Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

אתה בטח מנחש שכיבואן השירות הזה יהיה יקר מאוד ואז במקום שאשלם במוסך מורשה 10% פרמיה כמו היום אשלם 30% על המינוי שהוא צריך לשלם ליבואן.

למה שאני אנחש כזה דבר?

השירות במוסך טויוטה יותר יקר מהשירות במוסכים אחרים?

ליבואן יהיה אינטרס שאתה תשלם פחות במוסך, לא יותר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 10 דקות, falou כתב:

למה שאני אנחש כזה דבר?

השירות במוסך טויוטה יותר יקר מהשירות במוסכים אחרים?

ליבואן יהיה אינטרס שאתה תשלם פחות במוסך, לא יותר.

כן. השירות במרכזי יותר יקר מהמורשים שיותר יקר מהכלליים (בהכללה כמובן).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה לא נכון, בהכרח.

למשל, חברה לא קיבלה תיקון עם אחריות יצרן במורשה, פנתה לשירות לקוחות של היבואן - וקיבלה.

לטויוטה אין מוסך יבואן.

ברגע שתהיה תחרות בין מוסכים, והיבואן לא ינהל את השוק הזה כשחקן, המחירים יירדו.

פורסם

גם היום שאצל חלק מהיבואנים (אם לא כולם), המוסכים המורשים חלקם בבעלות וחלקם זכיינים אפשר לראות "תחרות" והבדלי מחירים בין מוסכים שונים.

יש פה לא מעט הודעות בפורום וגם אצלי מניסיון אישי, אם אתה מתקשר ל2-3 מוסכים מורשי יבואן, תקבל הצעות מחיר שונות לטיפול. 

התחרות גדולה יותר שיש 2 מוסכים באותה עיר או איזור ובכלל שאתה עוד אומר להם שקיבלת הצעה טובה יותר מהמוסך המתחרה פתאום מתחילים לצוץ אחוזי הנחה יפים. 

אגב, עם המעבר לרכבים חשמליים כל נושא הטיפולים נהיה מיותר לחלוטין, אבל שימו לב שהיבואנים ממהרים לקבוע נורמה גם שם.

תבואו כל שנה/שנתיים להחליף פילטר מזגן (פעולה סופר פשוטה לעשות בבית) ונוזל בלמים ב-1200 ש"ח (אמיתי).

טיפול שבמוסך רגיל יעלה לכם 300 ש"ח. אולי. 

מקווה שבמקרה הנ"ל באמת לא תהיה להם עילה להתנהר ממתן אחריות כי החלפת פילטר מזגן אצל מוסך כללי או לבד בבית.

פורסם
לפני כשעה, Nakamichi כתב:

הטיפולים נהיה מיותר לחלוטין, אבל שימו לב שהיבואנים ממהרים לקבוע נורמה גם שם.

תבואו כל שנה/שנתיים להחליף פילטר מזגן (פעולה סופר פשוטה לעשות בבית) ונוזל בלמים ב-1200 ש"ח (אמיתי).

מקווה שבמקרה הנ"ל באמת לא תהיה להם עילה להתנהר ממתן אחריות כי החלפת פילטר מזגן אצל מוסך כללי או לבד בבית.

הזייה!

מקווה שלשיט הזה לא תהיה הצדקה של כמה חבריי פורום כאן…

פורסם

ברמת התחזוקה של רכבים בישראל, אני בהחלט אשמח שגם רכב חשמלי ייכנס למוסך פעם בשנה לבדיקה כללית. לגבי המחירים? זה כבר סיפור אחר לחלוטין. 

פורסם
לפני 12 שעות, Nakamichi כתב:

גם היום שאצל חלק מהיבואנים (אם לא כולם), המוסכים המורשים חלקם בבעלות וחלקם זכיינים אפשר לראות "תחרות" והבדלי מחירים בין מוסכים שונים.

יש פה לא מעט הודעות בפורום וגם אצלי מניסיון אישי, אם אתה מתקשר ל2-3 מוסכים מורשי יבואן, תקבל הצעות מחיר שונות לטיפול. 

