Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 45 דקות, פבל כתב:

כתבתי כבר - הם מרכז רווח, אבל לוקח זמן להגיע לזה כי ישנן הוצאות שכרוכות בהשקה של דגם חדש (שלא נדבר על ההוצאות של בניית מוסך חדש) כמו הכשרות עובדים, רכישת כלים ייעודיים, רכישה ואחזקה של מלאי. 

שאר ההוצאות לא חלות על היבואן המקביל כי הוא לא מפרסם או מדברר בהיקפים קרובים אפילו, הוא לא צריך לכבד תיקונים באחריות, הוא לא מחזיק צי רכבי מבחן או אולמות תצוגה שנבנו לפי דרישות יצרן (תשאל את דלק כמה עלה להם האולם החדש של במוו, אבל תשב קודם :D)

אם המוסכים הם מרכז רווח, לא נכון לכלול אותם בתחשיב של הוצאה שלא חלה על יבואן מקביל. פרסום - כל אחד רשאי לפרסם כראות עיניו, הוא לא מחוייב בהוצאה מסויימת לפרסום על פי חוק שלא חלה על יבואן מקביל. בכל אופן, הוא מוכר הרבה יותר מאשר היבואן המקביל, כנראה בשני סדרי גודל. העלויות הללו אמורות להבלע במחזור הגדול משמעותית.

כאמור, זה שהיבואן המקביל רוכש בדרך לא דרך לאחר יד נוספת שמרוויחה, המנגנון שלו מתפרס על פני מספר קטן בהרבה של מוצרים ועדיין נותן לפעמים תחרות במחיר - אומרת לדעתי דרשני.

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אכן כן, אבל זה דיון נפרד. יותר לאוף טופיק.

שוק הסלולר זה כשלון הרגולציה שהועיל למחיר הסופי לצרכן ודפק את כל שאר הדברים (תשתיות/שרות/איכות ) 

אבל שוב- דיון נפרד.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האמת שאף פעם לא הבנתי למה הסלולר היה פעם טוב יותר מהיום. אולי למשתמשים כבדים יותר זה משמעותי אבל למשתמש הממוצע?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

האמת שאף פעם לא הבנתי למה הסלולר היה פעם טוב יותר מהיום. אולי למשתמשים כבדים יותר זה משמעותי אבל למשתמש הממוצע?

זה באמת שקוף למשתמש רגיל, ברוב המקרים. ברכב זה לא. כי בגדול, גם טאטא נאנו תעביר אותך מ-A ל-B, אבל אתה לא תסכים לנסוע בה, למרות שהיא תעלה גרושים, נכון?

לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

עזוב אותך. הלוביסטים הגיעו גם לפה. תתעלם.

!?Where's the money, Lebowski

• מצחיק 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא חושב שאפשר להשוות את זה לרכב, אם תחזוקת הכבישים היו באחריות יבואני הרכבים אז אולי. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Nakamichi כתב:

אנשים מתעקשים באופן שיטתי להפנים שכל הסיפור הזה של תאגידים גדולים וריכוזיות במשק היא בסופו של דבר לטובת הצרכנים.

ועודף רגולציה ובדיקה שיטתית של התנהגות החברות הנ"ל היא פשוט פוגעת בכל המשק. בצרכנים ובבעלי העסקים הקטנים בעיקר.

🤣
"בכלכלה, תחרות היא מצב שבו גופים שונים (בעיקר גופים עסקיים, אך גם גופים הפועלים ללא כוונת רווח) מציעים מוצרים חלופיים, כך שכל גוף מנסה לשכנע את הצרכן לבחור בו. התחרות מתקיימת לפי מאפיינים אחדים, בהם: מחיר, טיב המוצר, מאמצי השיווק המושקעים בו והזמינות שלו. במסגרת התחרות ייתכן שיוצעו מוצרים דומים (למשל בתחרות בין שני יצרני עפרונות), מוצרים דומים פחות (למשל בתחרות שבין יצרן עטים ליצרן עפרונות) או שונים במידה ניכרת אך עדיין נותנים מענה לאותו צורך (למשל התחרות בין יצרן של מעבד תמלילים ליצרן עטים).

תחרות מגדילה את מגוון המוצרים המוצעים ומביאה למחירים נמוכים יותר, בהשוואה למצב שבו אין תחרות בתחום מסוים (פועל בו מונופול) או שמספר המתחרים מצומצם (אוליגופול). עקב כך מדינות פועלות נגד צעדים שנועדו לצמצם את התחרות, באמצעות חוקים שנועדו למנוע קרטל - התאגדות של יצרנים להקטנת התחרות ביניהם, ומטילות הגבלות על מיזוגים ורכישות שמביאים לצמצום התחרות (בישראל ממונה על כך רשות התחרות)."

