Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 27 דקות, menir1 כתב:

המדינה עשתה מהלכים שיעודדו ייבוא מקביל לפני כמה שנים(כולל פטור מהקמת מערך שירות וכד'), אך בפועל במכוניות עממיות כמעט לא ניתן לייבא מכוניות בייבוא מקביל ולמכור במחירים זולים מהיבואן הרשמי, מה שמוכיח שהסיבה העיקרית למחירים בארץ זה המיסוי שאותה מדינה קבעה על רכבים. אין שום מכשול מקומי היום לייבא מכוניות בערוץ מקביל. זה לא קורה כי לא משתלם. 

אתם מסתכלים מתחת לפנס הלא נכון, הסיבה העיקרית למחירים הגבוהים פה זאת המדינה. לא רק במכוניות. 

לא טענתי לרגע שהאשמה העיקרית היא לא המדינה (כמו המון דברים פה). כמובן שהסיבה למחיר המופרז זה המיסוי, זה באמת גם ילד בן 3 מבין. איך גומלים מדינה מכזה מאגר שנשפך ממנו כסף זה יהיה case study לדורות. עכשיו לבוא להגיד שהיבואנים סה"כ כבולים תחת החוקים של המדינה זה תמים ונחמד אבל בפועל הם מנצלים את העובדה שהאזרחים שבויים (בכל התחומים של תחבורה במדינה...) ובועטים בגופה.

קרטל בחסות המדינה, יש יותר טוב מזה?

לפני שעה, David32 כתב:

יש לך את האופציה לבחור.

אבל זה בדיוק הנושא שהעלו פה. לא מעניין אותך? דלג.

יש פה רכבים (עממיים, לא חדי קרן שעולים מהם לכביש 5 בשנה) שמייבואים על ידי יותר מיבואן בלעדי אחד?

דלג? בא לי רכב חדש (לא בא לי), רוצה פיג'ו 208 (לא רוצה), יש לי אופציה שהיא לא לובינסקי?

• משעמם 1
  • תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מה היבואנים מנצלים? אחרי כל המיסים והדרישות של המדינה הם מוכרים במחירים שאנשים מוכנים לקנות, אחרת לא היו עולות מכוניות חדשות לכביש כל שנה. אנשים לא קונים?

מה אתה רוצה שהם יעשו כדי "לעצור את הניצול"? ימכרו בהפסד? יעשו הגרלה על מכוניות כמו מחיר למשתכן? 

מי שהמחיר לא מתאים לו, קונה משומש. זה מה שיש. הם לא מוכרים חמצן, אפשר לחיות בלי לקרוע ניילונים כל שנתיים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כן. יבוא אישי או יבוא מקביל.

זה שאתה רוצה לקבל אותו במתחת למחיר הקרן זה כבר סיפור אחר אבל אל תצפה שמישהו יסבסד אותך כי לא בא לך לשלם מחיר ריאלי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני עדיין חולם שמישהו יכתוב לי איפה בדיוק עובר הקו בין רווח "נטו" שהוא סבבה ולזה שהוא חזירות. מה מספר הקסם הזה שאם אני תחתיו אני סבבה ואם אני מעליו אני חזיר. 

אם היבואנים היו גוזרים שולי רווח "חזיריים" אז ביבוא מקביל היו חוגגים. אבל עובדתית רוב המכוניות העממיות שמגיעות לכאן ביבוא מקביל נמכרות גם הן במחיר יקר מאוד ודומה ליבואן. איפה יבואן רוצה למכור בשולי רווח מאוד גבוהים? במכוניות מאוד יקרות שמהן הוא מוכר מעט (וקונה ביוקר). שם באמת רואים הבדלים מטורפים לפעמים במחירי מכוניות בין יבואנים ובין סוכניות. 

אני לא חושב שמנכ"לי היבואנים מרוויחים הם, הם מרוויחים המון, אבל זה לא כי מיאטה עולה 240 במקום 210. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

המנכלים הם שכירים. אם הם עושים עבודה טובה הם משתכרים כמקובל בתפקידים דומים ואם לא הם עפים.

בשביל היבואן הם הוצאה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 42 דקות, ניקו פ. כתב:

אני עדיין חולם שמישהו יכתוב לי איפה בדיוק עובר הקו בין רווח "נטו" שהוא סבבה ולזה שהוא חזירות. מה מספר הקסם הזה שאם אני תחתיו אני סבבה ואם אני מעליו אני חזיר. 

אם היבואנים היו גוזרים שולי רווח "חזיריים" אז ביבוא מקביל היו חוגגים. אבל עובדתית רוב המכוניות העממיות שמגיעות לכאן ביבוא מקביל נמכרות גם הן במחיר יקר מאוד ודומה ליבואן. איפה יבואן רוצה למכור בשולי רווח מאוד גבוהים? במכוניות מאוד יקרות שמהן הוא מוכר מעט (וקונה ביוקר). שם באמת רואים הבדלים מטורפים לפעמים במחירי מכוניות בין יבואנים ובין סוכניות. 

אני לא חושב שמנכ"לי היבואנים מרוויחים הם, הם מרוויחים המון, אבל זה לא כי מיאטה עולה 240 במקום 210. 

שמע, אני אגיד לך בכנות , אני לא מכיר בכלל חברות יבוא מקביל. כי זה לא עניין אותי. הייתי רק שומע דברים פה ושם בזמנו לפני כמה שנים שאיילון מוטורוס הביאו פורדים, ומדי פעם שיש את היבואן מקביל התורן שמביא לפה זבל במחיר רשמי מופקע לחברות הליסינג. 

