Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, yuvalganim כתב:

אבל כשהדיוט מהרחוב רואה שמסנן מסכן עולה 100 שקל בעוד בכל מדינה אחרת הוא עולה עשירית מחיר, שלא יספרו לי סיפורים שהכל מיסים כן?

ההיתממות שלך מעליבה.

לפני 5 שעות, yuvalganim כתב:

אם תקרא את התשובה תראה שעניתי חד וחלק.

אפילו הבאתי דוגמא.

לעיל הדוגמא היחידה אותה הבאת. בין 10 ש"ח ל-100 ש"ח, איפה בדיוק קו החזירות?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 שעות, Lior_Django כתב:

הכוונה היא יותר לא לגבות יותר ממה שנדרש, למרות שכל הלוביסטים אומרים אחרת.

מה הכוונה?

מה זה יותר מהנדרש?

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, Night Driver כתב:

איך תחייב שני עסקים לא קשורים לעבוד יחד ואיך תוכל לחייב יבואן לדאוג למוסך כשאתה אוסר עליו להחזיק אחד כזה?

יבוא מקביל של חלפים יש גם היום. אתה רואה ירידה במחירי החלפים המקוריים?

נקודהה מאוד מעניינת ונכונה.

אצלי סיויק בת עשר שידועה במחירי החלפים היקרים מבית היבואן שמנסה למכור לנו סיויק פושטית ב-200K.

עכשיו, בכל חנויות החלפים המומלצות (שקד ומשה ואבי ודני ובני וגדי וישמעיה) כולם כולם, היו יותר יקרים מהיבואן בשני חלקים שהייתי צריך. באחרים הם היו דומים. ובאחרים זולים יותר. כשעשיתי יישור קו לרכב (בעצם טיפול גדול ראשון הוא לא ממש היה צריך יישור) אז יצא שלטפל ביבואן מבחינת מחירי חלפים בלבד, יצא לי יותר זול מאשר לקנות את כולם אצל  מוכרי החלפים המומלצים. כמובן שגם ליבואן יש מחירים שמשאירים את הלסת ברצפה כמו כל מיני קליפסים שעולים 4 שקלים באיביי ב-400 ש"ח, אבל הנה, שוק פתוח אבל המחירים לא באמת זולים בהרבה תמיד. כנראה שיש מוצרים שמוכרים בשולי רווח מאוד נמוכים, גם אצל היבואן; ויש כאלו שמהם עושים את הרווח הגדול. קצת כמו שתייה קלה או קינוחים במסעדה. קונים קולה ב-2 שקלים לבקבוק וקינוח מוכן ששוכב שבוע במקרר ב-15 שקלים לפרוסה ואז מוכרים אותם ב-12 ו-52 שקלים בהתאמה. לעומת סטייק שקונים ב-40 שקלים למאה גרם ומוכרים ב-60 ואז שולי הרווח מינימליים אם בכלל קיימים לאחר שקלול הוצאות. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, פבל כתב:

עברתי רק על 14 עמודים ולא על כל ה-24

לא נראה לי שהפסדת משהו, גם כך הדיון נכנס ללולאה אינסופית 😀

אני די התיאשתי. מרגיש לי שיש אנשים שקראו את ספרי הכלכלה ברוורס - "עדיף מעט תחרות לא יותר, בואו נרכז אצל יבואן אחד כמה מותגים, זה טוב לנו, כי זה מקטין את התחרות והוא יגלגל את הרווחים לצרכן" או "לא צריך שקיפות מידע לצרכן, שלא יפרסם דו"חות ועלויות, זה רק אומר שהוא לא מרוויח הרבה או תורם את הכסף או אני לא יודע מה."

מה אני יכול להגיד...נו ווי...גאון השלום חנוך הזה ...גאון..😀

לפני 8 שעות, פבל כתב:

לך היום, לכמעט כל מותג שמיובא לארץ, לפחות שלושה יבואנים - הרשמי, המקביל, הזעיר, וההוא שמכיר מישהו בנמל ועושה קומבינות.