אני מבין שאדוני כתב את כל התורה הכלכלית מחדש. שים את הטלפון ליד הראש בלילה שלא תפספס את השיחה מוועדת הנובל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 25 דקות, Nemesis כתב:

פרסום - כל אחד רשאי לפרסם כראות עיניו, הוא לא מחוייב בהוצאה מסויימת לפרסום על פי חוק שלא חלה על יבואן מקביל.

הוא רוכב על המיתוג של היבואן הראשי.

אם נחשפת לפרסומים ולכתבות של מאזדה והשתכנעת בעקבותיהם לקנות מאזדה חדשה אתה הולך לסוכנות, עושה נסיעת מבחן, מבלבל לנציג המכירות את המוח על כוס קפה שהוא הציע לך ואחר כך הולך לאינטרנט לבדוק אם אתה יכול לקנות אצל משה רכבי יוקרה את אותו הרכב יותר בזול.

מי אתה חושב משלם על כל מה שעשית אצל היבואן?

לפני 25 דקות, Nemesis כתב:

בכל אופן, הוא מוכר הרבה יותר מאשר היבואן המקביל, כנראה בשני סדרי גודל. העלויות הללו אמורות להבלע במחזור הגדול משמעותית.

תבדוק פעם מה עלויות הפרסום השנתיות של יבואן כלשהו לבחירתך ועל כמה רכבים זה מתחלק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם מדברים על פרסום לא ראיתי פרסומות לרכבים כבר איזה שנה. לא בטלויזיה ולא במדיות האחרות.
כנראה שהם מוכרים את מה שיש להם בימינו גם בלי פרסום, אז מה אתם אומרים מגיע לנו הנחה על סעיף פרסום שירד? הם הרי הוציאו על זה המון כסף לא?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מאזדה שלא מאמינים באם זה עובד אז אל תיגע?
זה ככה בשלוף ואני בקושי רואה טלויזיה.

פורסם (נערך)

מעניין אם אי פעם בתולדות האינטרנט מישהו הצליח לשכנע מישהו אחר בויכוח כזה.

לפני שעתיים, RK כתב:

איך תפגע בחופש החוזים של תאגיד מחו"ל לעבוד עם נציג שהוא בוחר?

אני בחיים לא אעשה דבר כזה. זה מאוד פוגע בי שאמרת את זה.  זה כל האנארכיסטים הסוציאלסטים פה בשרשור מכניסים את הרעל הזה. 

מה גם שתאגיד מחו"ל הוא מעל לכל חוק מקומי וזה הוכח כבר כמה פעמים שהמדינה רצתה שתאגיד מסויים ייכנס לארץ.

(מדינת ישראל: יצרן רכב חייב נציגות מקומית. טסלה - לא. גם מדינת ישראל - יצרן רכב ממש לא חייב נציגות מקומית).

לפני 17 שעות, פבל כתב:

אתה לא יכול להשוות בין מחיר של "יבואן רשמי" לבין יבוא אפור של דגם שמיועד לאיזה הונדורס או משהו. מה גם שמדובר במקרה בודד שלא בהכרח מייצג. אם אתה מכיר חנויות שבאופן קבוע מוכרות את המוצרים שלהם ב-43% פחות אני אשמח לקבל את הכתובת שלה, אני בדיוק צריך כמה דברים. 

חשבתי שכל המטרה של הדיון זה להראות האם באמת היבואנים עושים רווח גבוה/חזירי/מוגזם ואפשר להוריד את מחירי הרכבים ע"י פתרונות שונים.

לדעתי אחד הטובים זה להשוות בין תמחור על ידי יבואן "רשמי"/לבן/מקצוען/איכותי/אמיתי/אורגינל למקביל/אפור/שחור/חאפר.

לדעתי אני יכול להשוות בין מוצרים, רוב היבואנים המקבילים עושים כמה דברים:

1. מביאים דגמים שזהים 1:1 לדגמים בייבוא הרשמי. לפעמים אי אפשר כי היצרן מייצר בכוונה דגם עם סיומת קצת שונה בבוש סיומת IL נגיד. אז מביא דגם זהה לחלוטין עם סיומת PL. 

2. נותנים אחריות הרבה פעמים דרך אותם נותני שירות של היבואנים הרשמיים. ישפאר לא יבואו לתקן לך את הטלויזיה, הם עושים הסכם אחזקה עם א.א.לא עונים לא לטלפון בע"מ ונותנים לך להתמודד איתם. בגלל שאין המון חברות כאלו בשוק הרבה פעמים השירות דרך אותן חברות.

3. בנוסף לכל זה, הם קונים את המוצרים שלהם מדילרים בחו"ל ומשלמים כנראה יותר מהיבואן הרישמי ומתמחרים זול יותר.

