Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 46 דקות, yuvalganim כתב:

אם זה המודל העסקי שלהם (ואני לא מאמין שזה המצב) אז בעיה שלהם בגדול.

גם בדוחות הכספיים יש הפרדה בין מכירות לבין טיפול במוסכים (ככל וישנם כאלה).

הרשה לי להניח שהטענה שלך פה אינה נכונה וזה לא המצב.

מה שעושה היום מוסך שלוקח את עצמו ברצינות - בודק מול היצרן.

מי אמר שרק מוסך יבואן יכול לבדוק מול היצרן?

ונניח שכן.

במודל החדש שמוצע - היבואן הוא גם איש הקשר מול היצרן במקרה של תקלות (שזה אגב מה שקורה היום, פונים למוסך המרכזי בשורק במקרים מורכבים במיוחד, ואין המון כאלה)

זה שאתה לא מאמין שזה המודל העסקי, זה עניין שלך. בפועל זה המצב. והעלויות לעולם יגולגלו על הלקוח.

לגבי בדיקות מול היצרן, כבר עכשיו היצרן לא רוצה לעבוד עם אף אחד חוץ מהיבואן. תכריח אותו?

לפני 17 דקות, falou כתב:

לא צריך ארגונים חדשים, יש מוסכים קיימים. רק לא יחייבו אותם להחזיק יועץ שירות ופינת אספרסו כדי לעמוד בתקן. לא רואה סיבה שמחירי הטיפולים יעלו אם יהיו יותר שחקנים בשוק הטיפולים השוטפים שהיבואן חייב לעבוד איתם.  .  לטעון שאובדן של מקור רווח מפעילות אחת תקפיץ את מחירי העלות האחרת אומר... שאין תחרות בשוק מכירת המכוניות, וזה לא נכון. יש מספיק ממנה כדי לשמור על המחירים. 

תביעות אחריות ינהל היבואן, כמו שהוא מנהל אותן כיום. אין הבדל

הוא גם יתחזק מלאי חלפים, עבור הלקוחות שלו, המוסכים.

למה אתה חושב שחייבת להיות אינטגרציה בין המכירה לטיפולים?

כאמור, כמו שזה עובד היום מול מוסכים שהם לא בבעלות היבואן.

עניינים כמו יועץ שירות הם לא רק דרישות החוק. לרוב יש דרישות מאד קונקרטיות של היצרנים עצמם. 

ושוב, אתה אולי תוכל לחייב יבואן לעבוד עם גורמים אחרים, אבל לא תוכל לאלץ את היצרן לכלום.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 12 דקות, RK כתב:

ושוב, אתה אולי תוכל לחייב יבואן לעבוד עם גורמים אחרים, אבל לא תוכל לאלץ את היצרן לכלום.

היצרן חייב לעמוד בדרישות האחריות, כחוק.

כאמור, כל ההסדרים כבר קיימים והחקיקה כבר נעשתה. נשאר רק לחייב את היבואנים למכור את מוסך היבואן עצמו.

כיום, שהפקידה מודיעה לי שלא יכבדו אחריות אם לא אטפל במורשה יבואן, היא כבר עוברת על החוק. כשלא יהיה ליבואן מוסך, לא תהיה מוטיבציה.

הטענה שאינטגרציה ורטיקלית חיונית למתן שירות זול יותר היא תמוהה לגמרי. ההפרדה ביניהם, על מנת להגביר תחרות, מתבקשת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 59 דקות, yuvalganim כתב:

מה שעושה היום מוסך שלוקח את עצמו ברצינות - בודק מול היצרן.

מי אמר שרק מוסך יבואן יכול לבדוק מול היצרן?

ונניח שכן.

במודל החדש שמוצע - היבואן הוא גם איש הקשר מול היצרן במקרה של תקלות (שזה אגב מה שקורה היום, פונים למוסך המרכזי בשורק במקרים מורכבים במיוחד, ואין המון כאלה)

אם אני יצרן נראה לך שאחזיק מערך ענק שכל תפקידו לענות לפניות של כל מוסך חאפר בארץ?

ומהצד השני אם אני יבואן שאם אני רוצה להחזיק מוסך יש לי רגולציה של היצרן ומנגד המדינה אומרת לי אם תפתח מוסך כל חאפר יהיה שווה למוסך שלך אני פשוט לא אפתח מוסך ולא אחזיק מחלקת שירות טכני. 

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יצרן כמעט תמיד מעדיף נקודת ממשק אחת בכל שוק , בוודאות בשוק קטן. (כאן זה לא צפון אמריקה) יצרן מוסר נציגות למי שעומד בדרישות שלו. לא כל מוסך קיים יכול או מסוגל או כדאי לו לעמוד בכל דרישות היצרן ולא תוכל בשום מצב להכריח יצרן לשנות מדיניות בשבילך.

אם אני כיצרן, אדרוש ממך לעבור הדרכה והשתלמות תקופתית - על חשבונך, אתה חושב שיהיה כדאי לך לעסוק בזה? להחזיק עובד שיסע 3 פעמים בשנה כל פעם לשבוע לימודים ויביא איתו את הידע אבל גם דרישות לכלים מיוחדים? לא בטוח שישתלם לך. 