רוצה לקנות טויוטה CHR (שם קוד)? אין בעיה. גש ליוניון (שכמעט כל האולמות שלה, עד כמה שאני יודע, הם של זכיינים שיש להם חופש פעולה מסוים), לאוטומקס, לאיילון, להינומה, קפיטל, וכו'. 

והמחירים לא יורדים. למה? אולי כי העלויות גבוהות והרווחים לא באמת כאלה גבוהים, או שתרבות הצריכה בישראל כזו שאין לאף אחד אינטרס להתחרות

כל היבואנים האלה שרשמת, ביחד, אחראים לפחות מ 4% מהיבוא לארץ (לא פעם מדובר גם על רכבי יוקרה בהם הפערים גדולים מאוד) ובניגוד למה שכתבת זה לא מעיד על רווחיות נמוכה כי אם להיפך.

יצרנים לא מוכרים רכב ישירות ליבואנים מקבילים, כך שהם צריכים לקנות מסוכני משנה שגם להם מגיע רווח, וגם להם אסור לפי היצרנים למכור ליבואנים מקבילים, כך שכל זה נעשה בקומבינות ובהסתר שגם לזה יש מחיר כלכלי שעל כל זה היבואן המקביל צריך לשלם מס, ועדיין היבואנים המקבילים מצליחים מפעם לפעם להשיג מלאי ולמכור ביותר בזול גם אם זה בשקלים בודדים מהיבואנים הבלעדיים. זה רק אומר שיבואן בלעדי שקונה ישירות מהיצרן, לא צריך לפרנס סוכני משנה, לא צריך קומבינות וגם כפי שמעידים פה אנשים זוכה גם להנחה מהיצרן בגלל המיסוי הגבוה וגם קונה ומוכר בכמויות הרבה יותר גדולות, מרוויח הרבה ואפילו הרבה מאוד.

וזו לא זריקה מהמותן, את זה אומרים שני גופים ציבוריים שבדקו את התחום ועברו על דו"חות ועשו השוואות מול רווחים של גופים מתחומים דומים. שניהם גם מעידים שהיבוא המקביל במתכונתו הנוכחי לא ממש יכולים לפתור את בעיית הריכוזיות בתחום הרכב. שניהם הציאו פתרונות או דרכי פעולה שמוסמסו ע"י פוליטיקאים או הרגולטור בלחץ הלוביסטים של איגוד יבואני הרכב.

לפני 8 שעות, פבל כתב:

לטסלה אין שיווק. לטסלה ישראל אין גם:

1. אולמות תצוגה
2. רשת מוסכים
3. יצרן שמרוויח עליה במכירה של הרכב והחלפים

4. משרד יח"צ

5. משרד פרסום

6. מחלקת מוצר

ואני מניח שיש עוד כמה סעיפים ששכחתי

1. נכון

2. לא מדוייק ובכל מקרה אצל היבואנים המוסכים היא שורת רווח ולא הוצאה.

3. זה לא ממש משנה. הוא היצרן כך שהוא קובע את שורת הרווח שהוא מעוניין על החלפים ומשום מה הוא רוצה פחות ובפער שממש לא מסביר מתווך נוסף בדרך, מה גם שאת הוצאות המתווך בארץ יש גם לטסלה בארץ.

4.נכון

5.נכון

6.לא בטוח. לא יודע מבנה פנימי של טסלה.

אבל כל זה לא רלוונטי, כי כך טסלה פועלת בכל העולם, כך שפערי המחירים של טסלה בארץ והעולם לרכבים אחרים היו אמורים להשמר גם בארץ ומשום מה, רכבים שזולים מטסלה בעולם לא פעם נמכרים בארץ במחירים גבוהים בהרבה(אני מתייחס לחשמליות שניתן להשוות במיסוי). הרכבים היחידים שנמכרים בפערים דומים לטסלה בארץ כמו בעולם, הם רכבים חשמליים שהגיעו מיד אחרי הגעת טסלה לארץ במטרה לעצור את שטף הטסלות (יונדאי, סקודה, אייווייז וסקייוול), כך שגם זה מעיד שכנראה כן ניתן לחיות מרווחים דומים לטסלה אם רוצים למרות שיש יבואן בדרך.

