Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 29 דקות, davemustaine87 כתב:

בוא, זה לא רק מס. מס על רכב חשמלי בישראל הוא 10%. 

טסלה ללא מתווך מוכרת בצרפת את המודל 3 ב-53.5 אלף יורו שזה 176 אלף שקל. בארץ היא עולה 180 אלף

רוצה לנחש כמה עולה 2008 חשמלית בצרפת וכמה בארץ? 

עלויות שינוע?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

בוא, זה לא רק מס. מס על רכב חשמלי בישראל הוא 10%. 

טסלה ללא מתווך מוכרת בצרפת את המודל 3 ב-53.5 אלף יורו שזה 176 אלף שקל. בארץ היא עולה 180 אלף

רוצה לנחש כמה עולה 2008 חשמלית בצרפת וכמה בארץ? 

טסלה 3 בסיסית עולה בארץ 180K לפני מסים. המחיר המינימאלי לצרכן הוא 243K.

פיג'ו E-2008 בצרפת, ברמת גימור פחות או יותר מקבילה לארץ (עד כמה ששברי הצרפתית שלי נותנים להבין) עולה משהו בין 41-43K יורו. ניקח 42K לצורך החישוב, שהם, היום, 142K ש"ח. בארץ היא עולה 165.5K ש"ח, אחרי מסים, שינוע ימי, ומה לא.

זה כל העושק הגדול?

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לפי החישוב שעשיתי(שהוא לא הכי מדוייק כי אני לא רואה חשבון ולא מתכוון להיות כזה) 

ההבדל בין טסלה לבין יבואן , זה תוספת של עוד סביב ה-13 אלף שקל תוספת שהולכת למתווך. 

שזה כמובן  אחרי שינוע, שיווק, ושאר קשקושים שאת זה גם לטסלה יש. 

אז כן, ביחס למחיר הרכב זה לא עושק גדול, אבל עדיין, אם היה שוק פתוח לחלוטין(בדומה לאמזון או אליאקספרס), הייתי יכול לחסוך חלק מאותם דמי תיווך. 

פורסם (נערך)

נו מה, איך אתה גורם לי להגן על לובינסקי?

לטסלה אין ממש שיווק, (כאילו יש, אבל לא קלאסי)

טסלה אוספים מהנמל באשדוד, מאיפה אוספים פיג'ו?

לטסלה יש סוכנות אחת, כמה לפיג'ו?

לטסלה יש מוסך אחד, כמה לפיג'ו?

אולי זה לא שווה 13, אולי זה שווה רק 7. לא יודע. 

אה, פלוס רשום באתר שהמחיר של הפיג'ו כולל התקנה של עמדת טעינה. לא יודע לגבי טסלה (באמת).

עריכה אחרונה על ידי David32
  • אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

וואי אלוהים אדירים, זה קטע של ישראלים להתחיל לפרוס את עלויות החברה ולתת את זה בתור הסבר ללמה יקר? שמתי לב שזה מוטיב שחוזר על עצמו כל פעם שמישהו מתלונן למה יקר פה מתחילים להסביר לו ניהול עסק ותזרים מזומנים ובלבולי מוח אחרים וכמה הם בכלל בעצם מסכנים ואומללים שם במגדל השן שלהם (ליבי ליבי עמם, הם בעצם רק רוצים לשרוד).

חאלס עם זה, זה לא מעניין.

לא מעניין אותי כמה סוכנויות רכב הם מחזיקים, אם הרכב נוחת עליהם מחללית ממאדים, מה השכר של דני הנהג מובילית שהם שוכרים כקבלן או כמה חשמל ומים צורך להם התמי 4 כי שמוליק מסוכנות ראשל"צ אוהב 5 פעמים ביום קפה מהמכונה.

בתור צרכן קצה, רוצה את המחיר הכי זול ומשתלם של אותו מוצר (או לפחות שתהיה את האופציה לבחור), בין אם זה מכשירי חשמל, מלפפונים או רכבים. מה נותן את זה? תחרות.

אם סתם ניקח את הדוגמאות האחרות, אפשר עוד איכשהו להגיד שיש פה תחרות בעולם מוצרי החשמל, ובימים שרשתות המזון לא מתאמות מחירים עוד אפשר לראות תחרות במוצרים מסויימים.
אתה יכול להגיד עם יד על הלב ופרצוף רציני שיש תחרות בתחום הרכב בארץ? אל תנסה אפילו.