אז בתור מישהו שלא מכיר כלום, נכנסתי לגוגל לחיפוש ועל הדרך גם נכנסתי לאתרים של יבואנים מקבילים שאני כן מכיר ושמעתי את השם פה ושם, אתה מגלה אתרים ריקים, ללא מחירים ושגם לא מנדבים מחירים בטלפון. מה זה פה ? עבודה בעיניים? למישהו מבחוץ זה היה ניראה יותר כמו חברות קש. 

למה אין יבוא מקביל שלפחות מציג חזות נורמלית? זו שאלה טובה. אבל האם הסיבה היא מאוד פשוטה כמו "זה כניראה לא משתלם כי שולי הרווח מאוד קטנים"? אני לא בטוח.

פורסם
לפני 51 דקות, ניקו פ. כתב:

אם היית מתעמק במה שנכתב כאן על דו"ח מבקר המדינה, ועל דו"ח הכלכלן הראשי במשרד האוצר שעליו מתבסס דו"ח המבקר, היית מבין על מה הם מדברים.

https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/weekly_economic_review_19032017/he/weekly_economic_review_weekly_economic_review_19032017.pdf מעמוד 7.

https://www.mevaker.gov.il/sites/DigitalLibrary/Documents/2022/2022.3/2022.3-303-Cars-Taktzir.pdf?AspxAutoDetectCookieSupport=1 מעמוד 6.

פורסם
לפני 9 דקות, mcaspi כתב:

אם היית מתעמק במה שנכתב כאן על דו"ח מבקר המדינה, ועל דו"ח הכלכלן הראשי במשרד האוצר שעליו מתבסס דו"ח המבקר, היית מבין על מה הם מדברים.

https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/weekly_economic_review_19032017/he/weekly_economic_review_weekly_economic_review_19032017.pdf מעמוד 7.

https://www.mevaker.gov.il/sites/DigitalLibrary/Documents/2022/2022.3/2022.3-303-Cars-Taktzir.pdf?AspxAutoDetectCookieSupport=1 מעמוד 6.

מכיר את שניהם בעל פה.

שוב שואל, היות ואתה מתחמק מלתת תשובה.

מה הוא המספר של רווח לו קורא לו חזירי? 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

בפעם הלא ראשונה שאני כותב בשרשור, אני לא טוען דבר ולא מתחמק. רק מביא את דברי המקצוענים בתחומים השונים.

אם אתה מכיר את שני הדו"חות בע"פ, הייתי מצפה לתגובה שלך ואחרים על ממצאי הדו"חות. כי שם הם מביאים את מספרי הרווח.

פורסם

לכל המתלוננים על רווח חזירי, מחר יום ראשון, לכו למעסיק שלכם, תבקשו לעבור לשכר מינימום. לא צריך יותר.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, mcaspi כתב:

בפעם הלא ראשונה שאני כותב בשרשור, אני לא טוען דבר ולא מתחמק. רק מביא את דברי המקצוענים בתחומים השונים.

אם אתה מכיר את שני הדו"חות בע"פ, הייתי מצפה לתגובה שלך ואחרים על ממצאי הדו"חות. כי שם הם מביאים את מספרי הרווח.

מה האמירה שלך? מה השאלה שלך? 

אני יכול להביא לך כתבה על אורך הסנפיר של לוויתן ולבקש ממך תגובה. אתה תדע מה להגיב לי?

המספרים בלי אמירה לא שווים כלום.

אני מכין עוגה שעולה לי 10 שקלים להכין ומוכר אותה ב-20. 100% רווח, אני חזיר?

אני קונה רכב שעולה לי 100 אש"ח ומוכר ב-200 אש"ח, אני חזיר?

באמת אני שואל. מה האמירה נגד היבואנים?

כי קרטל/אוליגופול ראינו כבר שלפי החוק הם לא. אז מה כואב לנו? שאנחנו רוצים מיאטה ב-130 והיא עולה 240? כואב גם לי אבל מה נעשה. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

פורסם (נערך)

באמת שאין טעם להאשים את היבואנים כאשר המדינה היא זו שקבעה את מבנה שוק הרכב והיא זו שקבעה את המיסוי הדרקוני על רכבים וחלפים. אנחנו משלמים מס גבוה מאוד על רכבים, על החלפים שלהם ועל הדלק להנעה שלהם. 

כל הדוחות האלו הם בסך הכל מסך עשן בכדי להפנות את האש לגורם הלא נכון. זה כמו נושא הדיור, המדינה היא האחראית העיקרית לעליית המחירים, אך מנסה להפנות את האש לעבר הקבלנים. קוטג'? בהפרש המחיר של משכנתה כיום לעומת עשור אפשר לרכוש מזון למשפחה לכל החיים. 

זה לא שהרגולטור לא צריך לעודד תחרות, הוא בהחלט צריך, הבעיה היא שהוא המקור העיקרי להעדר תחרות. 

עריכה אחרונה על ידי ch2856
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם

דווקא לפי החיפש נראה שלא

image.png.0b17166a76521bfaedbcf761d046a95d.png

לפני 1 דקה, mcaspi כתב:

האמירה שלי היא שנראה שהכלכלן הראשי במשרד האוצר ומשרד מבקר המדינה הראו בדוחות מהו חזירי.

Just now, ch2856 כתב:

הבעיה היא שהוא המקור העיקרי להעדר תחרות. 

תודה רבה. חתום וסגור. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...