Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, RK כתב:

רק שאתה עדיין לא עונה על השאלה. איזה שיעור רווח, נעזוב שניה באשמת מי, יספק את יצר רדיפת החזירים שלך? מהו גבול החזירות?

אתה מתחכם לחלוטין, כי גם אתה יודע שהדוחות הכספיים שלהם לא חשופים, וגם אלו שחושפים יודעים להציג טוב טוב דוח כספי - והכל כשר וחוקי כן?

אבל כשהדיוט מהרחוב רואה שמסנן מסכן עולה 100 שקל בעוד בכל מדינה אחרת הוא עולה עשירית מחיר, שלא יספרו לי סיפורים שהכל מיסים כן?

ההיתממות שלך מעליבה.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אני קצת לא בדיון אבל אתה משווה חלק בחנות חלפים או חלק במוסך היבואן?

בחנויות חלפים כשיש תחרות (יש תחליפי שלעיתים זהה למקורי או באותה רמה) המחירים לא רעים בטח ביחס למיסוי הכבד שיש פה על חלקים. לא מזמן קניתי זוג בולמים קדמיים ל-205, זוג בולמים של KYB עלו לי 250 שקלים ליחידה (סך הכל 500) כולל מעמ. לא חושב שבחול זה זול משמעותית…

אם אתה הולך למוסך היבואן אתה תקבל זרנוק, אבל אתה לא חייב ללכת לשם.

בגדול אני מאמין שהאמת היא איפשהו באמצע, כלומר היבואנים חוגגים עלינו ומרוויחים המון אם כי קצת פחות ממה שנדמה לנו.

מה שבטוח שמי שמרוויח הכי הרבה זו המדינה. כמו תמיד היא כנראה האשם העיקרי למחירים הגבוהים וחוסר התחרות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

@falou  אכן אין דין רכב כדין טלוויזיה אבל המנגנון דומה - יבואן חייב לתת שרות בתקופת האחריות ולאחריה.

במוצר זול אכן אין חסמים או עלות מטורפת. ברכב כן. 

לצורך העיניין יבוא כלי רכב כשאין יבואן סדיר, מי שמייבא צריך להציג הסכם או הוכחה כלשהיא שניתן לתת לרכב שרות. 

אין שום משמעות לבעלות על מערך השרות. כלכל עוד יבואן משפיע ישירות על מחירי החלפים המקוריים, התחתרות ככל שתהיה, היא בשעות עבודה וזה בדרך כל בשוליים. כי אף בעל מקצוע לא יכנס למלחמת מחירים על עלויות שעה, כששכר העובד ידוע  לו . 

אני מכיר מוסך שגובה שעת עבודה flat ללא קשר למותג בשעה שבמוסך אחר של אותו היבואן גובים שעת עבדה בתלות במותג (לדוגמא, מחיר שעה לסיאט 250 ולקופרה 340 😁)

@falou  אכן אין דין רכב כדין טלוויזיה אבל המנגנון דומה - יבואן חייב לתת שרות בתקופת האחריות ולאחריה.

במוצר זול אכן אין חסמים או עלות מטורפת. ברכב כן. 

לצורך העיניין יבוא כלי רכב כשאין יבואן סדיר, מי שמייבא צריך להציג הסכם או הוכחה כלשהיא שניתן לתת לרכב שרות. 

אין שום משמעות לבעלות על מערך השרות. כלכל עוד יבואן משפיע ישירות על מחירי החלפים המקוריים, התחתרות ככל שתהיה, היא בשעות עבודה וזה בדרך כל בשוליים. כי אף בעל מקצוע לא יכנס למלחמת מחירים על עלויות שעה, כששכר העובד ידוע  לו . 

אני מכיר מוסך שגובה שעת עבודה flat ללא קשר למותג בשעה שבמוסך אחר של אותו היבואן גובים שעת עבדה בתלות במותג (לדוגמא, מחיר שעה לסיאט 250 ולקופרה 340 😁)

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני כשעה, yuvalganim כתב:

אתה מתחכם לחלוטין, כי גם אתה יודע שהדוחות הכספיים שלהם לא חשופים, וגם אלו שחושפים יודעים להציג טוב טוב דוח כספי - והכל כשר וחוקי כן?

אבל כשהדיוט מהרחוב רואה שמסנן מסכן עולה 100 שקל בעוד בכל מדינה אחרת הוא עולה עשירית מחיר, שלא יספרו לי סיפורים שהכל מיסים כן?

ההיתממות שלך מעליבה.