• אהבתי 6
פורסם

יש לך את האופציה לבחור.

לפני 11 דקות, YoJ כתב:

חאלס עם זה, זה לא מעניין.

אבל זה בדיוק הנושא שהעלו פה. לא מעניין אותך? דלג.

- By lifting money bags

פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

לטסלה אין ממש שיווק, (כאילו יש, אבל לא קלאסי)

טסלה אוספים מהנמל באשדוד, מאיפה אוספים פיג'ו?

לטסלה יש סוכנות אחת, כמה לפיג'ו?

בכנות, את הלקוח זה לא אמור לעניין. ואם לובינסקי יחליטו בכול אולם תצוגה לשים עמודים מזהב טהור, והם יעלו מחירים בשביל לממן את זה, הלקוח אמור להיות בסדר עם זה? 

לפני כשעה, David32 כתב:

לטסלה יש מוסך אחד, כמה לפיג'ו?

ממש לא הייתי מרחם עליהם בעניין הזה. כמו שפאלו אמר לפני, זה הלחם והחמאה של כול יבואן רשמי בארץ. זה עד כדי כך רווחי שאני חושב שכמעט כול יבואן היה מסכים לוותר על יבוא רכבים ולהשאיר את מערך המוסכים הרשמיים. 

פורסם
לפני 2 דקות, davemustaine87 כתב:

בכנות, את הלקוח זה לא אמור לעניין.

מה מה? לא מעניין אותך שצריך לנסוע לאשדוד לאסוף את הרכב? אתה גר באשדוד?

גם כדי ללכת לראות טסלה, צריך לנסוע לאולם במרכז, כשאתה הפיג'ו אפשר לראות גם יותר קרוב לבית. זה הכול שווה כסף.

לפני 3 דקות, davemustaine87 כתב:

ממש לא הייתי מרחם עליהם בעניין הזה

אני לא מרחם על אף אחד.

אני לא יודע איך זה יוצא לא ברור שאני לא מעריץ של לובינסקי מההודעה שלי.

אבל זה שווה זמן וכסף אם אפשר לזרוק את הרכב במוסך שקרוב לביתך במקום בפתח תקווה.

מה אני אעשה, זאת האמת.

נגיד אמא שלי רוצה לקנות אוטו חשמלי חדש. פיג'ו מתאימה לדוגמא כי היו לה כבר 2 208 רצוף.

כדי לראות את ה 208, היא צריכה לתת קפיצה מהירה לחיפה, אחר כך אפשר להזמין באינטרנט אם רוצים.

את האוטו היא יכולה שוב לאסוף מחיפה, מה שאומר שהיא יכולה להגיע לשם מהר ובזול במונית/אוטובוס (או שיקפיצו אותה).

כשהיא צריכה טיפול/בדיקה, היא שוב קופצת מהר לחיפה.

אם אמא שלי רוצה טסלה.

צריכה לנסוע לפתח תקווה.

לאסוף את הרכב - צריכה לנסוע לאשדוד.

לקפוץ לטיפול/בדיקה - פתח תקווה.

אתה חושב שזה לא שווה כסף? זה לא עולה כסף?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 22 דקות, davemustaine87 כתב:

בכנות, את הלקוח זה לא אמור לעניין. ואם לובינסקי יחליטו בכול אולם תצוגה לשים עמודים מזהב טהור, והם יעלו מחירים בשביל לממן את זה, הלקוח אמור להיות בסדר עם זה? 

אז תקנה טסלה ולא פז'ו.

כמו שאותך לא מעניין למה זה עולה כמו שעולה גם את היבואן לא מעניין כמה אתה רוצה לשלם.

אתה טוען שאפשר בלי המנגנון ושיהיה יותר זול אז יש לך את טסלה.

תתחדש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, YoJ כתב:

בתור צרכן קצה, רוצה את המחיר הכי זול ומשתלם של אותו מוצר (או לפחות שתהיה את האופציה לבחור), בין אם זה מכשירי חשמל, מלפפונים או רכבים. מה נותן את זה? תחרות

המדינה עשתה מהלכים שיעודדו ייבוא מקביל לפני כמה שנים(כולל פטור מהקמת מערך שירות וכד'), אך בפועל במכוניות עממיות כמעט לא ניתן לייבא מכוניות בייבוא מקביל ולמכור במחירים זולים מהיבואן הרשמי, מה שמוכיח שהסיבה העיקרית למחירים בארץ זה המיסוי שאותה מדינה קבעה על רכבים. אין שום מכשול מקומי היום לייבא מכוניות בערוץ מקביל. זה לא קורה כי לא משתלם. 

