובנפרד את המס שהמדינה גובה על הרכב.

בצורה כזו כל אחד יוכל להתמקח בין הסוכניות השונות על מחיר הרכב נטו כאשר המיסים הם נתון ידוע ממחיר הרכב.

מה כולל "מחיר נטו"?

מה שאתה אומר זה שעסק צריך לפתוח את הספרים שלו בפני הציבור והתחרות את כל הפירוט של כל עסקה שהוא עושה?

שירלי, את בטח מתבדחת...

זה קודש הקודשים של הפרטיות של איך עסק מתנהל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, פבל כתב:

(100+הוצאות+מיסים)*110% וימכור אותו ב-((100+הוצאות+מיסים)*110%)*110%. עכשיו, מעולם לא התיימרתי להיות טוב בחשבון, או אפילו ממוצע בחשבון. אבל אפילו אני מבין שהמספר השני הרבה יותר גדול מאשר המספר הראשון

המספר השני גדול ב10% בדיוק מהמספר הראשון, זה ממש לא הרבה ולא מסביר את הפער.

הפער הגדול בין מחירי החלפים אצל טסלה לאחרים הוא לא בגלל מה שרשמת ומוזר שבתור מישהו בענף אתה לא מבין את זה.

הפער הוא כי רוב החלקים שטסלה מוכרת הם חלקי מרכב או חלקים שיכולים להיפגע בתאונה/חבלה. היבואנים בישראל אוהבים לעשות קומבינה יחד עם חברות הביטוח על חשבון הלקוחות שלהם ומתמחרים את החלפים האלה במחירים שערורייתיים. 

כשאתה צריך חלק בארץ והחלופה שלך היא רק מקורי המחיר הרבה פעמים הוא שערורייתי.

אנשים טסו לפולין קנו חלק וחזרו והשאירו הרבה כסף בכיס.

עכשיו תגידו ״אבל אתה יכול לטוס לפולין אם צריך״, אבל זה מראה את עומק הבעיה ולא שהשוק כאן משוכלל.

בגדול בשביל ״לשרוד״ בשוק הרכב הישראלי הלקוח צריך להתנהל בצורה חכמה:

1. לא לקנות רכב חדש.

2. לקנות רק רכב שנמכר בכמויות מאוד גדולות כבר כמה שנים מה שמבטיח מלאי חלקים גדול עם המון תחליפיים טובים, המון רכבים בפירוק, אפשרות לבחור בין רכב אמין לביו רכבים עם מחלות כי הכל כבר ידוע.

3. לטפל במוסך לא מורשה יבואן שמוכן שתביא חלק מהחלפים לעיתים.

תעשה את אלה ותוכל להחזיק רכב במחיר סביר.

מה שכן זו מציאות מאוד עגומה, משעממת, ובנוסף אתה עדיין משלם פה מחיר מאוד גבוה על הרכב המשומש (באשמת המדינה בעיקר והיבואנים נותנים את הנוקאאוט).

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

זה סוג של כדור שלג. היבואן מתמחר חלפים במחיר יקר ואז גם המחיר של תחליפי או אחד מפירוק הוא יקר. אני רציתי להחליף דיפרנציאל אחורי לאחד מדגם אחר, המחיר שיצא לי להזמין מחו"ל כולל משלוח יקר היה 50% מהמחיר של אחד מפירוק בארץ. אני כבר כמה שנים לא רוכש חלקים בארץ, לתיקון או שדרוג, זה עדיין לא זול כי יש משלוח יקר וכמובן מס נדיב אך זה עדיין זול משמעותית מרכישה בארץ ולעומת היבואן זה לפעמים בכלל שמיים וארץ. 

"היבואנים בישראל אוהבים לעשות קומבינה יחד עם חברות הביטוח על חשבון הלקוחות שלהם ומתמחרים את החלפים האלה במחירים שערורייתיים." הלקוחות של שנייהם. 

פורסם

יש נזק נוסף ממחירי החלפים הגבוהים וזה הנזק של גניבות ועלויות הביטוח.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

מה כולל "מחיר נטו"?

מה שאתה אומר זה שעסק צריך לפתוח את הספרים שלו בפני הציבור והתחרות את כל הפירוט של כל עסקה שהוא עושה?

שירלי, את בטח מתבדחת...

זה קודש הקודשים של הפרטיות של איך עסק מתנהל.

הלקוח משלם על רכב 120K.

היבואן יפריד בחשבונית:

מחיר הרכב לצרכן - 45K

המס העובר למדינה - 75K

ילך הצרכן לסוכנות אחרת וינסה להתמקח על מחיר טוב יותר מה 45K אשר הוצע לו .

לאמבין מה הבעיה פה, המס אינו ניתן לויכוח , מחיר הרכב לצרכן אמור להיות ברור ללקוח כדי לאפשר לו את המיקוח.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...