איפה ההיתממות? שאלתי אותך שאלה מאד ספציפית. מהם, בעיניך, שולי רווח חזיריים, ומהם שולי רווח לא חזיריים. במקום זה אתה מעביר את הדיון אד הומינם, אלי. אולי פשוט תענה על השאלה?

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה פשוט מאד, חזיר זה אחד שמבקש יותר ממה שאתה מוכן לשלם.

זה בא ביחד עם "אם לי לא יהיה, לאף אחד לא יהיה".

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 33 דקות, zaf כתב:

אכן אין דין רכב כדין טלוויזיה אבל המנגנון דומה - יבואן חייב לתת שרות בתקופת האחריות ולאחריה.

לא דומה בכלל. אתה יודע איך עובד מנגנון תיקונים באחריות מול יצרן הרכב? רק התכנון של סבב החתימות בסאפ לאשר אותו יותר מסובך מתיקון כל הטלוויזיות בישראל...

אני מציע שתדבר עם מישהו שעובד במנהלה של יבואן רכב, אחרי זה נחזור לדיון.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ומה הקשר של זה לבעלות על מרכזי שרות?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

שום קשר.

התהליך עובד בלי קשר אם הוא מתחיל במוסך בבעלות היבואן או לא. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני כשעה, RK כתב:

איפה ההיתממות? שאלתי אותך שאלה מאד ספציפית. מהם, בעיניך, שולי רווח חזיריים, ומהם שולי רווח לא חזיריים. במקום זה אתה מעביר את הדיון אד הומינם, אלי. אולי פשוט תענה על השאלה?

אם תקרא את התשובה תראה שעניתי חד וחלק.

אפילו הבאתי דוגמא.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)

אולי "סבסוד" לא היה המושג הנכון. הכוונה היא יותר לא לגבות יותר ממה שנדרש, למרות שכל הלוביסטים אומרים אחרת.

וכן, אנשים פשוט אל תקנו רכב חדש, זה פשוט הוצאה ענקית סתם (לדעתי). או שתקנו ותתלוננו.

בכל מקרה ואופן, לקדם תחרות זה דבר חיובי.

אגב,

אני חושב שכבר רשמתי את זה.🤷‍♂️

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם
לפני שעה, פבל כתב:

המחיר של ה-2008 הזו בצרפת - זה לפני או אחרי סובסידיות? לפני או אחרי מס? 

מודע לזה שעשיתי טעות בחישוב המס על הטסלה. תיקנתי את זה אחר כך בחישוב עצמי(מכאן ה-13 אלף הפרש) ולא כתבתי את החישוב בפורום. 

והמחיר הזה בצרפת הוא אחרי VAT צרפתי ולא כולל סובסידיות(מקבלים אותה אחרי הקניה מהמדינה)

רכב חשמלי שבצרפת עולה 42 אלף יורו(כולל VAT) יעלה בארץ 170 אלף( 165 אלף שקל+ 5 אלף על גג פנורמי-ראש בראש עם אותו אבזור)

לפני שעה, פבל כתב:

הוא הרבהההההה יותר מאשר 13K

אתה אומר ממה שאתה יודע? במידה וכן, כמה הוא ? 

פורסם
לפני 3 שעות, פבל כתב:

אנחנו חברים מספיק טובים כדי שאני ארשה לעצמי להגיד שאתה חי בסרררררררררררט

כנס לזאפ או כל שירות "השוואת מחירים" אחר ותגיד לי אם אתה רואה תחרות אמיתית כלשהי באיזשהו תחום צריכה שיש בו נושא של שירות/אחריות/תיקונים או שמסובך לייבא לבד - טלפונים? טלוויזיות? כל מוצרי החשמל? גרילים? מזון? מחירים כמעט זהים בכל מקום.

אני מבין את הרצון ל"תחרות אמיתית" וכל הבלה בלה בלה הזה שרוצים אנשים שמצפים שכל העולם יעבוד בלשרת אותם ואין להם זין לנקוף אצבע כדי לעזור לעצמם, אבל ככה עובד כל העולם. כמה עולה היום אייפון פרו מקס אקטרה טורבו? וכמה עולה סמסונג גלאקסי S22 אולטרה 3D ג'יגה לוקס? וכמה זמן לקח לסמסונג (ומיד לאחר מכן לכל שאר היצרניות) לבטל את שקע האוזניות? ואז להוציא את המטען מהקופסאות? ולשבור את "רף 1000 הדולר" (ואז את רף ה-1100 ואת ה-1200 ועם מכשירים מסוימים גם את רף ה-1800)?

