Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

הוא שוק שאיננו שוק של מוצרים או צרכנים שקונים מוצר ישירות ומתפעלים אותו. זה באמת לא דומה. 

אבל בו נלך לקצה, מחר תרשה לכל מי שרוצה לייבא איזה רכב שהוא רוצה?!

אני מניח שלא.

אז... מה כן?

אני מציע לא ללכת רחוק וללכת לטפל לשוק בו באמת הצרכן שבוי, וזה שוק הטיפולים/אחריות/מוסכים, ולהפריד בין יבואן למוסך באופן כזה שכל מוסך מורשה יוכל לטפל בלי לפגוע באחריות. למשל.

מכונית זה אכן מוצר מורכב. מצד שני, אם היתה מערכת עולמית של ריקולים מסודרת, היה הרבה יותר פשוט.

ומוסך מטפל ברכב יכול להעביר אותו טסט. יש אגב כמה כאלה בארץ, שיש להם מכון פנימי שלהם שלא פתוח ללקוחות חיצוניים.

אולי עדיין יבואן אופניים, כולל דקטלון, צריך לתת בדיקה מכל משלוח. כמובן שצריך לשלם על זה. אז פתאום יוצא שלייבא זוג אופניים שנמכר ברחבי העולם ובכל יבשת אירופה, נהיה מסובך.

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, yuvalganim כתב:

וזה יכול להתבצע רק אם יאסרו מפורשות על יבואן לתת גם שירותי טיפול ומוסך.

אני בעד. זה אולי יסבך את הבירוקרטיה של טיפולים באחריות מול היצרן, אבל שייתמודדו

זה יסיים גם את עניין התיקונים של "רצון טוב", שזו דרך לשמור את השוק שבוי.

לפני שעה, KipodYam כתב:

אולי עדיין יבואן אופניים, כולל דקטלון, צריך לתת בדיקה מכל משלוח.

חשבתי שאת הטמטום הזה הפסיקו.

הייתה תקופה קצרה שגם חייבו אותם לשים מדבקות על אופניים: אסור לרכוב על אופניים אלו בשטח"

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 10 דקות, falou כתב:

אני בעד. זה אולי יסבך את הבירוקרטיה של טיפולים באחריות מול היצרן, אבל שייתמודדו

זה יסיים גם את עניין התיקונים של "רצון טוב", שזו דרך לשמור את השוק שבוי.

רצון טוב זה לא משהו ייחודי לארץ. ואני לא בטוח איך הפרדה של הפעילות תעזור להוזיל את המחירים. אתה הולך להפריד בין תחשיבי רווח ובסוף מה שיקרה זה ששני המחירים יקפצו. גם המכוניות (כי לא יהיו טיפולים לסבסד מחיר נוח) וגם הטיפולים (יותר אירגונים חדשים ויותר עלויות הקמה ועלויות קבועות שוטפות).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אם יבואן רק מייבא מכוניות ולא מחזיק מוסכים זה יגביר את יכולת התחרות.

כיום יש קהל שבוי שהולך למורשה יבואן ומשלם יותר רק בגלל הקלף של האחריות (שלא יגידו לך מפורשות, אבל זה בהחלט בקריצה רצינית).

לגבי טיפולים - איזה ארגונים חדשים? המוסכים כבר קיימים, לא ברור לי.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 2 דקות, yuvalganim כתב:

אם יבואן רק מייבא מכוניות ולא מחזיק מוסכים זה יגביר את יכולת התחרות.

כיום יש קהל שבוי שהולך למורשה יבואן ומשלם יותר רק בגלל הקלף של האחריות (שלא יגידו לך מפורשות, אבל זה בהחלט בקריצה רצינית).

לגבי טיפולים - איזה ארגונים חדשים? המוסכים כבר קיימים, לא ברור לי.

היום במחיר המכונית שקובע היבואן מגולם גם רווח צפוי מטיפולים. זה חלק ממודל הרווחיות של היבואן. תיקח את זה ממנו, יעלה את זה במחיר הרכב. 

לגבי המוסכים - אתה הרי רוצה להפקיד. כלומר להפקיע אותם מאת היבואן. זה ידרוש התאגדויות חדשות ועוד עלויות. אלא אם יש לך פטנט אחר לזה, שאשמח לשמוע.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם היצרן לא מעדיף שהיבואן יפעיל את המוסכים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, RK כתב:

לגבי המוסכים - אתה הרי רוצה להפקיד. כלומר להפקיע אותם מאת היבואן. זה ידרוש התאגדויות חדשות ועוד עלויות. אלא אם יש לך פטנט אחר לזה, שאשמח לשמוע.