לפני 8 שעות, פבל כתב:

ואחרי שאמרתי את כל זה, לכו לעולם ותראו איך עובדים "שווקים נורמליים" לטענתכם. יש משהו שנקרא "מיצוב", ואם אני רוצה שהותג שלי יתחרה במותג אחר, אני אתמחר את המוצר שלי באותה סביבת מחירים. הנה דוגמה אחת רנדומלית מתוך carwow של SUVים במחירים של בין 40 ל-60 אלף ליש"ט. מתחרים ישירים, פער מחירים של 1500 ליש"ט. יבואנים זבלים מניאקים.  

image.thumb.png.de44bb28cc110ff297dfab445c4631fd.png

שכחת רק להציג תמונה נוספת:

Screenshot_20220907-004259_Chrome.thumb.jpg.06347eab5bab66d4da943d492d12a558.jpg

מסתבר שבחו"ל יודעים לעשות מיתוג בלי לקרוע את הכיס של הצרכן. אצלנו כשעושים "מיתוג" זה אומר שמוכרים רכב במחירים אסטרונומיים.

לפני 8 שעות, פבל כתב:

אתם יודעים מה הבעיה האמיתית? לא מיסים ולא יבואנים ולא עשירים ולא אנשי עסקים. הבעיה היא שישראלים פאקינג מתים על להתלונן! מתים! אבל לעשות עם זה משהו מעבר ללזיין ת'מוח באינטרנט? חחחחחחח

רוצים ירידת מחירים? תפסיקו לקנות. יש על הכבישים קצת יותר מ-3 מיליון מכוניות, אני די בטוח שאפשר יהיה למשוך איתן עוד שנה. 

אבל לאאאאא אני אפרוס ל-100 תשלומים העיקר "שישמור שוק" ו"יהיה אחריות

בזה אני מסכים לגמרי. גם לא זכור לי כשזליכה ניסה לרוץ לכנסת על תיקט כלכלי,  קולות של אנשים שצריך לבחור בו.  

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • משעמם 1
פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, פבל כתב:

ואחרי שאמרתי את כל זה, לכו לעולם ותראו איך עובדים "שווקים נורמליים" לטענתכם. יש משהו שנקרא "מיצוב", ואם אני רוצה שהותג שלי יתחרה במותג אחר, אני אתמחר את המוצר שלי באותה סביבת מחירים. הנה דוגמה אחת רנדומלית מת carwow של SUVים במחירים של בין 40 ל-60 אלף ליש"ט. מתחרים ישירים, פער מחירים של 1500 ליש"ט. יבואנים זבלים מניאקים

קבל עוד כמה מיתוגים מ carwow שמצאתי

Screenshot_20220907-021041_Chrome.thumb.jpg.6cf24088f005026ca5145c4e9bc8231d.jpgScreenshot_20220907-020842_Chrome.thumb.jpg.ed583d12d26cfa1f8ef37ec0703ae6ce.jpgScreenshot_20220907-020834_Chrome.thumb.jpg.27335ce648901c9924da64d2f22edcc4.jpg

פערים של 20% בין ג'יפונים קטנים. משום מה אצלנו היבואנים לא הצליחו לייצר פער של יותר מ 5% בינהם למרות ששניים מהם יושבים על אותה פלטפורמה ושניים מאותה מדינה וזה ממש קצה המזלג. לא נראה לי שככה צריכה להראות תחרות בריאה.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם
לפני 4 שעות, Uri-G כתב:

פערים של 20% בין ג'יפונים קטנים. משום מה אצלנו היבואנים לא הצליחו לייצר פער של יותר מ 5% בינהם למרות ששניים מהם יושבים על אותה פלטפורמה ושניים מאותה מדינה וזה ממש קצה המזלג. לא נראה לי שככה צריכה להראות תחרות בריאה.