התחרות גדולה יותר שיש 2 מוסכים באותה עיר או איזור ובכלל שאתה עוד אומר להם שקיבלת הצעה טובה יותר מהמוסך המתחרה פתאום מתחילים לצוץ אחוזי הנחה יפים. 

אגב, עם המעבר לרכבים חשמליים כל נושא הטיפולים נהיה מיותר לחלוטין, אבל שימו לב שהיבואנים ממהרים לקבוע נורמה גם שם.

מדוייק מאוד
אבל ההפרשים במוסכי היבואן בדרך כלל קטנים - עד 80-100 ש"ח,
לגבי טיפולים בסיסיים - הצעת מחיר ראשונית נניח לטיפול קטן בפיקנטו הייתה 670 ש"ח,
בפועל אתה תמיד תצא עם אלפיה...

אני עדיין לא מטפל בבית\ מוסכים לא מורשים מכיוון שאני חושב שזה בדרך כלל חוזר במכירה.

פורסם
לפני 32 דקות, llaavvii כתב:

אבל ההפרשים במוסכי היבואן בדרך כלל קטנים - עד 80-100 ש"ח,

ברור.

ליבואן יש אינטרס ברור לשמר מחירים והוא יכול להפעיל לחץ על המוסכים המורשים ולמנוע תחרות. צריך פשוט שהיבואן לא יהיה מתחרה בשוק הזה.

פורסם
לפני 14 שעות, Night Driver כתב:

ובוא נגיד שתחייב אותי חוקית כיבואן לתת את השירות הזה.

אתה בטח מנחש שכיבואן השירות הזה יהיה יקר מאוד ואז במקום שאשלם במוסך מורשה 10% פרמיה כמו היום אשלם 30% על המינוי שהוא צריך לשלם ליבואן.

ולמה אתה חושב שהשירות הזה לא יקר כיום? ולמה אתה חושב שהוא לא מגולם כבר במחיר (היקר) של מוסכי היבואן?

שום דבר לא ישתנה מהמצב הנוכחי, הדבר היחיד שישתנה - היבואן לא יחזיק מוסכים בבעלות אלא יתקשר מול המוסכים, כל המוסכים שרוצים, שהם לא בבעלותו יותר.

אתה מנתב את החשש שלך למקומות לא נכונים, זה האינטרס  שלך שתהיה הפרדה בין היבואן לשירות כי רק ככה המחירים יירדו והשירות יישתפר.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 19 שעות, KipodYam כתב:

מכונית זה אכן מוצר מורכב. מצד שני, אם היתה מערכת עולמית של ריקולים מסודרת, היה הרבה יותר פשוט.

ומוסך מטפל ברכב יכול להעביר אותו טסט. יש אגב כמה כאלה בארץ, שיש להם מכון פנימי שלהם שלא פתוח ללקוחות חיצוניים.

אולי עדיין יבואן אופניים, כולל דקטלון, צריך לתת בדיקה מכל משלוח. כמובן שצריך לשלם על זה. אז פתאום יוצא שלייבא זוג אופניים שנמכר ברחבי העולם ובכל יבשת אירופה, נהיה מסובך.

דווקא בתחום האופנים ניתן להזמין ישירות מהיצרן ולהביא ארצה בתשלום אגרות יבוא ומעם בלבד, הזמנתי מקניון גרמניה אופנים אשר הגיעו עם DHL ישירות למרפסת בביתי הקט , החיסכון מול אופנים עם מפרט מקביל עמד על כ 25%....

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

דווקא בתחום האופניים אנשים קונים אופניים שהם לגמרי אוברקיל בזמן שיכולות הרכיבה שלהם דרושות שיפור.  עד היום יש לי את התמונה בראש של הרוכב עם אופני קרבון, יורד בצעדי סטפס (ככה זה נשמע) באיזור מסולע עם נעלי קליטים, כי הוא פחד.

את אותה מסולעת ירדה אחותי הקטנה עם אופני זנב קשיח בשלושת אלפי ש״ח, פשוט עם עמידה נכונה.

אין סינגל של קק״ל שאי אפשר לעשות עם אופני זנב קשיח ומיומנות סבירה (להוציא אולי פארק קנדה). אם רוצים אופני ש״מ, אפשר לקנות בסיסיים או משומשים (יש הרבה הזדמנויות).

