Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צריך לצלול לדוחות הכספיים ולא לקבל כתורה מסיני את המסקנה.

גם זה לא יתן לך את התמונה המדוייקת כי יש לא מעט דברים שקשה להפריד.

אל תשכח שאתה מדבר על אחוז או שניים אז כל דבר קטן מאוד משמעותי.

ואחרי שכל זה נאמר מציע לך ללמוד מה גאון עשה בכור. זה ידגים לך כמה קל לשחק במספרים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, mcaspi כתב:

כשהבאתי נתונים, וכתבתי לך בהודעה, שנראה שהרווח הממוצע של היבואנים הוא פי 2/3/4/5 מממוצע הענף שבו הנמצאים?

באיזה ענף הם נמצאים?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

צריך לצלול לדוחות הכספיים ולא לקבל כתורה מסיני את המסקנה.

גם זה לא יתן לך את התמונה המדוייקת כי יש לא מעט דברים שקשה להפריד.

אל תשכח שאתה מדבר על אחוז או שניים אז כל דבר קטן מאוד משמעותי.

ואחרי שכל זה נאמר מציע לך ללמוד מה גאון עשה בכור. זה ידגים לך כמה קל לשחק במספרים.

אתה מוזמן לצלול לדו"חות מבקר המדינה והכלכלן הראשי הראשי במשרד האוצר בנושא.

לפני 1 דקה, falou כתב:

באיזה ענף הם נמצאים?

חבר'ה, תעברו על הדו"חות, תקראו מה כתוב בתמונה שהבאתי בעמוד הקודם, ותראו.

פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, mcaspi כתב:

המסקנות הן לא שלי. הבאתי דוחו"ת וממצאים של אנשי מקצוע. אתה מוזמן לעבור עליהם.

עם כל הכבוד לחברות הליסינג אין שום קשר בינם לבין יבואני רכב ולא ברורה לי ההשוואה. גם ההשוואה לרמי לוי לא ברורה לי, הרווח של רמי לוי אומנם קטן אבל המחזור עצום וכך גם הקשיחות שלו, אנשים קונים שם אוכל קשה מאוד לחסוך את ההוצאה הזו, כלומר הוא ישן טוב בלילה, הוא יודע שאנשים יקנו אצלו תמיד וזה שווה לא מעט כסף. הוא גם מוכר ללקוח עגבניה וזהו, הוא לא צריך לתת שירות/אחריות/להחזיק מלאים שנים קדימה ומוסכים.

אתייחס לחברות הליסינג כי אלו כביכול "קמעונאי רכב", המודל שלהם מבוסס על שלושה דברים:
1. קבלת הנחה על כמות מהיבואן.
2. אחזקה זולה יותר כי הם מחזיקים צי רכב.
3. עלות מימון (להם המימון עולה X הם מוכרים אותו ללקוח ביותר).

הם בסך הכל עוד סוכן באמצע שמוכר לך חבילת הכל כלול. הם לא יבואן. הם קונים מהיבואן. אתה מצפה שיהיה להם את אותו הרווח כמו היבואן כאשר הם קונים ממנו את הרכבים?
אתה מצפה שסוכן שמוכר לך חבילת הכל כלול ליוון יסיים עם אותו רווח כמו חברת התעופה או המלון?

אם יבואני הרכב מרוויחים באמת רק 6-8% זה מאוד מפתיע אותי, והם ממש לא חזירים.
כל יבואן שתיקח בכל תחום בארץ כנראה שלא יגיד לך בוקר טוב אם הוא לא עושה לפחות 12% רווח נקי אחרי כל ההוצאות כי מה לעשות כשאתה מיבא הסיכון שלך עולה וכך גם הרווח שאתה מצפה לגזור.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 13 דקות, mcaspi כתב:

אתה מוזמן לצלול לדו"חות מבקר המדינה והכלכלן הראשי הראשי במשרד האוצר בנושא

שוב, אתה בוחר לחפש את המטבע מתחת לפנס. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 16 דקות, farkash7 כתב:

אתה מצפה שיהיה להם את אותו הרווח כמו היבואן כאשר הם קונים ממנו את הרכבים?
אתה מצפה שסוכן שמוכר לך חבילת הכל כלול ליוון יסיים עם אותו רווח כמו חברת התעופה או המלון?

אני לא מצפה לשום דבר, ואני לא הנושא. רק הבאתי את מה שאומרים אנשי מקצוע. תשאל אותם למה הם מצפים.

לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

שוב, אתה בוחר לחפש את המטבע מתחת לפנס. 

לא מסכים. פות"ש כתב את מה שכתב (לא זכור לי אם בכתבה שהביא היו הוכחות), מישהו כאן הזכיר את דו"ח מבקר המדינה, עברתי עליו והבאתי חלק מהמידע הרלוונטי.

פורסם
לפני 19 דקות, farkash7 כתב:

אתייחס לחברות הליסינג כי אלו כביכול "קמעונאי רכב", המודל שלהם מבוסס על שלושה דברים:
1. קבלת הנחה על כמות מהיבואן.
2. אחזקה זולה יותר כי הם מחזיקים צי רכב.
3. עלות מימון (להם המימון עולה X הם מוכרים אותו ללקוח ביותר).