4. כל הנ"ל לא ממש קרה בשוק הרכב. אני בטוח שיש לכך סיבות טובות. 

בסופו של בהחלט אתה יכול בתור לקוח להחליט אם אתה רוצה מכשיר טהור יפה ומקורי עם מדבקה יבואן רשמי. או את אותו מכשיר מאותו קו ייצור במחיר נמוך יותר. 

וכאן יש תחרות יפה ובהחלט רואים אותה בזאפ. המטרה של היבואן הרישמי היא בעצם להסביר לך למה אותו מוצר הוא לא אותו מוצר ולמה כדאי לך לקנות ממנו.

בנימה אישית, אתה קונה הכל מיבואן רישמי NO MATTER WHAT?

כי חוץ מזה שקניתי את השעון ההוא מיבואן חאפר,  אני גם קונה לא מעט דברים באינטרנט מחו"ל. ועכשיו אני מסכים ב-100% שזה לא הוגן להשוות תמחור של אמאזון לתמחור בארץ. אבל בד"כ שתדע שאני מקבל מוצרים ממש זהים למה שמוכרים פה בארץ מיבואן רישמי. 

לפני 17 שעות, פבל כתב:

לא, אתה לא יכול. ניסיתי את זה פעם עם כמה אנשים שממש ממש ממש טובים בחשבון. אני לא זוכר בדיוק מה היה הנעלם שהיה חסר, אני חושב שזה היה העובדה שאתה לא יודע אם הוא מרוויח אותו דבר על רכב עם מס או בלי מס, אבל אל תתפוס אותי במילה. כל מה שאני זוכר זה שישבנו על זה כמה שעות ובסוף הגענו למסקנה שזה לא פתיר. 

מקבל.

אבל נניח ויש 2 רכבים בתמחור קרוב. לאחד סעיף המיסים גבוה יותר.  אפשר להניח שהוא שילם יותר על הרכב לא? 

ושוב אני מאוד מסכים עם מה שכתבת בתגובה ל CX25. למי אכפת כמה עלה הרכב וכמה המיסים? ובהחלט עדיף לי להתחיל להתמקח ממחיר של 120 במקום 45. עושה לך שם לייק.

לפני 17 שעות, פבל כתב:

רשמתי. אתה כרגע מספר 28.

תודה. אתה מותק 🥰

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם (נערך)

אי אפשר להשוות מוצרים לבנים/טלווייזיות לרכב כשבאים לדבר על יבוא מקביל/אפור (איך שלא לקרא לזה)

בגלל גודל השוק (או קוטנו) אתה יכול להשיג לא דרך יצרן מחירים טובים בהתבסס על מחירי המפיץ בחו"ל. למשל טלוויזיות או מכונות כביסה. אם אני רוצה ליבא מיצרן ולקבל מחיר טוב אני מחוייב למינימום כמות. אם אבוא למפיץ אירופאי למשל של היצרן שמשנע בסדרי גודל מעבר למה שאני כאן מסוגל למכור, הסיכוי הוא שאקבל מחיר טוב יותר מאשר ישירות אצל היצרן בהתבסס על גובה הנחות הכמות שאותו מפיץ קיבל.

ברכב זה לא המצב, לכן מי שאינו יבואן רשמי לא מקבל הנחות משמעותיות ביחס למחיר ישירות מהיצרן. אבל התמחור המקומי עדיין בידי היבואן גם הרישמי וגם המקביל. הרי אם אתה יכול לשלם 150K על רכב אני ביבוא מקביל אבקש מעט פחות אבל גם אם אני יכול זה לא יהיה 20% פחות מהרישמי. וגם לא כדאי לי, כי כי "זה כסף מונח לקחת" . אני גם לא אוכל לתת 20% הנחה לחברת ליסינג, כי זה לא משתלם לי.

הרווח שלי מגיע מזה שאני אהיה אירגון "רזה" יותר מהיבואן הרישמי. אבל זה לא מתכון לתחרות אמיתית . 

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 28 דקות, Nakamichi כתב:

אבל נניח ויש 2 רכבים בתמחור קרוב. לאחד סעיף המיסים גבוה יותר.  אפשר להניח שהוא שילם יותר על הרכב לא? 

לא כי אתה לא יודע מה התקינו בארץ, מה הבדלי המיסוי בגלל כל מיני איבזורים וטבלאות ועוד הרבה דברים.

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

אם מדברים על פרסום לא ראיתי פרסומות לרכבים כבר איזה שנה. לא בטלויזיה ולא במדיות האחרות.
כנראה שהם מוכרים את מה שיש להם בימינו גם בלי פרסום, אז מה אתם אומרים מגיע לנו הנחה על סעיף פרסום שירד? הם הרי הוציאו על זה המון כסף לא?