פורסם
לפני כשעה, yuvalganim כתב:

ולמה אתה חושב שהשירות הזה לא יקר כיום? ולמה אתה חושב שהוא לא מגולם כבר במחיר (היקר) של מוסכי היבואן?

שום דבר לא ישתנה מהמצב הנוכחי, הדבר היחיד שישתנה - היבואן לא יחזיק מוסכים בבעלות אלא יתקשר מול המוסכים, כל המוסכים שרוצים, שהם לא בבעלותו יותר.

אתה מנתב את החשש שלך למקומות לא נכונים, זה האינטרס  שלך שתהיה הפרדה בין היבואן לשירות כי רק ככה המחירים יירדו והשירות יישתפר.

אם אתה מקזז לי מרכז רווח אני לא ארוויח פחות אלא אוציא את הרווח הזה ממקום אחר ואעלה את המחיר למוסכים שיתקשרו איתי.

ולא מעניין אותי אם לא יהיו מוסכים שירצו להתקשר איתי כי זו ממילא לא בעיה שלי ולא חובה שלי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

צודק , מרבית רוכבי האופנים בארץ חושבים שהרמה הטכנית שלהם גבוהה יותר ממה שהיא בפועל, ומעבר לזה תרבות השופוני הישראלית באה לידי ביטוי גם בתחום הזה...

הדוגמא ניתנה כדי להראות את ההבדל בקניה ישירה מול סוכן מקומי , 25% לא בא ברגל... 

לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

אם אתה מקזז לי מרכז רווח אני לא ארוויח פחות אלא אוציא את הרווח הזה ממקום אחר ואעלה את המחיר למוסכים שיתקשרו איתי.

ולא מעניין אותי אם לא יהיו מוסכים שירצו להתקשר איתי כי זו ממילא לא בעיה שלי ולא חובה שלי.

היבואנים הבלעדים היום נהנים ממרכזי רווח בכל צעד ושעל, ממכירת הרכב, עבור בחלקי חילוף יקרים להחריד , וסיים בשעות מוסך יקרות להחריד .

אז תגיד שאין חובה לטפל במוסך היבואן, אבל כמו שכולנו יודעים , יבואני ישראל הם מאסטרים בהתחמקות מאחריות עקב חלילה טיפול במוסך שאינו היבואן.

מכיר את זה ישירות עם מספר יבואנים שונים, מילא הייתה תמורה לאגרה , אבל לגבות ביוקר הם יודעים, לתת שירות זה כבר לא.

עוד עוולה של 0 תחרות.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 12 דקות, Night Driver כתב:

זו תיאוריה כלכלית שאומרת שרווח זה דבר קשיח ובלתי תלוי בתחרות, ושפירמה תמיד תשמר רווח, כי היא יכולה להרים מחירים. אני לא חושב שזה מחזיק מים.

ושוב, אין קשר בין חובת היבואן לספק שירותים של תחזוקה, אחריות וחלפים לבין הבעלות על המוסך, שהיא לא חובה.

אתה חוזר שוב ושוב על נקודות שהן פשוט לא רלוונטיות ולא נכונות, כמו שיצרן מתעסק מול המוסכים וכו׳. באמת נראה לי שחסר לך רקע לגבי איך הדברים עובדים ומה החוק אומר.

לפני 10 דקות, CX25GTI כתב:

צודק , מרבית רוכבי האופנים בארץ חושבים שהרמה הטכנית שלהם גבוהה יותר ממה שהיא בפועל, ומעבר לזה תרבות השופוני הישראלית באה לידי ביטוי גם בתחום הזה...

הדוגמא ניתנה כדי להראות את ההבדל בקניה ישירה מול סוכן מקומי , 25% לא בא ברגל... 

בשוק האופניים מי שחזק זה שני יצרני האבזור, שימאנו וסראם, לא מותגי האופניים. אחריהם בתור, הארבעה/חמישה מפעלים שמייצרים שלדות לכל המותגים. לכן העלות היא די קשיחה, והדרך לחסוך היא שיווק ישיר. 

ועדיין מה שאני מזהה זו בעיה של הצרכן, שקונה ביוקר מה שהוא לא צריך....

• אהבתי 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...