אתם מסתכלים מתחת לפנס הלא נכון, הסיבה העיקרית למחירים הגבוהים פה זאת המדינה. לא רק במכוניות. 

• אהבתי 2

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 14 שעות, David32 כתב:

בתור מי שגם התגורר בהולנד, אתה צריך להודות שמחירי הרכבים פה גם כן גבוהים ודומים מאוד לארץ

מחירי הרכב בהולנד הם מהגבוהים באירופה (אולי הגבוהים באירופה) גם בגלל ענייני מיסוי (בעיקר) ועוד לא דיברנו על אגרות רישוי. בהולנד לא הייתי מעז לחשוב על הפיג׳ו 3008 דיזל שקניתי בארץ כי בטח היו שוחטים אותי באגרה.

אבל, ויש אבל גדול, בהולנד אני מוכן לקבל את זה ובארץ לא. למה? כי בהולנד אני יכול להגיד ״טוב לא צריך רכב, אסע ברכבת״ ללכת בערך 3 דקות לתחנת הרכבת ליד איפה שגרתי (כן, זה באמת היה כזה קרוב) ואז לא צריך שום רכב.

שוק המשומשות בהולנד הרבה יותר קל מבארץ כי אפשר לקנות רכב משומש (אפילו בן 10) עם אחריות מסוכנויות גדולות ומכובדות ויש גם את עניין האבזור. יש יותר רמות גימור בהיצע ולכן קל יותר להתאים לעצמך משהו שתוכל לעמוד בו.

ובמקרה הכי גרוע אפשר לסוע לגרמניה, לקנות שם, להשלים את המס בהולנד ולסגור סיפור. לפעמים יוצא יותר זול וגם חוויה

• אהבתי 2

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
לפני 4 דקות, menir1 כתב:

המדינה עשתה מהלכים שיעודדו ייבוא מקביל לפני כמה שנים(כולל פטור מהקמת מערך שירות וכד'), אך בפועל במכוניות עממיות כמעט לא ניתן לייבא מכוניות בייבוא מקביל ולמכור במחירים זולים מהיבואן הרשמי, מה שמוכיח שהסיבה העיקרית למחירים בארץ זה המיסוי שאותה מדינה קבעה על רכבים. אין שום מכשול מקומי היום לייבא מכוניות בערוץ מקביל. זה לא קורה כי לא משתלם. 

אתם מסתכלים מתחת לפנס הלא נכון, הסיבה העיקרית למחירים הגבוהים פה זאת המדינה. לא רק במכוניות. 

זה לא מספיק.

כל עוד היבואנים הרשמיים ממשיכים להטיל קשיים על אחריות למשל, או כל מיני דברים דומים ומכריחים אותך להישאר במעגל הכלכלי שלהם, יש פה בעיה.

כדי לאפשר תחרות אמיתית צריך להפריד בין היבוא למכירה או לחילופין להפריד בין היבואן לטיפול ולמוסכים.

לא יכול להיות שכל השרשרת תהיה בידי אותו גורם, זה לא סביר.

אין פה תחרות אמיתית וגם לא תהיה.

ונכון - המס זו בעיה, אבל זה ממש לא כל הסיפור.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 13 דקות, SuperBamba כתב:

אבל, ויש אבל גדול, בהולנד אני מוכן לקבל את זה ובארץ לא. למה? כי בהולנד אני יכול להגיד ״טוב לא צריך רכב, אסע ברכבת״ ללכת בערך 3 דקות לתחנת הרכבת ליד איפה שגרתי (כן, זה באמת היה כזה קרוב) ואז לא צריך שום רכב.

נוסף לכך, בארץ לא רק שהתחבורה הציבורית לא מספקת, היא לא קיימת בשבת, מה שמחייב אנשים שרוצים להתנייד בשבת להחזיק רכב. ואם כבר יש רכב, אז גם מתניידים בו בשאר הימים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...