הפוך גוטה.

מחירים דומים זה מאפיין של שוק משוכלל עם תחרות שהורידה את המחיר לנקודת האיזון של ההיצע והביקוש.

זו השוואה לא רצינית, כי אתה לא יודע מה הבדלי העלות ברכישה של המוצרים הספיציפיים לשוק שלנו, ומניח שאם התמחור זהה, גם הרווחיות זהה, וזה לא רציני. 

אתה לא יכול לנתח שוק לפי מאפיין אחד של מוצר אחד, כי הנה...למעלה יש לך הסבר קלאסי למה שיוויון במכירה דווקא מראה על תחרות בריאה לא על תיאום מחירים.

אפרופו תיאום מחירים, כבר הסברתי איך התיאום מחירים עובד בפועל, אבל אתה מתעלם בנוחות.

היצרנים בודקים את מחירי המתחרים ומתאימים את המחיר ליבואן לתחרות, שהוא נמוך ממחיר שמשלם דילר אירופאי.

זה חוקי, לגיטימי ואין לך מה לעשות עם זה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 28 דקות, falou כתב:

הפוך גוטה.

מחירים דומים זה מאפיין של שוק משוכלל עם תחרות שהורידה את המחיר לנקודת האיזון של ההיצע והביקוש.

זו השוואה לא רצינית, כי אתה לא יודע מה הבדלי העלות ברכישה של המוצרים הספיציפיים לשוק שלנו, ומניח שאם התמחור זהה, גם הרווחיות זהה, וזה לא רציני. 

אתה לא יכול לנתח שוק לפי מאפיין אחד של מוצר אחד, כי הנה...למעלה יש לך הסבר קלאסי למה שיוויון במכירה דווקא מראה על תחרות בריאה לא על תיאום מחירים.

אפרופו תיאום מחירים, כבר הסברתי איך התיאום מחירים עובד בפועל, אבל אתה מתעלם בנוחות.

היצרנים בודקים את מחירי המתחרים ומתאימים את המחיר ליבואן לתחרות, שהוא נמוך ממחיר שמשלם דילר אירופאי.

זה חוקי, לגיטימי ואין לך מה לעשות עם זה...

מה שאתה אומר לא הגיוני ברמה הכלכלית ונוגד חוקי כלכלה בסיסיים. למותגים שונים יש ערך שונה עבור הצרכנים. אם מותגים כאלה ימכרו באותו מחיר, לדוגמה, שיאומי ימכרו בדיוק באותו מחיר של סוני אותו סוג של טלוויזיה, שיאומי יפשטו רגל. הדרך של מותג חלש להתחרות במותג חזק יהיה בעזרת מחיר נח יותר והתייעלות. בארץ בגלל שלכל יבואן מספר מותגים, הוא יכול למכור מותג אחד ולתת למותג אחר לדשדש ולהיפך וזוכה לחוסר תחרות וריווחיות גבוהה מהצד השני. מאחר ואנחנו גם שוק שולי ליצרנים , זה לא מזיז להם.

פורסם
לפני 23 דקות, Uri-G כתב:

למותגים שונים יש ערך שונה עבור הצרכנים. אם מותגים כאלה ימכרו באותו מחיר, לדוגמה, שיאומי ימכרו בדיוק באותו מחיר של סוני אותו סוג של טלוויזיה, שיאומי יפשטו רגל

אם המוצרים יימכרו באותו מחיר, זה אומר שיש להם קונים באותו מחיר, שתופסים את הערך שלהם כשווה.

אם חברה תפשוט רגל או לא, תלוי אם המחיר הפסידי. החוק הכלכלי הבסיסי אומר שחברה לא תמכור מוצר בהפסד. אין לזה בהכרח קשר למחיר או למיתוג.

ככה שאין שום הגיון למה שאתה אומר.