בנוסף, יש להם את האפשרות למכור מכוניות ״0 ק״מ״ - רגולציה שהביאה הנחה משמעותית לרכישת רכבים חדשים, באמצעות הסדרה רגולטורית. 

יותר מזה, יש יבואנים שהם גם בעלים של חברת ליסינג.

יבואן רכב צריך להשוות ליבואני רכב אחרים (יש לא מעט) בפעילות של ייבוא הרכב בלבד. ניכר שדומיננטיות של יבואן רכב היא לרב נגזרת של ההיצע של היצרנים אותם הוא מייצג. כשמאזדה ופורד היו כוכבות המכירות, לדלק מוטורס היה נתח שוק גדול. כיום, הרבה פחות.

דרך אגב, מבט מהיר בדוחות של קרסו מגלה רווחיות נמוכה משמעותית מ-8% ב-5 השנים האחרונות.

אם רוצים להגביל את הכוח של היבואנים צריך לחייב אותם למכור את פעילות המוסכים. אולי גם לאסור עליהם לעסוק בפעילות ליסינג, בשביל להוריד את העלות הכוללת של אחזקת רכב, במקום לנסות להוריד את מחירי הייבוא, שזה פשוט בלתי אפשרי.

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, mcaspi כתב:

אני לא מצפה לשום דבר, ואני לא הנושא. רק הבאתי את מה שאומרים אנשי מקצוע. תשאל אותם למה הם מצפים.

לפעמים אנשי מקצוע מדברים שטויות.
להשוות יבואני רכב לחברות ליסינג או לרמי לוי זה לדבר שטויות.
עדיף כבר שישוו אותם ליבואן של טלוויזיות או מטאטא כביש ואני רציני.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 31 דקות, mcaspi כתב:

קראתי את מסקנות דוח מבקר המדינה. הוא לא ממליץ שומדבר מהותי. הוא ממליץ ״שייבחנו רפורמות״.

יופי...

מעבר לזה יש המלצות בעלות השפעה מינורית לטובת הייבוא המקביל. זה נראה כמו דוח שכתב לוביסט של היבואנים הקיימים.

פורסם

ניתוח הענף לא אומר כלום. הוא מתייחס לממוצע. אולי יש יבואן שעושה רווחים לא נורמליים, כי יש לו יצרן עם היצע מוצרים חזק, ויש יבואן שמגרד רווחיות סבירה, ושינוי מבני יביא את האחרון להפסד, הזיכיון יעבור ו... מה עשינו בזה?

תזכור, פעם יבואן סובארו שלט בנתח השוק הגדול ביותר. אחרי זה דלק מוטורס עם מאזדה/פורד. איפה נתח השוק שלהם היום?

אתה יודע לבדל מהרווחיות את ענף הליסינג? מוסכים וחלפים? משאיות וכלי רכב מסחריים? מכירות לפרטיים ומכירות לליסינג?

עוד לא ראיתי שום ניתוח רציני, מאז דוח זליכה, שגם הוא התעלם מכך שנתח שוק זו בעיקר פונקציה של היצע היצרן המיוצג, וזה משתנה. 

לסיכום, אין שום יכולת להעלות את מס׳ היבואנים לכל יצרן באופן משמעותי, אפילו אם השוק לא מספיק תחרותי מבחינת מחיר.

אבל לפחות מחירי הרכב בירידה מתמדת (כמעט) בעשרים השנה האחרונה האחרונות.

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

יבואן רכב צריך להשוות ליבואני רכב אחרים (יש לא מעט) בפעילות של ייבוא הרכב בלבד.

לפני שעתיים, farkash7 כתב:

להשוות יבואני רכב לחברות ליסינג או לרמי לוי זה לדבר שטויות.

ואיך מזהים אם ישנה בעיה/חריגה בתת-ענף מסוים, ואם יש לה הצדקה? חייבים לעלות ענף, לראות מה המספרים בו ולהשוות (לראות את התמונה הגדולה יותר). כשמחפשים דירה, מקובעים רק על פתח-תקווה אם אין סיבה מיוחדת? בודקים באיזור המרכז.

פורסם

מספרים לא אומרים לך איפה יש הבעיה.

תיארת לך איך מתבצע תמחור רכב בישראל מול היצרן.

איך אתה מציע לפתור את זה?

דרך אגב, קראת את דוח המבקר?

פורסם

למה המספרים לא אומרים איפה הבעיה? אם הרווח גבוה יחסית, אז יבואני הרכב דרשו תשלום גבוה על המוצרים שהם הציעו, והציבור הסכים להם. מיקום מדויק? זה לא משנה, אנחנו מסתכלים כרגע על המספר הסופי.

איך אני מציע לפתור את זה? יש כל מיני דרכים שכתבו כאן עליהם, אבל כפי שכתבתי קודם, אותי עניינה יותר תמונת המצב, ולא הפתרון. שינויים שתעשה המדינה, הציבור, זה כבר סיפור גדול כידוע.

קראתי קטעים מדו"ח המבקר, ומדו"ח הכלכלן הראשי במשרד האוצר למרץ 2017.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...