חלילה וחס, עוברים עליהם ימים קשים.

בעיות באספקה וכו'.

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, Night Driver כתב:

לא כי אתה לא יודע מה התקינו בארץ, מה הבדלי המיסוי בגלל כל מיני איבזורים וטבלאות ועוד הרבה דברים.

א. אני יודע מה התקינו בארץ. הוא רושם לך בהצעת מחיר - קודנית שאף ביטוח כבר לא מבקשת = 1300 ש"ח. אבל בגלל שאתה נהג לילה וואלה אנחנו אוהבים אותך. 500. עלינו.

ב. מה שהתקינו בארץ לא נכלל במיסים. 

ג. מיסוי:

https://www.gov.il/he/Departments/Guides/personal_import_of_vehicles_guide?chapterIndex=3

ממש כתוב לך בדיוק. כמה אחוז מס אתה משלם לפי דירוג בטיחות, דרגת זיהום אוויר וסוג הרכב. 

אפילו היבואן חישב לך. 

ד. הרבה דברים - כן. וכו' ועוד' וכיוצ"ב.

בוא נשחק משחק. תבחר רכב שמשווק היום בארץ. ואני אגיד לך מה אחוז המיסים עליו. יאללה תורך.

עכשיו אם יהיה לי את הסכום ואת האחוז. אני יכול לדעת מה היה מחיר הרכב בבסיס והשאר זה התקנות בארץ. הרבה דברים ורווח.

אבל פבל טען שיש פה איזה נעלם מסויים שמשבש את זה ואני מאמין לו.

ואני טוען בחזרה.

יש רכב X. אני בדקתי מה האבזור הבטיחותי שלו. זיהום והכל ומצאתי שאחוז המס עליו 80%.

רכב אחר Y. אחוז המס גם 80%.

המחירון הרשמי של שניהם 120.

על רכב X שולם מס של 50 אלף.

על רכב Y מס של 40.

רכב Y עלה ליבואן פחות.

כמו שאח"כ הוא נכנס לארץ והתקינו לו המון דברים ושמו לו אבזורים, טבלאות ועוד הרבה דברים ולכן היבואן בעצם מפסיד עלי פה. 

ושוב, לבסיס הדיון - למי אכפת כמה היבואן שילם עליו? מה זה נותן לי?

אני בודק כמה ישפאר שילמו על הטלויזיה שקניתי? או בכמה הם מכרו אותה לדודו אלקטריק דיל? וכמה הוא מרוויח?

לפני 38 דקות, zaf כתב:

אי אפשר להשוות מוצרים לבנים/טלווייזיות לרכב כשבאים לדבר על יבוא מקביל/אפור (איך שלא לקרא לזה)

בגלל גודל השוק (או קוטנו) אתה יכול להשיג לא דרך יצרן מחירים טובים בהתבסס על מחירי המפיץ בחו"ל. למשל טלוויזיות או מכונות כביסה. אם אני רוצה ליבא מיצרן ולקבל מחיר טוב אני מחוייב למינימום כמות. אם אבוא למפיץ אירופאי למשל של היצרן שמשנע בסדרי גודל מעבר למה שאני כאן מסוגל למכור, הסיכוי הוא שאקבל מחיר טוב יותר מאשר ישירות אצל היצרן בהתבסס על גובה הנחות הכמות שאותו מפיץ קיבל.

ברכב זה לא המצב, לכן מי שאינו יבואן רשמי לא מקבל הנחות משמעותיות ביחס למחיר ישירות מהיצרן. אבל התמחור המקומי עדיין בידי היבואן גם הרישמי וגם המקביל. הרי אם אתה יכול לשלם 150K על רכב אני ביבוא מקביל אבקש מעט פחות אבל גם אם אני יכול זה לא יהיה 20% פחות מהרישמי. וגם לא כדאי לי, כי כי "זה כסף מונח לקחת" . אני גם לא אוכל לתת 20% הנחה לחברת ליסינג, כי זה לא משתלם לי.

הרווח שלי מגיע מזה שאני אהיה אירגון "רזה" יותר מהיבואן הרישמי. אבל זה לא מתכון לתחרות אמיתית . 

זאת מחשבה אחת.

בעתם אתה אומר היבואן הרישמי של המוצרים הלבנים משלם יותר פר מוצר לעומת היבואן המקביל.

תשמע, אני עכשיו כבר ממש משוכנע שלא כדאי להיות יבואן רישמי. כל הכבוד להם שהם לוקחים את זה על עצמם.

סגרו כבר את הרשימה של מדליקי המשואות לשנה הבאה?

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...