אתה גם מנתח את ההיצע והביקוש רק לפי המיתוג, וזו בוודאי טעות. 

גם הטענה שאנחנו לא מעניינים את היצרנים, לא תמיד נכונה. אבל גם אם כן, העובדה היא שאנחנו שוק שמקבל יחס אחר ומחיר אחר, כמו שפרטתי בהודעה הקודמת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, RK כתב:

לעיל הדוגמא היחידה אותה הבאת. בין 10 ש"ח ל-100 ש"ח, איפה בדיוק קו החזירות?

המילה חזירות היא אכן מילה קשה כמו שרשמו פה לפני. היא נכנסה לפה באמצע השירשור לא יודע עיי מי וזה גם לא משנה . אתם  ממשיכים לבקש הגדרה לחזירות במספרים ואני לא חושב שזה משהוא שהוא יכול לתת במדויק. מכיוון שהשרשור כבר מזמן חרג מהנושא המרכזי אשאל את אילו שלא חושבים שיש חוסר תחרות או תיאום בענף הרכב.  ואני באמת אשמח לדעת האם קבלת מענקים עיי המדינה בעקבות הקורונה ולאחר מכן חלוקת דיבידנדים עיי חברות כמו ישרוטל או פוקס  (הם החזירו בעקבות הביקורת את המענק) מקובלות עליכים או שאילו פעולות לא מקובלות  ? 

לאחר שקיבלה מענק חילוץ מהמדינה - פוקס תחלק דיבידנד של 49 מיליון .

מחופשה לחוצפה: מנכ"ל ישרוטל איבד את הבושה - וואלה! כסף

עריכה אחרונה על ידי blackpolo
פורסם

אני אמשיך לבקש את ההגדרה, כי או שהמונח יוגדר, או שייפסק השימוש בוא אם הוא בלתי ניתן להגדרה או בלתי רלוונטי.

ההקשר של הפעולות שצירפת לתימחור שוטף של מוצר לא קיים.

• אהבתי 1

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ראיתי פה את הפירסום בשירשור נפרד על מחירי BYD הצפוים...

החותמת של פראיירים לא מתים רק מתחלפים , רכב סיני בגזרת מחיר של איוניק 5 \ טסלה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני שעה, RK כתב:

אני אמשיך לבקש את ההגדרה, כי או שהמונח יוגדר, או שייפסק השימוש בוא אם הוא בלתי ניתן להגדרה או בלתי רלוונטי.

ההקשר של הפעולות שצירפת לתימחור שוטף של מוצר לא קיים.

לא יודע, מבחינתך גם מוצר שנמכר בפי 10 מחיר בישראל לא ניתן להגדרה כ"חזירות", אז אני כבר לא יודע מה להגיד.

או שאתה אוהב לשלם, או שגילוי נאות חסר פה, אין לי מושג.

אני הרמתי ידיים

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

ואתה שוב מתעקש לא לענות על השאלה. תן בבקשה דוגמא של אותו מוצר, עם הדגש על אותו מוצר, שנמכר בארץ בפי 10 מחו"ל.

ואני אחזור על השאלה - איפה עובר הקו של החזירות?

לפני 9 שעות, Lior_Django כתב:

יותר מהעלות הנדרשת לבדיקת הרכב.

מהי עלות נדרשת לבדיקת רכב?

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, yuvalganim כתב:

לא יודע, מבחינתך גם מוצר שנמכר בפי 10 מחיר בישראל לא ניתן להגדרה כ"חזירות", אז אני כבר לא יודע מה להגיד.

או שאתה אוהב לשלם, או שגילוי נאות חסר פה, אין לי מושג

מה זה אוהב לשלם? מישהו מכריח אותך לקנות? ובוא נדבר תיאורתית מחוץ לנושא הרכב לרגע, נניח וזה אמיתי. יש לך אפשרות לקנות סחורה ולמכור אותה בפי עשר, לא תעשה את זה? 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...