Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

את זה יחליט כל אחד לעצמו.

אל תשכח שרכב זה לא חבילת סלולאר. ברכב אם יקר לי רנו חדשה אני עדיין יכול לקנות רנו בת 3 ולא דאצ'יה חדשה אבל בסלולאר לא היתה את האופציה הזו.

השאלה אם בשביל 10% הנחה היית מוותר על אחריות ובחירת צבע והולך לחפש לבד את הרכב החדש שקנית בבונדד כדי לקחת אותו עם המדבקות ומטונף.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 27 דקות, KipodYam כתב:

רומן, הנה בדיוק עשו כזה, קוראים לזה דאציה עם 7 מקומות וזה מגיע רק עם ידני ללא אבזור בטיחות ואז השאלה הנשאלת אם באמת משתלם.

גם כאן המחיר היה (וצריך לדעתי) להיות זול בעוד עשירה,
אם המחיר הזה היה לדגם האוטומטי כל המלאי לשוק הישראלי היה נמכר,
כנ"ל לדאסטר (ששוב המחיר לאוטומטית כבר עובר את ה125K) אם המחיר היה נשאר בגזרת ה100K+ הוא היה להיט.

פורסם
לפני 18 שעות, Lior_Django כתב:

^לא מסתדר עם העובדה שמספר המסירות ירד (לפחות לפי הכתבה בהודעה הפותחת, אלא אם גם שם זה לא נכון)

בנוסף, שיסתכלו קצת על מה שקרה בסלולר..

זהו. זהו. I'm out. 🤪

יצאת בקול יבבה דקה...

למה שלא יורידו מע"מ, כמו בפרות וירקות?!

מה הקשר לסלולר?! יש הבדל "קטן" בין מכירת שירות תקשורת למכירת מוצר.

שוק הרכב הוא שוק מפוקח רגולטורית, מאוד. זה בגלל שיש פה, בין היתר, סוגיות בטיחות. יש התחייבויות של היבואנים לחלפים ותחזוקה (גם לרכבים של היצרן שהם לא מייבאים). יש ענייני תקינה. יש כאן מוצר שהוא גם יקר, גם נדרש לתחזוקה, גם מסכן חיים ולא דומה לאספקת תקשורת סלולרית ב... כלום. 

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

את זה יחליט כל אחד לעצמו.

אל תשכח שרכב זה לא חבילת סלולאר. ברכב אם יקר לי רנו חדשה אני עדיין יכול לקנות רנו בת 3 ולא דאצ'יה חדשה אבל בסלולאר לא היתה את האופציה הזו.

השאלה אם בשביל 10% הנחה היית מוותר על אחריות ובחירת צבע והולך לחפש לבד את הרכב החדש שקנית בבונדד כדי לקחת אותו עם המדבקות ומטונף.

לצורך הדוגמא לא מקרה פרטני...אם יבואן רנו מעלה כאוות נפשו את מחיר רנו חדשה אז זה גם מעלה לי את המחיר של רנו בת שלוש .

פורסם (נערך)

לדעתי מי שקונה רכב חדש מראש מכניס את עצמו לסיטואציה שבה הוא משלם מחיר גבוה עבר "שקט נפשי" כי זה מוצר פרמיום לעומת רכב משומש בן 3. להתלונן שמוצר צריכה עולה 220 אלף במקום 200 נראה לי אישית מגוחך כאשר יש אינסוף פתרונות לבעיית המחיר בדמות רכבים משומשים.

זה כמו כיבשה שמתלוננת שגוזזים אותה אבל היא תמיד תיכנס כמו גדולה לתוך השער.

עריכה אחרונה על ידי edward

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני 3 שעות, KipodYam כתב:

רומן, הנה בדיוק עשו כזה, קוראים לזה דאציה עם 7 מקומות וזה מגיע רק עם ידני ללא אבזור בטיחות ואז השאלה הנשאלת אם באמת משתלם.

