Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 דקות, Night Driver כתב:

אם אתה מקזז לי מרכז רווח אני לא ארוויח פחות אלא אוציא את הרווח הזה ממקום אחר ואעלה את המחיר למוסכים שיתקשרו איתי.

ולא מעניין אותי אם לא יהיו מוסכים שירצו להתקשר איתי כי זו ממילא לא בעיה שלי ולא חובה שלי.

ואז לא תיתן שירות ואף לקוח לא יקנה אצלך.

אין ואקום בחיים. מי שרוצה להיות חזיר בסוף ישאר לבד.

רק בישראל במצב הנוכחי אפשר להיות חזיר ועדיין להישאר רלבנטי.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 39 דקות, yuvalganim כתב:

ואז לא תיתן שירות ואף לקוח לא יקנה אצלך.

זו חובה של היבואן לדאוג שיהיה מוסך ויהיו חלפים ויהיו טיפולים ותהיה אחריות. מה שלא חובה, ורצוי שייפסק, זה שהמוסך יהיה בבעלות היבואן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עוד פעם חזיר. ואף אחד לא ענה לשאלה מאיזה שיעור רווח הופכים לחזירים.

Just now, falou כתב:

זו חובה של היבואן לדאוג שיהיה מוסך ויהיו חלפים ויהיו טיפולים ותהיה אחריות. מה שלא חובה, ורצוי שייפסק, זה שהמוסך יהיה בבעלות היבואן.

אז היבואן ייבא חלקים וימכור למוסך שלא בבעלותו? מה גורם לך לחשוב שהחלקים יימכרו במחיר שנראה פה לכולם "לא חזירי"?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הרווח הוא נתון מזייף כאן, כי כמו שכבר העירו בתבונה, אפשר להוציא את הכסף לפני השורה התחתונה בדרכים מגוונות. למשל, מינוי קרובים ומקורבים לתפקידי מפתח.  סתם ניהול לא יעיל של משאבים וכספים, כי התחרות לא מחייבת מאמץ וכו׳.

אני לא אומר שמישהו חזיר, אני לא אומר שאין תחרות, אני אומר שיש כשל בשוק שנוצר בגלל התנאים הספיציפיים במדינה, וצריך לעשות לו fine tuning.

(וייבוא מקביל זה לא זה. מטעמים ענייניים לא מחליפים יבואן בקלות וחסמי הכניסה הם גבוהים).

לפני 3 דקות, RK כתב:

אז היבואן ייבא חלקים וימכור למוסך שלא בבעלותו? מה גורם לך לחשוב שהחלקים יימכרו במחיר שנראה פה לכולם "לא חזירי"?

קודם כל, הוא כבר מוכר היום, אבל השאלה מצויינת. התשובה היא, ייבוא מקביל. תשובה שנייה, ברגע שיש שוק הלקוחות יתחילו לריב עם המוכר לגבי עלות החלקים, כי הם רוצים להוזיל את השירות, וגם ליבואן יהיה אינטרס שהטיפולים של הרכבים שהוא מייבא יהיו זולים יותר. תהיה תחרות גם על זה.

היום, כשהקונים שבויים, האינטרס שלו הפוך. 

פורסם

הערת החזירות לא כוונה אליך, אלא ליובל גנים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הנושא הוא יבואני הרכב שמרווחים על גבינו. אבל הם לא לבד. זה נכון לכלל מוצרי היבוא.

יבוא רכב זה מנגנון מורכב יותר אבל לא ממש שונה מכל יבואן של כל דבר הדורש שרות. יבואן נדרש לתת שרות במסגרת אחריות ולאחריה במשך תקופת זמן.

ההבדל העיקרי ברכב הוא שיבואן מקביל לא יכול לתת שרות על בסיס "פרוק" חלקים מרכב מושבת במקום להחזיק במלאי חלקי חילוף. 

יבואני טלוויזיות למשל עושים הסכם עם גוף שרות/מעבדות שרות ובמקרים רבים (במידה ולא מחליפים בחדש/משופץ) מסתמכים על חלפים ממוצר "תורם".

ךא נראה שמודל כזה יצליח בנושא הרכב, עם וללא בעלות על מערך השרות.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 45 דקות, RK כתב:

הערת החזירות לא כוונה אליך, אלא ליובל גנים.

האם חזיר אשם שהוא חזיר? לא.

אין לי טענות ליבואנים על המצב הקיים (וגם כתבתי את זה באחת התגובות למעלה), הטענה שלי היא חד וחלק למחוקק על השוק המעוות שיש פה.

כל עסק צריך וחייב למקסם את הרווחים שלו ככל הניתן וכמה שיותר (זה חיובי ובריא), תפקיד המחוקק היא לגרום לתחרות משוכללת כך שהצרכנים יקבלו את התמורה הטובה ביותר גם כספית וגם בשירות.

החלק של המחוקק לא מתקיים כאן (בלשון המעטה) ונוצר מצב שבו יבואנים שולטים על כל חלקי העוגה ומרוויחים הרבה יותר ממה שהיו מרוויחים לו הייתה פה תחרות.

ייתכן והמילה חזיר אינה במקומה, אבל העוול הנגרם לצרכן הישראלי הוא גדול מאוד.

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

איך תחייב שני עסקים לא קשורים לעבוד יחד ואיך תוכל לחייב יבואן לדאוג למוסך כשאתה אוסר עליו להחזיק אחד כזה?

יבוא מקביל של חלפים יש גם היום. אתה רואה ירידה במחירי החלפים המקוריים?

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 18 דקות, yuvalganim כתב:

האם חזיר אשם שהוא חזיר? לא.