אם זה המודל העסקי שלהם (ואני לא מאמין שזה המצב) אז בעיה שלהם בגדול.

גם בדוחות הכספיים יש הפרדה בין מכירות לבין טיפול במוסכים (ככל וישנם כאלה).

הרשה לי להניח שהטענה שלך פה אינה נכונה וזה לא המצב.

לפני 29 דקות, Night Driver כתב:

עזבו עלויות.

יש לך תקלה מורכבת שצריכה סיוע מהיצרן. מי יטפל בה?

מה שעושה היום מוסך שלוקח את עצמו ברצינות - בודק מול היצרן.

מי אמר שרק מוסך יבואן יכול לבדוק מול היצרן?

ונניח שכן.

במודל החדש שמוצע - היבואן הוא גם איש הקשר מול היצרן במקרה של תקלות (שזה אגב מה שקורה היום, פונים למוסך המרכזי בשורק במקרים מורכבים במיוחד, ואין המון כאלה)

עריכה אחרונה על ידי yuvalganim

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לא ברור העניין. אתה רוצה לממש אחריות יצרן, אתה יכול לעשות את זה דרך כל מוסך?! איך בדיוק זה יעבוד?

על קומקום חשמלי שמשאיר עודף מ100 שקל אתה חייב להגיע לחנות שממנה קנית כדי לממש את האחריות, אז במוצר שעולה עשרות אלפי שקלים?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בדיוק איך שזה עובד היום - המוסך המורשה יבואן מקבל החזר מהיבואן על עלות הטיפול וכך לא מחייב את הלקוח.

רק בפורום הזה מנסים להפוך דברים פשוטים למסובכים.

האמת היא שיש המון דרכים טובות ופשוטות להקל על הרבה מאוד תהליכים, זה אחד מהם.

• אהבתי 1

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 13 דקות, yuvalganim כתב:

מה שעושה היום מוסך שלוקח את עצמו ברצינות - בודק מול היצרן.

מי אמר שרק מוסך יבואן יכול לבדוק מול היצרן?

ונניח שכן.

בוודאי שיש.
אני מכיר לפחות אחד שהוא לא מורשה יבואן אלא מתמחה ומתחבר למחשבי יצרן.

יש מתמחים אחרים, שפשוט מעתיקים תכנה ממודול שמוחלף(בתנאי שלא מת הזיכרון במודול) למודול חדש והכל חוזר לקדמותו. 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

ומאיפה יגיע החלק? מי ינהל את תביעות האחריות מול היצרן? מי יתחייב להחזיק מלאי חלפים?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני שעה, RK כתב:

רצון טוב זה לא משהו ייחודי לארץ. ואני לא בטוח איך הפרדה של הפעילות תעזור להוזיל את המחירים. אתה הולך להפריד בין תחשיבי רווח ובסוף מה שיקרה זה ששני המחירים יקפצו. גם המכוניות (כי לא יהיו טיפולים לסבסד מחיר נוח) וגם הטיפולים (יותר אירגונים חדשים ויותר עלויות הקמה ועלויות קבועות שוטפות).

לא צריך ארגונים חדשים, יש מוסכים קיימים. רק לא יחייבו אותם להחזיק יועץ שירות ופינת אספרסו כדי לעמוד בתקן. לא רואה סיבה שמחירי הטיפולים יעלו אם יהיו יותר שחקנים בשוק הטיפולים השוטפים שהיבואן חייב לעבוד איתם.  .  לטעון שאובדן של מקור רווח מפעילות אחת תקפיץ את מחירי העלות האחרת אומר... שאין תחרות בשוק מכירת המכוניות, וזה לא נכון. יש מספיק ממנה כדי לשמור על המחירים. 

לפני 14 דקות, zvit כתב:

ומאיפה יגיע החלק? מי ינהל את תביעות האחריות מול היצרן? מי יתחייב להחזיק מלאי חלפים?

תביעות אחריות ינהל היבואן, כמו שהוא מנהל אותן כיום. אין הבדל

הוא גם יתחזק מלאי חלפים, עבור הלקוחות שלו, המוסכים.

למה אתה חושב שחייבת להיות אינטגרציה בין המכירה לטיפולים?

לפני 21 דקות, SlowRide כתב:

לא ברור העניין. אתה רוצה לממש אחריות יצרן, אתה יכול לעשות את זה דרך כל מוסך?! איך בדיוק זה יעבוד?

על קומקום חשמלי שמשאיר עודף מ100 שקל אתה חייב להגיע לחנות שממנה קנית כדי לממש את האחריות, אז במוצר שעולה עשרות אלפי שקלים?

כאמור, כמו שזה עובד היום מול מוסכים שהם לא בבעלות היבואן.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...