דווקא פה אתה ממש יורה לעצמך ברגל. 

כי יש תחרות משוגעת. אתה משווה בין החנויות שמוכרות הכי זול בזאפ - ושם ההבדלים קטנים. כל אחד אוכל 3 שקל במחיר כל פעם.

אבל תשווה אותן ליבואן רישמי ותראה פער לא קטן. שבוע שעבר קניתי שעון שמוכרים בסמסונג ב-900 או 950 ב-550 בלאסט פרייס. עם שנתיים אחריות ומשלוח הביתה.

לפני 3 שעות, פבל כתב:

אתם יודעים מה הבעיה האמיתית? לא מיסים ולא יבואנים ולא עשירים ולא אנשי עסקים. הבעיה היא שישראלים פאקינג מתים על להתלונן! מתים! אבל לעשות עם זה משהו מעבר ללזיין ת'מוח באינטרנט? חחחחחחח

רוצים ירידת מחירים? תפסיקו לקנות. יש על הכבישים קצת יותר מ-3 מיליון מכוניות, אני די בטוח שאפשר יהיה למשוך איתן עוד שנה. 

אבל לאאאאא אני אפרוס ל-100 תשלומים העיקר "שישמור שוק" ו"יהיה אחריות". 

כן. אתה צודק. 

אני אישית כבר איזה חודש לא קונה טונה סטארקיסט או סנפורסט. אז אם אתם מחלקים פה מדליות, תרשום אותי ברשימה.

• מצחיק 1
פורסם
לפני 5 שעות, פבל כתב:

עברתי רק על 14 עמודים ולא על כל ה-24, אבל בתור מישהו שחי "קצת" את תחום, אני יכול להגיד שכולכם צודקים, וכולכם טועים.

יש לך היום, לכמעט כל מותג שמיובא לארץ, לפחות שלושה יבואנים - הרשמי, המקביל, הזעיר, וההוא שמכיר מישהו בנמל ועושה קומבינות.

רוצה לקנות טויוטה CHR (שם קוד)? אין בעיה. גש ליוניון (שכמעט כל האולמות שלה, עד כמה שאני יודע, הם של זכיינים שיש להם חופש פעולה מסוים), לאוטומקס, לאיילון, להינומה, קפיטל, וכו'. 

והמחירים לא יורדים. למה? אולי כי העלויות גבוהות והרווחים לא באמת כאלה גבוהים, או שתרבות הצריכה בישראל כזו שאין לאף אחד אינטרס להתחרות. 

המחיר הנומינלי לא מעניין. כמה "משכורות ממוצעות" עולה אותה פורטה?
בין 2010 ל-2020 השכר הממוצע עלה ב-32%. המקבילה ה-2022-ית של הפורטה ההיא היא בהיעדר אפשרויות אחרות אמיתיות (בונא אין סדאנים בארץ... הזוי) ניסאן סנטרה שעולה 140K. ההפרש הוא 27% 🤷‍♂️

למה עצרת ב-150? פעם מכרו פה פיאט 124 באיזה 3000 שקל...

אגב, תראה בכמה התייקרו מכוניות בעולם, אני זוכר תקופה אסטון DB7 עלתה החל מ-70K$ (אל תשאל אותי למה ספציפית הדגם הזה, סתם נתון שזכרתי והלכתי לבדוק). היום היא מתחילה ב-205K$.

דעתך שגויה, כי אז היית משית עלויות שעם אצבע מול הרוח היו גבוהות פי ארבע. 

ויותר מזה, חוזר שוב לדגמים שכבר עכשיו נמכרים ע"י כמה יבואנים (לא "מותגים מאותו קונצרן", לא "דומים" או "מתחרים" - אותו דגם 1:1) ומוצעים במחירים מאוד מאוד דומים. 

למה? למה לסבסד למישהו משהו? אתה רוצה שוק חופשי, לא? למה לסבסד "לך", שיכול להרשות לעצמו רכב חדש, את עלויות הייבוא? על חשבון מי זה יבוא (פעמיים - כי גם תשלם מס נמוך יותר למדינה)? 
להגיד "למה לא לעשות XYZ" מבלי להבין (או לפחות לנסות להסתכל) על התמונה הגדולה זה לא ריאלי.