אין לי טענות ליבואנים על המצב הקיים (וגם כתבתי את זה באחת התגובות למעלה), הטענה שלי היא חד וחלק למחוקק על השוק המעוות שיש פה.

כל עסק צריך וחייב למקסם את הרווחים שלו ככל הניתן וכמה שיותר (זה חיובי ובריא), תפקיד המחוקק היא לגרום לתחרות משוכללת כך שהצרכנים יקבלו את התמורה הטובה ביותר גם כספית וגם בשירות.

החלק של המחוקק לא מתקיים כאן (בלשון המעטה) ונוצר מצב שבו יבואנים שולטים על כל חלקי העוגה ומרוויחים הרבה יותר ממה שהיו מרוויחים לו הייתה פה תחרות.

ייתכן והמילה חזיר אינה במקומה, אבל העוול הנגרם לצרכן הישראלי הוא גדול מאוד.

רק שאתה עדיין לא עונה על השאלה. איזה שיעור רווח, נעזוב שניה באשמת מי, יספק את יצר רדיפת החזירים שלך? מהו גבול החזירות?

• אהבתי 1

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני כשעה, zaf כתב:

הנושא הוא יבואני הרכב שמרווחים על גבינו. אבל הם לא לבד. זה נכון לכלל מוצרי היבוא.

יבוא רכב זה מנגנון מורכב יותר אבל לא ממש שונה מכל יבואן של כל דבר הדורש שרות.

אוקי. למה זה דומה?

לפני כשעה, zaf כתב:

יבואני טלוויזיות למשל עושים הסכם עם גוף שרות/מעבדות שרות ובמקרים רבים (במידה ולא מחליפים בחדש/משופץ) מסתמכים על חלפים ממוצר "תורם".

טלוויזיות לא צריכות תחזוקה ובד״כ לא מתקנים, אלא תחת אחריות. אין להן תקינה והתחזוקה לא צורכת אופרציה מורכבת של מוסך ועובדים מקצועיים שעברו הכשרה.

דברתי פעם עם יבואן טלוויזיות מקביל. הוא לא מתקן, הוא פשוט מחליף ושלום על ישראל.

על טלוויזיה אין מיסוי כמו על רכב

טלוויזיה לא נמכרת לליסינג ואין לה סוגיות של רישוי ושווי מאזני אצל העסקים שרוכשים אותם.

תביעות האחריות זה עניין פשוט.

אין התחייבות לקניית כמויות מיצרן וההובלה פשוטה

יש המון יבואנים.

זה מוצר זול

אין סוגיות בטיחות

ועוד

לא דומה

לפני 41 דקות, Night Driver כתב:

איך תחייב שני עסקים לא קשורים לעבוד יחד ואיך תוכל לחייב יבואן לדאוג למוסך כשאתה אוסר עליו להחזיק אחד כזה?

יבוא מקביל של חלפים יש גם היום. אתה רואה ירידה במחירי החלפים המקוריים?

רק עסק אחד חייב שיהיה לו מוסך שייתן שירות. את המוסך צריך היבואן לדאוג שיישתלם לקיים.

אני לא רואה יחידה כי הלקוחות שבויים אצל ״המורשה״ ששבוי אצל היבואן.

לפני 19 דקות, David32 כתב:

אבל יש ייבוא מקביל לחלפים לא?

עניתי למעלה.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, davemustaine87 כתב:

זה לא. לפחות לא ברכבים עממים. מנסיון. 

כאן אני לא מסכים,
כנס למוסכי יבואן, פיקנטו, נירו, סיד קורולות למינהם ערמות של יאריס וכו'
לא מעט אנשים שמחפשים רכב ונתקלים במודעה ב"רכב מטופל ביבואן לפי הספר" זה ישר נותן עוד הרבה נקודות זכות על הרכב והמוכר.

עריכה אחרונה על ידי llaavvii
פורסם
לפני 8 דקות, falou כתב:

רק עסק אחד חייב שיהיה לו מוסך שייתן שירות. את המוסך צריך היבואן לדאוג שיישתלם לקיים.

אתה לא יכול לחייב אותו לדאוג למוסך ולאסור עליו להקים אותו ישירות או באמצעות חברה בת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בוודאי שאני יכול.

אין סיבה שלא.

בדיוק כמו שאני יכול לחייב חברות תקשורת למכור שירותי תשתית וחיבוריות למתחרים וחברות אחרות שדורשות תשתית. איפה שיש כשל שוק, משנים את כללים.

אני יכול לחייב יבואנים למכור את המוסך המרכזי או שייחיו תחת רגולציה שתוחמת את הרווחיות שלהם והפריסה.

פורסם
לפני 28 דקות, llaavvii כתב:

כאן אני לא מסכים,
כנס למוסכי יבואן, פיקנטו, נירו, סיד קורולות למינהם ערמות של יאריס וכו'
לא מעט אנשים שמחפשים רכב ונתקלים במודעה ב"רכב מטופל ביבואן לפי הספר" זה ישר נותן עוד הרבה נקודות זכות על הרכב והמוכר.

אם תפרסם את זה במודעת מכירה, זה בהחלט לא יזיק. אבל האם בפועל זה יעניין מישהו ? אני לא בטוח.

מהניסיון שלי על כול רכב שמכרתי בשנים האחרונות( והיו 8 כאלה) ובמיוחד היונדאי I30 הייתה בת 8 עם ספר טיפולים כמעט מלא. , אף אחד לא התעניין בכלל בהיסטורית טיפולים, ולא שאל אותי שום דבר לגבי זה. למרות שהצאתי לאנשים לבחון אותה.

אז או שאני ניראה מאוד אמין, ויכולתי לשים בקלסר טיפולים קבלות שופרסל במקום, או שזה פשוט לא אכפת לאנשים. 

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...