אני,בעברי, כיבואן של כלי מדידה נדרשתי לממש אחריות לכל מוצר של יצרן שנמכר כאן. ואכן עשיתי זאת בשימחה מילה במילה ככתבה וכלשונה - כל מוצר שנקנה דרכי טופל מקומית (רצון טוב 😃) וכל מה שהגיע באפיקים אחרים נשלח חזרה ליצרן לתיקון במסגרת האחריות - עלות השילוח הלוך ושוב כולל מסים והטלים על הקונה, לא עלי ולא על ידי היצרן. והנה עמדתי בתנאים -תיקון במסגרת אחריות.

• אהבתי 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני לא רואה בעיה עם "מעבדה מוסמכת" מטעם היצרן, זה קיים בכל תחום ושם ממשים אחריות. הבעיה היחידה היא ההתניה שהיבואנים יצרו בין טיפול במעבדה מוסמכת לבין היכולת לממש אחריות. הרגולטור אמנם קבע שמותר לטפל בכל מוסך מורשה גם בתקופת האחריות אבל אנחנו יודעים שבתכלס היבואנים עושים עם זה בעיות ואלי קצת בצדק מצידם ולכן, בתחום הזה הרגולטור צריך להתערב ולאפשר פיתוח של מערכת בסגנון CARFAX (אולי קצת מתקדמת יותר) בו לכל מוסך תהיה גישה לכל טיפול שנעשה אי פעם ברכב. הדבר היחידי שצריך זה אחידות של מספרי מק"ט. 

פורסם
לפני 16 דקות, Night Driver כתב:

אם אני יצרן נראה לך שאחזיק מערך ענק שכל תפקידו לענות לפניות של כל מוסך חאפר בארץ?

כל מוסך מוסדר שעונה לתנאים הקבועים בחוק ולדרישות המקצועיות של היצרן.

• אהבתי 1

פורסם

לשם אחידות אתה חייב להכריח יצרן לאחד מק"טים, וזה ככל הנראה לא יקרה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 1 דקה, ch2856 כתב:

אני לא רואה בעיה עם "מעבדה מוסמכת" מטעם היצרן, זה קיים בכל תחום ושם ממשים אחריות. הבעיה היחידה היא ההתניה שהיבואנים יצרו בין טיפול במעבדה מוסמכת לבין היכולת לממש אחריות. הרגולטור אמנם קבע שמותר לטפל בכל מוסך מורשה גם בתקופת האחריות אבל אנחנו יודעים שבתכלס היבואנים עושים עם זה בעיות

אז אם לא יהיה להם מוסך לא תהיה להם בעיה

Just now, zaf כתב:

לשם אחידות אתה חייב להכריח יצרן לאחד מק"טים, וזה ככל הנראה לא יקרה.

אחידות של מה?

שוב, לא ממציאים פה כלום, רק לא יהיה מוסך בבעלות היבואן עצמו. 

פורסם

העניין הוא שאתה כן רוצה שיהיה מוסך שמעודכן בכל החידושים, השינויים, עם איש מקצוע (מנהל טכני) שנוסע להשתלמויות, שיש לו קשר ישיר למחלקה הטכנית, שמדווח ליצרן על כל רכיב בעייתי, שמחזיק כלים יעודיים גם לטיפולים מורכבים וכו'. זה לא שאין מוסכים מקצועיים שמחוברים ישירות למערכות היצרן בכל הקשור למידע, אבל יש גם מעבר לזה והיצרן פשוט לא יכול לעבוד עם כל אחד ולהכשיר כל אחד אחרת אין לזה סוף. 

פורסם

סיפורים יפים, חבל שהמציאות המקצועית לא תואמת אותה,ומוסכי היבואן הם לא פאר המקצועיות.

שיחזיק היבואן את אנשי המקצוע וייתנו שירות, בתשלום, למוסכים המורשים. כמו שהם עושים היום, רק בלי בעלות על מוסך משלהם.

• אהבתי 1

פורסם

יצרן יכשיר כל מי שיבקש וישלם על כך.

גם היבואן כחלק ממחויבותו ישלח אנשים להשתלמות. אם אתה מוסך עצמאי, כדאי מאד שיהיה לך כדאי כלכלית לבצע את ההשתלמויות.

פורסם
לפני 15 דקות, falou כתב:

כל מוסך מוסדר שעונה לתנאים הקבועים בחוק ולדרישות המקצועיות של היצרן.

ולמה שאני כיצרן אסכים לעבוד מול 100 מוסכים בשביל שוק כל כך קטן?

פורסם

היצרן עובד מול היבואן. כמו תמיד. כמו היום.

ההבדל היחיד, ליבואן עצמו אין מוסך והוא לא מוכר שירותי מוסך לצרכני קצה.

פורסם
לפני 8 דקות, falou כתב:

סיפורים יפים, חבל שהמציאות המקצועית לא תואמת אותה,ומוסכי היבואן הם לא פאר המקצועיות.

שיחזיק היבואן את אנשי המקצוע וייתנו שירות, בתשלום, למוסכים המורשים. כמו שהם עושים היום, רק בלי בעלות על מוסך משלהם.

ובוא נגיד שתחייב אותי חוקית כיבואן לתת את השירות הזה.

אתה בטח מנחש שכיבואן השירות הזה יהיה יקר מאוד ואז במקום שאשלם במוסך מורשה 10% פרמיה כמו היום אשלם 30% על המינוי שהוא צריך לשלם ליבואן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ואם יש לך תקלה שצריך לתקן במסגרת האחריות, כל מוסך יהיה בקשר עם היצרן ויתקן לך, ואחרי זה יתחשבן מול היבואן שיתחשבן מול היצרן?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...