אנחנו חברים מספיק טובים כדי שאני ארשה לעצמי להגיד שאתה חי בסרררררררררררט

כנס לזאפ או כל שירות "השוואת מחירים" אחר ותגיד לי אם אתה רואה תחרות אמיתית כלשהי באיזשהו תחום צריכה שיש בו נושא של שירות/אחריות/תיקונים או שמסובך לייבא לבד - טלפונים? טלוויזיות? כל מוצרי החשמל? גרילים? מזון? מחירים כמעט זהים בכל מקום.

אני מבין את הרצון ל"תחרות אמיתית" וכל הבלה בלה בלה הזה שרוצים אנשים שמצפים שכל העולם יעבוד בלשרת אותם ואין להם זין לנקוף אצבע כדי לעזור לעצמם, אבל ככה עובד כל העולם. כמה עולה היום אייפון פרו מקס אקטרה טורבו? וכמה עולה סמסונג גלאקסי S22 אולטרה 3D ג'יגה לוקס? וכמה זמן לקח לסמסונג (ומיד לאחר מכן לכל שאר היצרניות) לבטל את שקע האוזניות? ואז להוציא את המטען מהקופסאות? ולשבור את "רף 1000 הדולר" (ואז את רף ה-1100 ואת ה-1200 ועם מכשירים מסוימים גם את רף ה-1800)?

איזה קשקוש מקושקש שמבוסס על ניחושים.

ואם נגיד שרכיב המס הוא לא 30K אלא 40K? או 20K והרווחיות הזו - היא מתחשבת בכל העלויות מסביב (שכן, יש גם לדילר בחו"ל, אבל לא משווים פה את המחיר בארץ לזה בסקוטלנד, אלא את אחוז הרווח)? וזה שהחברה "משמשת כצינור להעברת המיסים" קורה אוטומטית? או שצריך לשלם למחלקת כספים ועמלות לבנקים ודו"חות וכל השיט הזה? זה לא עולה כסף? 

באמת שהילד בן השתיים שלי היה יכול להוציא חישוב לא פחות מבוסס על כלום מה"כתב הכלכלי" הזה...

לא נכון. פשוט לא נכון.

ה-10% האלה הם עד 75K שקל, מעל לזה - משלמים מס מלא. 

המחיר של ה-2008 הזו בצרפת - זה לפני או אחרי סובסידיות? לפני או אחרי מס? 

וכמו שאמר @RK spec-for-spec המחירים של ה-2008 הזו בישראל לא רחוקים מאלה של צרפת.

לטסלה אין שיווק. לטסלה ישראל אין גם:

1. אולמות תצוגה
2. רשת מוסכים
3. יצרן שמרוויח עליה במכירה של הרכב והחלפים

4. משרד יח"צ

5. משרד פרסום

6. מחלקת מוצר

ואני מניח שיש עוד כמה סעיפים ששכחתי. 

ויחד עם זאת, טסלה עשו פה יופי של מהלך, אבל לא אוטומטית בגלל שהיבואנים חזירים, אלא בגלל שהמודל של HQ עולמי אחד ואפס "ידיים" בדרך לצרכן הוא מודל הרבה יותר רזה שמאפשר לגלגל הרבה מהחסכון ללקוח הקצה. וההבדל בין טסלה לבין "יבואן" הוא הרבהההההה יותר מאשר 13K.

ואחרי שאמרתי את כל זה, לכו לעולם ותראו איך עובדים "שווקים נורמליים" לטענתכם. יש משהו שנקרא "מיצוב", ואם אני רוצה שהותג שלי יתחרה במותג אחר, אני אתמחר את המוצר שלי באותה סביבת מחירים. הנה דוגמה אחת רנדומלית מתוך carwow של SUVים במחירים של בין 40 ל-60 אלף ליש"ט. מתחרים ישירים, פער מחירים של 1500 ליש"ט. יבואנים זבלים מניאקים.  

image.thumb.png.de44bb28cc110ff297dfab445c4631fd.png

אתם יודעים מה הבעיה האמיתית? לא מיסים ולא יבואנים ולא עשירים ולא אנשי עסקים. הבעיה היא שישראלים פאקינג מתים על להתלונן! מתים! אבל לעשות עם זה משהו מעבר ללזיין ת'מוח באינטרנט? חחחחחחח

רוצים ירידת מחירים? תפסיקו לקנות. יש על הכבישים קצת יותר מ-3 מיליון מכוניות, אני די בטוח שאפשר יהיה למשוך איתן עוד שנה. 

אבל לאאאאא אני אפרוס ל-100 תשלומים העיקר "שישמור שוק" ו"יהיה אחריות". 

גילוי נאות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...