ואתה רואה אותן לוקחות את המקומות הראשונים בשוק?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

יצאת בקול יבבה דקה...

למה שלא יורידו מע"מ, כמו בפרות וירקות?!

מה הקשר לסלולר?! יש הבדל "קטן" בין מכירת שירות תקשורת למכירת מוצר.

שוק הרכב הוא שוק מפוקח רגולטורית, מאוד. זה בגלל שיש פה, בין היתר, סוגיות בטיחות. יש התחייבויות של היבואנים לחלפים ותחזוקה (גם לרכבים של היצרן שהם לא מייבאים). יש ענייני תקינה. יש כאן מוצר שהוא גם יקר, גם נדרש לתחזוקה, גם מסכן חיים ולא דומה לאספקת תקשורת סלולרית ב... כלום. 

קל להתפס לעניין הבטיחות (חשוב מאוד בפני עצמו) אבל זה לא העניין פה. חוזר לעניין השמיים הפתוחים בשוק התעופה שהוא שוק עם לא פחות סוגיות בטיחות אפילו יותר. קיבלנו הסכם ב2012  שפתח את השוק ישראלי לשחקנים אירופאים במחירים אירופאים וקיבלנו טיסות במחירים שלא ידענו לפני. אם זה לא היה קורה מחירי הטיסות לאירופה היו ממשיכים לעלות כי לא היתה באמת תחרות בין חברות הישראליות למרות שלכאורה זה היה שוק פתוח. 

פורסם

מ.ש.ל.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 51 דקות, blackpolo כתב:

קל להתפס לעניין הבטיחות (חשוב מאוד בפני עצמו) אבל זה לא העניין פה. חוזר לעניין השמיים הפתוחים בשוק התעופה שהוא שוק עם לא פחות סוגיות בטיחות אפילו יותר.

הוא שוק שאיננו שוק של מוצרים או צרכנים שקונים מוצר ישירות ומתפעלים אותו. זה באמת לא דומה. 

אבל בו נלך לקצה, מחר תרשה לכל מי שרוצה לייבא איזה רכב שהוא רוצה?!

אני מניח שלא.

אז... מה כן?

אני מציע לא ללכת רחוק וללכת לטפל לשוק בו באמת הצרכן שבוי, וזה שוק הטיפולים/אחריות/מוסכים, ולהפריד בין יבואן למוסך באופן כזה שכל מוסך מורשה יוכל לטפל בלי לפגוע באחריות. למשל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אין לי ויכוח אתך ששוק התעופה או הסלולר לא דומים כלל. מלכתחילה טענתי שאילו דוגמאות שכוחות השוק הנתונים בישראל לא הורידו מחירים ורק סוג של התערבות חיצונית גרמה לירידה ביג טיים.

למקרי קצה של כלי רכב שלא מיובאים עיי יבואן בישראל או שלא עומדים בתקינות הנדרשות בישראל בהחלט צריך להיות הליך שונה אבל זה באמת בקצה.

פורסם
לפני 19 דקות, falou כתב:

אני מציע לא ללכת רחוק וללכת לטפל לשוק בו באמת הצרכן שבוי, וזה שוק הטיפולים/אחריות/מוסכים, ולהפריד בין יבואן למוסך באופן כזה שכל מוסך מורשה יוכל לטפל בלי לפגוע באחריות. למשל.

אני מסכים שזה אולי הדבר הכי מהותי.

וזה יכול להתבצע רק אם יאסרו מפורשות על יבואן לתת גם שירותי טיפול ומוסך.

דבר שני שהייתי מוסיף (בלי קשר) לבטל את כל מכוני הרישוי המיותרים ולתת לכל מוסך מורשה משרד התחבורה לאשר את הרכב במשרד הרישוי בכפוף לבדיקה שלו.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

אם כבר, אבל זה באמת לא נוגע לעניין נשוא השרשור, זה לבטל את בדיקות הקניה במתכונת הזאת. משאבת כספים עם אפס תמורה בצדה.

ZC6 | JB43 | 932

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...